Ebru Umar waarschuwt: ‘Mark en Hugo lachen ons uit, rellen geven ze de ammunitie die ze willen om ons te onderdrukken’

Ebru Umar is wakker. Heel wakker. Wakkerder dan wakker. En zoals we gewend zijn van deze heldin betekent dit dat ze geen blad voor de mond neemt. Op Twitter laat ze al langer geen spaan heel van het wanbeleid van het kabinet, maar nu is ze wel héél duidelijk: ze heeft terecht geconcludeerd dat het geen “dommigheid” is van het kabinet, maar bewuste opzet. Het doel van het coronabeleid is om een totalitaire controlestaat op te richten. En dat betekent ook dat we deze fascistjes heel slim moeten bestrijden.

Zo! Ebru Umar is lekker fanatiek aan het twitteren geslagen over de fascistische natuur van het gajes dat ons regeert. En ja, ze doet dat op de voor haar gebruikelijke manier: direct en in-your-face.

“Het zal me niet in dank worden afgenomen,” schrijft ze, “maar we worden uitgelachen door onze regering. Wij, osm, luisteren braaf en tekenen bij het kruisje. Mopperen thuis en op Twitter en alles blijft zoals het was. Het ‘tuig’ eist na maanden wanbeleid en leugens boter bij de vis. Tja.”

Met andere woorden, deze walgelijke sujetten vinden onze manier van “verzet” ronduit hilarisch. Wij mopperen… en dat is het dan.

Ebru Umar: Rellen werkt averrechts

Nou ja, met een kleine uitzondering. Er zijn wat mensen die besloten hebben de afgelopen dagen om niet alleen te demonstreren, maar ook om te réllen. En dat is een domme, domme fout, aldus Ebru.

“Het allerergste is dat door alle rellen Mark, Hugo en Grap alle ammunitie hebben om te doen wat ze willen doen: ons onderdrukken,” legt ze uit. “En wij zullen zwijgend en zuchtend meegaan in hun wanbeleid wat niets oplost.”

Het lost natuurlijk niets op, omdat het doel helemaal niet is om iets op te lossen. Het grote doel is een totalitaire controlestaat op te richten. En dat gaat de Haagse fascistjes prima af.

Ze hebben niet het beste met ons voor

“Onze fout is geloven dat onze regering het beste met ons voor heeft,” schrijft Ebru vervolgens helemaal terecht. “Tegen beter weten in willen we geloven dat Mark, Hugo en Ferd ons gaan redden en beschermen. Stockholmsyndroom, prisoner’s dilemma.”

Dat is inderdaad iets wat je veel ziet. Mensen kunnen het zich niet voorstellen dat Rutte, De Jonge en dat andere gajes gewoon niet het beste met ons voor hebben. Maar toch is het zo. Want alleen dát kan het wanbeleid van de afgelopen anderhalf jaar verklaren. Niemand is zo dóm om niet te begrijpen dat er geïnvesteerd moet worden in de zorg. Niemand is zo achterlijk om niet te begrijpen dat 2G niet werkt. Niemand is te mongolide om te bevatten dat ventilatie belangrijk is. En ga zo maar door en door en door.

“Domheid” en “incompetentie” verklaren het wanbeleid van het kabinet al heel lang niet meer. Alleen kwade opzet doet dat.

Wie redt ons?

Natuurlijk willen we dan weten wie ons kunnen redden? Is er dan helemaal niemand?

Ebru heeft wat dat betreft bepaald geen positieve afsluiter. “De verandering cq vrijheid komt niet door OSM of onze regering – door wie dan wél, is de grote vraag. Misschien wel nooit meer,” concludeert zij namelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De enigen die ons kunnen redden zij wijzelf. Hoe? Burgerlijke ongehoorzaamheid, vreedzame demonstraties, en boycots van bedrijven die meegaan met het fascistische onderdrukkingssysteem van ‘Vadertje’ Staat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Monty

  “Het allerergste is dat door alle rellen Mark, Hugo en Grap alle ammunitie hebben om te doen wat ze willen doen: ons onderdrukken,”

  Misschien zitten Rutte en de Jonge zelf wel achter deze rellen. Sturen ze hun stoottroepen aan?

