Polen is witheet van woede op Mark Rutte: “Hij is de laatste persoon die ons de les mag lezen!”

De Poolse regering heeft snoeihard uitgehaald naar onze demissionaire premier Mark Rutte. Volgens de Polen is Rutte “de laatste persoon” die een grote mond mag opentrekken over problemen met de rechtstaat in dat land. Volgens de Poolse overheid voldoet Nederland in meerdere opzichten ook niet aan de gestelde Europese normen.

Een woordvoerder van de Poolse regering stelt: “Dan heb ik het over belastingkwesties, belastingontwijking en andere mechanismen die Nederland al vele jaren gebruikt.” Het is niet de eerste keer dat Rutte recentelijk keiharde kritiek vanuit het buitenland te verduren krijgt. Onlangs omschreef het toonaangevende Duitse magazine Der Spiegel het Nederland onder Rutte nog als een land van kaas, coke en killers. En tja, zie daar maar eens tegen in verweer te gaan…

De kritische noot uit Polen volgt op de aankondiging dat Rutte heeft aangekondigd maatregelen te willen nemen tegen het land. Rutte wil dat de Europese Unie het besluit afkeurt om 36 miljard euro aan Polen uit te keren voor een coronaherstelplan.

Polen ligt al langer overhoop met de bestuurders in Brussel. Nu richt het land zich nadrukkelijk op de -in hun ogen- bemoeienis van Rutte. De meeste EU-lidstaten zijn nog wel op de hand van Rutte. Eerder reageerden ze geschokt toen het Poolse Constitutioneel Hof oordeelde dat het Poolse recht soms zwaarder weegt dan het Europese recht.

Enerzijds heeft Polen natuurlijk een punt. We moeten als EU-lidstaten niet zomaar al onze soevereiniteit uit handen geven. Maar het is wél zo eerlijk om erbij te vermelden dat Polen een gigantische EU-subsidieslurper is. Het land wil nu alleen de lusten en niet de lasten. Zo werkt het helaas niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is bewonderenswaardig dat de Poolse regering opkomt voor volk en vaderland. Daar ontbreekt het namelijk in bestuurlijk Nederland nog weleens aan. Maar de conclusie is ook dat Polen haar positie binnen de Europese Unie moet heroverwegen. Net zoals Engeland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. leukeditter

  rutte hoe durf je je bek nog open te doen..kijk naar je zelf ezel

  1. LifeBuddy

   ”Volgens de Poolse overheid voldoet Nederland in meerdere opzichten ook niet aan de gestelde Europese normen.”. De VVD heeft [nedere]land tot de stam toe afgebroken . Als het Volk Niet horen wil, dan maar voelen. Vanavond weer heerlijke arische sLinkse indoctrinerende npo.!!!

 2. Albert Egberts

  Op DDS is er vaak meer sympathie voor buitenlandse fascisten dan voor de eigen democratische bestuurders.
  Een situatie met huiveringwekkende historische referenties.

  1. leukeditter

   jaja goeie bestuurder die rutte haha ..liegen , bedriegen, meeloper, en niet voor niets bedreigt

   1. Albert Egberts

    bedreigd, domme man.

    1. albertliegt

     begrijp je de zin weer niet SV ? je mag altijd vragen dommme jongen

    2. Piepertje

     Dt-fetisjist, grammar of taal nazi of hoe men dit gedrag ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in dit onderzoek van de Universiteit van Michigan.
     Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter.
     mensen zoals “U” kunnen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp of/en onuitstaanbaar en hebben een laag IQ.

     1. Mikse

      Piepertje piept over fascisme.

     2. albertliegt

      is beter dan piepen over pijpen-krullen , groeten aan je broer !

    3. leukeditter

     wist ik hoor albertje …ff kijke of je weer reageerde..en natuurluk

    4. Ben van Zwol

     Niet op reageren werkt veel beter, uiteindelijk altijd effect.

  2. albertliegt

   we hebben geen democratie SV. We hebben de rutte dictatuur die zelfs demissionair gewoon doorregeert.

   heb je inhoudelijk nog wat te melden SV of blijft het bij je subjectieve onderbuik ?

   De ware fascist staat achter de coronapas en andere belachelijke maatregelen!

   1. Albert Egberts

    Zo redeneerden de NSB-ers indertijd ook. Ze hadden een veel hogere pet op van de vitale beweging die in Duitsland indertijd voor hen zo aantrekkelijk oogde.

    1. albertliegt

     jij kan het weten SV, je bent ervaringsdeskundige !

