Dictatoriale Apartheidsstaat wordt opgetuigd: OMT wil “korte lockdown” én 2G

Het Outbreak Management Team van dictatoriale experts wil dat het kabinet weer een zogenaamd “korte” lockdown aankondigt. Die zou dan twee weken moeten duren. Dat is al ziek genoeg. Maar wacht, het wordt nog erger. Want de stalinisten in kwestie willen ook dat het 3G-systeem daarna wordt vervangen voor een 2G-systeem. Dit betekent dus dat je dan geen toegang meer krijgt bij testen. Alleen gevaccineerden en officieel genezen mensen mogen er nog in.

Het is onbeschrijfelijk wat er gebeurt in Nederland en in de rest van de wereld. En het ergste is dat we het allemaal gewoon accepteren. In het verleden waren onze voorouders met hooivorken en al naar Den Haag gegaan. Maar wat doen wij? We accepteren het dictatoriale wangedrag van de overheid óf we mopperen er een beetje over, en laten het daarbij. Het gevolg: Rutte en De Jonge kunnen zo ver gaan als ze willen. Als ze Nederland willen veranderen in China aan de Noordzee dan kunnen ze dat probleemloos doen.

Het OMT adviseert: korte lockdown en 2G

En nu komt het, dat is inderdaad de kant die we opgaan. Vorig jaar werd ons verteld dat “we” onze vrijheid zouden “terugkrijgen” als het overgrote deel van de bevolking gevaccineerd werd. Dat is het geval. Ruim meer dan 80% van de volwassen is “geprikt.” Maar wat stelt het OMT nu? Dat er, aldus de NOS, toch weer een korte lockdown moet komen omdat het aantal besmettingen hoegenaamd zo enorm snel oploopt!

Theaters en bioscopen moeten dicht. Evenementen moeten geannuleerd worden. De sluitingstijden voor de horeca moeten worden aangepast. Groepgroottes moeten verkleind worden. Alleen scholen worden ietwat met rust gelaten als het aan het OMT ligt.

Wat betreft 2G: op dit moment kunnen mensen die gevaccineerd zijn, die corona gehad hebben én als ze negatief getest zijn naar een café. Het OMT wil daar een einde aan maken. Alleen “genezen” en “gevaccineerd” mogen wat het OMT betreft nog van het leven genieten na die “korte” lockdown. 2G in plaats van 3G dus. Ongevaccineerden moeten van het OMT beschouwd worden als onreine untermenschen.

Schandalig

Deze twee voorstellen zijn natuurlijk ronduit schandalig. Als het kabinet ermee akkoord gaat is de vrijheid definitief afgeschaft in ons land – en de gelijkheid van burgers ook. Een lockdown is al totaal onacceptabel, ook als die ‘maar’ twee weken duurt – wat natuurlijk echt het geval niet gaat zijn. Dat hebben we eerder al gezien. Een “korte” lockdown wordt keer op keer op keer op keer verlengd. Net zo lang tot de economie vernield is, mensen suïcidaal zijn, en banen massaal verdwijnen.

Maar 2G is zo mogelijk nóg erger. Want een lockdown maakt in ieder geval geen onderscheid tussen mensen op oneigenlijke gronden. 2G doet dat wel. In dat systeem worden ongevaccineerden als onreine untermenschen behandeld.

Totalitarisme

Het is een grof schandaal én de invoering van totalitarisme. Als het kabinet én de Tweede Kamer hiermee akkoord gaan overspelen ze daarmee ook hun hand. Want geen enkele overheid heeft het recht om burgers hun vrijheid af te nemen. Nooit. Daar is geen uitzondering op mogelijk. Doet de overheid dat wel, dan verliest het zijn autoriteit en hebben burgers het volledige recht om hun vrijheid terug te pákken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nee, dat is geen “extreme” opvatting. Dit is wat Thomas Jefferson, John Adams, Benjamin Franklin, George Washington, John Stuart Mill, John Locke, Murray Rothbard, Ayn Rand, en al die andere vrijheidslievende denkers geloofden, schreven… en hoe ze leefden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. Piet Paaltjens

  “ En nu komt het, dat is inderdaad de kant die we opgaan. Vorig jaar werd ons verteld dat “we” onze vrijheid zouden “terugkrijgen” als het overgrote deel van de bevolking gevaccineerd werd. Dat is het geval. ”

  Vorig jaar bestond de Delta-variant nog niet en die vereist een hogere vaccinatiegraad.

  Vast staat dat deze maatregelen niet nodig zouden zijn geweest als meer mensen zich hadden laten vaccineren.

  1. Piepertje

   Alweer terug speklapje? Gruwel!

   1. O.k.

    De delta variant bestond toen wel al,maar door het slechte monitor systeem van het RIVM werd die variant nog nauwelijks gevonden. 2g systeem is ook nutteloos als je ziet dat in Duitsland de laatste dagen besmettingsrecords worden gebroken tot nu zelfs boven de 50.000 (mooi zo’n systeem) enigste verschil is dat in Duitsland alles open blijft en alles doorgaat,want daar werkt het zorgsysteem degelijk en hebben ze voldoende capaciteit. Nederland faalt gewoon en het kabinet durft niet meer direct of hard in te grijpen aangezien er nog maar 60% draagvlak is voor maatregelen.
    Vaccins werken niet (meer) en het is het seizoen voor virus verspreiding probeer nu je rommel nog maar aan de bevolking te verkopen.

    1. Piet Paaltjens

     De Delta-variant werd nauwelijks geregistreerd omdat die toen nog nauwelijks voorkwam. De variant is beduidend besmettelijker en gevaccineerden kunnen erdoor ook in beperkte mate worden besmet met als gevolg dat het rondgaan van het virus nu ook kan plaatsvinden door gevaccineerden. Die situatie had zich echter niet kunnen voordoen als iedereen was gevaccineerd.

     Zo liggen de feiten. De maatregelen zijn noodzakelijk omdat de vaccinatiegraad te laag is. Mooier kunnen we het niet maken.

     1. O.k.

      De delta variant had over de hele wereld al de overhand voordat de eerste vaccins op de markt kwamen hoor. Volgens mij heeft het vaccin jou geheugen/tijdslijn behoorlijk aangetast. Misschien beter als bijwerking melden bij het Laren.

     2. aerosol

      Besmettelijker maar veel minder dodelijk. Het is alleen zinvol om naar doden te kijken. Google op – naam land, corona, deaths- en je ziet de sterfte grafieken vanaf maart 2020. Er is werkelijk niets aan de hand in Ned. Er is geen epidemie maar gewoon een griepje.

      Nos gisteren ook zo heerlijk. Nog nooit zoveel besmettingen in Duitsland als nu. Angst angst angst.

      Kijk je naar de sterfte cijfers dan lach je je dood.

     3. aerosol

      hoe besmettelijker het virus hoe beter. Dan zwakt het namelijk af maar ja dat vertellen ze natuurlijk niet bij de nos

     4. Piet Paaltjens

      “ dat vertellen ze natuurlijk niet bij de nos”

      Nee, want het slaat ook helemaal nergens op.

     5. Xyz1234

      Dit zijn geen feiten maar sprookjes. De varianten die er nu bestaan wijken maar procent punten af van het originele virus en zijn helemaal niet veel gevaarlijker.
      Bij mensen is immuniteit geconstateerd op basis van een infectie met het sars-cov(1) virus wat 80% overeenkomst vertoont met sars-cov2.
      Dus kom niet aan met het verzinsel dat een paar procent punten verschil voor een aanmerkelijk besmettelijker virus zorgen. Het wordt met de dag lachwekkender wat u allemaal uitkraamt.

    2. september

     In Duitsland wonen wel bijna 5 keer zoveel mensen als in Nederland.In verhouding zijn hier dan wel besmettingen.En we wachten maar morgenavond af of hoe hard er wordt ingegrepen.

     1. aerosol

      Vergelijk voor de grap eens de sterfte in duitsland vorig jaar rond deze tijd en nu. zoek op germany deaths corona en je ziet de grafiek.

      Lachen hoor

    3. Docm

     https://www.spiegel.de/politik/deutschland/vierte-corona-welle-was-hilft-jetzt-gegen-die-pandemie-der-ungeimpften-der-stimmenfang-podcast-a-606e14bc-ffd0-4d90-8a84-695703cb5ece

     “Die vierte Coronawelle rollt über Deutschland, wieder wirkt die Politik überrascht. Doch eins ist diesmal anders: Für die zunehmende Auslastung der Intensivstationen der Krankenhäuser sind vor allem Ungeimpfte verantwortlich. Und davon gibt es noch immer zu viele”.

