Zwaar bekritiseerde Erica Meiland wordt in bescherming genomen door Lale Gül: ‘Uitspraken zijn niet heftig’

Erica Meiland heeft een stormvloed van bedreigingen en kritiek ontvangen vanwege haar kritiek op de islam. Haar ‘politiek incorrecte’ mening viel verkeerd bij een deel van de Nederlanders waardoor ze zelfs op haatbedreigingen kon rekenen. Schrijfster en islamcriticaster Lale Gül neemt het op voor Meiland, volgens Gül zijn haar kritieken helemaal niet zo heftig. 

Erica Meiland heeft een boze menigte van deugend Nederland achter zich aan weten te krijgen door in haar biografie kritisch uit te halen naar de islam in Nederland. Ze schreef onder meer: “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka.”

Bij WNL nam Gül het op voor de bedreigde Meiland:

“Ik vind sowieso haar uitspraken, ik schrik daar niet per se van. Ze had het over dat boerka’s op pinguïns lijken, dat dat overeenkomstig is. En dat ze hoofddoeken vrouwenonderdrukking vindt, nou dat zijn toch best wel, ik spreek ook seculiere Turken uit Istanboel, die vinden hetzelfde, die zeggen zelfs veel hardere dingen dan dat. Voor mij zijn dat helemaal geen heftige uitspraken.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is duidelijk dat het vooral gaat om ‘fophef’. Een bn’er zou zogenaamd iets politiek incorrects zeggen en direct moet heel deugend Nederland Meiland vervolgens de les lezen. Terecht dat Gül ook stelt dat er niks schokkend is aan de gedane uitspraken. Boerka’s zijn ook gewoon onderdrukkend voor de vrouw, zulke zwaar religieuze onderdrukking zal je ten alle tijde moeten bestrijden in het Westen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Hamer Sikkel

  Erica Meiland-Renkema is zo lelijk dat haar echtgenoot homofiel is geworden. Ze denkt dat haar BN-status haar de vrijheid geeft zo maar onzin in de media te spuien.
  De heer Wilders moet haat op een verkiesbare plaats zetten straks bij de verkiezingen. Dan kunnen we nog eens lachen. Bij Martien is voor NL het lachen onderhand wel vergaan. ⁉️

  1. ElGuapo

   Hamertoerk moet het maar over uiterlijk hebben….met een boerka lijk je gewoon op een pinguïn en als de jurk wit was zou het een kkk lid zijn.

   1. Heinzs

    Heeft u het over vrije kleding keuze? Erica meet zich aan hier een oordeel over te moeten vellen. Het is allemaal show, daar doet ze driftig aan mee.

    1. GvdGvd

     Een Boerka een vrije keuze en zo’n kopdoek een vrije keuze, van welke planeet komt u ?

     1. Fortiori

      Erica kan zelf ook wel wat stijl gebruiken als ik haar zo bekijk. Een fleurige hoofddoek zou haar niet misstaan. Een schreeuwerig type.

  2. GvdGvd

   Herman Snikkel, homofiel daar word je mee geboren, dat zou u toch moeten weten. Het is zo makkelijk om anderen voor lelijk uit te maken, als je zelf jouw gezicht niet durft te laten zien. Maar oké het is weer duidelijk aan uw reactie te zien met wie we te maken hebben. Zo’n kneusje dat zich duidelijk aangesproken voelt. Net zoals Erica en haar dochter en zelfs die baby allen de zo erge kk ziektes toegewenst krijgen van dat volkje, is bekend toch ondertussen die haat is bij die gastjes zo groot, en dan vergeet ik nog die doodsbedreigingen aan Lale Gül, en Wilders. Wat is het ook een aanwinst hé dat volk, zo aangepast ook.

   1. Marija

    Eerlijk gezegd was ik nogal verbaasd en aangenaam getroffen dat iemand eens duidelijk haar mening durft te geven. Inmiddels is dat bijna onmogelijk gemaakt. Je kunt in ons land niet meer zeggen wat je denkt, als je het niet eens bent met het domme deugvolk.

  3. Fax uit Darmstad

   Dan heb jij die Kaag nog niet gezien.

 2. 56RdK

  @TeamErica!

 3. 56RdK

  Erica, een topvrouw! Daar kan dat domme deugtype, die Chantal Janssen, nog héél veel van leren!

  Én met de onomstotelijke harde feiten en waarheden nu ook door Erica publiekelijk uitgesproken, toont de moslimwereld wederom het ware gezicht!

  1. Fax uit Darmstad

   56R
   Groot gelijk, zie je eindelijk eens een topvrouw. Daar kunnen heel veel vrouwen een voorbeeld aannemen. Wellicht een idee om die Kaag dat soort mensen eens te laten bestuderen aangezien de rest niet echt lukt.

  2. Marija

   En die chant.Jansen deugt ook niet, wat een slijkbad.