    2. september

     En die albertliegt zegt weer de grootste onzin ,trek je maar niks aan van die idoot

     1. albertliegt

      idioten vind je in de spiegel

     2. Human Beast

      @seppie, idioot.
      FTOL

    3. Ben van Zwol

     Negeren werkt beter, daarmee maak je hem monddood.

     1. Albert Egberts

      Het verlangen opponenten in het debat morsdood te maken tref je uitsluitend aan bij zeer zwakke debaters.

     2. albertliegt

      het debat is jou volledig vreemd SV !

  3. september

   Inderdaad vooral die leukeditter die alleen maar kan schelden die ezel

  4. halo1

   Je maakt er nu een karikatuur van… er is geen enkele fascist a la Mussolini in het buitenland aan het roer.. woordmisbruik van links bij gebrek aan argumenten. En het is (psycho)logisch dat als Orban geen immigratie toestaat… en dat blijft de oorzaak van alle problemen…(jij noemt dat “fascisme”) de mensen geneigd zijn zijn nadelen op de koop toe te nemen..

  5. Word lid

   albertje gaat niet in op de inhoudt zoals gewoonlijk, probeert het steeds in de wij/zij vorm te trekken..
   De coronapas doet ons allemaal denken aan de tijd die albert beschrijft

  6. Cootje

   Democratische bestuurders ? Sensibiliseren , doctrine , zwarte gelakte , dementie en geheugen verlies, en banken die zonder individuele strafvervolging hun verdiende miljarden winsten kunnen afkopen voor eenvijfde deel . Historischs moet dat nog in de boekjes komen omdat het van recente datum is .

  7. Borreby Duytsch

   Albert Egberts schreef:

   “…Een situatie met huiveringwekkende historische referenties…”

   Dan zou ik, als ik jou was, maar zo min mogelijk DDS bezoeken, me dunkt.
   Echter blijf je hier maar rondhangen tussen de “fascisten-supporters” en het rechtse “tuig”.
   Misschien kun je dat even uitleggen?

   1. Albert Egberts

    Ja, ik heb hier helaas een nuttige functie. We zijn toch allemaal tegen fascisme?

    1. Borreby Duytsch

     “…Ja, ik heb hier helaas een nuttige functie…”

     Ik denk dat we met deze opmerking van jou kunnen concluderen dat je wel heel erg naast je schoenen loopt. De arrogantie is in ieder geval stuitend.

     “…We zijn toch allemaal tegen fascisme?..”

     Je weet wel beter, Albert…

 3. Duckday

  Deze persoon heeft Nederland naar de klote geholpen.

 4. halo1

  Het kan natuurlijk zo zijn dat de lasten voor een land zwaarder wegen dan de lusten…het is een afweging. Voor de keus gesteld : je kan meer verdienen.. maar dan wel je schoonmoeder in huis nemen.. weet ik wel dat de meesten nee zullen zeggen. Ik wacht erop tot Polen zegt: “”barst met die rotcenten!”.. maarja.. het is wel 1000 euro per Pool. Maar het is in feite natuurlijk dwang zonder leger.. maar met verleiding.

  1. Albert Egberts

   “Ik wacht erop tot Polen zegt: “”barst met die rotcenten!”.. maarja.. het is wel 1000 euro per Pool.”

   Daar is die 1000 euro nadeel niet voor nodig: een grote meerderheid van de Polen wenst in de EU te blijven.

   1. Word lid

    maar diegene die democratisch zijn gekozen niet…

   2. halo1

    Ja.. vanwege de centen + het Navo-schild tegen de Russen… maar als hen daarom een soort links-liberalisme wordt opgedrongen, inclusief abortusdwang, immigratie-verplichtingen en woke.. dan blijft de afweging toch moeilijk.

    1. albertliegt

     die achterlijke EU kost ons in ieder geval twee honderd miljoen euris per week !

     NEXIT NU , 10.000.000.000 – lees tien miljard – euris terug op de rijksbegroting.

     Wat een feest , eindelijk geld voor zorg , scholing en woningbouw en geen marginale discussie over een paar miljoen euro.

     1. halo1

      Ja okay.. maar als het meer geld oplevert: 20 miljard?.. het is zo moeilijk te bewijzen..want zo ingewikkeld. Die open grnnzen ving ik het ergst.. zag vandaag de nieuwe Poolse oostgrens.. rollen prikkeldraad., het heeft wel wat.. maar ja.. publicity!

     2. Stanly2000

      Misschien die rollen weer opruimen. Het gros van de nieuwe Europeanen komt toch deze kant op. Ik las ergens dat b.v, Hongarije alleen dit jaar al 89000 nieuwe EU-burgers heeft opgepakt en naar Servië heeft uitgezet.

