shutterstock 1984790021

Column Frits Bosch: Rutte 4 komt eraan!

Politieknov 01 2021, 12:37
Rutte 4 komt er aan. Wat een ramp! Ik moet u eerlijk bekennen dat in mijn ogen Mark Rutte de afgelopen tien jaar helemaal niets goed heeft gedaan. Zo erg is het inmiddels met mijn perceptie. Ik kan deze man niet meer luchten of zien. Gelukkig heb ik gemerkt dat ik lang niet de enige ben. En toch staat hij megahoog in de peilingen. Hoe komt dat toch? Vier dingen goed begrijpen.
Klimaatbeleid? Hier hebben de zogenaamde deskundigen helemaal vrij spel, vooral hun eigen belangen dienende. Er zijn deskundigen, een minderheid, die zeggen: “wacht eens even, jullie modellen kloppen niet en ze hebben nog nooit geklopt. Komt klimaatverandering wel helemaal op het conto van de mensheid. Zijn jullie doelstellingen wel legitiem? Neen!” Negeren, wegkijken, verketteren, zin doorzetten, eigen belangen dienen. Daaaaag!
“Miljarden voor Zuid Europa moet, want als we dat niet doen, dan likken we er zelf aan.” Lariekoek! En zo geschiede dat onze belastingcenten met bakken naar corrupte landen verhuizen. Daaaaag!!!! “Rente negatief moet, wat dat is goed voor de economische groei.” Lariekoek. Asociaal beleid voor spaarders, pensionado’s, vermogensverschil neemt enorm toe, maar daar lullen we niet over. Daaaaaaag! “Vermogensrendementsheffing onrechtvaardig”? “Ja, dat weten we, maar we hebben jullie centjes hard nodig. We hebben daarvoor iemand voor ingehuurd. Die heet Klaas Knot, die jullie allemaal deskundige lariekoek op de mouw spelt, waar jullie intrappen. Daaaaaaaag!”. “WOZ, belasting op je eigenwoning, onrechtvaardig?” Ja, dat weten we, maar we hebben jullie centjes hard nodig. Daaaaaaag! En ga zo maar door. Het deskundigheidsverschil wordt telkens volledig uitgemolken ten opzichte van een ondeskundige opdrachtgever, de Nederlandse bevolking, de goedgelovigen. De Nederlandse burger is telkens ex post de sigaar. Rutte neemt geen verantwoordelijkheid. Grijnzen. Dat is mij een doorn in het oog. Deze man hoort niet op deze plek. En toch gebeurt het. Ayez pietié….
Zo kan het gebeuren dat we Rutte 4,5,6 en 7 krijgen. Daaaaag!
Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten