Doorgeslagen Diederik Gommers wil nieuwe ‘zware lockdown’: ‘Anders Code Zwart!’

IC-arts Diederik Gommers wil dat er per direct een nieuwe harde lockdown wordt afgekondigd. Gebeurt dat niet, zegt hij, dan stevenen we af op “Code Zwart” in de zorg. Oh ja? Nou, als zo’n lockdown er wél komt stevenen we af op Code Zwart in de economie, in de psychologie, in de moraal, én in de democratie. Hoe gek het ook moge klinken voor een man als Gommers, maar ‘de zorg’ gaat niet über alles.

Gisteren belde Diederik Gommers in bij de commissievergadering over het belachelijke coronabeleid van het kabinet, en dan specifiek het voornemen van het Regime om 2G in te voeren. Zijn visie? 2G is niet effectief “genoeg.” Nee, er moeten veel hardere maatregelen genomen worden. Namelijk: een nieuwe “zware lockdown.” En wel meteen. Anders stevenen we volgens hem af op “Code Zwart” in de zorg. Dat wil hij koste wat het kost voorkomen; ja, ook dus ten koste van onze vrijheid, democratie, welvaart, en gelukservaring.

Horeca, winkels en scholen. Gommers wil dat alles dicht gaat. De hele samenleving moet op slot, onze welvaart moet weggegooid worden, onze kinderen moeten depressief gemaakt worden, huwelijk moeten kapot worden gemaakt, het MKB moet gesloopt worden, van de horeca mag niets meer overblijven.

Zorg über alles

Figuren als Gommers denken werkelijk dat de zorg boven alles gaat. Álles moet wijken voor dat doel. Nou ja, álles, dat is niet helemaal waar. Want op de één of andere manier slagen ze er maar niet in om het Regime zover te krijgen wat meer te investeren in de zorg, wat toch een normale reactie is op een pandemie.

Maar wat betreft onze vrijheid, de democratie, de rechtsstaat, onze grondrechten, de mensenrechten, ons gelúk, tja, dan geldt steeds weer: de zorg über alles. Gommers en zijn handlangers willen alles opofferen voor dat ene grote doel; een nieuwe harde lockdown, moet er komen, want alleen de zorg telt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit is gestoord. En eigenlijk is het gewoon misdadig – zeker als je bedenkt dat ditzelfde tuig ons maanden lang vertelde dat we hier “uit” zouden “komen” als we ons allemaal zouden laten “vaccineren.” Dan zou er eindelijk rust in de tent komen.

Leugens, leugens, leugens. Walgelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. sonny

  Gommers is enkel de boodschapper, hij verkondigt terecht, dat de overheid afgelopen 2 jaar gefaald heeft, en deze de zorg systematisch heeft uitgehold door geen IC ziekenhuisbedden erbij te begroten!
  De heer Gommers legt de bal niet bij de burgers, maar bij de Rutte club!
  Er valt niet veel aan te merken op Gommers, hij doet enkel zijn job!

  1. por favor no borres

   de zorg systematisch heeft uitgehold door geen IC ziekenhuisbedden erbij te begroten!

   En wie zouden de patiënten in die nieuwe, begrote bedden moeten verzorgen?
   De tijdelijk werkloze garderobe juffrouw van de schouwburg?

   1. Docm

    Het aantal ziekenhuizen en IC bedden en eerste hulp posten etc. bepaal je natuurlijk in het licht van wat nodig lijkt. Je gaat geen ziekenhuis bouwen waar nauwelijks behoefte aan is. Want een ziekenhuis bouwen is heel duur, en dat moet van de belastingcentjes betaald worden. Zo’n virus komt als een verrassing, dan kan het zijn dat de zorg overbelast wordt. Maar dat is nog geen reden om duizenden IC bedden te hebben als daar in normale omstandigheden maar 10% van bezet is. In de bakkerswinkel zet je ook geen tien broodsnij machines en zes kassa’s neer als twee van die machines en twee kassa’s in de normale praktijk genoeg zijn. De toekomst is nu eenmaal slechts beperkt voorspelbaar. Als er straks een hele grote rots vanuit de ruimte met 50.000 km/uur op de aarde knalt, dan gaan wij allemaal de pijp uit. Zou kunnen gebeuren, maar misschien gebeurt het ook niet. Such is life.