     3. albertliegt

      quote
      alo1 1 uur geleden
      Ja okay.. maar als het meer geld oplevert: 20 miljard?.. het is zo moeilijk te bewijzen..want zo ingewikkeld. Die open grnnzen ving ik het ergst.. zag vandaag de nieuwe Poolse oostgrens.. rollen prikkeldraad., het heeft wel wat.. maar ja.. publicity!
      end

      Het levert helemaal niets op voor de burger. Dat hebben nu meedere onderzoeken vast gesteld

      Als land 10 miljard euro contributie betalen voor een grenswisselkantoor in brussel is kolder. Gelukkig bewaakt Polen de grens conform afspraak. Om Polen vervolgens te shamen is conform de linkse politiek. Je problemen op ht bordje van een ander leggen

      er is overigens niets ingwewikkelds aan. De EU heeft geen enkele arbeidsplaats opgeleverd in Nederland

     4. Ab Infinitum

      Nederland is overigens niet het land met de hoogste afdracht per inwoner. In 2018 betaalden Zweden, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België, Luxemburg en Denemarken per inwoner relatief meer aan de EU dan Nederland. Bron:

      Wat betaalt Nederland aan de EU en wat levert het op?

     5. Stanly2000

      “Gelukkig bewaakt Polen de grens conform afspraak. ”
      Ze zullen het net als Hongarije zelf moeten bekostigen. De Hongaren kregen alleen maar kritiek te verduren door de deugdzame boven ons gestelden.

   3. Cootje

    Je kan ook wachten tot je weer beter wordt , maar verlamd aan de gehele onderkant ben ik bang dat je je levenslang een kostenpost voor ons blijft .en jij levert toch ook je persoonsgebonden niet in . Terwijl het toch eerlijker zal zijn korting voor jou van 50% , bovenkant is namelijk nog goed , en heb je ook minder tijd om dit forum te bevuilen .

    1. Mikse

     Fraai is het niet wat u allemaal roept. Abject zelfs.

     1. Mr.blauw.sky

      Het is kootje maar die weer wild om zich heen aan het slaan is, die verandert toch nooit

   4. RvdBe

    Een grote meerderheid wil juist in de eu om die 1000 euro te kunnen krijgen, hebben ze er geen voordeel meer van dan zijn ze weg, Polen zijn net mensen ( niet te verwarren met de geïndoctrineerde NLer).

 5. Pieter48

  Sinds mijnheer Rutte en trawanten de regie van ons land in handen hebben zijn we er op alle fronten op achter uit gegaan. Van de verhoging van de pensioen leeftijd tot jaren lange bezuinigingen op alle belangrijke voorzieningen. Ook is Rutte niet in de eerste leugen gebleven en heeft voor zijn functie een erg slecht geheugen. Om de Polen en Slovenen de les te lezen moet je wel een voorbeeld kunnen stellen. Aangezien Rutte dat absoluut niet kan zou hij zich beter wat meer bescheidenheid tonen. Polen heeft wat betreft de instroom van gelukzoekers zijn zaken beter voor elkaar als Rutte .

 6. Cootje

  Heerlijk toch die luizen in de pels van het Europese gedrocht

 7. Meriadoc Brandebok

  Dit is de omgekeerde wereld.

  De Nederlandse belastingbetaler ligt zich krom om economisch primitieve oud-Sovjetstaatjes met geld overeind te houden.

  We accepteren luidruchtige Poolse gastarbeiders die tot diep in de nacht doorfeesten.

  En dan nog een grote bek hebben!

  Inhouden dat geld.

  1. Stanly2000

   We accepteren wel dat er grote geldstromen naar Itali”, Spanje ed. gaan, van wege de export. (die bloemen ed. betalen we dus gedeeltelijk zelf.)
   Om de zelfde reden heeft Brussel de Oost- Europeanen er bij gehaald. Een enorm afzetgebied, goed voor de export. Ziet u het verschil?

 8. Meriadoc Brandebok

  Destijds wilden een aantal domme politici dat wij oude Sovjetstaten zouden binnenlaten in de Europese Unie. De hele Unie moest monsterlijk worden uitgebreid met staten die cultureel, economisch en maatschappelijk weinig overeenkomsten met het Westen bezaten. En het gebeurde, alle waarschuwingen ten spijt. In plaats van hen in een aanverwant verband te loodsen (zoals Turkije), moesten ze full membership krijgen.

  Het is de op een na grootste fout van Europese politici. De eerste fout was de invoering van de euro.

