Fractieleider PVV Rotterdam boos op Geert Wilders: ‘Triest dat mensen zo eenzijdig framen!’

Maurice Meeuwissen in fractieleider van de PVV in Rotterdam. Dat is hij al járen. Als zodanig is hij op lokaal niveau dan dus ook één van de bekendste én meest invloedrijke PVV’ers in het land. Tot nu toe stond hij publiekelijk altijd volledig achter Geert Wilders. Maar opeens keert hij zich toch tegen zijn eigen leider. Want toen die tweette dat het vooral “Marokkanen” waren die vorig week aan het rellen waren in Rotterdam reageerde Meeuwissen publiekelijk furieus. “Triest dat mensen zo eenzijdig framen,” was zijn reactie. Au!

Een week geleden reageerde Geert Wilders hard en krachtig op de rellen in Rotterdam. Hij veroordeelde ze zonder meer en liet weten dat de relschoppers in zijn ogen vooral Marokkaanse Nederlanders waren. Of, zoals hij ze noemt: Marokkanen.

PVV Rotterdam woest

Interessant genoeg werd daar niet alleen boos op gereageerd door linkse Deugers, maar ook door de leider van de PVV in Rotterdam. Maurice Meeuwissen heeft blijkbaar een weekje gewacht met antwoorden, maar nu is het dan toch zover. En dan gaat hij er ook meteen hard in.

“Exact een week geleden was ik op de Coolsingel en zag ik de 2G-demonstratie ontaarden in een vreselijk slagveld,” aldus Meeuwissen. “Met eigen ogen zag ik dat het tuig bestond uit alle lagen van de bevolking met alle mogelijke achtergronden.”

Dat is natuurlijk al opmerkelijk genoeg in PVV-kringen. Maar oké, het zou niet voor al te veel problemen moeten zorgen. Het is immers feitelijk juist. En de toon van dat deel van de tweet is vooral feitelijk van aard.

Maar Meeuwissen was nog niet klaar. Want hij voegde er een zin aan toe die een heel duidelijke negatieve lading aan zijn tweet geeft. “Triest dat mensen dit soort tuig eenzijdig framen.”

Hele grote oeps

Oeps.

En ja, in PVV-kringen is dat toch wel wat. Bij FVD en sommige andere partijen mag er publiekelijk gedebatteerd worden met elkaar. Maar bij de PVV komt dat zelden tot nooit voor. Zeker niet als die kritiek ook nog eens gepaard gaat met zo’n laatste zin, waarin Meeuwissen een tweet (en strategie, natuurlijk) van Wilders gewoon keihard “triest” noemt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Je vraagt je af wat dit zegt over de PVV en de aspiraties van die partij in Rotterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Is er daar intern wat onrust omdat Meeuwissen bijvoorbeeld denkt dat hij mogelijk vervangen wordt? Is er iets anders aan de hand? Of vond hij het gewoon zo misplaatst wat Wilders’ aangaf dat het geweld van Marokkanen kwam, dat hij het gevoel had dat hij er iets van moest zeggen, zeker omdat Rotterdammers ook weten waar het geweld vandaan kwam?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Laan van poot

  We wachten op de reactie van de uit bed getakelde en verschoond met zijn nieuwe luier?

 2. por favor no borres

  Ja maar Wilders had toch van twee dierbare vriendinnen gehoord dat het Marokkanen waren?
  Of was dat toch een andere leugenaar?

  1. Laan van poot

   Dat die twee vriendinnen hadden gezien dat het Marokkanen althans van Afrikaanse kom af was toch niets van gelogen ? Dat de werkelijkheid anders was doet niet ter zake . Hebben ze in Spanje ook opsporing verzocht ? Bekend programma in Nederland met wissellende artiesten die mee doen om de integratie te bevorderen .

 3. Harry Haller2

  Wilders zou er goed aan doen zich deze kritiek aan te trekken: het wordt tijd dat zijn basisboodschap wordt aangepast, genuanceerder wordt gemaakt, breder wordt getrokken en van nieuw elan wordt voorzien.

  De huidige communicatie van de PVV wordt een beetje obsoleet.

  1. Monty

   ”zijn basisboodschap wordt aangepast”

   Ik denk niet dat zijn Amerikaanse weldoeners dit zullen toestaan.
   Die zullen dan de financiële steun intrekken en dan houd de PVV op met bestaan.

   Maar toch goed dat ook jij dit gaat inzien dat Wilders blijft hangen.

   1. Laan van poot

    De wens van de gedachte Monty pispaal . Wilders heeft in Nederland een trouwe achterban en die groeit kan je van de klassieken oplichters partijen niet zeggen , Wilders zorgt voor een heerlijke tweedeling in Nederland , waarin de immigratie een hoofdrol speeld , en er een hoop mensen in Nederland blij zijn met de vertegenwoordiging daarvan , onze pispaal loopt aan het lijntje mee met de verdeelde meute

    1. Monty

     ”Wilders heeft in Nederland een trouwe achterban en die groeit”

     De peilingen en verkiezingen laten een andere trend zien.

     Maar ik kan mij voorstellen dat zijn trouwste achterban dit niet ziet.

     1. Laan van poot

      Peilingen ??? Of ben je van een andere wereld l.Ul le tje

 4. waterman

  Michael van der Galien, het valt me op, dat jij in jouw DDS de laatste weken Geert Wilders steeds vaker begint af te vallen. Is dat waar en/of wil je jouw internet krantje redden van de ondergang??

  1. por favor no borres

   FvD betaalt voor “objectieve en onafhankelijke” berichten op DDS en Wilders niet.
   Wie betaalt, die bepaalt.

  2. Supernoodle

   DDS is de media trekpop van FvD. Zegt ook genoeg.
   FvD kan nooit iets fout doen. Ondanks het slechte niveau en dat FvD leden/politici rollebollend over straat gaan ligt het nooit aan Baudet.

 5. Laan van poot

  Het waren vooral licht getinte personen , en dat kunnen vaders met blauwe ogen niet maken. Maar acht het hele land kan de kwalificaties bananen republiek makkelijk doorstaan , het wegkijken en thee drinken heeft ons land de tweeling gegeven door de schuld van de oude politieken partijen , en ruim 10 jaar Rutte heeft de boel versterkt en in de PVV heb je wel meer bekeerlingen , of misschien beelden gezien met een zonnebril op , maar de meeste hadden toch geen blauwe ogen

 6. sonny

  Spraakverwarring!
  De grote meerderheid van het oproerkraaiende tuig, KAN benoemd worden als dwarsdoorsnede van de bevolking, maar niet heus!!
  Immers ze hebben een migratieachtergrond!
  Dat is precies waar Wilders op doelt, een NL paspoort maakt mensen nog geen echte Nederlanders!
  Bij zulke criminele oproer acties vallen ze steeds weer, door de mand!

 7. siemoon

  de beelden op televisie laten alleen jongeren zien zonder hoofdbedekking zien . blonde haren. met een hollands opgeruimd gedrag..

 8. Trithing

  Als je 5 mensen uit alle lagen van de bevolking ziet ja dan heeft hij gelijk maarrrrrr het overgrote deel is niet alle lagen, zo meteen zijn het nog allemaal blanke Nederlanders die de schuld krijgen

  1. right

   Trithing,
   Het maar net alwaar de camera op gericht wordt, zo’n oproer bestaat uit groepen!
   Een enorme groep aso’s met een duidelijke migratieachtergrond, en een klein groepje domme blanke jongens!
   Waar de ‘linkse’ camera’s structureel op worden gericht is te zien in de media!

 9. Monty

  Binnenkort Maurice Meeuwissen ‘functie elders’.
  Niemand spreekt de Grote Leider tegen.

  1. Trithing

   monty heeft een nat onderbroekje dat kan niet anders zo vroeg op de dag een draadje over Wilders, dát is dé natte droom van monty..

   1. Monty

    Jij bent het echt hè word lid.

   2. Piet Paaltjens

    “ een nat onderbroekje”

    Trithing brengt de discussie naar het niveau waar zijn hersens zitten.

   3. september

    Vroeger ook bekend. Als USB.3.0 en nog meer nicks.En de P.V.V doet volgend jaar in Rotterdam niet meer mee met de gemeenteraadsverkiezingen.Tot ziens Maurice Meeuwissen

  2. por favor no borres

   Functie elders in de stad van Joost Eerdmans?

  3. sonny

   Monty,
   Een grote leider scheidt het kaf van het koren!
   Dat is een noodzakelijke handeling in een (toekomstige) positieve dictatuur!
   Alle judassen eruit!

   1. Monty

    ”positieve dictatuur”

    Werkelijk?
    Noem eens een goede dictator als voorbeeld voor Wilders.
    Ben benieuwd wie jij voor ogen hebt.

    1. Woordkunst

     Dat ben jij helemaal niet klier, jij grijpt elk excuus aan om je standaardriedel uit te braken…

    2. sonny

     Monty,
     Positieve dictatuur?
     Wat denk je van Adolf, met als agressiepunt niet het Joodse volk, maar negroiden/moslims!