     Men heeft daar een pandemie van ongevaccineerden.

   2. Krasvast

    “Alweer terug speklapje? Gruwel!”

    Dank voor de tip Top!

   3. Mr.blauw.sky

    Gaat het weer een beetje, vetklepje?

  2. Trithing

   De deltavariant is vaccinatieschade

 2. Pieter48

  Oorzaak en gevolg. Als je problemen op welk gebied dan ook denkt op te lossen door onkundige minister of wie dan ook kan je verwachten dat de ellende alleen maar groter wordt. Ons land wordt momenteel geteisterd door de ene na de andere crisis. Van de toeslagen affaire tot de afwikkeling van de schade veroorzaakt door de gaswinning in Groningen. En zo kunnen we er nog wel een paar opnoemen. Hebben we misschien te maken met een toe nemende onkunde bij de overheid?

  1. Vanduinen

   Ik heb geen minister nodig om in te zien dat zelf-discipline een hoop narigheid oplost. Ik hoef niet aangespoord te worden om tijdig naar de tandarts te gaan. Dat is met de nieuwste prik ook zo. Je kunt er natuurlijk alle redenen voor verzinnen om dat niet te doen en te vertrouwen op eigen kunde en kennis. Maar gaat het fout, zoek het dan bij jezelf.

   1. EvertB

    👍

   2. Woordkunst

    Bemoei je dan ook niet met een ander meneer zelfdiscipline!
    En komen jullie priksletjes nou eens met een fatsoenlijke vergelijking.
    Autogordels, rijbewijzen en nu dan weer een tandartsafspraak, willen jullie met opzet niet serieus genomen worden?

    1. Krasvast

     Verdoe je energie liever niet aan die linkse clowns @Woordkunst. 😉

  2. dumbfarmer

   mag toch duidelijk zijn als we een geschiedenis student als premier hebben, een PABO student als minister WVS, een (slechte, nooit van gehoord dat ie iets gewonnen heeft) advokaat als minister justitie en veiligheid.. en ga zo maar door.
   Niet 1 heeft 1 dag in een bedrijf iets uitgevoerd waar praktijkervaring is opgedaan voor het managen van ook maar iets. Laat staan dat 1 van hen (incl de andere zetelpoetsers) ook maar enig idee heeft wat er werkelijk speelt of iets van langere termijn visie heeft.

   Als je het cv leest van die lui, dan zie je telkens hetzelfde: ze hebben rondgezworven ergens in commmissies oid, zijn een partij in gerold, en ineens, zonder aanleiding of voortraject: minister. Hooguit ergens een keer een baantje gehad, maar zeker niets waar commercieel belang bij zit waar men dus op afgerekend wordt.

   Misschien zijn degenen die wel weten waar ze mee bezig zijn en niet alleen bezig zijn met hun eigen carriere gewoon allemaal al lang vertrokken omdat ze deze belachelijke bui al zagen zien aanwaaien.. wat getuigd van hun kunde en vooruitziende blik..

 3. september

  Dan moeten zich nog meer mensen laten vaccineren,het aantal positief getesten is nog steeds rond de 12000 per dag .En Piepertje speklapje is weer terug sinds gisteren als Piet Paaltjes.

  1. Piet Paaltjens

   Het valt me van je tegen dat je meedoet met deze domme scheldpartijen, september.

   1. LifeBuddy

    HaHaHaHa, piet [albert] staat voor paal!!!

    1. september

     Dat is een leuke paaljes staat voor paal.,gaat hij vast de zoveelste nieuwe naam kiezen.

   2. september

    Dat was alleen de reactie van het gescheld van Magyar op jou,verder ga ik niet meer schelden.Want degene die dat doen zullen nooit ophouden.

    1. Piet Paaltjens

     Dan is het goed, september.

    2. Gerda2

     Je bent wel een beetje ondeugend hoor, September.
     Schelden doe ook jij wel vaker. Hou je vooral niet in.
     Als je hier onder de naam Piet Paaltjens opereert vraag je erom. Het is in ieder geval al heel wat, dat Albert E. zo te zien wat met de dominee Paaltjens heeft.

