Pieter Omtzigt ontmaskert wanbeleid kabinet: ‘Kinderbijslag twee jaar bevriezen? Meer armoede bij kinderen!’

Onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vindt het volstrekt belachelijk dat de Tweede Kamer deze week een wetsvoorstel behandelt om de kinderbijslag twee jaar te bevriezen. De boven-ons-gestelden in Den Haag willen dat doen zodat ze 100 miljoen extra kunnen investeren in ICT. Omtzigt stelt terecht dat dit “voor meer armoede bij kinderen” zorgt. En daarom is het dus volstrekt bezopen.

“Deze week behandelt de Kamer een wetsvoorstel om de kinderbijslag twee jaar te bevriezen,” schrijft Pieter Omtzigt op Twitter. “Dat moet 100 miljoen opleveren voor ICT (echt ja).”

“Het wetsvoorstel levert veel meer op voor het rijk door de fors gestegen inflatie. En dus meer armoede bij kinderen,” sluit hij zijn tweet af.

Schandalig

Dit is natuurlijk een enorme schande. En wel om meerdere redenen. Want, zoals Omtzigt in zijn Kamervragen ook stelt, dit idee werd geopperd toen de inflatie relatief laag leek te zijn. Maar dat is in de tussentijd natuurlijk enorm veranderd, onder meer door de energieprijzen die belachelijk hoog geworden zijn.

“Is het u opgevallen dat de inflatie in september 2021 al 2,7% bedroeg en dat dit al ver boven de verwachtingen is waarop dit wetsvoorstel gebaseerd is?” vraagt Omtzigt dan ook. Vervolgens vraagt hij of het klopt dat als die inflatie zo blijft – en dat is een conservatieve inschatting gezien de energieprijzen – “het niet indexeren van de kinderbijslag voor 1 jaar al 3,7 miljard maal 2,7% = 99,9 miljoen structureel oplevert?”

Met andere woorden, door de kinderbijslag niet te indexeren wordt het gewenste bedrag van 100 miljoen euro dus al in één jaar opgehaald in plaats van in twee jaar.

Aanpassen

Natuurlijk wil Omtzigt dat het kabinet de plannen aanpast in verband met deze veranderde feiten. Helaas is de kans dat dit gebeurt erg klein. Want als dit kabinet ergens extra geld vandaan kan halen doet het dat altijd, zéker als het op rekening kan van gewone gezinnen; van mensen die het al lastig hebben en voor wie elke euro telt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar goed, we gaan het zien. Misschien verrassen ze ons. Je weet het nooit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. AS210854

  Van mij mag de kinderbijslag stoppen na kinderen.

  1. Nostradamus

   Na 2 kinderen, dan ben ik het met je eens.

 2. maraton

  Ca 10 jaar geleden is er al een links(?) voorstel in de kamer geweest om deze bijslag inkomensafhankelijk te maken
  Weggestemd door rechts(VVD!) helaas. Ook Wilders stemde tegen omdat hij bang was voor een aanzuigende werking.
  Er zijn genoeg gezinnen die nog niet eens merken dat die bijslag gestort is, terwijl er massa gezinnen zijn die er reikhalzend naar uitkijken.

  1. vlekkenoplosser

   vvd rechts , het staat er echt 🤣😂🤣😂🤣😂

   vvd rechts , geweldig , gewoon hilarisch , een rechtse partij die de linkse agenda uitvoert !!

 3. Mikse

  Grote gezinnen onder Orthoxen, Christenen, Joden, niet kerkelijken, één inkomensafhankelijke huishoudens. Allen zijn afhankelijk van een bijdrage.

 4. Duckday

  Gewoon stoppen met die kinder fok premieVoor twee kinderen is genoeg. Er zijn er bij die het nooit genoeg vinden. In Den Haag krijgen ze ook al kleding geld bij perry sport kan je met het pasje sportkleding halen.En dit land is een weldaat wat naar binnen komt die blijven doorgaan en al het geld gaat naar het buitenland.En als we in het rond kijken waar zogenaamd die arme kindertjes wonen zie ik de duurste auto,s en duurste telefoon bij die arme kindertjes. Natuurlijk niet alles over een kam scheren. Maar we zien er echt weinig.En de (((((( hoor je niet

 5. dumbfarmer

  als die lui eerst eens goed kijken naar waar hun ICT budget in verdwijnt, komen ze er achter dat er bakken met geld terug te verdienen is door belachelijke contracten en belachelijk uit de hand lopende projecten, die eerst fixed price zijn afgesproken, maar nu worden opgeklopt qua kosten door “onderhoudscontracten”, “systeem aanpassingen”, “onvoorziene issues”, enzovoorts..
  Dan hebben ze zo die miljoenen er uit.
  Daarnaast.. welk ICT (lees: bodemlozed put) willen ze gaan optuigen? Uitbreiding van die QR code zeker?