 10. Piet Paaltjens

  Het gebral van Wilders is leugenachtig, obsoleet, zinloos en een versleten grammofoonplaat. Dat beginnen ze zelfs binnen de PVV in de gaten te krijgen.

  Wilders is versleten.

  1. Nikita

   Net als jouw rukhandje zeg maar…..

  2. sonny

   Ernst,
   De Wilders doctrine blijft bestaan, het zaad is ontsproten, het komt tot grote groei!
   Steeds het ‘rechtse’ idee blijven voorzien van verbale, ideologische mest, en alles komt goed!
   Na het jarenlange gestuntel en gelieg van de Rutte clan, gaat het electoraat geheid last krijgen voortschrijdend inzicht!
   Marrakesh pact+inlegvelletje, overspannen Greendeal, souvereiniteit verlies, energie/gasprijskaartje, inflatie, Covit19 wanprestaties, toeslagenaffaire, immigratie promoting etc!
   Effe een paar jaar wachten, dan oogsten!

   1. Piet Paaltjens

    Het rechts-populistisme in Nederland blijft al decennia op ongeveer hetzelfde niveau. De PVV zal de komende jaren wat wegzakken en een nieuwe populistische rattenvanger zal weer wat winnen maar rond de 20% van het electoraat zal deze onzin wel blijven hangen.

    Een vijfde van het electoraat is laagopgeleid en gefrustreerd. Daarvoor hebben we de populisten die als afleiding functioneren. Het heeft ook voordelen.

  3. HenC

   Als je argumenten sterk zijn hoef je zelf niet zelfgenoegzaam anderen te beledigen.

 11. Vrijedenkert

  Terechte kritiek richting Wilders, teveel gefocust op een religie en teveel gericht op een bevolkingsgroep!
  Wilders zou zich veel meer moeten richten op immigratie, integratie, vluchtelingenbeleid en overbevolking van het eigen land in het algemeen en het problemen met mensen met een niet westerse achtergrond in combinatie met vaak islam wel blijven benoemen maar ook bevolkingsgroepen uit b.v. het Caribisch gebied of Oost-Europa vaak christen of geen religie veroorzaken veel problemen.

 12. RS

  Heb gehoord op het nieuws dat de PVV Rotterdam NIET mee doet aan de verkiezingen volgend jaar.
  Weet iemand of dit waar is?

 13. Bes Tolen

  De PVV is slachtoffer van waar ze tegen is. Dat betekent, dat de PVV is uitgesloten van een normaal bestaan als politieke partij en ze moeilijk aan volksvertegenwoordigers kan komen omdat deze in hun bestaan dus in alles worden bedreigd. Dat tekent ook hoe de democratie in de westerse wereld is verworden onder extreme invloeden van wat vaak bewezen de meest ongure groeperingen zijn. Zij, die zich bezig hielden met massa executies en genocides om de macht te veroveren en die te behouden. Die macht zorgt voor verdonkeremanen van de feiten en chanteert iedereen. Het is gemakkelijk geworden door de binnenkomst van velen, die met hier geen enkele binding hebben en zelf al vaak wat op hun kerfstok hebben. Zo wordt de mensheid al sinds eeuwen gevoed en we hoeven alleen maar de Tachtigjarige Oorlog te noemen om de bijna vroegere bijzondere betekenis van het Nederlandse verzet tegen de grootste misdadige organisatie aller tijden te zien. Die betekenis voor de menselijke vrijheid lijkt nu voorgoed te worden uitgeveegd. Wie zijn de winnaars van nu? Dat is wel duidelijk. Kijk maar naar Amerika en velen in aanbidding van dat land Amerika, die ons onderdrukken.

 14. Bolkestein

  De aap is uit de mouw. Hieraan is voorafgegaan dat de PVV heeft om organisatorische redenen besloten niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. En dat verklaart wellicht Maurice Meeuwensen’s reactie richting Geert Wilders. Het is niet anders. Maurice Meeuwensen moet op een andere manier dan middels een plaats op de lijst voor de PVV zich herkandideren voor de gemeenteraad.

 15. Bolkestein

  Wat ging hieraan vooraf? Dat de PVV heeft besloten niet aan de verkiezingen in Rotterdam deel te gaan nemen?

 16. HenC

  Wanneer het hoofdbestuur van willekeurig welke partij een beslissing neemt verduidelijkt het de visie van die partij. Van welke richting je het ook bekijkt.
  Buitenstaanders moeten zich niet bemoeien met interne problemen van een andere groep. Beter gezegd :Veeg eerst maar eens je eigen straatje schoon, want bij alle groepen liggen wel wat “vuiltjes”. De geschiedenis toont ook dat aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.