Bam! Amerikaanse CDC (RIVM) geeft toe: ‘Geen bewijs dat genezen ONgevaccineerde na ziekte Covid nog kan doorgeven’

Er is heel goed nieuws voor mensen die Covid hebben gehad en die géén vaccinatie willen. Het Amerikaanse CDC – hun versie van ons RIVM, zeg maar – geeft in antwoord op een juridische eis om openheid namelijk toe dat het geen enkel voorbeeld heeft van een genezen ongevaccineerd persoon, die daarna alsnog Covid doorgaf aan anderen. Dit terwijl het bekend is dat er wél veel gevaccineerden zijn die a) alsnog Covid kregen daarna en b) de ziekte doorgaven aan anderen. 

De Amerikaanse advocaat Michael P. Senger heeft het bewijs in handen dat het CDC dit moest toegeven. En, schrijft hij erbij, vanwege deze openheid ruiken mede-advocaten nu bloed in het water. Want ze zijn immers bezig om a) iedereen te dwingen om het vaccin te nemen en b) ongevaccineerden uit te sluiten, ook op het werk. Maar als mensen die genezen zijn het virus daarna niet meer kúnnen doorgeven… tja, dan betekent dit dat zij beter en veiliger zijn voor hun medemens dan de gevaccineerden.

Vaccinmandaat heeft geen basis

De Amerikaanse radio-presentator (en conservatief) Steve Deace reageert furieus op dit nieuws omdat het in zijn ogen bewijst dat het vaccinmandaat niet alleen illegaal en onnodig is, maar ook dat het CDC en dus de Amerikaanse regering dat wísten.

Let wel, ze houden alles en iedereen stug in de gaten. Als ze hier geen documentatie van hebben komt dat vrijwel zeker omdat het gewoon niet kan; omdat iemand die eenmaal besmet is geweest en daarna herstelde de ziekte gewoon niet nog een keer kan krijgen én doorgeven. (Het is dus én, niet óf. Voorlopig. Hoewel daar natuurlijk ook naar gekeken moet worden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Een genezen ongevaccineerde kon dus weleens de veiligste persoon op aarde zijn momenteel. Als niet voor zichzelf, dan ieder geval wel voor ánderen. Gek dat we hier geen enkele politicus over horen en dat die alleen maar blijven roepen dat iedereen zich moet laten vaccineren – genézen ongevaccineerden incluis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Uwehetgeweten

  Logisch dat je hier niks van hoort ,dit gaat tegen build better back in.
  Dit zet Klaus schwabs idee van wereld doctrine in een verlegen positie.
  En geeft zijn slaafse volgers hier opdracht voor.
  Om het niet te benoemen.

  1. hans-e-pans

   Wat wel bewezen is, is dat de eenmaal of tweemaal gevaccineerden weer gewoon besmet kunnen worden en dus ook weer anderen kunnen besmetten.

   Daar hoor je wel iets over maar lang niet zoveel als dat er over de ongevaccineerden rondgebazuind wordt.

   De constatering van de grote aantallen met corona besmette mensen, ja ja we worden mensen genoemd, zegt niets over het echte aantal mensen dat in het ziekenhuis/IC zou kunnen belanden, het gaat alleen maar om het getal.

 2. dumbfarmer

  Daar gaat minstens een jaar overheen voordat de prutsers in den haag en brussel van “vaccineren is het beste” naar die conclusie komen en dat eindelijk eens toegeven via een spinned verhaal… benieuwd hoe die 800 communicatiemedewerkers dat gaan verkopen..
  Of, en dat is optie 2, ze blijven het bestrijden en ontkennen tot er een onderzoek op komt, waar ze dan claimen ‘geen actieve herrinnering’ meer te hebben aan hoe eea gegaan is en in elkaar zit.
  Hoe dan ook, no way dat ze bijdraaien, al staat heel de USA op zijn kop dalijk met bergen bewijs.

 3. Krasvast

  Daar is ook geen CDC of RIVM voor nodig. Met het toedienen van de experimentele vaccins lijkt ook het gezonde verstand verdwenen.

  Liego Prik de Jonge wil maar één ding, en dat herhaalt hij al vanaf maar 2020.

  1. Ad Fundum

   U laat zich door de politiek leiden blijkt nu. Als ik problemen met mijn gezondheid heb, dan raadpleeg ik een arts. Ik ga op zijn of haar advies af. Dus voor mijn hart een cardioloog, voor longen een long arts. Ik hoor u alleen maar over de Jonge. U bent toch mans genoeg om voor uzelf te zorgen? Als de cardioloog mij zegt dat een booster prik voor mij van groot belang is, dan neem ik dat over. En luister niet naar een wetenschapper als W. Engel of wie dan ook.