 4. Hamer Sikkel

  @ElGuapo
  U heeft gelijk; dat laat onverlet dat Erica zo’n afzichtelijke vrouw is dat haar “man” zo verwijfd is geworden. Een voordeel : hij stemt PVV, zodat dds tevreden kan gaan knorren. ⁉️

  1. GvdGvd

   Hoe ziet u vrouw er eigenlijk uit. Mag ik raden, een dikke snor, onder haar armen een flinke bos haar, en op haar poes geen doorkomen aan. Dus eigenlijk een vent. En dan maar afgeven op Erica.

   1. Albert Egberts

    Primitieve loser.

    🤮

    1. GvdGvd

     Zeker een primitieve loser die zo’n behaarde mevrouw geen ladyshave cadeau doen. Maar vaak geven ze daar geen geld aan uit en werken ze zich een paar keer per week door dat oerwoud. Weet u vast wel, lang gelden he Albert.

     1. Albert Egberts

      Primitieve aâp.

      🤮

     2. Nostradamus

      Hey GvdGVD, niet de LHBGTI+- partner van Albert Mol aanvallen! 😉😂🤣

    2. Hardline

     Blijkbaar is Albert het volkomen eens met Hamer en Sikkel, hij gelooft kennelijk ook dat een “man” zomaar opeens verwijfd kan worden.

     Typisch voor de loser, geen enkele ontwikkeling, hangt van obscure linkjes aan elkaar, wanneer hij zijn Wikipedia “kennis” probeert over te brengen.

     Wel positief is zijn zelftypering als primitieve loser, afgesloten met een infantiele emo

     1. AS210854

      Snikkel en ab, zijn dezelfde en verliefd om het blonde moslim liefje.

  2. Piepertje

   Koekkoek! Ga eens wat doen met “uw” leven, onaantastbare! En dan bedoel stoppen met je uitkering en toeslagen en je bezoekjes aan de voedselbank. Bijt nooit de hand die ”u” voedt.

 5. Ritter

  Kritiek op christenen is politiek correct en word regelmatig gedaan door o.a. de media …………maar kritiek op de islam is kennelijk taboe.

  Kijk naar hoe de media over de “Bible Belt” praat als het over vaccinatie en corona gaat…….terwijl de meeste opnames op de IC in de grote steden allochtonen zijn ( vaak moslims). Maar daar word maar mondjes maat over bericht in de media.

  Kortom, de vrijheid van meningsuiting komt steeds meer onder druk te staan.

  1. CZ

   Precies Ritter, zoals altijd sla je de spijker snoeihard op z’n kop

  2. Albert Egberts

   wordt

  3. trutje

   Helemaal gelijk Nederland is een laf en vreselijk land geworden ze doen alles om de moslims te plezieren tegen eigen bevolking in. Het is gewoon onbegrijpelijk of zijn ze gewoon bang voor ze. Over autochtonen gelovigen durven ze alles te zeggen maar over moslims kruipen ze bijna in hun kont.

   1. Nostradamus

    Dat is waarom ze bukken in gebed. Albert Mol vindtdtdtdtd je daar direct achter. Bidden of iets dergelijks.

 6. Drostemannetje

  Er zijn maar weinig BN-ers die er voor uit durven te komen dat de Islam alleen maar narigheid is. Er is werkelijk niet 1 positief ding te zeggen over de Islam. Het is een duivelse sekte. Er zouden meer BN-ers moeten durven uit te spreken, maar de rest is bang om gecanceld te worden.

 7. Hamer Sikkel

  @gvd2x Potverdrie wat een boze reactie – denk om je hart!
  Mijn vrouw is verzorgd en dat kun je van Mis Erica niet zeggen.
  Ik ben nog voor mijn eega opgekomen door een vent het ziekenhuis in te slaan die haar beledigde. ⁉️

  1. ElGuapo

   “Mijn vrouw is verzorgd en dat kun je van Mis Erica niet zeggen.”

   Hamertoerk dus je vrouw kamt haar snor dus dat is dan de verzorging?
   Erica heeft geen snor dus dan zit het wel snor bij haar.

   1. Albert Egberts

    Niveautje, Guppo.

    🤢

  2. Woordkunst

   Make that the cat wise kneus, pielemoosjes met een waffel als jij liggen al na een oorvijg om hun moesje te roepen.

 8. Klaus Schwab

  Je kan mij niet wijs maken dat een 12/13 jarig Somalisch meisje in mijn dorp uit vrije wil een hoofddoek en lange jurken draagt. Ook haar moeder gaat zo gekleed, terwijl pa in een spijkerpak rond loopt. Erica heeft natuurlijk volkomen gelijk maar de deugmensjes als Chantal Janzen, Eva Jinek, en die flapdrol van een Boomsma staan natuurlijk gelijk weer klaar met een oordeel. Mijn mening: We hebben al veel te veel onaangepast woestijnvolk hier binnen gehaald.