    1. Piet Paaltjens

     “Maar dat is nog geen reden om duizenden IC bedden te hebben als daar in normale omstandigheden maar 10% van bezet is.”

     Inderdaad, daar had men vijf jaar geleden ook geen enkele politieke steun voor kunnen vinden.
     Een bijkomend probleem is dat het bij een grote overcapaciteit aan IC-bedden ook niet mogelijk is de vakbekwaamheid en beschikbaarheid van vakbekwaam personeel overeind te houden. IC-verpleegkundigen houd je echt niet in dienst met lege IC’s.

     In Duitsland, waar ze een absurde overcapaciteit aan IC-bedden in stand hielden, kunnen ze daarover meepraten. Die overcapaciteit heeft bovendien in verband met de pandemie geen gezondheidswinst opgeleverd.

     1. Harry Haller2

      “Pandemie raakt Nederlandse zorg harder (dan in Duitsland) door te weinig reserves. Het probleem in Nederland is nijpender, doordat de ic-capaciteit vóór de coronapandemie al bijzonder krap was. Volgens Girbes is Nederland altijd zuinig geweest met ic-capaciteit, waardoor er “te weinig vet op de botten” zit en de coronapandemie nu harder aankomt.

      “Kijkend naar de cijfers hebben we nu zelfs minder capaciteit dan twee jaar geleden. Ten opzichte van landen om ons heen hebben we altijd erg weinig reserves gehad. Door de pandemie komen die problemen nu extra aan oppervlakte.”

      Vanuit de zorg werd al langer gewaarschuwd dat Nederland niet flexibel genoeg en onvoldoende voorbereid was, maar daar werd in de ogen van Girbes te weinig mee gedaan. “Het is altijd veel gepraat van mensen die nooit zelf aan een bed staan. Alles moest vooral efficiënt en net genoeg. Als er dan iets gebeurt, heb je dus nul reserve”, aldus de ic-specialist, die tijdens de coronacrisis weinig verbetering zag.”

      Bron: ht*ps://www.nu.nl/coronavirus/6164661/is-de-nederlandse-ic-capaciteit-zoveel-beperkter-dan-die-elders-in-europa.html

     2. Docm

      @Harry “Het is altijd veel gepraat van mensen die nooit zelf aan een bed staan. Alles moest vooral efficiënt en net genoeg. Als er dan iets gebeurt, heb je dus nul reserve”. Ja, dat is het probleem van redelijk inschatten over hoeveel reserve je moet hebben. De vraag is ook hoe vaak “iets gebeurt”. Ik snap de frustratie van die IC-specialist wel, maar reserve kost ook geld.

     3. Piet Paaltjens

      “Het is volgens Armand Girbes, hoogleraar intensivecaregeneeskunde aan het Amsterdam UMC, lastig om cijfers van Europese landen naast elkaar te leggen, omdat niet elke land de beschikbare ic-bedden op dezelfde manier telt of zelfs een ic-bed op dezelfde manier definieert.

      “In Duitsland vallen bijvoorbeeld bedden met patiënten die herstellen van een operatie ook onder ic-bedden, terwijl ze er maar relatief kort liggen. Daarom is hun capaciteit ook zo groot. Op rustigere tijden liggen daar patiënten op ic-bedden die wij in Nederland geen ic-bedden zouden noemen.”

      ht*ps://www.nu.nl/coronavirus/6164661/is-de-nederlandse-ic-capaciteit-zoveel-beperkter-dan-die-elders-in-europa.html

     4. Piet Paaltjens

      “Ik snap de frustratie van die IC-specialist wel, maar reserve kost ook geld.”

      Ja, het kost enorm veel geld en ook duur IC-personeel dat je aan de praat moet houden met lege IC’s.

   2. Mistgabel

    Er is een hele grote database met mensen die er gewerkt hebben of weg zijn gebonjourd.

    Waar een echte wil is…

    Bel ze op.

    1. Piet Paaltjens

     “Er is een hele grote database met mensen die er gewerkt hebben of weg zijn gebonjourd.”

     Bron?

    2. por favor no borres

     Waar haalt u de wijsheid vandaan dat oud verpleegkundigen werkloos thuiszitten en de behoefte hebben om weer in de medische sector werkzaam te zijn?

     1. Mistgabel

      Zeg niet dat ze werkloos thuis zitten, dat zijn uw woorden, maar als de wil er echt is kun je met een goed salaris, arbeidsomstandigheden best mensen bewegen.

  2. right

   Sonny@
   Gedurende een pandemie mag je verwachten dat een overheid de zorg maximaliseert, inplaats van geld rond te pompen naar allerlei buitenlandse aangelegenheden, klimaat en transitiedoelen, welke overigens zwaar discutabel zijn!
   De overheid werkt niet in het belang van zijn burgers maar vanuit de surrealistische ideologische denktank “Brussel”!
   Dat is naar mijn idee, tegen de wil van het volk.
   Dat gaat gaat het stemgedrag in de toekomst sterk wijzigen, tenminste als we tegen die tijd niet al onderhevig zijn aan dictatoriaal beleid.
   Het op islamitische leest geschoeide EU leger is al in de maak!

   1. Nostradamus

    Pinokkio en Clowntje Custerf*ck hebben het afgelopen jaar ook het zorgpersoneel weggekáápt voor de priklocaties. Daar krijgen ze beter betaald én is de stress veel lager.

 2. por favor no borres

  Na de pleidooien voor steviger maatregelen door Wout en Bart, bedient de gevaccineerde
  Michael weer zijn werk/geldgever.
  Bla, bla, bla, chocoladvla.

 3. por favor no borres

  msn.com/nl-nl/nieuws/other/agressie-en-geweld-tegen-zorgmedewerkers-en-hulpverleners-neemt-toe/

 4. Piepertje

  Code Zwart? Is dat wel ”woke” of BLM?

 5. Piet Klein

  Het is verstandig idee. Het is noodzakelijk om te voorkomen dat we in code zwart terecht komen en er doden vallen. Start je nu een korte zware lock down tot vlak voor de Kerst of korter en breng je tegelijkertijd de testcapaciteit naar een hoge capaciteit dan kan iedereen voor de Kerst zich laten testen en is het mogelijk om veilig en gezellig de Kersttijd en Oud en Nieuw te vieren omdat het volstrekt zeker is degenen die bij elkaar komen niet besmet zijn en er is geen tweedeling in de maatschappij.
  Concreet
  – maatregelen om code zwart te voorkomen en onnodige doden te voorkomen
  – actie om 1 G mogelijk te maken waardoor er weer veel meer ontmoetingen mogelijk zijn
  – geen tweedeling in de maatschappij.

  De resultaten van Rutte en de Jonge zijn dermate slecht dat ze zouden moeten worden weggestuurd. Er moet een motie van wantrouwen komen met een geheime stemming zodat ook parlementariërs van de coalitiepartijen kunnen beslissen of ze gaan voor de route van Rutte en de Jonge waarbij er onnodig doden vallen, de druk op de zorg absurd is en er steeds meer tweedeling in de maatschappij ontstaat.

  1. Piet Paaltjens

   ‘Het is verstandig idee. Het is noodzakelijk om te voorkomen dat we in code zwart terecht komen en er doden vallen. ‘

   Met de aantekening dat er nu ook al doden vallen door Covid ben ik het hiermee eens. We zullen een lockdown van een week of drie nodig hebben om het aantal besmettingen zodanig terug te brengen dat we met 2 G de problematiek beheersbaar kunnen houden.

   1. Mistgabel

    h**ps://www.maurice.nl/2021/11/24/de-fata-morgana-van-het-2g-rendement/

    1. Piet Paaltjens

     Maurice denkt er, zoals gebruikelijk, anders over.

