Thierry Baudet fileert klimaatalarmisme: ‘Wat een onzin!’

We gaan allemaal dood! Dat is zo ongeveer het motto van pushers van klimaatalarmisme. Nou, Thierry Baudet is daar helemaal klaar mee. “Wat een onzin,” schrijft hij over al de deugangst. En die angst voor “warme temperaturen” moet ook maar eens stoppen.

De media wakkeren vandaag de angst voor “klimaatverandering” maar weer eens aan. Want, stelt De Morgen vandaag, hogere temperaturen zorgen er onder meer voor dat baby’s veranderen in de baarmoeder! Daardoor worden ze “vatbaarder voor hartziekten!”

“Tijdens hittegolven ligt de ­oversterfte merkelijk hoger. In Frankrijk en Duitsland sterven 20 tot 30 procent meer mensen tijdens een hittegolf,” zegt ‘expert’ Wilfried Gyselaers. “Het Verenigd Koninkrijk tekende onlangs zelfs 66 procent meer overlijdens op. Er bestaat ook een studie over hittegolven in Antwerpen. Boven de 26 graden sterven er meer mensen dan gewoonlijk. Bij een dag van 36 graden is er 27 procent oversterfte en zijn er bijna 80 procent meer ziekenhuisopnames.”

En jeetje, zegt deze zelfde persoon, “in vergelijking met de periode 1850-1899 is de gemiddelde temperatuur in ons land met 2 graden gestegen.” Gossiedorie, twee hele graden?! Dat is wel heel ernstig inderdaad!

Tjongejonge.

Thierry Baudet reageert op dit klimaatalarmisme

Natuurlijk is Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet totaal niet onder de indruk van dit angstig klimaatalarmisme.

“Klimaatregelen!” schrijft hij spottend op Twitter. “Want: ‘Boven de 26 graden sterven er meer mensen dan gewoonlijk, meer oversterfte en ziekenhuisopnames.’ Zijn we vergeten dat het in grote delen van de wereld ALTIJD warmer is dan 26 graden? Vallen ze daar bij bosjes om? Wat een onzin.”

Baudet heeft gelijk. Er zijn talloze landen waarin het heel vaak warmer is dan 26 graden (wat echt een beperkte temperatuur is, trouwens). Maar daar storten ze niet allemaal massaal neer; niet met hartaanvallen, en ook niet met andere ziektes. Sterker nog, het lijkt erop dat de bevolkingsgroei in Afrika ontzettend snel gaat; veel sneller dan bij ons. Terwijl het daar toch echt lekker warm is. Heet zelfs (joh!).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Een prima reactie van Baudet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. por favor no borres

  Beste Michael van der Galien, eigenaar, hoofdredacteur en dus eindverantwoordelijke van dit door FvD gesponsorde blog en verdediger van alle FvD handelingen.

  Wat is uw mening over de homofobe, racistische uitspraken van Baudet dat “Aids niet bestaat voor blanke hetero mannen” en bedacht is door de Big Pharma om condooms te verkopen?

  Blijft u voor het geld als een Broupie (Baudet groupie) dame alles slikken en wacht u met open mond op zijn volgende leugenlozing, of huist er in de spelonken van uw geest toch nog enige waardigheid of geloofwaardigheid om “tot hier en niet verder” te zeggen tegen de uitspraken van deze Mussolini der lage landen?

  1. Piepertje

   Ach ja, Mini-Cockje, doet een woordspelletje. Broupie ipv groupie. Kostelijk! Vergeet het niet op te schrijven voor je memoires. Alhoewel? Daar is toch geen enkele andere schoonmaker/frituurvetruimer in geïnteresseerd. Koud hè?

   1. por favor no borres

    En wat is Piepertje zijn/haar mening over deze bewering van Baudet?

    1. halo1

     Iemand kan toch wel enerzijds iets stoms zeggen.. maar anderzijds iets geweldigs. Dat is een beekje tekenend voor Thierry. Jullie (=links) willen hem alleen maar afbranden… maar het zal niet lukken..omdat hij ook geniale aspecten vertoont… meer dan menig links ei.

  2. Brenda Welsh

   Geld wat stom is maakt recht wat krom is. Jammer dat het zo moet lopen. Het vrije woord blijft ongehoord ook al is er geen ongetogen woord bij.

   1. ElGuapo

    Aldus de cash betalingen expert.

  3. Nikita

   Porre van vore moet nodig zijn vet vernieuwen de walmen tasten zijn hersenen aan.

  4. Branzino

   Iemand die beweert, dat Aids niet bestaat voor blanke hetero mannen kan toch niet serieus genomen worden? Kijk gewoon eens naar cijfers die overal te verzamelen zijn.

  5. ElGuapo

   Weer een nutteloze bijdrage van de diep trieste bitterballetjes kietelaar vanuit casa de la perra.

  6. ElGuapo

   Het zou Michael sieren om je eindelijk eens goed te bannen met nutteloze comments.

  7. Mistgabel

   Heb zelf niet zoveel met Baudet
   Maar Rutte liegt al tijden alles bij elkaar en dat accepteert u klakkeloos.

   Ziet u zelf ook dat kronkeltje bij u?

 2. Brenda Welsh

  Hij is rechts, je ziet het op de foto.

  1. RvdBe

   Ja, je hebt gelijk dat zegt hij zelf ook.
   Wat is nu je punt?

   1. Brenda Welsh

    Dat de foto met zorg is gekozen. U moet niet overal iets achter zoeken. Het zou een standbeeld kunnen worden.

    1. RvdBe

     Zou idd een standbeeld kunnen worden, als dit gebeurt wil dat zeggen dat de NL bevolking net op tijd het verstand hervonden heeft, ik vrees echter het ergste.