 4. KippiX

  Bij het lezen van de kop van dit artikel gloorde er een beetje hoop in mij. Een beetje meer licht aan het einde van de tunnel, dus ook een stukje dichter bij het einde van de tunnel. ‘Nu zou het snel kunnen gaan’ is niet een gedachte dat bij mij opkwam maar een ingeving. Want nieuws gaat nu eenmaal snel tegenwoordig. Binnen een paar minuten wordt al het nieuws via Reuters over de wereld verspreid. Zeker zulk groot nieuws!
  Toen zag ik dat de datering van de brief 5 november is. Datering inderdaad! Want in internettijd is een week ‘historisch’ te noemen. Oud nieuws dus! Op 5 november zou dit wereldnieuws moeten zijn! Michael P Sengers zou in bijna iedere talkshow uitgenodigd moeten zijn. Zelfs bij Jinek en andere Europese varianten. Maar ik zie wat ik eerder heb getypt. Reuters…
  Maar wel dank voor het wél publiceren op DDS!
  Klasse!

  1. KippiX

   Correctie:
   Waar ik ‘Michael P Sengers’ typ, zou mevrouw Brehm moeten staan.

 5. Monty

  Bestaat corona dan toch echt?
  Corona was toch een opgeklopte iets om de wereld in een totalitaire contr0lestaat te veranderen.

  Hoe valt deze uitslag van dit onderzoek dan te rijmen?

  1. KippiX

   Corona bestaat en je zegt het goed: “Corona was toch een opgeklopte iets om de wereld in een totalitaire contr0lestaat te veranderen.”

  2. Xyz1234

   Het is opgeklopt inderdaad.

   Hoe valt de stelling te rijmen dat mensen corona ontkennen met de stelling dat zij het ‘een opgeklopte iets’ zouden vinden?
   Naast beroerd Nederlands bevat uw tekst ook nog eens een tegenstrijdigheid.

   1. Woordkunst

    Monty is een beetje sneu, heeft maar een handvol onderwerpen waar hij het over kan hebben anders krijgt hij hoofdpijn.

    In een ver verleden heeft hij eens een hele heftige droom gehad over Baudet en Wilders en daar is hij nog steeds een beetje door van de leg…

    1. Monty

     ”een hele heftige droom gehad over Baudet en Wilders en daar is hij nog steeds een beetje door van de leg…”

     Veel mensen zijn over hen van de leg gezien de vele artikelen aan hen geweid zijn.

     Vreemd dat Baudet zijn stelling over het creëren van een totalitaire contr0lestaat hier niet veel steun vind.
     Het gaat alleen maar over corona wat eigenlijk één groot rookgordijn is.

     Toch kunnen de meeste reageerders het nergens anders over hebben.

     1. Trithing

      “het creëren van een totalitaire contr0lestaat hier niet veel steun vind.”

      Je leest niet goed…

     2. Monty

      Ben jij het word lid?

     3. Woordkunst

      Jij bent degene die het nergens anders over kan hebben debiel!

  3. Nostradamus

   Je geeft eigenlijk al antwoord op je eigen, nogal domme vragen.

 6. Paardenmiddel

  hahahaha, de hele scam is al ontdekt. Zie Commonsense tv.nl

 7. Nostradamus

  Het beste nieuws dit jaar!

  De rollen kunnen omgedraaid. De ongevaccineerden mogen alles weer en de gevaccineerden moeten een maand in quarantaine!

  1. september

   87% is al gevaccineerd dus dat is grote onzin wat je beweerd over de gevaccineerden.

   1. Nostradamus

    Wat het CDC, en dus waarschijnlijk het RIVM ook al heel lang beweren is nog grotere onzin. Een Serologische test is wel degelijk een optie. Maar ja, als de Big Pharma op je hielen zit en je bang bent je miljoenen of je leven te verliezen dan durf je nog wel eens anders te beweren.

 8. sonny

  De wereld is overbevolkt en de ongeciviliseerde volkeren doen duidelijk niet aan anticonceptie!
  Aldus heeft men het steriel makende Covid19 vaccin in het leven geroepen, de wereld bevolking gaat nu snel reduceren!
  Vermeerdering kan nog steeds plaatsvinden, maar enkel door een specifieke elite en de ter zekerheid een in het leven geroepen zaadbank!
  De uitverkoren vruchtbaren hebben als farce, een placebo vaccin gekregen!

