Den Haag 9 april 2021 gesprek informateur 46

Geert Wilders hekelt boycot familie Meiland: 'Vrijheid van meningsuiting gaat boven alles, Erica is een dappere vrouw'

Politieknov 30 2021, 12:00
PVV-leider Geert Wilders heeft zijn steun uitgesproken voor de onder vuur liggende Erica Meiland. Vanwege enkele kritische islamuitspraken worden zij en haar familie ineens geboycot door diverse bedrijven. Wilders laat weten dat Erica juist een enorm dappere vrouw is en dat ze in deze tijden van cancelcultuur onze steun verdient.
Erica Meiland heeft zich recent nogal kritisch geuit over de islam én dat heeft een golf van verontwaardiging teweeg gebracht bij deugend Nederland. Haar uitspraken waren niet politiek-correct of woke én dus moet ze maar geboycot worden. Meerdere bedrijven hebben hun zakelijke relaties met de familie Meiland al opgezegd.
Als klap op de vuurpijl werd bekend dat het matrassenbedrijf Emma de samenwerking met dochter Maxime heeft stopgezet omdat zij zich niet heeft uitgesproken over de situatie. Ze heeft namelijk niet tijdig afstand genomen van deze 'heftige' uitspraken.
Via sociale media heeft PVV-leider Geert Wilders laten weten dubbel en dwars achter de familie Meiland te staan. Het is namelijk een schande dat iemand wordt gecanceld voor het simpelweg uiten van zijn of haar mening.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1465602195508932608?ref_src=twsrc%5Etfw
Als een soort van tegenactie zegt Wilders vanaf heden zelf geen producten bij de boycottende bedrijven meer te gaan kopen. En dat is nu precies de goede reactie. Als een bedrijf besluit iemand te boycotten vanwege een mening dan moeten consumenten, die daar boos of teleurgesteld over zijn, als tegenreactie zo'n bedrijf óók gaan boycotten. Uiteindelijk draait alles om commercie en als de verkoopcijfers dalen gaan ze vanzelf wel inzien dat politiek-correct zijn zeker niet altijd loont.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1465605880666365961?ref_src=twsrc%5Etfw
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dat het imago van de Meilandjes zo door het slijk wordt gehaald is te triest voor woorden, maar deze gespeelde (f)ophef van deze moreel verheven bedrijven doet de boekverkoop van Erica's nieuwe boek alleen maar goed. Al weken staat het boek in de top 10 van bestsellers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten