Woke-gekte in de VS: Californië verplicht warenhuizen genderneutraal speelgoed aan te bieden

Het o zo ‘vrije’ Amerika gaat steeds verder in de doorgeslagen gendergekte. Het linkse Californië gaat warenhuizen per wet verplichten om genderneutraal speelgoed aan te bieden. Vanaf 2024 moeten de grote warenhuizen in de Amerikaanse staat zowel speelgoed als kinderverzorgingsproducten ook genderneutraal aanbieden. 

In plaats van dat lokale politici de mouwen opstropen om echte problemen aan te pakken in hun staat spenderen ze klaarblijkelijk enorm veel tijd in maken van ‘inclusieve‘ wetgeving. Het overwegend linkse Californië gaat nu per wet verplichten dat grote warenhuizen meer genderneutrale spullen aanbieden, dat meldt de NOS.

Met de invoering van deze wet wordt de Amerikaanse staat de eerste staat waar zo’n wet gaat gelden. De wet verbiedt niet dat er geen jongens- en meisjesafdelingen meer mogen zijn, maar er moet nu ook een derde optie aanwezig zijn. De initiatiefnemer van de wet, de Democraat Evan Low, is er maar enorm trots op:

“De wet moet ervoor zorgen dat een meisje een politieauto, een brandweerwagen of dinosaurus kan vinden. En aan de andere kant, als je als jongen wat meer artistiek bent en met glitter wil spelen, waarom niet?”

Het lijkt er sterk op dat Low nog nooit een speelgoedwinkel van de binnenkant heeft gezien. Er is werkelijk waar geen enkele barrière die ervoor zorgt dat een meisje geen politieauto zou kunnen kopen. Ondertussen worden winkels verplicht om in de toekomst de gehele winkelindeling overhoop te gooien om aan ‘genderneutrale‘ standaarden te voldoen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De wet was al twee keer eerder onsuccesvol geopperd, maar uiteindelijk bleek drie keer scheepsrecht te zijn. Conservatieve groeperingen en Republikeinen waren, en zijn, fel tegen dit soort wetgeving. Zij willen niet dat de overheid voor ouders bepaalt wat zij voor hun kinderen kopen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. vlekkenoplosser

  VOLIDIOTEN !
  meisjes spelen met poppen zo ook sommige jongens
  jongens spelen met autootjes zo ook sommige meisjes

  Als of de randdebielen geen dringerende zaken op de politieke agenda hebben staan

  1. hans-e-pans

   Het probleem dat men zegt te hebben is volgens mij heel simpel op te lossen.

   Wat is erop tegen dat meisjes als ze daar behoefte aan hebben op de jongensafdeling speelgoed kopen.

   Wat is erop tegen dat jongens als ze daar behoefte aan hebben op de meisjeafdeling speelgoed kopen.

   Ze scheppen daar een probleem dat geen probleem is in de wereld van de gewone mensen.

 2. palko

  Elke winkel die meedoet aan die gekte en krankzinnige idioterie zou ik als man of vrouw mijden als de pest. Het leven is immers zo simpel als ik weet niet wat. Ben je geboren met een piemeltje dan ben je doodgewoon een man. Ben je echter geboren met een vagina dan ben je een vrouw. Ingewikkeld? Nee toch! Simpel, jawel.

  1. Albert Egberts

   Inderdaad, palko, je bent behoorlijk simpel.

   1. ElGuapo

    Albertus smegmabaard heeft moeite met accepteren dat een man een man is en een vrouw een vrouw.

   2. Fouwels

    Aldus de gevaccineerde etterpuist.

   3. Xyz1234

    Post modernistische Engbert is een beetje in de war en denkt dat biologische feiten inwisselbaar zijn voor ongegronde meningen.

   4. vlekkenoplosser

    wederom probeert de decadente onwetende strónt vlé®k iemand de maat te nemen

    de onwetende dedaine hufter denkt dat ie verheven is boven anderen maar je bent een low life strónt vlé®k !

    een bijzonder minderwaardige t@rrel

   5. Human Beast

    @A.E , gelukkig ben jij een wereldwonder😂

    1. vlekkenoplosser

     een typende strónt vlé®k is inderdaad zeldzaam.