  1. Stanly2000

   De huidige kandidaat-lidstaten zijn:
   Albanië
   Republiek Noord-Macedonië
   Montenegro.
   Servië
   Turkije.
   Trek de beurs maar.
   Oekraïne, Bosnië-H. en Kosovo zullen spoedig volgen. Schijnbaarnog steeds domme politici in Brussel.

   1. Ab Infinitum

    De VS hebben meer lidstaten. De Verenigde Staten.

    1. Stanly2000

     Werkelijk?

     1. Gerda2

      De VS hebben inderdaad meer staten, lidstaten zijn het niet.

     2. albertliegt

      Scherp Gerda , de volidioot zal wel een one liner bedenken voor zijn bull shit

    2. Ab Infinitum

     Gerda2, Inderdaad. Staten, die in een zekere mate van onafhankelijkheid van de Amerikaanse federale overheid kunnen opereren. U hebt helemaal gelijk.

     1. albertliegt

      🤣😂🥳🥳😂🤣

     2. Mr.blauw.sky

      Scherp Ab Infinium , de volidioot zal wel weer een one line excuus bedenken voor zijn inhoudskloze emo ’s gekledder

     3. Meriadoc Brandebok

      De Verenigde Staten is geen equivalent van Europa. Europese naties delen geen identiteit. Zij hebben een staatsrechtelijke constructie opgebouwd, teneinde te voorkomen dat zij hun conflicten ooit nog via een oorlog zouden beslechten. De constructie wordt in stand gehouden door kleine bondgenootschapjes die compromissen sluiten met andere bondgenootschapjes (de Frugals, de V4, de Hanzebond en Club Med). Bovendien bestaat de Europese Unie uit een Unie waar meerdere naties niet deelnemen aan projecten waaraan andere naties wel deelnemen.

      Het is absurd om de Verenigde Staten met Europa te vergelijken of de dollar met de euro.

     4. Albert Egberts

      “De Verenigde Staten is geen equivalent van Europa. Europese naties delen geen identiteit.”

      Ik weet dat Meriadoc hoopt dat het proces naar integratie niet zal leiden tot een federale staat die te vergelijken is met de V.S.
      Ik denk dat dit ijdele hoop is. Het kan nog een paar decennia duren maar de ontwikkeling van de EU naar een federale staat is onomkeerbaar.

     5. Meriadoc Brandebok

      Het gaat niet gebeuren, want de Europese landen zijn niet te vergelijken met de Verenigde Staten. De status quo zal gehandhaafd worden en in de toekomst zal Nederland haar lidmaatschap in deze vorm ook ongetwijfeld gaan heroverwegen.

      Het is een kleine elite die wil dat het gebeurt, maar die elite heeft geen enkel draagvlak onder de bevolking in die opvattingen.

     6. Albert Egberts

      “Het is een kleine elite die wil dat het gebeurt”

      Dat is de grote denkfout van eurosceptici. Men denkt dat de EU een politiek-ideologisch project is dat sommige politici zouden nastreven.
      De werkelijkheid is dat de vorming van de EU, naar een transnationale samenwerkingsvorm die steeds meer de kenmerken van een federale staat zal aannemen, feitelijk een onomkeerbaar economisch, technologisch en geo-politiek proces betreft dat zijn eigen dynamiek kent. Zolang in de globalisering de economische en technologische landsgrenzen steeds meer hun betekenis verliezen, zolang de in de geopolitieke verhoudingen met een opkomend China Europa steeds zwakker komt en te staan en zolang alle grote problemen op economisch, demografisch, technologisch, klimatologisch en militair gebied alleen maar oplosbaar zijn in EU-verband, zal dit proces doorgaan. Mogelijk in het ritme van de processie van Echternach maar die ging, zoals Meriadoc wellicht weet, ook onverstoorbaar voorwaarts.

     7. Word lid

      De grote denkfout van albert is dat hij denkt dat de eu is te vertrouwen..
      Dat het onomkeerbaar is volgens albert zegt natuurlijk dat het een aristocratische dictatuur is waarbij het niet om mensen draait…

     8. Meriadoc Brandebok

      Nee, Albert, dat is volstrekt onjuist. Vrijwel alle Europese grote stappen zijn gezet vanuit machtsspelletjes en ideologie. Met de EGKS wilde Frankrijk Duitsland onder de duim houden, met de EPU wilde Frankrijk de EU als hefboom voor haar aspiraties om haar status als grootmacht te herstellen gebruiken; de euro was een deal tussen Mitterand, waarbij Frankrijk de Duitse monetaire macht wilde inperken en de samenstelling van de EU geschiedde vanuit federalistische overwegingen.

