Haagse bronnen tegenover DDS bevestigen: Horeca en winkels sluiten om 19.00 uur - volledige 2G-samenleving volgt spoedig

Haagse bronnen tegenover DDS bevestigen: Horeca en winkels sluiten om 19.00 uur - volledige 2G-samenleving volgt spoedig

Hugo de Jonge en Mark Rutte in de Kamer. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

De nieuwe coronamaatregelen die het demissionaire kabinet Rutte III vrijdag bekend zal maken zijn niet mals. Nog niet alle extra beperkingen zijn uitgelekt, maar De Dagelijkse Standaard kan al wel enkele ingrijpende maatregelen onthullen.

Winkels en -in principe alle- horeca zullen voorlopig tot uiterlijk 19.00 uur geopend zijn. Daarna is het advies om zo snel mogelijk weer huiswaarts te keren.

Behalve bovengenoemde aanscherpingen zullen er vrijdag tijdens de persconferentie nog meer maatregelen volgen. Echter zijn nog niet alle nieuwe consequenties voor burgers beklonken tijdens een -naar verluid- verhit Catshuis-overleg. Last-minute kunnen er dus nog extra beperkende maatregelen worden toegevoegd. En dat laatste gaat waarschijnlijk ook gebeuren.

2G-samenleving
De Dagelijkse Standaard ontving vandaag meerdere insider-berichten (o.a. vanuit de partij JA21 van Joost Eerdmans) over een 2G-samenleving die op handen zou zijn. Bij navraag in De Tweede Kamer bleken meerdere politici daarvan nog niet van op de hoogte.

Uiteraard heeft DDS navraag gedaan bij meerdere Tweede Kamerleden. Slechts enkelen hebben hier een reactie op gegeven. Zo zegt Wybren van Haga (BVNL) kordaat: "Ja, dat heb ik ook gehoord." Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) reageert: "Ik weet er niks van, ook niks gehoord. Maar er liggen aangenomen moties en amendementen waar dit wordt uitgesloten." Ook andere Kamerleden -waaronder Fleur Agema (PVV) en Thierry Baudet (FVD)- gaven aan nog van niets te weten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We kunnen in ieder geval weer stevige coronamaatregelen verwachten. Het doet inmiddels zelfs een beetje denken aan een DDS-bericht van vorig jaar: DE LOCKDOWN IS NABIJ: ‘Mensen luisteren niet! En wie niet horen wil…’ Of het zover zal komen is nog even afwachten, maar u als lezer van DDS bent in ieder geval getuige...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties