Formatie ‘zit in laatste fase’: mogelijk volgende week een concept-regeerakkoord

Er lijkt zowaar een eind te komen aan de oeverloze formatie. Na meer dan 250 dagen formeren lijkt er een einde te komen aan de formatieonderhandelingen tussen de partijen van het demissionaire kabinet Rutte III. We stevenen af op een voortzetting van het vorige kabinet, er ligt alleen nog één probleem op tafel: het prijskaartje van alle wensen van de formerende partij is torenhoog. 

De formatie duurt al meer dan acht maanden, maar het einde lijkt in zicht! Niet geheel verrassend krijgen we een voortzetting van het oude kabinet; wat het des te knapper maakt dat men daar meer dan 250 dagen voor nodig had. De Telegraaf meldt dat Haagse bronnen hebben medegedeeld dat we volgende week een concept-regeerakkoord kunnen verwachten.

De formatie zit dus in een cruciale week, want er moeten nog de nodige puntjes op de i worden gezet. Het prijskaartje van de partijwensen zou namelijk torenhoog zijn. Om (flink) wat water bij de wijn te doen hebben de formerende partijen hun wensen op tafel gelegd. Alleen komen deze plannen met een nogal flink prijskaartje.

De komende dagen gaat men kijken hoe al deze wensen wél financieel in een reëel plan passen. Haagse bronnen melden dat men gaat kijken of de kosten kunnen worden gedrukt of dat de lasten, zoals zo vaak, moeten worden verhoogd. Dus u kunt zich nu alvast klaarmaken voor een nieuw jaar met opnieuw een lastenverzwaring…

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het werd wel eens tijd dat de impasse van de formatie werd doorbroken. Het is alleen haast niet aan het buitenland, en binnenland wat dat betreft, uit de leggen dat het oude kabinet bijna een jaar nodig had om in dezelfde formatie door te regeren. Wat dat betreft weet Nederland zich weer goed voor schut te zetten. Maar met de beperkte informatie die nu naar buiten sijpelt kan de burger alvast zijn portemonnee trekken. De belastingen zullen hoogstwaarschijnlijk weer gaan stijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Piepertje

  Ik wachd met reageren, totdat speklapje zijn weishijd alhier, ten toon heeft gesprijd!

  1. Piet Paaltjens

   Snap ik, Pieper, uit jezelf heb je niet zoveel te melden.

   1. Piepertje

    Auwwwww. Die kwam aan. hahahaha!

 2. Bunky01

  Aangezien wij als burgers een hoop verlangens hebben, veiligheid, defensie, zorg etc etc, kan het niet anders dat we flink geraakt zullen worden door allerlei verhogingen. Op een paar posten kun je flink besparen; asiel en ontwikkelingshulp. Deze twee posten blijven water naar de zee dragen. Maar ik vermoed dat juist deze twee volledig buiten schot blijven, ja zelfs dat er meer nodeloos geld voor uitgetrokken wordt.

  1. Piepertje

   Speklapjes luier wordt verschoond, dus moet ik nu reageren, daar ik nog een echt leven heb.
   Niet alleen bij het zogenaamde coronabeleid, maar ook op het gebied van migratie, klimaat, veiligheid, zorg, onderwijs etc. etc. wordt het Nederlandse volk al jaren belazerd door de Rutte doctrine. Wanneer je naar het VVD programma kijkt en je ziet wat daarvan in de praktijk terechtkomt, dan is dat hemel schreiend. Ik raad iedereen aan om de migratie pagina’s erbij te pakken. Dan ziet U wat ik bedoel.
   Rutte liegt en bedriegt het Nederlandse volk al twaalf jaar en komt daar iedere keer mij weg, Zijn enige interesse is macht en hij gaat daarbij over lijken. Hij offert partijleden in zijn kabinet gedachteloos op, als dat zo uitkomt, en ligt voortdurend met zijn kont omhoog om de linkse oppositie tegemoet te komen.
   Zoals hij zich nu gedraagt als demissionair premier is de schaamte voorbij.
   Nederland zou een heel stuk beter af zijn als de VVD eindelijk deze man wegstuurt en een nieuwe leider benoemt, die staat voor de liberale waarden en normen.
   Zo lang hij goed staat in de peilingen, zal dat niet gebeuren, maar zijn houdbaarheidsdatum is al ver overschreden. In het geval van Rutte zou ik eerder over de polder maffia willen spreken. Hugo de Jonge is een arrogante ijdeltuit die zijn kop niet van zijn kont kan onderscheiden.
   Dat het hele coronabeleid een grote farce is, die voor tweedeling in de maatschappij zorgt, kan volledig op het conto van het Rutte rapaille worden geschreven. Het is bijna niet menselijk meer te noemen hoeveel leugens en blunders elkaar in de afgelopen jaren zijn opgevolgd…en het gaat gewoon door.

   1. Piet Paaltjens

    “Zo lang hij goed staat in de peilingen, zal dat niet gebeuren, maar zijn houdbaarheidsdatum is al ver overschreden.”

    Goed gezien, Pieper.

    1. Piepertje

     Weer een ”schoon bipsje” speklapje?

     1. Piet Paaltjens

      Je bent tamelijk dom, maar wel grappig, Pieper.

      Je obsessieve belangstelling voor strónt en pies wekt wel een beetje zorg.

     2. Piepertje

      Tamelijk dom? Wat moed ik mij daarbei voorstellen? Zo iets van ‘een beetje zwanger?’

     3. Piet Paaltjens

      Je taalbeheersing is voldoende bewijs.

   2. Peter den Bekker

    Ieder weldenkend mens met gezond verstand kan dit alleen maar bevestigen. Helaas zijn er nog veel te veel VVD- en D66-stemmers. Klopt ook wel want de geestelijke gezondheidszorg kan het allemaal niet meer aan.

 3. plakband

  Ik ben benieuwd naar de nieuwe ministersploeg. Sinds de afschaffing van de Beeldende Kunstenaars Regeling hebben veel charlatans hun heil gezocht in de politiek. Daar plukken we nu de wrange vruchten van.

 4. Pauline Kummer

  Zo’n beetje iedereen verweet Rutte een doodsbedreiger van de horeca te zijn, althans hier op deze site, maar het ligt toch anders. Nu blijkt via NOS dat de omzetten in het café en restaurant flink gestegen zijn. Een fluitje van een cent ?

  1. Woordkunst

   Als je dat gelooft heb ik nog een mooie brug in de woestijn te koop staan.
   Prachtige vissersplek echt iets voor jou!

   1. Piepertje

    Ik denk niet, dat haar uitkering daarvoor toereikend genoeg is. ook niet als ze naar de voedselbank mag van haar casemanager.
    Maar even wat anders, wat gaat die brug kosten? Hahahahaha!

    1. Piet Paaltjens

     Je komt erg dom over, Pieper, maar ik denk dat je dat om die reden zelf niet kunt zien.

     1. Piepertje

      Is dit alles, wat je nog kan opboeren speklapje? Beizonder zwak. Ach het ijnde naderd voor speklapje, hij is beina gaar!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.