  1. Nostradamus

   Geldt dit ook voor China? Of hebben alle Chinezen een placebo gekregen en kunnen ze straks over de hele wereld heersen?

   1. sonny

    Nostradamus,
    Alleen Xi Jinping en getrouwen hebben een placebo ontvangen!
    Verder allen met blauw bloed, dictators en regeringsleiders, pssssst!
    Niet verder vertellen!
    Ze komen je halen!

    1. Trithing

     Twijfelt sonny aan het feit dat mensen placebo”s hebben gekregen?

  2. right

   Sonny@
   De ongevaccineerde elite zal wel geselecteerd zijn op een uitermate hoge IQ score, woke-gehalte en gezondheid mbt hun genen!
   Willekeur is er altijd en overal!

   1. sonny

    Right,
    Sommigen in de politiek hebben bewust geen placebo genomen!
    Bijvoorbeeld Hugo de Jonge, dat is er een van!
    Steriliteit is voor veel mensen een innige wens, ze zijn ervan bewust slecht zaad te produceren!

    1. Monty

     ”Sommigen in de politiek hebben bewust geen placebo genomen”

     En wat gaat er volgens sonny gebeuren met diegene die niet gevaccineerd willen worden?

 9. kees cup

  “BAM” “AMERIKAANSE CDC” ….

  Maar wij leven niet in Amerika, hier in NL kan een ongevaccineerde, die genezen is, nog steeds gewoon een herstelbewijs plus qr code krijgen.

  1. Trithing

   Maar wat we zien is dat sinds de invoering van de QR code de “besmettingen” door het dak gaan, nou kan je natuurlijk de ongevaccineerden de schuld geven maar heb je gisteren ook gezien hoe het carnaval werd gevierd? iedereen met groen vinkje mocht naar binnen, onverantwoord gewoon, ik hoor natuurlijk niemand van de gevaccineerden zeggen laten we de groen vinkjes brigade eens tot de orde roepen….

   1. Brenda Welsh

    Dat groene vinkje zou ik graag veranderd zien in een roze vinkje of een kleine regenboog. Wat denkt u daarvan?

    1. Woordkunst

     We vermoeden dat je iets te hard op je kop bent gevallen daar je zoveel onzin loopt te verkopen.

     Of je vaccinatie is slecht gevallen en nu heb je spontane breinrot…

     1. Brenda Welsh

      Wie is nu weer “we” de schrijver van vele namen?

    2. Trithing

     Ja het maakt brenda niet uit als ze het onethische vinkje maar kan laten zien

   2. september

    Je moet maar afwachten hoeveel positief getesten er over een paar weken zijn.Ik zal er toch niet heen gaan.En hoeveel van die testen is betrouwbaar

    1. leukeditter

     alle testen onbetrouwbaar…..gisteren positief morgen negatief en zo zijn er enormmm veel

   3. Monty

    ”Maar wat we zien is dat sinds de invoering van de QR code de “besmettingen” door het dak gaan”

    En maar blijven neuzelen over corona. Terwijl het echte probleem onbesproken blijft.
    Ook ‘Rutte liegt’ doet hier dagelijks vrolijk aan mee.

    Tot grote vreugde van Rutte & co.

   4. Branzino

    @Trithing
    De gedachte is de volgende Hoewel gevaccineerden minder besmetbaar en minder besmettelijk zijn, kunnen ze ongevaccineerden wel degelijk besmetten. En die zijn nu juist meer besmetbaar en besmettelijker en worden bovendien zieker met alle risico’s van dien. Door die twee groepen d.m.v. 2G-beleid te scheiden, voorkom je veel besmettingen. En dat heeft een positief effect op de R-factor en daarmee op de toename van covid.

    Ik realiseer me, dat dit gebruikt zal worden om de gevaccineerden als de schuldigen aan te wijzen. Weldenkende mensen zullen zien, dat dit een drogredenering is.

    1. Woordkunst

     Weldenkende mensen hebben maling aan jouw achterhaalde gereutel…

     1. Branzino

      @Woordkunst
      Kun je niet eens één keer proberen om fatsoenlijk te reageren? Dat maakt gedachtewisselingen hier een stuk plezieriger. En jouw woordkeuze kaamt te reacties niet overtuigender. Mijn hierna volgende reactie is serieus bedoeld, probeer ook eens een serieus antwoord.