     1. Piet Paaltjens

      O, spreek mij niet van liefde,
      Van vriendschap en van trouw;
      Die zijn al sinds lang overleden,
      ‘k Ben lang er al van in de rouw.

      Neen, spreek mij van ’s mensen ellende,
      Van al zijn kommer en nood,
      En hoe hij zijn broeders leven
      Verbittert, – dan lach ik mij dood!

     2. Gerda2

      Prachtig Paaltjens, en dat voor een dominee.

     3. EvertB

      Van dominees is bekend dat zij het evangelie brengen.

      Dominee Piet Paaltjens bracht het ware evangelie.

      😎

     4. september

      Piet Paaltjens was behalve Dominee ook een dichter.En dat gedicht van deze Piet rijmt ook .

     5. Marcoweer

      Deden sommige dominees ook niet wat met kindjes? (Sorry meneer Paaltjens ik weet dat die beschuldigingen naar u toe je reinste onzin zijn maar ik kon het niet laten)

   3. Woordkunst

    Het valt me tegen dat jij na je zoveelste ban niet de hint neemt en gewoon wegblijft misselijke klier!

    Misschien heeft September het licht gezien en is hij er eindelijk achter wat voor een miezerig mannetje jij bent…

    1. Krasvast

     🙂

 4. StemPzeweg

  Het meest schandalige hiervan is dat gevaccineerden ook met een lockdown te maken zullen krijgen. Neem een voorbeeld aan Oostenrijk die een lockdown voor alleen het ongevaccineerde deel van de bevolking invoeren

 5. rafi

  Mooi rijtje namen aan het eind, maar je vergeet Abraham Kuyper, met zijn souvereiniteit in eigen kring. Zie zijn ‘Ons Program’, m.n. hoofdstuk twee.

 6. J. Punt

  Ze moeten met wat beters komen om gestaalde anti’s naar die spuit te dirigeren. Daar helpt een verbod voor een kroeg of pretpark niets aan. Daar komen ze toch nooit. Te weekhartig en te gewoontjes.
  Kortom een Though Brake voor de almachtigen in de haag!.

  1. Piet Paaltjens

   De ‘gestaalde anti’s’ zijn inderdaad in hun starre domheid betrekkelijk ongevoelig voor drang of dwang en zeker niet voor wetenschappelijke informatie.

   Een klein deel gelukkig nog wel. De afgelopen dagen zijn relatief veel vaccinaties uitgevoerd.

   1. rafi

    O ja, de wetenschap! Dat zijn die lui die beweren dat we met de apen een gemeenschappelijke voorouder hebben? Die beweert dat het leven spontaan in een modderpoel is ontstaan? En die miljarden besteedt op zoek naar marsmannetjes? Je bedoelt dus DIE wetenschap, die we moeten vertrouwen? Lui zoals die Hansen op de universiteit van Utrecht, die twitterde van ‘Volkert, waar ben je?’. Wetenschappelijk erg verantwoord en zeer integer!

    1. Piet Paaltjens

     “Dat zijn die lui die beweren dat we met de apen een gemeenschappelijke voorouder hebben? Die beweert dat het leven spontaan in een modderpoel is ontstaan?”

     Is dat niet waar dan?

    2. Branzino

     @rafi
     Het was smakeloos van die wetenschapper uit Utrecht, maar hij werd terecht niet vervolgd. Was dat wel gebeurd, dan zullen er meer mensen, zeker ook hier op DDS, vervolgd moeten worden voor vergelijkbare uitingen. Uit het onderzoek is gebleken dat de man zijn bericht heeft geplaatst op de persoonlijke Facebookpagina van een andere persoon met wie hij regelmatig felle discussies voerde en met wie hij sterk verschilde qua politieke ideeën. Deze persoon heeft het bericht vervolgens flink verspreid.

     1. Woordkunst

      Ja MaAr HuN zEgGeN hEt OoK!

      Buiten je kleuterschool logica is het nogal een verschil tussen een handvol mensen op een klein forun en de UNIVERSITEIT VAN UTRECHT!!? Voorbeeldfunctie was da?

      Hier worden de grootste vuilspuiters tenminste nog gewipt als ze het te bont maken, Hansen heeft nul gevolgen van zijn achterlijkheid.

