Filmpje! Tisjeboyjay zet ‘coronavarianten’ te kakken: ‘Omicron? Dat klinkt als een wasmachine-merk!’

Net als zo ongeveer half Nederland – de andere helft is natuurlijk al lang en breed verloren met hun paniekerige gedoe – is Tisjeboyjay helemaal klaar met de coronagekte. En dus heeft hij een video gemaakt waarin hij gewoon even heel hard lacht om al die varianten die steeds voorbijkomen. Omicron, vraagt hij zich af. Is dat een merk van wasmachines? Dat kan toch geen serieus virus zijn? “Omicron!?” 

In het filmpje speelt de artiest Tisjeboyjay een kaartspel met… zichzelf. “Heb jij voor mij in de categorie Grieks Alfabet de Delta?” “Nee, nee!” “Oh, heb je dan de Lambada, lambda, lambada, de alfa of de gamma?”

Nee, die ook niet. Hij heeft wel Praxis. Vervolgens vraagt hij de andere Tisjeboyjay zich af of de eerste Tisjeboyjay misschien “de Limburgse variant” heeft. “De Limburgse variant?” Bestaat die dan? Nou ja, nog niet. Maar dat is natuurlijk slechts “een kwestie van geduld.”

Ha.

Uiteindelijk komen de E484K voorbij, de Britse variant, en uiteindelijk natuurlijk ook Omicron. Dat is de variant waar nu zo huilerig over gedaan wordt terwijl Zuid-Afrika zegt dat de “variant” alleen maar “milde symptomen” heeft, en dat er dus geen reden voor paniek is.

“Hou op met die flauwekul!” roept hij vervolgens tegen zijn tweelingbroer. “Speel het spel. Omicron lijkt op het merk van een wasmachine. ‘Oh, heb je een Miele of heb je een Bosch? Nee ik heb een Omicron’. De combimagnetron van Omicron voor al uw braad-, bak en opwarmgemak. Kom nou!”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is natuurlijk lachwekkend, maar dit is inderdaad de “variant” waarvoor we onze vrijheden nu weer helemaal moeten opgeven, om uiteindelijk een nieuwe manier van leven in te luiden; een manier waarbij de staat almachtig is, privacy niet bestaat, en de menselijkheid ver te zoeken is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Branzino

  “… dit is inderdaad de “variant” waarvoor we onze vrijheden nu weer helemaal moeten opgeven.”

  Van der Galien heeft zijn time-line nog niet helemaal op orde. De laatste maatregelen werden afgekondigd enkele uren nadat de nieuwe variant bekend werd. Hij kan er dus van uitgaan, dat er meer maatregelen komen als die laatste variant extra risico’s geeft.

  Tisjeboyjay heeft wat simpele humor, waarmee hij vooral zijn gebrek aan kennis ventileert. Wel grappig, of misschien is opvallend een betere term, is het feit dat “omikron” niet de volgende letter is in het Griekse alfabet na “mu”, de voorlaatste variant. Eigenlijk hadden eerst nog “nu” en “ksi” (of “xi”). Maar de Engelse uitspraak van “nu” lijkt teveel op “new” en vond men daarom verwarrend en ongewenst. En “xi” doet critici onmiddellijk associëren met de Chinese leider, eveneens zeer ongewenst, vandaar dan maar “omikron”.

 2. Paardenmiddel

  Enigzins moet je er mee om gaan. Nu nog een spel met uitdrukkingen van het demissionaire kabinet.
  ” heb jij voor mij de uitspraak van rutte: iedereen krijgt 1000 euro”?….

 3. september

  Je bent in ieder geval nog lang niet af van corona en wat voor varianten nog zullen komen.

 4. marcel_2011

  omicron. het anagram van omicron wordt moronic, wat in het engels idioot betekent. we worden weer allemaal voor de gek gehouden. al 20 maanden. mensen word eindelijk eens wakker.

 5. Piet Paaltjens

  “maar dit is inderdaad de “variant” waarvoor we onze vrijheden nu weer helemaal moeten opgeven, om uiteindelijk een nieuwe manier van leven in te luiden; een manier waarbij de staat almachtig is, privacy niet bestaat, en de menselijkheid ver te zoeken is.”

  Er is een gerede kans dat de angstvoorstellingen van van der Galien niet zullen uitkomen.
  De indruk tot nu toe is dat omikron besmettelijker is dan delta, minder ziek maakt en dat de huidige vaccins er redelijk tegen beschermen.
  In dat geval zal omikron delta gaan verdringen en zal de pandemie in kracht afnemen. Op die manier krijgt Baudet die meent dat corona slechts een wintergriepje betreft op termijn mogelijk toch nog gelijk.

  1. leukeditter

   gelijk aan een zware griep zei Baudet pietje balzak…hij heeft al lang gelijk

   1. Nikita

    Het is beter deze vuilniszak te negeren leukeditter DDS doet het niet, dusssss lees erover heen geen aandacht geven.

   2. Krasvast

    @Leuke: Negeren geeft het beste én het leukste resultaat. De sloeber om reacties zien smeken is toch wel een soort van summum.

    1. right

     Krasvast@
     Dat is de reden voor de vele nickname wisselingen, indien te velen hem negeren (met de klemtoon op de eerste e), is hij genoodzaakt een nieuwe alias te nemen, eenzaamheid doet pijn, haha!

     1. Krasvast

      @Right: Inderdaad, het is al meer dan tien jaar hetzelfde op vele forums. Het is steeds hetzelfde valse liedje. Het enige dat helpt is negeren! Én, na twee reacties weet je dat je met de psychopaat hebt te maken. Dus dat veranderen van nickname heeft geen enkele zin.

   3. Branzino

    @leukeditter
    Covid gelijk aan een zware griep, inderdaad dat zei Baudet. Maar nog nooit heeft een griep in dezelfde tijd zoveel doden veroorzaakt. En dan vergeten we maar even de maatregelen die nodig waren om het sterftecijfer tot dat niveau te beperken.
    Even ter herinnering: het CBS geeft voor 2020 ruim 20.000 corona-doden. Het RIVM meldt er minder, namelijk ruim 12.000. Het verschil zit in de geteste (RIVM) of de gediagnosticeerde (CBS) corona-doden. 2020 en 2021 samengeteld levert plm. 20.000 doden volgens het RIVM en ruim 26.000 volgens het CBS.
    Baudet had bij het narekenen even zijn dag niet. Kan gebeuren.

    1. sonny

     Bambino,
     20000 doden waarvan 10000 zonder weerstand (ouderen met onderliggende kwalen)
     6000 met ernstige obesitas, 4000 jongeren met ernstige ziekten!
     Zo, dan zit ik weer op nul!

     1. Branzino

      @sonny
      Je hebt goed naar Baudet geluisterd, want hij rekent inderdaad net zo. Maar hij heeft het ook fout.

      Die griepdoden zijn ook vooral kwetsbare ouderen. Dus dat maakt geen verschil met covid. Maar Baudet doelt vooral op de gelijke aantallen doden a.g.v. griep en covid. En die zijn gewoon gigantisch als het over covid gaat, heel veel meer dan griep. Dat verschil cijfer je niet weg met opmerkingen over obesitas en ernstige ziekten. Voor die andere cijfers (6000 en 4000) zou je beter bronnen kunnen geven. Ik herken ze niet, al ontken ik niet dat obese patiënten en jongeren met ernstige ziekten grotere risico’s lopen.

      De conclusie kan alleen maar zijn, dat covid een vele malen ernstiger bedreiging is dan griep.

 6. sonny

  Ben benieuwd of omicron de immigratiestroom gaat beinvloeden, je zou logischerwijs zeggen van wel, maar de (s) linkse humanisten zullen dat hoogstwaarschijnlijk als onmenselijk ervaren!
  Nee, dat gaat gewoon door, immers de uitzondering bevestigd de regel!