     Om de strónt vlé®k een wonder te noemen is wat misplaatst. Een ramp komt beter met de kwaliteiten van de strónt vlé®k overeen.

 3. Mar

  “Zo maakte warenhuisketen Target al in 2015 bekend te stoppen met op gender gebaseerde borden in zijn winkels.”

  Dat is dan voor de papa’s en mama’s, want kinderen hebben geen problemen met speelgoed vinden.

  Die man zou eens een tijd in de kinderopvang moeten gaan doorbrengen. Dan leert hij wel dat kinderen met van alles spelen. Volwassenen moeten zich er alleen niet mee bemoeien.

  1. vlekkenoplosser

   eindelijk een keer volmondig eens met de huistrut , de wonderen zijn de wereld nog niet uit !

  2. usb3.0

   “Volwassenen moeten zich er alleen niet mee bemoeien.”

   Precies, die moeten zich er niet mee bemoeien maar wel opvoeden en het kind de identiteit meegeven als jongen of als meisje..

   1. vlekkenoplosser

    maar wat is de identiteit van een jongen of een meisje

    Mag een meisje aan brommers sleutelen , vlotten bouwen en bomen klimmen

    Mag een jongen met krulspelden oefenen , met poppen spelen of mascara dragen ?

    Kinderen hebben geen identiteit , die zijn aan het ontdekken en die ontdekkingsreis remmen is een garantie op een ongelukkig kind !

    1. Jack Flash

     Vlekkenoplosser+++++

    2. usb3.0

     Onzin, je bent het als ouder aan je stand verplicht om kinderen een identiteit mee te geven, dat is de verantwoordelijkheid van een ouder, het probleem hier is dat identiteit door woke-idioten wordt geschaard onder speelgoed, genderneutraliteit is natuurlijk bullcrapp dat bestaat namelijk niet…

     1. vlekkenoplosser

      dat vind ik dus bull shit , of je een meisje of een jongetje hebt maakt geen flikker uit. Je leert ze normen en waarden. Geeft ze respect mee voor anders denkende en ouderen. Onderwijst ze over alles wat ze vragen maar je laat het kind zich zelf vinden.

      genderneutraliteit is de groots mogelijke waanzin maar daar spreek ik niet over ! Genderneutraliteit bestaat immers niet want hoe je je ook laat verbouwen je komt altijd terug met een gleufje of een gleuvenvuller !

     2. Mr.blauw.sky

      Goed gesproken!

      Krijg ’t bijna m’n strot niet uit maar het moet maar.

     3. usb3.0

      Ja klopt normen en waarde die bij een jongetje of een meisje past, het is ongehoord dat een kind dit zelf moet uitzoeken, dan schiet je tekort als ouder en pak je niet je verantwoordelijkheid als vader of moeder.

      Het gaat wel over genderneutrailiteit, dit bestaat natuurlijk niet en verder is het zo dat ouders die hun kinderen gewoon normaal opvoeden weggezet worden alsof ze kinderen ineens niet kunnen opvoeden.
      Ik vind de woke idioterie ernstig

     4. Mr.blauw.sky

      “”Je leert ze normen en waarden. Geeft ze respect mee voor anders denkende en ouderen. Onderwijst ze over alles wat ze vragen maar je laat het kind zich zelf vinden ‘””

      Dat is alles wat er over te zeggen valt. De rest is bull shit.

     5. usb3.0

      Maar dit heeft niets met genderneutraliteit te maken bloeskei.

     6. Mr.blauw.sky

      Wie beweert dan dat dat wel zo is?

     7. usb3.0

      Nou alles want identiteit wordt verward met gender, en een jongetje is een jongetje en die voed je op als een jongetje en een meisje als een meisje

     8. Mr.blauw.sky

      Dat mag jij vinden maar ik ben het met Vlekkie eens en dus niet met jou.

     9. usb3.0

      Oh maar dat is natuurlijk prima, gelukkig mag dat in Nederland.

    3. Mr.blauw.sky

     Mee eens.

 4. Mr.blauw.sky

  “Zij willen niet dat de overheid voor ouders bepaalt wat zij voor hun kinderen kopen.”

  Dat zal ook zo blijven, desalniettemin zijn ze op dit terrein wel een beetje aan het doorslaan

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.