      Gisteren uitgebreid, waarvoor excuus, in Het Parool:

      Volgens epidemiologen is 2G inderdaad een fundamenteel andere koers, maar juist om ongevaccineerden te hélpen. Het 3G-systeem probeert besmettingen tegen te gaan, het 2G-systeem houdt ongevaccineerden thuis en beschermt dus alleen die groep. Dat zou van belang kunnen zijn, omdat zij volgens het RIVM veel vaker in het ziekenhuis belanden na besmetting en dus de zorg zwaarder belasten, verhoudingsgewijs.

      Ter illustratie: halverwege oktober kwamen er gemiddeld 84 coronapatiënten per dag het ziekenhuis binnen. Van hen was de helft wél, de andere helft níet gevaccineerd. Maar let op: de ene helft kwam voort uit een veel grotere groep (de gevaccineerden, 84,4 procent van de Nederlanders), de andere uit een relatief kleine groep (de niet-gevaccineerden).

      De kans om als volledig gevaccineerd persoon met het coronavirus in het ziekenhuis te worden opgenomen is zeventien keer kleiner dan voor een niet-gevaccineerde. Voor de ic is die verhouding zelfs 1 op 33.

      Het effect van een 2G-beleid is dus inderdaad ervoor te zorgen dat een veel kleiner percentage ongevaccineerden besmet worden en dus de ziekenhuizen veel minder belast worden, omdat een bepaald percentage van besmette mensen in het ziekenhuis en op de IC belandt. Ongevaccineerden veel vaker dan gevaccineerden. De actuele opnamecijfers bevestigen dit.
      Natuurlijk kan men allerlei bezwaren tegen dit beleid hebben, maar het verwijt, dat het kabinet maar wat doet, is onterecht. Er wordt wel degelijk over nagedacht, vooral door virologen en epidemiologen. Het kabinet neemt adviezen gelukkig meestal over.

    2. Trithing

     branzino gelooft de leugens, ruim 550 gestorven door het vaccin, het getal 17 wordt door Maurice de Hond weergaloos onderuit gehaald.
     De leugens die jij klakkeloos overneemt en verspreidt zijn echt schokkend…

     1. Trithing

      h**ps://www.youtube.com/watch?v=nhAzYB2bR9E

 10. Piet Klein

  De overheid, Rutte en de Jonge blijken een steeds merkwaardiger coronabeleid te willen uitvoeren. En beleid dat niet te snappen is en niet meer uit te leggen.

  Ze zijn van plan wel toegang te verlenen op de QR code waaruit blijkt dat je gevaccineerd bent en niet meer toe te staan om te testen. Dat is niet te volgen.

  Een PCR test heeft een betrouwbaarheid van 90% dat wil zeggen dat er een kans is van 10% is dat je corona hebt terwijl de test zegt dat je geen corona hebt.

  Pfizer geeft de beste bescherming tegen covid namelijk 88%. Dat betekent dat als je dubbel gevaccineerd bent er een kans van 12% bestaat dat je toch corona krijgt. En die kans wordt groter door de deltavariant en groter omdat effectiviteit in de loop van de tijd afneemt.

  Moet je kiezen uit de twee methoden dan lijkt testen (kort voor een evenement) een betere strategie dan de QR code.

  Daar boven komt dat de QR code positief blijft ook als je vervolgensin test is vastgesteld dat je corona hebt (kromme ict dus wat als doekje voor het bloeden pricacy regels krijgt). Commentaar van de Jonge is dat als je weet dat je positief bent dan ga je niet naar een evenement. Daar ben ik het graag mee eens alhoewel ik niet zeker ben of dit een in de populatie breed gedragen gedachte is. Maar goed als we de redenering van de Jonge volgen dan is hebben we helemaal geen QR code nodig. Iedereen gedraagt zich netjes.

  Door de voorgestelde aanpak van Rutte en de Jonge wordt inferieure aanpak gevolgd, testen voor iedereen zou beter zijn. Ontstaat er vaccinatiedrang naar een QR code die onbetrouwbaar is.

  Het Amerikaanse RIVM heeft vastgesteld dat mensen die ooit Corona gehad hebben nooit meer Corona krijgen (tot nu toe). De natuurlijke opgebouwde immuniteit is veel sterker dan de gevaccineerde immuniteit. De kans is niet ondenkbeeldig dat je lange tijd in de boosters blijft hangen. Heb je covid gehad dan ben je beter beschermd maar je weet natuurlijk niet hoe hard covid jou zal raken en daarom kan je er voor kiezen om je te laten vaccineren, hopelijk tot de tijd dat er effectieve medicijnen zijn.