 9. Piet Klein

  In Nederland hebben we in hoge mate last van de racismefobie. De angst om racistisch te zijn. Het gevolg is dat we gedrag of andere zaken waarop normaal over in gesprek gaan wanneer het autochtonen betreft achterwege laten als het mensen een andere afkomst betreft. Allochtonen worden met zijde handschoentjes behandeld. Kritiek er op wordt uit de weg gegaan. In het nieuws is er volop aandacht voor Staphorsters en andere streng christelijke gelovigen die zich niet laten vaccineren maar er is geen aandacht in het nieuws voor de moslims die zich niet laten vaccineren. Als autochtonen zich niet aan de coronaregels houden wappert het boetes, de wijken met allochtonen worden ongemoeid gelaten. Bang dat er kritiek komt en de racisme kaart gespeeld wordt. Politici, journalisten, politie etc. worden watjes en durven het gesprek niet aan met of over deze groepen waar ze dat met gemak wel doen als het autochtonen betreft. Het is niet alleen zwak gedrag, het is tegelijkertijd ook gebrek aan respect als je weigert het gesprek aan te gaan. Een open gesprek, het lef om onderwerpen te benoemen wanneer onderwerpen benoemd mogen worden, het ontbreekt. Het is een ernstige vorm van racismefobie. Iemand die echt geen racist is, die iedereen als gelijkwaardig ziet onafhankelijk van ras, huidskleur, geloof, of wat voor overtuiging dan ook ziet geen enkele belemmering om onderwerpen te bespreken die besproken moeten worden met wie dan ook. Dat is Nederland kennelijk niet meer mogelijk. Nederland lijdt aan een ernstige vorm van racismefobie.

  1. Albert Egberts

   Alleen racisten hebben last van een ‘racismefobie’.

   1. CZ

    Het is iedereen duidelijk dat jij je immens zielige lege leventje 18 uur per dag 7 dagen in de week opvult hier op dds.
    Je bent een nutteloos figuurtje.

   2. Fax uit Darmstad

    Engbek,

    Vaccinracisten zoals u bedoelt u?

   3. Nostradamus

    Dan ben jij eeen gore racist. Maar dat weet ik allang. Ook haat naar blanken is racisme. Oikofoob!

   4. september

    Blijf hier maar elke dag komen Albert in tegenstelling wat anderen van je vinden

    1. ElGuapo

     Aldus de hielenlikker.

     DaT iS nOu EeNmAaL zO eN zAl NiEt Zo GaUw VeRaNdErEn

    2. Fax uit Darmstad

     Ja, goed idee.
     Ik kijk graag naar clowns.

    3. CZ

     September verdedigt graag pathologische in gedachte kinder misbruikende leugenaar albert en wil graag dat deze immorele imbeciel blijft, dan ben je echt zielig.

     1. Albert Egberts

      Ik denk dat de redactie er goed aan zou doen om weer even kritisch te kijken naar dit soort gestoorde scheldpartijen.

     2. CZ

      Wij denken allemaal dat jij je immens zielig lege leventje hebt, 18 uur per dag 7 dagen in de week opvult hier op dds.
      Je bent een nutteloos figuurtje.

     3. september

      Dat in gedachte kindergebruiker verdedig ik echt niet verder mag hij wel hier komen

    4. Woordkunst

     Blijf maar elke dag komen Albert, wat zou simptember toch zonder jou moeten beginnen?

 10. tourist1138

  Met die bedreigingen denk dat Erica juist haar punt maakt. Er is een groep in onze samenleving dat niet becritiseerd mag worden. Dat is ANTI democratisch

 11. sonny

  Zolang er in islamitische landen amper christelijke kerken te vinden zijn, kritiek op de islam zwaar wordt bestraft, geen naaktstranden bestaan, geen vrijheid van meningsuiting/pers is, moeten de in het westen wonende moslims hun muil houden over westerse waarden, meningen en uitingen hieromtrent!

  1. right

   Sonny@
   Gelukkig leven we NOG niet in Eurabia?
   Het zit wel aan te komen vermoed ik, het huidige (demissionaire) kabinet doet al jaren alle moeite, om dit zo vlug mogelijk voor elkaar te krijgen!

  2. Vanduinen

   Zwaar Christelijke kerken hebben het ook niet zo op naaktstranden. In Staphorst/Rouveen vind je ze niet. En je word geacht alleen als het om Gods woord gaat alleen de Schrift te citeren. Overal hetzelfde, Kerk, Moskee, Tempel, éën pot nat.

 12. HD

  Geweldige hardwerkende vrouw die Erica, heeft veel meegemaakt en door werken ( wat velen die hier komen niet doen/hoeven ) veel bereikt.
  Afgunst is de drijfveer van het moslimgeloof, voor liefde is geen plaats, voor haat alle ruimte.

 13. Sando

  Het woord moslim mag niet meer door een nette Nederlander uitgesproken worden!!

 14. Albert Egberts

  Heel goed nieuws: het loopt storm bij de GGD priklocaties.

  ht*ps://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3983925/ggd-roept-op-kom-niet-meer-naar-priklocatie-in-den-bosch-want-te-druk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.