 6. kees cup

  Pieter Omzicht heeft heel veel goed werk verricht (vergeet de bijdrage van Renske leyten overigens ook niet)

  Maar Pietertje moet nu niet gaan denken dat ie messias-achtige eigenschappen heeft.

  Ze bestaan nog steeds,
  gezinnen van zowat tien personen!
  En de belasting betalende werkmens moet mee betalen aan hùn onderhoud.

  De twee grootste fokprogramma’s in ons land worden geregisseerd door:

  A de reefoo kerken.
  B de moskeeen.

  Wel nu,
  God zorgt voor de reefoo kindertjes
  en
  Allah zorgt voor de moslim kindertjes

  geregeld.

  beperken dus die fokpremie!

 7. KippiX

  Meneer Omtzigt kan wel blijven klagen maar meneer heeft mooi tegen de motie van Wilders gestemd waarin wordt voorgestel om de kamer te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Meneer Omtzigt zegt daarmee dat ie genoegen neemt met een Rutte 4 Kabinet. Met z’n ‘Dit Kabinet is ziek en z’n Rutte doctrine… Omtzigt is niet veel anders dan de rest van het kartel daar!

  1. dumbfarmer

   een andere uitleg:
   Hij heeft niet voor gestemd omdat het dan weer maanden duurt voor het zover is, en de uitslag wezenlijk niet veel zal veranderen aan het resultaat. VVD is nog steeds grootste, de partijen die uitgesloten worden, worden dat dan ook, ondanks dat 1 van die twee waarschijnlijk de 2de grootste partij is, men maakt zich wederom drukker om de 800 communicatie medewerkers bezig te houden enz. enz.
   Het enige dat nieuwe verkiezingen bereikt: langere tijd dat ons demissionair kabinet kan door rommelen.

 8. Bes Tolen

  Het heet, dat Nederlanders steeds hoger zijn opgeleid. Tegelijkertijd zijn ze achterlijker geworden. Daar heeft het verwende wel erg eenzijdige politiek correcte onderwijs schuld aan. Dat lijdt aan forse zelfoverschatting. De bevolking is bijna alles gaan geloven wat de onbekwame politiek verkondigt en wat de pers in haar navolging van Amerika aanprijst als goed voor het hele westen. Dat terwijl de Amerikaanse politiek al decennia aan het knoeien is op allerlei gebied. Waarbij de EU, en daaronder niet in het minst Nederland, zich onkritisch gedraagt. En dan is er de valselijk opgedrongen massa immigratie met alle achterlijkheid uit vreemde culturen. Onleuk en vooral ongewenst. Propaganda op dit terrein is veelvuldig en buitengewoon ergerlijk en om voor steeds aanwassende aantallen vreemdelingen te werken, is ondertussen veel te veel gevraagd. Het kabinet regeert vooral op basis van dagelijkse invallen gepresenteerd door opdringerige groepen en individuen, die zich politiek kunnen doen gelden. Dubieuze voorkeuren, ook liefst politiek correct, van de versleten oude partijpolitiek, die in veel verplichting ziet wat wordt en is overgenomen van onfrisse ideologie uit vooral Amerika. Met steeds grotere inmenging in het leven van de burgers.

 9. Brenda Welsh

  Bedankt! Het is zijn alter…

 10. vlekkenoplosser

  Ik heb nog nooit iets gepost over een ongeboren vrucht strónt vlé®k
  Je liegt weer eens strónt vlé®k !

  p.s , mijn mening over de ongeboren vrucht is dat elke vrouw baas in eigen buik is ! Zo weet je dat ook weer

 11. september

  Dat is Usb.3.0 die altijd tegen Abortus is.Beter opletten

 12. Brenda Welsh

  Als het gaat om abortus, het doden van de ongeboren vrucht, bent u paraat met uw commentaar. Nu gaat het om kinderen en u praat over fokpremie. Die gedachtengang kan ik niet volgen. Geeft u nu wel of niet om het welzijn van kinderen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.