      De rest van je gereutel is het standaard afzwakken en goedpraten wat je altijd doet…

     2. Branzino

      @Woordkunst
      Ook jij hebt blijkbaar niet even nagegaan wart er precies gebeurde. Die smakeloze opmerking was niet op het brede Facebook, maar in een één-op-één berichtenwisseling op een persoonlijke Facebook-pagina. Dat die ander dat meteen aan de grote klok hing, kan de initiatiefnemer niet verweten worden. Hier op DDS worden in alle openbaarheid bijna dagelijks erger bedreigingen geuit. Overigens zonder dat ze per se gewipt worden.

      En het gebeurde al helemaal niet op Twitter, zoals rafi beweerde.

   2. leukeditter

    Ben jij dat weer kwalbert..of weer een enorme lompe ezel pffff

    1. Piet Paaltjens

     Piet Paaltjens lijkt me inderdaad niet zo subtiel en inhoudelijke genuanceerd als leukeditter.

   3. september

    Hier is al 88% 1 keer gevaccineerd en 84% al 2 keer.Kijken of we de vaccinatiegraad van Portugal ooit gaan halen ,daar is 98% gevaccineerd.100% haal je nooit

    1. leukeditter

     al is het 150% , al de gevaccineerden komen vroeg of laat in het hospital , zeker als je de derde prik neemt ,,,aldus de oud topman van pfizer

    2. dumbfarmer

     Dat heeft maar 1 reden: ze zijn gewoon eerlijk en consequent in hun verhaal, proberen de boel niet te belazeren door shady mondkapjes deals, en behandelen hun bevolking niet als kleuters terwijl diezelfde bevolking het hele verhaal dat ze proberen te slijten lek schiet aan alle kanten.
     Laat die muppetshow in den haag daar eens een voorbeeld aan nemen, wedden dat er dan meer mensen overstag gaan dan die dwingelarij via qr scannen? Het enige dat men hier bereikt met heel het gedoe is dat men zich in de loopgraven ingraaft.. zie ze daar maar eens uit te krijgen dan.

   4. Marcoweer

    Het soort anti’s zonder ruggengraat eigenlijk. Lijkt me lastig jezelf nog recht in de spiegel te kunnen kijken als je ergens zo tegen bent het dan toch maar doet als het wat lastiger word.

 7. Pauline Kummer

  Waarom is het een fascistische tegendemonstratie? Lees het bijschrift op de foto. Ik snap dat niet zo goed wat er fascistisch aan is.

  1. Appelstroop

   Ik mag toch aannemen dat u niet probeert te insiueren dat DDS soms een beetje aan overdrijvingen doet? Het leger (HA!) marcheert nog net niet met verdovingsgeweren met vaccinaties door de straten.

 8. Krasvast

  “Ongevaccineerden moeten van het OMT beschouwd worden als onreine untermenschen.”

  Hoe waar is dat inmiddels!

  1. Piet Paaltjens

   Je zegt het, Krasvast.

   1. Docm

    Hoezo “onreine untermenschen”? Ik heb zo’n uitdrukking niet van het OMT gehoord.

    1. Krasvast

     Dat is ook niet nodig, de maatregelen maken dat wel pijnlijk duidelijk.

     Het ‘Voor Joden verboden’ is inmiddels realiteit.

     1. Docm

      Prettige dag verder.

     2. Mikse

      Sleep niet altijd de Joden erbij als het u niet zint.

 9. kattekop

  Drie jaar geleden lagen er net zoveel mensen in de ziekenhuizen maar er waren geen lockdowns, mondkapjes, anderhalve meter afstand houden, bevolking tegen elkaar opzetten enz…. en het virus was in het voorjaar verdwenen net als in andere jaren.
  Waarom dan nu wel al die onzin?
  Hoe erg is dit virus nu werkelijk?….niet ernstiger dan andere jaren, punt, basta.

  1. Piet Paaltjens

   Lees je wel eens een krant, kattenkop? – daarin wordt helder uitgelegd waarom de situatie nu anders is dan vroeger.

   1. Arbeider65

    Wat is er veranderd dan? Niets. Meer gevaccineerden omdat er vaccins zijn, toen niet. Zorgpersoneel wat ziek is en/of weg gaat. Niets veranderd de laatste tijd.

  2. aerosol

   Het is zelfs een milde griep maar ze weten het leuk te verkopen. Dat is alles.