  Voorlopig lijkt het er op Rutte en de Jonge een betere methode om covid te beheersen namelijk testen links laten liggen en voor een gammele methode kiezen. Het lijkt wel of ze verliefd zijn op vaccineren en QR codes en daardoor het helder nadenken kwijt raken.

  1. Branzino

   @Piet Klein
   Als een vaccin 88% bescherming biedt wil dat niet zeggen, dat je na vaccinatie plotseling 12% kans hebt op corona. Je bedoelt waarschijnlijk covid19? Een effectiviteit van 88% wil zeggen, dat je 88% minder kans hebt om ziek te worden. Maar die kans was al klein, gelukkig. Er is daarmee gelukkig geen kans van 12% op corona of covid19.

   Om helemaal duidelijk te zijn, kun je je redenering ook eens omdraaien. Ongevaccineerd ben je 0% beschermd tegen covid19 en moet je het helemaal zelf doen. Zou dat dan echt 100% kans, dus zekerheid, op covid19 betekenen?

   Hiermee verliest de opmerking over testen en alles wat erna volgt alle betekenis en heeft erop ingaan geen enkele zin.

   1. Branzino

    Zit Piet Klein nog steeds te rekenen om zijn sommetje kloppend te maken?

    Vandaag in Trouw: 2G vermindert het aantal ziekenhuisopnames bij grote evenementen met 94%. Als iedereen wordt getest, dat is meer dan 3G, daalt het aantal besmettingen weliswaar, maar stijgt het aantal ziekenhuisopnames. Dit is de conclusies van een onderzoek door de TU Delft:

    Volgens een analyse van de TU Delft draagt 2G flink bij ten opzichte van het huidige deurbeleid. Onderzoekers van de universiteit maakten een rekenmodel rond een fictief evenement met 100.000 bezoekers.

    Wat bleek: met de 2G-maatregelen zijn op een evenement 25 procent minder besmettingen ten opzichte van het huidige 3G-deurbeleid. De winst wordt behaald in ziekenhuisopname na het festival. Die daalt bij 2G met 94 procent, ten opzichte van een festival nu.
    Zonder inenting

    De onderzoekers modelleerden nog een scenario: iedereen testen. Dan zijn mensen zonder inenting wel welkom. Vergeleken met 2G daalt dan het aantal besmettingen nog verder. Die besmettingen zijn nog steeds wel mogelijk, omdat een sneltest vooraf niet elke infectie opspoort. Keerzijde: het aantal ziekenhuisopnames stijgt in dit scenario, omdat bezoekers zonder afweer bij besmetting een twintig keer groter risico op ziekenhuisopname lopen.

    Conclusie: er valt winst te behalen met een 2G-deurbeleid of iedereen testen.

 11. vijfde biel

  Lezen!!! Citaat: “this information is not collected” Dit zegt niet dat dergelijke gevallen niet bestaan. En wat het CDC hiermee ‘toegeeft’ moet ook nog even uitgelegd worden

 12. Re-al

  Heel belangrijk bericht, van CDC.

  Het bewijst dat on-gevaccineerden geen gevaar vormen.

 13. leukeditter

  Why can’t anyone explain how these 14 kids died after getting vaccinated?
  the CDC looked into the deaths of 14 kids in VAERS who died after vaccination. Their deaths are still unexplained to this day. If it wasn’t the vaccine, what killed those healthy kids?

  1. Branzino

   @leukeditter
   Je kunt natuurlijk altijd een vraag opwerpen, constateren dat er geen duidelijk antwoord wordt gegeven en dan vragen of er een andere oorzaak kan zijn dan de onlangs gegeven vaccinatie. Die andere oorzaak kan er natuurlijk ook zijn. Moet er zelfs zijn, als het CDC aangeeft dan de vaccins veilig en effectief zijn. In dit geval is dat precies wat het CDC doet, enkele dagen geleden nog. Kijk op cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.html

   1. september

    En nog over de reacties van Woordkunst die blijft altijd op de zelfde manier reageren,neem dat maar aan.

    1. Woordkunst

     Mijn manier van reageren is nooit hetzelfde, neem dat maar aan september.
     En ik hoef dat niet dubbel te posten bal gehakt…

   2. september

    En nog over de reacties van Woordkunst die blijft altijd op de zelfde manier reageren,neem dat maar aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.