      Het is helemaal niet waar dat er sprake is (geweest) van een “onomkeerbaar proces” omwille van globalistische ontwikkelingen. Nee, het was een proces waar politici mee bezig waren (vaak zonder daarvoor enig draagvlak te zoeken). Op elk moment had bijvoorbeeld de euro kunnen worden gestopt.

      En het is ook niet waar dat er nu een onomkeerbaar proces gaande is. Bij vrijwel elke crisis ontstond er óók een crisis binnen de EU, waarbij elkaar opzoekende gelijkgestemden elkaar bestreden.

      Eurofederalisme is een ideologie van een linksliberale elite.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ja, als die landen lid worden zijn we nog verder van huis.

    1. Albert Egberts

     Meriadoc weet dat dit niet aan de orde is.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja, maar als dat het zou zijn, hebben we een probleem.

     2. Albert Egberts

      Als de hemel naar beneden dondert hebben we ook een probleem.

 9. Bes Tolen

  De Verenigde Staten zijn inderdaad verenigd. Een grootste aantal vrijwillig, andere gekocht en nog andere door middel van oorlog. In 1700 waren er 12 staten met totaal 250000 inwoners. Indianen niet meegeteld. Die waren er toen al minder.
  In 1780 17 staten met 2,7 miljoen inwoners (1760 plus 2 en 1770 plus 3 staten. In 1750 1,17 miljoen inwoners). In 1800 5,3 miljoen en 1860 31,4 miljoen inwoners. De Verenigde Staten waren lang een wankele eenheid. In 1900 76 miljoen inwoners.

 10. Bes Tolen

  Oh ja, Albert Egberts? Fascisme wil herstel van het Romeinse Rijk onder autoritaire hiërarchische leiding. In Rome. Lees: herstel van het rijk onder leiding van de paus, die het zelfs over alle vorsten heeft te zeggen. Vanaf begin vierde eeuw werd het pausdom ingezet tegen de naar Constantinopel vertrokken merendeel van de Romeinen(!). Constantinopel waarvan uit de keizers over het rijk moesten regeren. Die tegenstelling wordt nog steeds in stand gehouden en vormt nu een wezenlijk onderdeel van de westerse politiek.
  Het Vaticaan heeft erg van het fascisme in Italië geprofiteerd. Evenwel zat het aan het einde van de Tweede Wereldoorlog knel en liet daarop Mussolini met zijn fascisten vallen.
  Tegenwoordig wordt de benaming fascisme en fascisten voor van alles en nog wat gebruikt. Dat al sinds langer geleden in navolging van communisten. Dat zal het Vaticaan wel prima vinden, die verwarring.

 11. J. Punt

  Als morgen alle Poolse medewerkers morgen hun biezen pakken en vertrekken, ligt het land overmorgen op zijn gat. Dan gebeurt er op pedagogisch en links geneuzel na helemaal niets meer in ons landje.

 12. Bes Tolen

  Albert Egberts. U vergeet dat de EU niet van de Europeanen is en als zodanig duidelijk aan legitimiteit mist. De EU maakt de Europeanen kapot door geheel onvoldoende grenzen te stellen om Europa heen. Zowel in de Europese Commissie als in het Europese Parlement zit een te veel aan mensen, die menen als je maar de macht op één hoop gooit, er dan bent. Fatale ideologie inclusief godsdienst, die Europa steeds weer kapot maakte en maakt of totaal niet ter zake is, wordt juist in verscherpte mate aangehangen in de Commissie en in het Parlement. We zitten om harde bescherming verlegen tegen in de eerste plaats buiten Europa, nu in het bijzonder massa immigratie, maar dan moeten we in Europa wel op het niveau van Europa door mensen, die de Europeanen op de allereerste en nog eens de allereerste plaats stellen, vertegenwoordigd worden.
  Dus niet door dat stelletje narcistische zichzelf bevredigende geestelijken dat er nu zinloos zit en niets doet aan wat noodzaak is.

  1. Albert Egberts

   “ Albert Egberts. U vergeet dat de EU niet van de Europeanen is en als zodanig duidelijk aan legitimiteit mist. ”

   Wat een onzin, Bes, in alle deelstaten is er onder de bevolking en de parlementen een duidelijke meerderheid die het lidmaatschap van de EU steunt.

   1. Word lid

    Nee hoor dat is niet waar, sterker nog, het hele eu gedrocht wordt ons door de strot gedrukt.

    1. Albert Egberts

     Foetus ontkent maar heeft geen feiten.

    2. Ben van Zwol

     @Lid: Niet reageren is de enige remedie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.