Cancelcultuur in actie: ‘Hallmark haalt kaartjes met quotes Meilandjes offline na anti-islamuitspraken Erica Meiland’

De cancelcultuur in Nederland heeft haar volgende slachtoffer gevonden: Erica Meiland. Rondom de presentatie van haar nieuwe boek kwam ze in ‘opspraak’. Ze zou namelijk nogal wat islamkritische opmerkingen hebben gemaakt, en dat mag natuurlijk niet volgens deugend Nederland. Bang voor reputatieschade heeft de Hallmark een product dat gelinkt is aan de familie Meiland offline gehaald. 

De Hallmark heeft kaartjes waarop bekende quotes van de familie Meiland staan offline gehaald. Het bedrijf kon zich niet vinden in de islamkritische uitspraken van Erica Meiland, aldus het AD. En dus zat er maar één ding op: de Meilands keihard cancelen. Iets wat haast normaal is geworden in Nederland: mensen met een onwelgevallige mening direct cancelen of een platform ontnemen.

‘Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet. Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten (…) offline te halen.’, aldus Hallmark.

En zo krijgt de cancelcultuur weer meer voet aan de grond in Nederland. Eerst moesten de mannen van Veronica Inside gecanceld worden, waarna de verontwaardiging hierover groot was in Nederland. Maar inmiddels blijkt dat men niets geleerd heeft van dit voorval, opnieuw moet er iemand gecanceld worden vanwege een mening. Het is te triest voor woorden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Gelukkig voor Erica Meiland is haar boek een absolute bestseller, de gespeelde verontwaardiging lijkt vooral een averechts effect te hebben gehad. Haar boek staat al weken in de top 10 van bestsellers. Dus Meiland hoeft niet al te rouwig te zijn om haar gedane uitspraken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. MM

  Nou dan boycotten wij massaal Hallmark…. net zo als Ikea, Vattenvall, Bol.c0m (prinses papa), AH (buigen) etc…

  1. dumbfarmer

   buigen? bend over bedoel je.. haha

 2. por favor no borres

  De cancelcultuur in Nederland heeft haar volgende slachtoffer gevonden: Erica Meiland.

  Gewoon een zakelijke beslissing.
  Hoe zou Bart “uit assortiment” gaan noemen?
  Knieval voor Sylvana, dictaat van links of beperking van zijn bestedingsvrijheid?

 3. Piet Paaltjens

  Het Meiland vrouwtje riep: ‘Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?’

  Tja, dat bevordert de verkoop van haar prullaria uiteraard niet.

  1. RvdBe

   Had ze een zelfde soort opmerking gemaakt over hoedjes en zwarte kousen van grefo,s had er geen haan naar gekraaid.

  2. Magyar

   Keurig verwoordt door Erica, ik zou het eerder ongedierte noemen wat zo verkleed rond waggelt, maar goed ieder zijn meug zullen we maar zeggen.

 4. dumbfarmer

  ach gut.. weer een paar snowflakes die op hun tere zieltje zijn getrapt? Terwijl ze van het weekeind een gezellig feestje hebben gehad met vuurwerk…

 5. sonny

  De Islamitische uitspraak jegens christelijken “ongelovige honden” is ook niet netjes!
  Subjectiviteit is wederom troef bij de linkse zeikberen!

  1. por favor no borres

   Volgens sonny is het Amerikaanse commerciële bedrijf wat over de hele wereld verkoopkanalen heeft een stelletje linkse zeikberen!

   Dat zegt veel over sonny, en straks right.

   1. sonny

    Porkfavor,
    Dat krijg je als het verdienmodel prevaleert boven moraal en zelfrespekt.
    Typisch linkse lafheid en hebzucht!

    1. por favor no borres

     Volgens sonny is het verdienmodel laten prevaleren boven moraal en zelfrespect linkse lafheid en hebzucht!

     Laat MvdG het niet horen, de stumpert.

     1. Mistgabel

      Links, de volks/landverraders zijn knettergek

    2. right

     Sonny@
     Niet teveel reageren op porky, heeft islamitische roots!
     Is zinloos!

     1. sonny

      Right,
      Sommige reaguurders hebben een onnatuurlijke hang naar naar de islam, enkel vanwege de lange alles bedekkende damesjurken waaronder ondergoedloze wellustige naaktheid erbij wordt gefantaseerd!
      Se*suele perversiteit leeft sterk onder hen!

     2. por favor no borres

      Zou simpele sonny weten dat Michael van der Galien een ex-moslim is, getrouwd met een schone Turkse in een lange alles bedekkende damesjurk en woonachtig is in Izmir?

      Right, help de stumpert aub een beetje.

     3. Piet Paaltjens

      ”enkel vanwege de lange alles bedekkende damesjurken waaronder ondergoedloze wellustige naaktheid erbij wordt gefantaseerd!”

      Ik neem aan dat Sonny inmiddels de roede ter hand heeft genomen.

      😎

   2. Woordkunst

    Want wokeism is natuurlijk niet Amerikaans,stel je voor zeg!
    Maar maak je niet druk porretje, jij bent ook een linkse zeikbeer.

    Niu hoef je je niet meer buitengesloten te voelen…

  2. right

   Sonny@
   Het meest kwetsende is dat ze zoiets in Nederland kunnen en mogen roepen!
   Je moet je als blanke christen in een islamitisch land eens roepen, “achterlijke moslim” !
   Je tong wordt verwijderd of erger!

 6. Woordkunst

  Ze sluiten niemand uit, tenzij je hun mening niet deelt.
  Dus ze sluiten wel degelijk mensen uit..

 7. HD

  Erica heeft gewoon gelijk, aanpassen voor deze gasten is ondenkbaar. Hier wonen en werken ( en dat willen ze niet ) moet voor de echte vluchtelingen beperkt mogelijk zijn, let wel beperkt.
  Passen ze zich niet aan, en dat kunnen ze niet, moeten ze weer terug, en ze mogen dan teruggebracht worden op kosten van die linkse landverraders.
  En wat betreft die linkse bedrijven en reclames op TV die verzadigd zijn van andere culturen boycotten.

 8. kattekop

  Je hebt bruine beren, witte beren en zeikberen.

  1. Trithing

   Oftewel zeiksnorren of is dit weer te mannelijk?

 9. Ritter

  “Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet”……………..zegt Hallmark die Erica uitsluit.

  1. Trithing

   Ik moet zeggen dat ik de meilandjes echt ver-schrik-kelijk vind

   1. Woordkunst

    Mijn kop thee is het ook niet, maar dit is weer een zoveelste voorbeeld van “ik ben gekwetst” kolder waar teveel mensen aan toegeven.

    Gewoon niet in mee gaan en meld dat volk maar meteen dat ze naar de pomp kunnen lopen…

 10. Ali Yas

  “Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet”, huichelt Jan Willem. Want wij sluiten wél de Meiland uit.

 11. Piet Klein

  Erica doet een poging op te komen voor de moslim vrouwen. Het is dan ook volstrekt onjuist omdat als anti islam te kwalificeren. Het is pro islam vrouwen, waarbij zij deze moslimvrouwen de ruimte geeft om hun eigen keuzen te maken. De volgende keer dat ik een Hallmark kaartje tegen kom kan ik het niet laten om aan hun slappe knieën te denken. Maar goed wij hebben dan ook niet de neiging om Hallmark op te bellen om duidelijk maken dat als ze niet met dit soort onzin reacties moeten komen. Toch weet ik zeker dat hun kaarten bij mij nu een bijsmaak hebben gekregen. Gelukkig voor hen is het merendeel van Nederland amorf.

 12. 56RdK

  Erica is een hele sterke vrouw die alle respect van de hele wereld verdient.
  Want naast het feit dat ze voor onderdrukte vrouwen opkomt legt ze ongewild ook vast wat islamieten voor onbetrouwbaar en gevaarlijk volk is en zijn!

  Wat menigeen natuurlijk al jarenlang weet, zie alleen al die talloze ellende, bedreigingen, moorden en aanslagen wereldwijd door het islamitisch gedachtegoed. Gedachtegoed waar mee wordt ingestemd gezien de zeer weinige of totaal geen ophef hierover!

  Dus ja, Erica heeft de vinger op de zere islamistische plek gelegd, terwijl het domme deug- en wokevolk weer buigt voor haar tegenstanders!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.