     Ik baseer me op de conclusies van het OMT.

     1. Trithing

      Conclusies die ernstig gekleurd zijn…domoor

  2. Piet Klein

   Ook in een demissionair kabinet kan je ministers naar huis sturen en vervangen door andere ministers. Rutte en de Jonge hebben zodanig gefaald, de extra doden, de verdeeldheid in de maatschappij, onjuiste deals, voortdurend falende aanpak dat er geen twijfel over zou mogen bestaan dat ze moeten vertrekken. En dat kan ook in een demissionair kabinet.

  3. Branzino

   @Piet Klein
   Iedereen testen lijkt effectief, maar is praktisch niet te doen. Het heeft namelijk alleen effect als je dat vlak voor een bijeenkomst doet, dus bijvoorbeeld tussen 22 en 24 december, of eigenlijk in nog minder tijd. We hebben het over miljoenen mensen, maximaal plm. 14 miljoen, maar in de praktijk wordt het misschien de helft. Ra, ra, hoe organiseer je dat. Een uitdaging, laten we maar zeggen.

   1. Trithing

    P©r testen voldoen niet aan de wetenschappelijk gestelde eisen

    1. Branzino

     @Trithing
     Zou kunnen, maar wetenschappers zelf beoordelen dat anders. Ze zeggen bijna unaniem en wereldwijd, dat de P C R-test zeer goed bruikbaar is en er geen betere bestaat.

    2. Piet Paaltjens

     “P©r testen voldoen niet aan de wetenschappelijk gestelde eisen”

     Het heeft er de schijn van dat Trithing zich op een wetenschappelijke bron baseert, maar we zagen zo’n bron bij Trithing nooit.

   2. Piet Klein

    We kunnen op 1 dag met z’n alle stemmen voor een parlement .e.d. China kan grote aantallen burgers testen. Als je wil is het te organiseren. Waarbij je hiermee maximale bescherming in combinatie met bewegingsvrijheid kan bieden. Helaas moeten we constateren dat de vaccinaties nuttig zijn maar een beperkte effectiviteit hebben. Het is minder vraag of het kan het is meer de vraag of je het wilt.

 6. Mistgabel

  “85%” geprikt, maar loopt de spuigaten uit, vorig jaar ook zonder prikken.

  Er klopt iets niet…

  1. por favor no borres

   Er klopt iets niet…

   Inderdaad, uw redenatie klopt niet.
   Wat er anders is?
   Het gedrag van zowel gevaccineerden als ongevaccineerden.

   1. Mistgabel

    Rubbish

    1. por favor no borres

     Ik had ook geen realiteitszin van u verwacht.
     Bij deze citeer ik even Harry H: Over en sluiten!

     1. Mistgabel

      Onbeperkt

      Met de invoering van 2G wekt het demissionaire kabinet de suggestie dat gevaccineerden elkaar weer onbeperkt kunnen ontmoeten in de publieke ruimte. Genezen en gevaccineerde mensen zijn dan weer vrij. De ervaring tot nu toe met de coronapas leert ons echter iets anders. De teruggegeven vrijheid leidt ertoe dat het virus kan blijven circuleren onder gevaccineerden en het aantal besmettingen maar door blijft groeien. Weliswaar remmen de vaccins het aantal ziekenhuisopnamen, maar als je maar genoeg besmettingen hebt, komen de ziekenhuizen toch weer vol te liggen, zeker bij steeds verder dalende werkzaamheid van het vaccin. We koersen met het extreem strenge 2G-beleid nog steeds onvermijdelijk aan op code zwart in de zorg.

