Geert Wilders geeft “slapjanus” Grapperhaus verbale oorvijg: ‘Zo winnen de criminelen altijd’

PVV-leider Geert Wilders hekelt de uitspraken van “slapjanussen” Ferdinand Grapperhaus en politiehoofdcommissaris Rotterdam Fred Westerbeke. Beide heren wijten het explosieve en sloopzuchtige gedrag van relschoppers aan het gebrek aan perspectief bij jongeren. Wilders vindt dit een schandelijke uitspraak, liever ziet hij dat beide heren pleiten voor een strenger lik-op-stukbeleid.

Het justitiële vertroetelbeleid van demissionair minister Ferdinand Grapperhaus komt de keel uit bij de PVV-voorman. Terwijl ambulancebroeders hun leven niet zeker zijn bij escalerende demonstraties en baat hebben bij een krachtig optreden vanuit de politiek en politie moeten zij het doen met een slap excuus van de CDA-minister.

Geert Wilders vindt het grote flauwekul dat men in Den Haag serieus denkt dat het ‘gebrek aan toekomstperspectief bij jongeren’ de oorzaak is van de geweldsexplosie in ons land. Volgens Wilders is de oorzaak juist het slappe optreden van lieden zoals Grapperhaus. “Zo winnen de criminelen altijd”, aldus de PVV’er in een sneer richting het te softe beleid van het kabinet.

Wilders hekelt terecht de slappe houding van de Haagse bestuurders. Niemand heeft er wat aan als Grapperhaus als amateur-socioloog gaat tobben over kansenongelijkheid. Het feit blijft dat het onacceptabel is dat ambulancepersoneel of brandweerlieden fysiek worden belaagd door relschoppers. Zowel de politiek als de politie dient krachtig op te treden om een signaal af te geven: de relschoppers zijn niet de baas op de Nederlandse straten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is dan ook meer dan terecht dat Wilders de minister en de Rotterdamse hoofdcommissaris bekritiseert. Zij kunnen beter hun aandacht inzetten op een goed preventiebeleid dan deugpuntjes scoren via een mediaoptreden. Wilders benadrukt terecht dat je criminelen en relschoppers geen centimeter ruimte moet geven, helaas lijkt het kabinet het tegenovergestelde te doen door te tobben over het ‘gebrek aan perspectief’. Ze moeten niet zoeken naar excuses, maar gewoon kordaat optreden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Piet Paaltjens

  Geert is weer WOEDEND en WOEST!

  1. Piepertje

   En jij een speklapje! Woedent en woesd, gaat vanzelf over. Speklapjes niet, die gaan stinken.

 2. Pieter48

  Perspectief genoeg. Als je als allochtoon het in ons land tot burgemeester of 2e Kamervoorzitter kan schoppen is er niks mis dacht ik. Maar als je geen ruggengraat hebt of doorzetter ben wordt het nooit wat. Kan je nogmaals de discriminatie kaart te voorschijn halen. Nee Rotterdamse heren er is al veel geïnvesteerd in straatjeugd met weinig tot geen resultaat. Deze heren kunnen plaats nemen naast de D 66 rechters. Na alle straat rellen was de politiek ook geschokt en beloofde ze keihard optreden door politie en justitie. Dat is al jaren zo ook zonder resultaat. De rellen werden steeds erger en nu gaat men weer slap optreden. Wat in decennia gedoogd en weg gekeken is kan je alleen met harde hand herstellen.We moeten de zachte heelmeesters een functie elders bezorgen.

 3. Laan van poot

  Geert is woest , en heeft de tijd mee , tweede luier verschoond vandaag dus je kan er weer even tegen. Is gewoon een bananen republiek en Corona doet zijn voorspelde tweedeling een eer aan .hier en in Europa gaat Corona de boel uitermate goed bloot liggen , de klappen van de 4de en de 5 de golf worden funest voor de eendracht , stelletje huichelende politici kunnen het tij niet keren Corona krijgt het Brusselse bouwwerk ondersteboven , het fundament wordt langzaam gesloopt , en in de paniek is het dadelijk Ikke ikke ikke en is de solidariteit vergane glory

  1. Piet Paaltjens

   Vieze Cootje laat zijn ontlasting weer lopen.

   Jammer dat deze zieke man terug is.

   1. Woordkunst

    Vinden we ook van jou pietje pispaal

 4. dumbfarmer

  as usual.. slaan die heren de plank weer totaal mis.. aan beide kanten: zowel de reden als de conclusie. maar hee, alles om te kunnen spinnen dat het niet aan hun ligt.. maar aan de jeugd.

 5. ikweetwatikwil

  Het gajes maakt gebruik van het slappe optreden van de overheid. Ter Appel zit al weer overvol met die zogenaamde “asiel zoekers” .
  Het kan haast niet anders of er steekt iets achter deze gang van zaken. Dit is niet normaal.

 6. 56RdK

  “gebrek aan perspectief”

  Tja, al ruim veertig jaar lang worden bepaalde groepen jongeren zwaar gesubsidieerd, met ze theegedronken, voorgetrokken in scholing, krijgen ze vakantiereisjes, gratis sportlessen en ondertussen vliegen de kogels ons onschuldige burgers om de oren, loopt de maatschappij miljarden aan schade op door overvallen e.d. en blijven onze grenzen wijd open staan!

  Gebrek aan perspectief ja, of … of is er toch iets anders totaal fout en scheef?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.