  Of ben ik nu aan het complot denken?

 2. Mussi

  Mag ebru umar voor geen een meter. Maar ze zegt de waarheid bijdeze. Netjes. Eindelijk iemand die durft

 3. 56RdK

  “Niemand is te mongolide om te bevatten dat …” die rellen hoofdzakelijk door islamitisch tuig werden veroorzaakt! Omdat dat volk volkomen schijt heeft aan onze regels, normen en waarden! Omdat ze op ideologische basis en daardoor mede door inteelt een laag IQ hebben en waardoor ze heel beïnvloedbaar zijn. Voor het islamitisch gedachtegoed dat met dat van ons botst!
  En dat decennia lang het subsidiëren, het theedrinken, voor ze knielen en buigen totaal mislukt beleid is! Wat elke boerel.l in dit land al decennia weet!

  1. Monty

   ”die rellen hoofdzakelijk door islamitisch tuig werden veroorzaakt!”

   Toch zijn er mensen op dit blog die hier begrip voor hebben.

 4. por favor no borres

  Ebru Umar.

  Ooit werd er bij dit soort namen geroepen:
  “Als het je niet bevalt, rot je toch op naar je eigen land!”

  Maar dat was voor de grote acceptatie van buitenlanders door populair rechts.

  1. Xyz1234

   U heeft niets in te brengen tegen de beweringen van Ebru Umar, dus probeert u het maar met een afgezaagde aanval op rechts. Wat een zwaktebod.

 5. Ab Infinitum

  Ebru Umar heeft wel eens andere lovende reacties ontvangen van DDS. Maar die verschillen dan ook per 10 minuten. Voor de aanhang blijft ze een “Turkse”

 6. por favor no borres

  MvdG pakt het slim aan:
  Ebru Umar zegt: (en ik geef haar gelijk)
  Ebru Umar vindt: (zoals velen)
  ik citeer Ebru Umar: (letterljk)

  En zo houdt MvdG schone handjes.
  Verstandig of laf, ik wacht even met die keuze.

 7. HD

  Begrijp nu wel de actie van de roverheid een paar weken geleden om iedereen de wapens te laten inleveren. Heel sluw.

  1. Piet Paaltjens

   Ik zie dat HD betreurt dat de Corona-demonstranten ongewapend de straat op moeten.

 8. Docm

  “Er zijn wat mensen die besloten hebben de afgelopen dagen om niet alleen te demonstreren, maar ook om te réllen. En dat is een domme, domme fout, aldus Ebru.”

  Dat heeft Ebru goed gezien.

 9. dumbfarmer

  je mag mij vertellen: wat maakt ondertussen wel nog indruk op die zakken hooi?
  – in de kamer, zitten ze volgens mij gewoon te solitairen op die telefoon als iemand anders dan de eigen partij wat brabbelt
  – krijgen ze een kritische vraag, dan wordt het snel afgedaan als ‘wappie’ geklets, of ze draaien zo lang dat ze hun uitgangszinnetje weer kunnen roepen: maar vaccinatie is het best! Antwoord geven op de vraag? is optioneel en liefst blijft dat achterwege
  – elke mogelijke toespraak: zelfde kringetje
  – elke weerstand: schande! schadelijk! crimineel!
  Dus.. vind je het gek dat de zaak telkens verder verhard.. als vreedzaam protesteren niets uithaalt..
  Harder tegengas gaat gewoon evenredig op met harder opleggen van regels, maar dat hebben die faalhazen nog niet door. Ze gaan nu eerst ‘verbaast’ en ‘beledigd’ zijn over wat er is gebeurd, en vervolgens uitkramen wat die spindoktoren er van maken, maar op geen enkele manier zullen ze ook maar 1 seconde de vraag stellen: wellicht drijven we het nu toch echt te ver?