      De nu ontstane situatie doet denken aan het verhaal van de nieuwe kleren van de keizer. Hij is naakt, maar niemand durft het te zeggen. We grijpen kennelijk liever naar zeer ingrijpende maatregelen zoals 2G en feitelijke lockdowns voor ongevaccineerden, dan dat we onze mislukte exit-strategie van zoveel mogelijk mensen vaccineren aan de kaak durven te stellen. En dat hebben we vaker gedaan in deze crisis. De gedachte dat we kunnen ingrijpen in het verloop van de crisis koesteren we hartstochtelijk en regelmatig zitten we er grondig naast. Voor de schade die we aanrichten zijn we blind, en wat nog erger is: achteraf hebben we het er niet meer over

      h*tps://www.volkskrant.nl/columns-opinie/de-verwachtingen-rond-2g-zijn-te-hoog-gespannen-de-komende-tijd-zal-pijnlijk-en-verdrietig-zijn~b7d71807/

     2. Monty

      Dus de oplossing is?

   2. Trithing

    “Het gedrag van zowel gevaccineerden als ongevaccineerden”

    Dit is pertinent een leugen, sinds de invoering van de coronapas knallen de “besmettingen” door het plafond, en dat komt omdat gevaccineerden menen dat zij het alleenrecht hebben op alle vrijheden en zich dus asociaal gedragen binnen die kaders…

 7. waterman

  Helemaal met je eens, Sonny. Gommers verwijt deze zorgellende aan het kabinet. Daar zittende schuldigen, met name kabinet Rutte. Gommers is slechts de boodschapper. Gommers treft totaal geen blaam. Deze man heeft het beste voor met de Nederlandse burger. De misdadigers zitten in de 2e kamer en het kabinet.

  1. Nostradamus

   👍🏻

 8. waterman

  Wat een waardeloos slecht stuk van Michael van der Galien. Gommers doet er alles aan om de burger te helpen. Steun deze man en val hem niet af. Je moet de fout bij het kabinet zoeken. Rutte cs hebben de zorg (en verder alles in Nederland) kapot gemaakt in zijn elfjarige “regeer” periode.

  1. Trithing

   Klopt, maar Gomers en co proberen zich nu wel te onderscheiden want die zien natuurlijk ook wel dat het mis gaat door het beleid…met name in de zorg waarvan de burgers de schuld krijgen..

  2. Piet Paaltjens

   “Je moet de fout bij het kabinet zoeken.”

   Nog verstandiger is het niet op zoek te gaan naar de fouten die zijn gemaakt maar naar de oplossingen.

   1. Woordkunst

    Je moet eerst weten waar en hoe het fout gaat voordat men met oplossingen kan komen.
    Dat zou je weten als je eens wat meer deed in de praktijk ipv je eigen voor schut zetten online

 9. waterman

  Gommers is niet “doorgeslagen”. Dat is het vuile smerige zooitje bestuurders in dit kabinet. Haal die tekst weg Van der Galien. Dat ben jij niet waardig !!!

 10. StemPzeweg

  Ik ben het niet eens met Gommers. Een lockdown is veel ingrijpender dan 2G dus het is onbegrijpelijk om die 2G optie over te slaan en gelijk voor de lockdown te kiezen

  1. Mistgabel

   Quote:

   De nu ontstane situatie doet denken aan het verhaal van de nieuwe kleren van de keizer. Hij is naakt, maar niemand durft het te zeggen. We grijpen kennelijk liever naar zeer ingrijpende zoals 2G en feitelijke lockdowns voor ongevaccineerden, dan dat we onze mislukte exit-strategie van zoveel mogelijk mensen vaccineren aan de kaak durven te stellen…

   Net ook op radio: boosters voor vanaf 40 jaar.
   Neem.lekker dat prikkie man.

   Maarrrr, in VS/Israel zijn ze al met de vierde bezig, dus due 3e heeft ook al geen nut.

   Prikkenprikkenprikken, alsof dat helpt.

   1. Mistgabel

    h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/1302385088/amerikanen-met-verzwakt-immuunsysteem-mogen-vierde-prik-halen

    Blijft.voor verzwakt immuunsysteem.
    Helpt dus geen kut.

 11. waterman

  Michael van der Galien is hier van ’t padje af.

  1. Woordkunst

   Nou weten we het wel waterman!