   Record besmettingen besmettingen besmettingen

   Als je sterfte cijfers er van vorig jaar bij haalt of griepdoden de voorgaande jaren is er werkelijk niks aan de hand

   1. Trithing

    Klopt, vorig jaar? niemand gevaccineerd 5000 “besmettingen” nu 87% gevaccineerd en 16.000 “besmettingen” (op basis van een zeer onbetrouwbare p©r test).
    Sinds de invoering van de coronapas (gevaccineerden) exploderen de “besmettingen”

    1. Branzino

     @Trithing
     “Sinds de invoering van de coronapas (gevaccineerden) exploderen de “besmettingen””

     Bedoel je met deze opmerking werkelijk serieus een oorzakelijk verband aan te tonen tussen besmettingen (of eigenlijk positieve testen) en de aantallen vaccinaties?
     Het doet me heel erg denken aan de stelling uit de jaren 50, toe het teruglopende geboortecijfer werd gekoppeld aan de terugloop van de ooievaarsstand in Nederland. Het verschil is wel, dat dit laatste nooit serieus is beweerd, maar alleen als grap werd verteld.

 10. Appelstroop

  87%.. das bijna de hele bevolking, heeft een spuitje gehad
  en dan heb je onder de niet gevaccineerden ook nog
  mensen met een inmiddels natuurlijke immuniteit.

  Vaccineren is de enige weg naar de vrijheid, loog meneer
  de Jonge.

  Tevens liggen er steeds meer gevaccineerden in het
  ziekenhuis.

  Lockdown werdt toch afgeraden door het WHO?
  2G samenleving zie ik ook niet zo zitten, als gevaccineerde
  ben je bijna net zo besmettelijk dan een ongevaccineerde.
  Zelfs Bill G. gaf dat toe en kwam ook uit een gepubliceerde
  studie van een jaar.

  Blijf erbij, 87% van de bevolking een vaccinatie en een
  deel (weet niet hoeveel) natuurlijke immuniteit.
  Evengoed (sommige) ziekenhuizen propvol, paniek en
  aanbeveling draconische maatregelen. Wat is hier
  aan de hand?

  Morgen nog even een berichtje in de krant dat een
  record aantal mensen toch maar een prik heeft genomen.

  Maar nu eerst… CARNAVAL!!!!!!!! JA ECHT!
  NAAR LINKS… TU TU TU TU TU TU TU.. NAAR RECHTS..
  Build… Tralala… Back… Tralala… Betterrrrr… Tralala.

  1. Piet Paaltjens

   “87%.. das bijna de hele bevolking”

   Helaas niet, meer dan anderhalf miljoen lopen nog ongevaccineerd rond en veroorzaken dat het virus kan blijven rondgaan.

   1. Krasvast

    Even lekker liegen Piet, net als Liego.

    Virussen gaan rond, gevaccineerd of niet gevaccineerd. Meer smaken zijn er niet.

    1. Docm

     Ongevaccineerden hebben een hoog risico op besmet worden en daar ziek van worden. Gevaccineerden hebben daarvoor een laag risico. De bedoeling is uiteraard om het aantal besmette personen zo laag mogelijk te houden, daarvoor help vaccinatie heel goed.

     1. Krasvast

      Prettige dag verder.

     2. Trithing

      Wat wij natuurlijk allemaal zien is dat sinds de invoering van de, mensen buitensluitende, coronapas, de “besmettingen” door het dak gaan.

      De gevaccineerden zijn hier de schuld van, sterker nog, steeds meer gevaccineerden komen in het ziekenhuis terecht, het is de schuld van gevaccineerden dat ongevaccineerden “besmet” kunnen raken omdat gevaccineerden denken dat zij het alleenrecht hebben op alle vrijheden met als gevolg dat de “besmettingen” door het dak gaan..

  2. dumbfarmer

   Ik vraag me even af…
   Bij die getallen.. worden daar ook de weigeraars geteld in ter appel die daar mee voorkomen dat ze het land uit gekiepert worden?
   En alles dat een status heeft maar ook weigert, want allah?
   en alle jeugd die zo iets heeft van: je kunt het dak op met je onzin, want we hebben er geen last van (wat uiteindelijk ook zo is)?
   Zo ja, dan wil ik wel eens zien hoeveel % het is als we die niet meenemen in de cijfers?

