Tweede Kamer is doodsbang voor de kiezer: motie-Wilders voor nieuwe verkiezingen verworpen door kartel

De Tweede Kamer – het héle partijkartel – wil ten koste van alles voorkomen dat er nieuwe verkiezingen komen. De reden is simpel: de kartelistas zijn doodsbang voor de kiezer. Daarom zetten ze nu alles op alles om toch maar door te gaan met Rutte III. Dat werd duidelijk toen Geert Wilders een motie indiende om nieuwe verkiezingen uit te laten schrijven. Het héle kartel was er tegen. 

Tijdens het formatiedebat gisteravond en vannacht diende Geert Wilders een motie in waarin geëist wordt dat de Kamer ontbonden wordt en er dus nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Dit is geen gekke gedachte. Het gaat immers belachelijk langzaam met de formatie. We wachten al bijna zeven maanden, en ze zijn nu nog maar begonnen aan onderhandelingen… en dan ook nog eens met dezelfde partijen wiens regering eerder officieel moest aftreden vanwege het Toeslagenschandaal.

Kortom, als er ooit reden was voor vervroegde verkiezingen dan is het nu. De onderlinge verstandhoudingen zijn verziekt. Een demissionair kabinet dat moest aftreden omdat het tienduizenden gezinnen willens en wetens financieel geruïneerd heeft onderhandelt toch maar met elkaar. Nederland wacht al zeven maanden op een nieuwe regering. Oh, en dat zouden we nog bijna vergeten ook: het demissionaire kabinet richt een QR-samenleving in terwijl de kiezer daar helemaal niet voor gestemd heeft.

Geen wonder dus dat Geert Wilders met de oproep is gekomen om nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Maar wat valt op? Juist: het hele partijkartel stemde tegen. Echt, het héle kartel: D66, CDA, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, BIJ1, VVD, Volt, en de fractie Den Haan. Alleen de SP, DENK, de Partij voor de Dieren, de PVV en natuurlijk Forum voor Democratie stemden voor. De rest verwierp het idee. Dat geldt helaas overigens ook voor BBB, Van Haga, JA21, SGP en het Lid Omtzigt:

Natuurlijk wordt het excuus gebruikt dat er nu drie partijen zijn die met elkaar willen onderhandelen, dat dit een kans moet worden gegeven, want verantwoord ofzo. Maar dat slaat volstrekt nergens op. Want ze praten over het voortzetten van een kabinet dat moest aftreden vanwege het grootste schandaal van de eeuw. Dat kabinet is demissionair gemaakt, komt vervolgens met allerlei wetten die in strijd zijn met de grond, en besluit daarna toch lekker met elkaar door te gaan als Rutte IV.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Schandalig is een te softe term om in deze context te gebruiken. Een poppenkast, dat is het. Als je dat niet wilt, als je wilt dat de politiek weer mee telt en serieus wordt genomen, dan moet je daar als partij een stokje voor steken.

Wilders heeft dus gelijk dat er nieuwe verkiezingen moeten komen. En snel een beetje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Albert Egberts

  “De reden is simpel: de kartelistas zijn doodsbang voor de kiezer.”

  Gelet op de partijen die tegen stemden moet worden geconcludeerd dat Ja21, BBB, Groep Haga, Bij1, SGP, Groep Haan en Omtzigt inmiddels ook tot de kartelpartijen behoren.

  1. usb3.0

   Ze zijn bang tamil, dat mag je best erkennen hoor

  2. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k zijn gewauwel is wederom niet anders te kwalificeren dan verbale diarree

 2. Joko

  Ooit een beroepsgroep meegemaakt waarvan de werknemers zelf kunnen bepalen of ze doorgaan met hun afbraakwerk en daarbij lak hebben aan hun opdrachtgever? Zoiets stinkt toch geweldig? Neemt u nog goederen af van deze beroepsgroep?

 3. ET007

  Iedere keer weer komt Omtzigt met goede argumenten en maar gaat voor het zingen weer de kerk uit. Waarom roepen, maar gaan daad bij zijn woorden? Ook BBB roept maar wat. Ongelooflijk hoe een gevallen kabinet gewoon zelf weer beslist op de oude voet verder te gaan.

  1. vlekkenoplosser

   mooi gedefinieerd ! Het is niet anders zolang het stemvee het partijkartel in stand houdt. Zeteletje meer of minder voor clubje ten koste van clubje b maar het partijkartel blijft gewoon intact.

   Je zou verwachten dat mensen met de kennis van nu dat partijkartel toch zouden wegvagen. Het kartel is niet voor de burger maar dient een hogere macht.

   Wake up call !!!!

 4. Monty

  ”Alleen de SP, DENK, de Partij voor de Dieren, de PVV en natuurlijk Forum voor Democratie stemden voor.”

  Nu kan Wilders wel zien welke het dichtst bij hem staan.

  Mocht er toch nieuwe verkiezingen komen denk ik echter dat DENK niet met Wilders Nederland wil de-islamiseren.

  1. Cootje

   Wel 2 miljoen kiezers , moet je gewoon blijven uitsluiten , maar de rekening komt , laat de Nederlander die nog zo trouw stemt eerst maar creperen onder de brandstof lasten , de energie rekeningen , de oplopende voedsel prijzen en als het echt pijn gaat doen .ze eerst laten aanmodderen . We gaan een leuke gemeenteraad verkiezing mee maken , al die leden vervloeken de tweede kamer als ze gehalveerd worden , en dan komen er ook weer nieuwtjes naar buiten , want er zit er altijd weer bij die graag de vuile was buiten hangen we kunnen nog een half jaar smullen

 5. KippiX

  Ik hoopte het niet maar blijkt toch te zijn dat Van Haga, Ja21, SGP en Omtzigt kartelzetels bezetten. Dus volksverraders. Je zou evt. aankomende verkiezingen dus nog beter op DENK kunnen stemmen dan op die neprechtse partijen. Wel is het een goede verduidelijking! Weten we meteen waar we aan toe zijn.

 6. Marija

  Wat heeft zo een regering nou voor zin?
  Je weet vanaf de start dat er alleen bedrog uit komt.
  Is er dan geen overkoepelend orgaan die kan voorkomen dat deze ongein wordt uitgevoerd?

  1. Hendrik_Groen

   Dat orgaan hebben we al, dat heet democratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.