 12. Bes Tolen

  De dichtheid van bevolking speelt ook een rol bij besmetting. Daarom hebben onze regeringen ook een paar miljoen vreemdelingen onnodig tot dit land toegelaten. De internationale massa immigratie is in handen is van een maffia, die sterk verwant is aan door het centrum van de christelijke macht opgezette groepen. Aangezien alle nieuwsvoorziening in deze ook al dagelijks hier door het volgen van maffia aan de overkant van de oceaan wordt gemanipuleerd, ga we er aan kapot. Ondertussen is Hillary Clinton een heldin in de westerse wereld. De zich de meest voor originele christenen houdende lui zijn de grootste bommenwerpers van de wereld en drijven bevolking daarmee uit hun eigen land. Kijk de politieke lui, die in Nederland het coronaprobleem moeten oplossen, behoren juist tot de foute groep christenen. Daarom genieten ze niet het vertrouwen dat nodig is in de coronacrisis. Dat is veel meer op het gevoel dan doordacht wat daar zijn Nederlanders te dom voor geworden. Doordacht dan zouden we wel echt van die super christenen af zijn. Of ze nu in het CDA of CU zitten of in VVD en D66. Ze zijn allemaal door hetzelfde sop overgoten. We worden er dagelijks mee besmet.

 13. Ali Yas

  Bij elke maatregel die je neemt, dien je je af te vragen wat de voor- en nadelen daarvan zijn. Gommers doet dat niet, hij kijkt maar naar één ding.

  Wat die voordelen betreft: hoeveel kunnen we in theorie eigenlijk nog verwachten te winnen? De mensen uit risicogroepen hebben zich bijna allemaal laten behandelen met het middel dat volgens de autoriteiten tegen covid zou moeten helpen, dus daar valt niet veel meer te halen. Bovendien: als we de deskundigen van vorig jaar moeten geloven hebben we de gewenste groepsimmuniteit inmiddels bereikt. Dus de epidemie zou voorbij moeten zijn.

  Maar die sprookjes zijn uit. De mRNA-therapie beschermt niet blijvend tegen de ziekte en nog minder tegen besmettelijkheid. Daardoor is de groepsimmuniteit niet bereikt en liggen volledig gevaccineerden in het ziekenhuis.

  De lockdowns en avondklokken van vorig jaar hebben ook niet echt geholpen, want we zitten nog steeds in hetzelfde schuitje. En wat gaan we dan doen? We nemen dezelfde maatregelen nog een keer. Wat een visie!

  Sommigen vinden dat we nog maar een paar stappen verder moeten gaan: iedereen verplicht inenenten (Oostenrijk) of de oningeënten in een concentratiekamp stoppen (Australië). Mensen op basis van hun intentingsstatus uit de maatschappij weren kan ook. Het zal allemaal niet werken, want het virus trekt zich van die maatregelen weinig aan.

  Maar deze maatregelen verwoesten wel onze maatschappij. De schade aan het vertrouwen in de overheid en in elkaar zal onherstelbaar zijn. En dat is dan nog in de hoop dat we niet in een regelrechte tirannie belanden, een tirannie trouwens waar we misschien al in terechtgekomen zijn, met een overheid die burgers zonder vorm van proces gebiedsverboden oplegt en hele bedrijfstakken richting faillissement dirigeert.

 14. GewoonJohan

  Wat grappig dat Gommers dit allemaal van een papiertje heeft moeten aflezen.
  Je zou verwachten dat iemand met “expertise” dit zou kunnen verkondigen met zijn gezicht strak in de camera.
  Zo’n iemand klinkt dan zelfverzekerd omdat hij achter zijn woorden staat, maar niet als een brugklasser die een soort school presentatie houdt.

  Hij heeft dus moeten nadenken hoe hij deze boodschap heeft moeten verkopen.
  Vandaar dat zijn ogen op een papiertje staan gericht en niet op de camera.
  Ook zijn hand bewegingen tonen aan dat hij iets opleest wanneer hij zijn punt probeert duidelijk te maken.

  Wat ik bedoel te zeggen is dat het dus geen oprechte boodschap is, en hij staat er zelf ook helemaal niet achter.
  Niemand opgevallen ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.