  1. Monty

   ”Dus.. vind je het gek dat de zaak telkens verder verhard.. als vreedzaam protesteren niets uithaalt”

   Denk je nu werkelijk dat deze rellen iets met demonstreren te maken hebben.

   1. Docm

    We hebben hier wel een democratie. Als je je zin niet krijgt, omdat je je in een minderheidspositie bevindt, dan heb je nog niet het recht om de boel te gaan slopen. Dat begrepen die jongetjes in Rotterdam niet: ik ben boos, dus huppetee de fik erin. Wordt tijd dat ze eens naar school gaan.

    1. september

     Niet alleen in Rotterdam ,maar ook in meerdere plaatsen.En van die nog vastzitten was de Helft minderjarig.En dat het alleen maar islamieten waren,daar is geen bewijs voor.En dit heeft niks Met demonstreren te maken.

     1. Heineken

      De media heeft het alleen maar over “onder andere voetbal hooligans” Wie er dan nog meer mee relde, rept men met geen woord. Dan weet ik al genoeg.

    2. peter450

     Net zoiets als de Zwarte Pieten kwestie? Zeker ook een democratisch proces?

 10. Branzino

  Ik weet niet wat Ebru Umar met deze tweets wil bereiken, maar ze maakt zich veel te gewichtig. Ik weet 100% zeker, dat niemand in het kabinet, Tweede Kamer of onder betrokken ambtenaren hier iets van vinden, laat staan iets mee doen. Tenminste als ze er al weet van hebben. Ik hoop, dat ze met belangrijker activiteiten bezig zijn.
  Klaarblijkelijk heeft Ebru Umar wat aandacht nodig. Nou die heeft ze nu dan gehad, zodat we weer over kunnen naar de orde van de dag.

 11. janszm

  Ieder kabinet, iedere regering heeft veel geld nodig. Waarmee kan de regering gepakt worden op vreedzame manier? Verstoor de economie. Meld je ziek en masse. Velen werken toch al thuis, het ziek zijn valt haast niet op. De economie dondert in elkaar. Den Haag zal wel luisteren. De ME noch de politie komt in actie.
  De actie, vreedzaam, komt van u.

  1. Branzino

   @janszm
   “Verstoor de economie.”

   Goed idee, want daar heeft verder niemand immers last van. Man, man, denk je wel eens na? Ik zou er in jouw geval wel voorzichtig mee zijn. Het schijnt risicovol te zijn, als je het niet gewend bent.

   1. janszm

    Uw denken heeft nog weinig opgebracht, behalve gebral

    1. Branzino

     @janszm
     Ik verdien een heel goed belegde boterham en meer. Dat doe ik door vooral na te denken en vervolgens anderen te informeren over het resultaat daarvan. Zulk werk kan ik je aanraden. Je wordt er niet zo moe van en het betaalt wel goed. Wil je een tip?

 12. Xyz1234

  “We must prepare for a more angry world and take the necessary actions”

  De woorden van 1 van de architecten van deze crisis: Klaus Schwab.

  Maak u dus geen illusies. Alles verloopt volgens plan.

 13. GewoonJohan

  Wanneer “strijden voor vrijheid” altijd wordt gezien als “rellen”, dan komt er inderdaad geen vrijheid en dan zullen we alles beetje bij beetje verliezen.
  Revoluties gaan helaas vaak gepaard met geweld, vooral als er vrijheid op het spel staat.
  Dat is geen leuke uitlating die de mensen willen horen maar wel de waarheid.
  Ware woorden zijn nu eenmaal niet mooi , en mooie woorden niet waar.
  Als wij NU niets doen dan wordt dit een “1940 2.0” verhaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.