  2. Nikita

   Brenda woont ook rechts, in de pijp wel te verstaan, achter het derde raam .

   1. ElGuapo

    Neemt ook alleen cash aan.

 3. janrama

  Wie zijn toch de mensen die deze gestoorde sekte leider blindelings volgen?

  1. Nikita

   Geen idee maar er lopen er meer achter die VVD leugenaar aan. Dat is vele malen erger.

   1. AS210854

    🤣😂🤣😂🤣😂👍👍👍👍👍

  2. leukeditter

   je bedoelt rutte en de jonge neem ik aan…baudet heeft in allllesss gelijk, jammer dat u stekeblind ben stekelvarken

  3. Albert Egberts

   Onnozele types zoals leukeditter.

 4. Branzino

  Wat een simpele ziel is Thierry Baudet toch. Alsof een mens zich niet aanpast aan zijn habitat, zodat hij bij omstandigheden die voor anderen fataal kunnen zijn, toch niet omvalt. Maar Baudet heeft daar nog nooit van gehoord. En zo blijft hij maar zand in allerlei mechanismen strooien.

  1. ElGuapo

   Takes one to know one fishyfishy.
   Leg even uit wat er hier verkeerd zou zijn aan zijn opmerking.

  2. Albert Egberts

   Ik heb niet de indruk dat Baudet nog in staat is in welke machine dan ook zand te strooien.

   De man, en dat geldt ook voor zijn ontspoorde kompanen in de Kamer, wordt door weinigen nog serieus genomen. In de Kamer wordt hij als een irrelevante clown behandeld, in de peilingen zakt hij steeds verder weg en in de publieke opinie wordt hij hoogstens nog genoemd als er wat te lachen valt.

   Baudet is down maar hij beseft dat nog niet.

   1. ElGuapo

    Hij heeft wel gelijk.

 5. Eertienator

  Of je gelooft eens wat meer in je eigen kracht wij mensen zijn een stuk sterker dan dat politici en wetenschappers ons wijs willen maken.

 6. por favor no borres

  Wat is MvdG toch een geslepen kereltje.
  Kritiek op zijn gastland Turkije laat hij door Armand Sag spuien, terwijl hij zelf een koud Pontius Pilatus watertje drinkt.

  1. ElGuapo

   De nutteloze bijdrage van de gepensioneerde mexicanohapper vanuit casa de la perra.

 7. DubbelZout

  “Thierry fileert”
  Koop een haringkar, dan doe je nog eens iets nuttigs

 8. StemPzeweg

  Baudet is een sujet en een minderwaardig mens. Dus als we hier temperaturen krijgen als in de Spanje en Portugal hoe wordt het dan in Spanje. Het is daar nu al ondraaglijk warm. Dus al die mensen mogen volgens Thierry dood? Ik zou zeggen doe het zelf Thierry. Niemand die je zou missen

  1. ElGuapo

   De haat neemt niet weg dat ie gelijk heeft over een hoop dingen.

   1. Jack Flash

    Ik zou mij eerder zorgen maken om mensen die gaan doodvriezen met het komende energierantsoenbeleid.

  2. halo1

   Niemand is minderwaardig.. denk daar even aan.. het wordt tijd dat jij usb, vlekmans enz. achterna gaat. Velen zouden Thierry heel wat meer missen dan een “held” achter het toetsenbord…

  3. RvdBe

   Gewoon blijven denken dat we daadwerkelijk aan de thermostaat van de aarde kunnen draaien wanneer het ons uitkomt, welterusten.

   1. Albert Egberts

    We slaagden er in elk geval in de thermostaat van de aarde hoger te zetten, RvdBe.

 9. Albert Egberts

  “Baudet heeft gelijk. Er zijn talloze landen waarin het heel vaak warmer is dan 26 graden (wat echt een beperkte temperatuur is, trouwens). Maar daar storten ze niet allemaal massaal neer; niet met hartaanvallen, en ook niet met andere ziektes.”

  Zou Baudet ook weten dat de gemiddelde levensverwachting in dat soort landen ook behoorlijk veel lager ligt?

  1. ElGuapo

   Fabeltjes.

 10. tourist1138

  Wat noem je een belasting op lucht (co2 tax) , die wereld wijd is, die iets probeert te fixen wat misschien onfixbaar is, om catastrophes te vermeiden die geen ipcc wetenschapper voorspelt, die nooit gemeten kan worden (0,0007°C) en dus nooit ooit zal ophouden.

  Een bankiers natte droom.

  Geef mij de middeleeuwen met 2° Graden hoger en wijngaarden in Amsterdam. Hint we waren niet water aan het trappelen.

  Iedere wetenschapper in mijn studie ;zonnefysicus) weet waar klimaat vandaan komt. De zon. Maar dat mag je niet zeggen. Net als COVID. Verboten.

  Klimaat=COVID=scientism=religie die geen ander woord duld.

 11. tourist1138

  Toon mij drie wetenschappelijken papieren die bewijst dat de mens de aandrijver van klimaat is. That’s right net als maskers bestaat niet. Politieke scientism. Voorspellingen van computer modellen die al 50 jaar ernaast zitten maar DEZE keer. Ik ben zonnefysicus. Iedereen weet dat die 13miljard atoombommen boven ons met temp te maken hebben. Duh. Of was het 14 miljard in de middeleeuwen toen het 2° hoger was en we wijngaarden in Groenland hadden. Hint we we waren niet water aan het trappelen. We hadden geen auto’s toen. De aarde is 20% groener bebost deze eeuw. Make the Sahara green again. De zee spiegel stijgt met 1.5mm per jaar dus wees snel je hebt maar 100 jaar om er was zand zakken neer te leggen of. Verhuizen. Waarom lenen banken hypotheken aan de kust? Hmmm…