 11. EmmerZ

  Uitstekend geschreven, Mike – bedankt. Als ik religieus was zou ik zeggen: Je doet God’s werk.

 12. RvdBe

  Dus gevaccineerden met slecht werkende injecties die de ziekte alsnog kunnen overdragen en krijgen mogen alles en bv iemand met natuurlijke immuniteit die negatief test mag niks.
  Ofwel, dit heeft niets te maken met volksgezondheid.

 13. Pieter48

  Wie naar de ongevaccineerde wijst zou ook even naar de verantwoordelijke voor de uitverkoop van de ziekenhuizen en het personeel wat daarbij hoort kunnen wijzen.Was dat niet aan de orde dan zou het probleem al kleiner zijn dan wat we nu mee maken. Verder is het misschien ook een idee om de mededelingen van de overheid niet allemaal te geloven.We zijn de laatste jaren al meer geconfronteerd met een liegende en loze beloften verspreidende overheid.

  1. Gerda2

   We houden natuurlijk een mooie, grote contro^le groep over. Eens kijken wie er over een tijdje het best uit de bus komt. De groep gevaccineerden of de groep ongevaccineerden?

   1. Ad Fundum

    Een groep van 100 gevaccineerden testen en een groep van 100 ongevaccineerden. Wie komt er als beste uit de bus. De groep die alles mag en de groep die zich vrijwillig heeft buitengesloten. En misschien ook nog een test naar de actualiteit wie het langst in het ziekenhuis ligt. De ongevaccineerde of de gevaccineerde. Wie kost het meest. En wie er aan de beademing moet. Tot op de bodem uitdiepen @Gerda, tot op de bodem.

    1. Trithing

     Ho even wachten, mensen laten zich nooit vrijwillig buitensluiten, deze mensen worden naar buiten gedwongen…

     1. Ad Fundum

      @Trithing, met alle respect, de vraag was aan @Gerda2 gesteld. Zij verdient het om als eerste te antwoorden. Zij is best in staat om een mooi antwoord te formuleren. Ik kijk er reikhalzend naar uut.

     2. Trithing

      “Met alle respect”, ik bepaal natuurlijk zelf wel even wat schrijf en wanneer

     3. Ad Fundum

      @Trithing, voor je beurt praten is onbeleefd. Ik weet dat de drang bij jou zeer groot is. Laat anders weten dat je namens @Gerda spreekt.

     4. Trithing

      Praat maar zo tegen je vrouw of kinderen, voor mensen bepalen wanneer ze iets mogen zeggen is asociaal en respectloos..

 14. RvdBe

  Ik zie trouwens nog wel steeds dagelijks de IC en ziekenhuisbezetting voorbij komen, alleen gaan die nu niet meer vergezeld met het percentage ongevaccineerden, iemand enig idee waar aan dat ligt?

 15. dumbfarmer

  Toch weer geweldig geregeld allemaal in dit land…
  dat hele OMT is opgetuigd als “advies orgaan”, ondemocratisch neergezet, geen hond die weet welke criteria aan de personen is gesteld die er in zitten.
  Vervolgens wordt dan vrolijk waar zij mee aan komen zeilen doorgezet door onze bruikbare idioot.
  Ondertussen bepalen ze dus wel wat er gebeurd, maar dragen geen enkele verantwoordelijkheid (want: minister, en “advies”).
  Andersom kan die bruikbare idioot bij wvs als minister roepen: jamaar gebaseerd op advies, dus ik was ’t niet.
  En zo is het zaakje weer mooi rond.. net als al het andere waar ze mee aanrommelen zoals de affaire waardoor ze nu ‘demissionair zijn’.. (kuch.. )

 16. Piet Paaltjens

  “ RIVM meldt grootste aantal positieve tests sinds begin coronacrisis

  https://www.nu.nl/coronavirus/6166494/rivm-meldt-grootste-aantal-positieve-tests-sinds-begin-coronacrisis.html

  Met deze dramatische cijfers heeft het Kabinet geen keuze meer en zal het een lockdown moeten afkondigen.

  Met dank aan de wappies.

 17. Piet Paaltjens

  “RIVM meldt grootste aantal positieve tests sinds begin coronacrisis

  ht*ps://www.nu.nl/coronavirus/6166494/rivm-meldt-grootste-aantal-positieve-tests-sinds-begin-coronacrisis.html”

  Met deze dramatische cijfers heeft het Kabinet weinig keus meer en zal het een lockdown moeten afkondigen.