  1. Krasvast

   Omnicronzin.

 7. marcel_2011

  @Branzino. 26.000 over 2020 en 2021. En reken voor 2222 zeker op het vijfvoudige.

  1. Branzino

   @marcel_2011
   Er zijn door terzake deskundigen onderzoeken uitgevoerd die hebben onderzocht hoeveel corona-doden zouden zijn gevallen als er in 2020 geen passende maatregelen zouden zijn getroffen. Die sommetjes kwamen uit op plm. 135.000 doden in Nederland. Zie ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7853586/

   Dat aantal van 135.000 doden is ongeveer gelijk aan jouw schatting van het vijfvoudige van 2020 en 2021 samen. Misschien heb je dat rapport ook gelezen. Dat aantal is natuurlijk onwaarschijnlijk voor 2022, behalve als er voortdurend varianten opduiken die eerdere maatregelen (zoals vaccinaties) en natuurlijke immuniteit omzeilen.

  2. Mr.blauw.sky

   Tja, het was te verwachten…, als je beleefd vraagt naar de bron van dit soort spectaculaire bewegingen glibberen reageerders van de categorie van ” Marcel 2011 “”er behendig met de staart tussen de benen vandoor.

   De massa’s neervallende topsporters zullen intussen wel stilletjes begraven zijn door de slippendragers van van het World Economic Forum.

   1. Woordkunst

    Net als dat we van jou nimmer een inhoudelijke reactie gaan verwachten?
    Je verschuilt je achter praatpaaltjes als pietje puk en zwamzino omdat je zelf geen originele gedachte kan produceren al had je het graag?

 8. marcel_2011

  herstel moet natuurlijk zijn 2022

 9. marcel_2011

  Sonny, helemaal mee eens. Kijk eens wie er nu sterven. Dat zijn allemaal mensen met bijwerkingen van het zogenaamde vaccin. Sporters vallen bij bosjes ter plaatse neer. Kun je lezen in alle mainstream media. Check de symptomen van omnicron: dat zijn dezelfde dan de bijwerkingen van de prik die gemeld worden aan het Lareb

  1. Branzino

   @marcel_2011
   “… mensen met bijwerkingen van het zogenaamde vaccin. Sporters vallen bij bosjes ter plaatse neer. Kun je lezen in alle mainstream media.”

   Noem er eentje, s.v.p., een mainstream medium, liefst met link naar het nieuws.

   “Check de symptomen van omnicron”
   Die zijn nog nergens gepubliceerd, voor zover ik weet. Ik ben benieuwd naar je bron.

 10. marcel_2011

  Niet zo gemakzuchtig en lui Branzino. Je kunt ze zelf ook vinden.

  1. Branzino

   @marcel_2011
   Je bent nu wel heel duidelijk met je bekentenis dat je die info zelf verzonnen hebt. Iets wat iedereen hier, die een klein beetje kan nadenken (die zijn er echt, hoor) meteen al wist. Dat je daar lol aan beleeft kan ik niet begrijpen.

   1. Mr.blauw.sky

    Tja, het was te verwachten…, als je beleefd vraagt naar de bron van dit soort spectaculaire bewegingen glibberen reageerders van de categorie van ” Marcel 2011 “”er behendig met de staart tussen de benen vandoor.

    De massa’s neervallende topsporters zullen intussen wel stilletjes begraven zijn door de slippendragers van van het World Economic Forum.

    1. Woordkunst

     Letterlijk een dubbele reactie, valt nog niet mee dat denken voor jezelf hé?

 11. Piet Paaltjens

  Toch maar even de feiten.

  Telegraaf, vier uur geleden.

  “Wetenschapper noemt vaccins effectief tegen omicronvariant
  De bestaande vaccins tegen het coronavirus zijn waarschijnlijk ook effectief tegen de nieuwe omicronvariant, zegt de leidende epidemioloog in Zuid-Afrika. Volgens Salim Abdool Karim helpen de inentingen ook bij de nieuwste variant tegen een ernstig ziekteverloop.

  Volgens Abdool Karim is het nog te vroeg om te zeggen of de omicronvariant ook daadwerkelijk een heviger ziekteverloop kent dan de Delta-variant. Daar moet meer onderzoek naar worden gedaan. De variant is wel besmettelijker dan eerder bekende varianten, ook voor mensen die zijn ingeënt of het virus al hebben gehad, aldus Abdool Karim.

  De omicronvariant werd recent ontdekt in Zuid-Afrika. Veel landen voerden toen reisverboden in, om te voorkomen dat de variant zich snel zou verspreiden. Zuid-Afrika zegt dat het zo gestraft wordt voor het melden van een nieuwe variant. Minister van Gezondheid Joe Phaahla zegt dat het land in gesprek is om de verboden terug te draaien.

  De arts die als eerste vermoedde dat er een nieuwe variant gevonden was, zegt dat het ziekteverloop vooralsnog milder lijkt dan bij de deltavariant. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is dat nog niet zeker, maar lijkt dit zo omdat vooral jonge mensen het virus hebben. Die hebben sowieso minder kans om ernstig ziek te worden van het coronavirus.”

  1. Fax uit Darmstad

   Engbek,

   Wat zijn de feiten dan?
   Dit zijn feiten:
   nos.nl/artikel/2407502-sterftecijfer-in-verpleeghuizen-weer-net-zo-hoog-als-in-de-tweede-golf

   1. Branzino

    @Fax uit Darmstad
    Maar de feiten uit dat NPO-bericht zijn niet strijdig met die van Paaltjens. Als het stevig gaat tegenzitten, komen de sterftecijfers van de omikron-variant er nog eens bovenop, al wordt dat momenteel niet verwacht.
    Sinds wanneer presenteer jij NPO-berichten trouwens als feiten? Of doe ik je nu tekort met deze suggestieve vraag?

    1. Trithing

     Het is het herfst seizoen en mensen gaan nou eenmaal dood, jullie zijn een stel paniekerige nichten bij elkaar…

     1. Branzino

      @Trithing
      Misschien heb je gelijk, misschien ook niet. Het is inderdaad wel een heel strenge herfst dit jaar. Er bloeien nog maar een paar bloemen in de tuin en sommige koolmezen bedelen al om voedsel. Bar en boos.

      Maar serieus, corona-critici slagen er altijd in om een alternatieve verklaring voor een van het gemiddelde afwijkend dodental te vinden. Wel steeds een andere verklaring, maar toch. Groeiend inzicht, zullen we maar aannemen. Zo wordt nooit duidelijk of dat ene door vrijwel elke relevante wetenschapper ondersteunde pakket verklaringen, hout snijdt. De wetenschap draagt namelijk al heel lang heel consistent uit wat de oorzaak is van de besmettingen, ziekenhuisopnames en doden en hoeft daar nooit een nieuwe betere verklaring voor hoeven te zoeken.

   2. Piet Paaltjens

    Wie is Engbek?

   3. Krasvast

    @Fax: Negeren werkt beter, 100% succes verzekerd!

    1. Branzino

     @Krasvast
     Als jij nu eens begon met dat negeren. Dat zou een heleboel reacties schelen en maakt het corresponderen hier een stuk plezieriger. Je realiseert je waarschijnlijk dat jij diegene bent die het meest reageert. Dus die oproep tot negeren heeft niet veel om het lijf.

     1. september

      Iedereen blijft hier toch reageren.En Piet jij bent die Engbek ,weet je het nu.

     2. Piet Paaltjens

      Ik vind jou helemaal geen engbek, september.

      Je inhoudelijke bijdragen hier maken veel indruk.

      😎

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.