  Met dank aan de vaccinweigeraars.

  😡

  1. dumbfarmer

   stel we hadden die niet… die weigeraars dus..
   wie zou dan Rutten en de Jonge eindeloos in het zadel houden via de achterdeur “volksgezondheid”?
   Ik geloof er niks van dat ze dat ineens opgeven als ineens alle weigeraars in polonaise naar de GGD gaan, ze vinden dan geheid een ander excuus om de formatie 10 jaar te gaan rekken om demissionair verder aan te modderen, en een beetje uit te kiezen wat ze wel of niet leuk vinden om over te ‘regeren’.. en ‘controversieel’ te verklaren waar ze het niet over willen hebben (groningen.. toeslag affaire.. enz..)

   1. september

    Er zullen altijd wel weigeraars blijven ,als het maar niet meer dan 10% zullen zijn.Dat is dan wel genoeg ,het liefst minder.Zelfs in Portugal heb je maar 2% weigeraars

    1. dumbfarmer

     zul je zien dat als het bij ons ook 2% is, dat men dat nog steeds aanwijst als hoofdzaak nummer 1 waarom de zorg overbelast is.. en ze de maatregelen toch weer moeten aanhouden.

  2. Gerda2

   En reken er maar op dat het het getal positieve testen veel hoger ligt, PP.
   Genoeg mensen, die zich niet laten testen.

   En geen dank.

  3. Woordkunst

   Graag gedaan laffe stumper, weet je wat?
   Je mag mijn spuiten ook hebben!

   1. Gerda2

    En nu heeft de BBC gepubliceerd: Covid: First UK case in pet dog confirmed by top vet.

    Beestje ook een mondkapje op als hij uitgelaten wordt? Mag geen andere honden besmetten natuurlijk.
    Bepaalde figuren zijn in staat straks te eisen dat alle honden (en katten) worden gevaccineerd.
    Het beest zou het hebben opgelopen via zijn baas.

    1. Xyz1234

     Om eerlijk te zijn had ik een dergelijk bericht al eerder verwacht.
     Werkelijk alles wordt uit de kast getrokken bij het optuigen van dit fantasieverhaal.

  4. Xyz1234

   Weer een nieuw account aangemaakt? Je moet iets om leugens te kunnen blijven verspreiden. Leuk detaill is overigens dat de zogenaamde besmettingen (wat in werkelijkheid positieve tests zijn) een piek hebben bereikt NA het invoeren van het QR systeem, waarmee besmette gevaccineerden gewoon kunnen gaan en staan waar ze willen omdat ze een groen vinkje hebben.
   En maar wijzen naar de ongevaccineerden. Die kunnen vrijwel nergens meer binnen en dus ook niet bijdragen aan deze cijfers.
   Maar dat zal er zoals gewoonlijk weer wel niet in gaan bij mensen met een tunnelvisie.

   1. Trithing

    Je slaat natuurlijk de spijker keihard op z’n kop en pietje zal diezelfde waarheid niet kunnen verdragen..

  5. Trithing

   Neeheee pietje sinds de “coronapas” stijgen de “besmettingen exorbitant, het is de schuld van de gevaccineerden

 18. J. Punt

  Veel antivaxxers die verder zijn geweest dan de camping met de Bijbel geloven door bittere ervaringen niet meer zo snel in de flitsende praatjes van een of ander 1/2 dagen ministertje maar vragen zich af waar ze het talent vandaan halen om dat elke keer met een stalen smoel te verkondigen terwijl de muur van tegenstrijdigheden steeds dikker wordt.

 19. Xyz1234

  Het 2G systeem laat precies zien waar het om gaat.
  Deze corrupte en leugenachtige regering is helemaal niet geinteresseerd of mensen geinfecteerd zijn en het virus kunnen overdragen (want dat kan ook als je gevaccineerd bent), maar alleen of je bent ingespoten en daarmee in de QR-grid gehangen kunt worden.
  En toch zijn er nog mensen die denken dat dit over volksgezondheid gaat. De naiviteit is stuitend.

 20. HenC

  Etnisch profileren wordt eindelijk uitgebannen,
  maar nu wordt het vervangen door medisch profileren.
  Ook medisch profileren is een vorm van discriminatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.