Nederland kan zich klaarmaken voor een lockdown-winter: ‘Kabinet koerst op nieuwe maatregelen, vrijdag persconferentie’

Het belooft opnieuw een donkere winter met een mogelijke lockdown te gaan worden. Het demissionaire kabinet gaat namelijk deze vrijdag al een persconferentie houden omdat de coronacijfers alleen maar negatiever worden. Het OMT komt de komende dagen bijeen om met een passend advies op de proppen te komen, het kabinet denkt al aan nieuwe maatregelen. 

“Het beeld is somber en zorgelijk. De kentering die we willen zien is nog niet aanstaande”, aldus een bezorgde minister Hugo de Jonge tegen RTL Nieuws. Het demissionaire kabinet had gehoopt dat de coronacijfers inmiddels wel aan de beterende hand zouden zijn, maar er is nog geen kentering zichtbaar. En dus dreigen we opnieuw de winter in te gaan met een harde lockdown.

De Dagelijkse Standaard

Het kabinet vervroegt de persconferentie naar aanstaande vrijdag (26 november) en het “kabinet koerst op een verscherping van de milde lockdown waarin we nu zitten”. Dus de familieplannen voor Sinterklaas en Kerst kunnen, net als vorig jaar, weer op de schop.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het jarenlange afbraakbeleid van het kabinet in de zorg heeft er opnieuw voor gezorgd dat we een zware lockdown tegemoet gaan. Welke maatregelen er precies zullen komen blijft voorlopig nog onduidelijk, bronnen rond het kabinet zeggen dat een herinvoering van de avondklok voorlopig nog niet op tafel ligt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Piet Paaltjens

  Bart drong gisteren hier al aan op een snelle invoering van een lockdown, zoals Baudet dat in de aanvang van de Corona-pandemie ook al deed.

  Een lockdown is een effectieve maatregel, sorteert een sneller effect dan de 2G (waar ook andere bezwaren aan kleven) en lijkt onvermijdelijk.

  Goed dat DDS dit beleid steunt.

  1. Xyz1234

   Zo zo, u ziet de bezwaren van 2G. Wordt u ooit nog wijs?
   Ik ben er gematigd optimistisch over. Zeker gezien het feit dat u wel een voorstander bent van een niet werkende lockdown.

   1. Piet Paaltjens

    Ik zie 2G als een noodmaatregel die we in geval van nood achter de hand moeten houden. Het is dus zinnig dat die wet er wel ligt.

    Mijn twijfels over 2G heb ik hier een en andermaal verwoord.

 2. dumbfarmer

  mark my words… waar ze ook mee aan komen kakken, als je “geheel vrijwillig” qr codes gaat scannen, dan hoeft het niet.
  Beetje hetzelfde als: hee, je zit in een ketel.. tuurlijk mag je blijven zitten! Maar wij stoken wel effe lekker het vuurtje op dat die temperatuur oploopt, je mag dan helemaal vrijwillig de ketel verlaten. Je mag ook blijven zitten, maar omdat het je eigen keuze is, zijn de gevolgen voor jou, niet onze schuld.

 3. Astralc

  Zo lang je niets doet met de oorzaak zit je enkel de lente en zomermaanden niet in een lockdown van welke orde dan ook. En die onbenullen doen niets aan de oorzaken. Er is geen flexibel op en afschaal zorgsysteem dat er voor kan zorg dragen dat onze verpleegkundigen die te weinig betaald krijgen, niet nog harder moeten werken voor hetzelfde loon en dus wat anders gaan doen. Nu heb je dat niet gisteren opgelost en kost een verpleegkundige opleiden zo’n 6 jaar, maar we hebben op de korte termijn enkel Covid verpleegkundigen nodig en dat lijkt mij geen 6 voor nodig, die hadden er al kunnen zijn. Er is gewoon geen enkel plan op basis van de realiteit dat prikken het probleem niet gaat oplossen, dat een lockdown iedere herfst en winter het ook niet gaat oplossen. Ze kunnen mij de boom in met die lockdown van ze, het is een pleister plakken die niet waterbestendig is om vervolgens het zwembad in te duiken. Dan maar gewoon keihard er in en hopen dat er een paar wakker gaan worden.

  1. Piet Paaltjens

   “En die onbenullen doen niets aan de oorzaken”

   Er is voor deze Corona-crisis op dit moment op de keper beschouwd maar één oorzaak en dat is de te lage vaccinatiegraad. Ik begrijp dat Astralc meent dat we een veel groter zorgsysteem hadden moeten optuigen om deze patiëntengroep op te vangen maar het betreft wel patiënten die er niet hadden hoeven te zijn als ze hun gezond verstand hadden gebruikt.
   Omdat hij deze oorzaak verzwijgt acht ik hem niet te goeder trouw.

   1. Astralc

    Belgie heeft 14 IC bedden op 100.000 inwoners wij hebben er 6 op 100.000 inwoners, er zijn daar minder mensen gevaccineerd en er is geen probleem. Hiernaast zeg ik niet dat je een groot zorgsysteem moet optuigen, je moet een op en afschaalsysteem optuigen. Als er nu een ramp zou gebeuren DSM onploft of een kerncentrale begeeft het, dan hebben wij een veel groter probleem. 0,0020% van de bevolking ligt met Covid op de IC en code zwart is in zicht. Een ieder mag zijn kop in het zand steken, maar dan doe je gewoon iets niet goed.

 4. Uwehetgeweten

  In Engeland zijn alle corona maatregelen opgeheven.
  Hoewel er nog wel degelijk corona heerst.
  Maar daar is de ziekenzorg niet zo uit geknepen als hier.
  Dus de prik gekken die maar wat die graag GEN/DNA willen manipuleren..
  Zie hier het normale verstand keert weer terug
  En de Klaus Swab wappies.
  Zullen nu wel jaloers zijn het eerste land is er mee gestopt .
  De volgende landen denken er over na .

  1. dumbfarmer

   die britten lachen dalijk echt helemaal de ballen uit hun broek.. op meerdere gebieden.

   1. Piet Paaltjens

    De Britten hebben als gevolg van Corona 2108 doden per miljoen inwoners te betreuren, wij 1111.

    Is me dat lachen!

    🙄

 5. JFU

  Na bijna 2 jaar aanmodderen is er totaal niets bereikt. Miljoenen zijn verspilt aan maatregelen die geen effect hebben. We zullen moeten leren leven met het virus dat nooit meer weggaat net als de ‘ gewone’ griep. Niets houdt een virus tegen. Opschalen van de zorg in plaats van af te breken, dat moet er gebeuren. Daar is nog niets aangedaan. Maar ja mensen opsluiten is makkelijker, en als ze dan weer vrij mogen bewegen……begint het opnieuw, net zo lang tot de groep immuniteit is bereikt. Op deze manier zoals het nu gaat duurt het allemaal vele malen langer dan nodig is.

  1. Piet Paaltjens

   “Na bijna 2 jaar aanmodderen is er totaal niets bereikt.”

   De maatregelen voorkwamen dat we 150.000 mensen aan covid hadden moeten laten sterven.

 6. Uwehetgeweten

  Waar staan die gefundeerde cijfers piet.

  1. Piet Paaltjens

   Kijk hier eens: ht*ps://scientias.nl/lockdowns-hebben-in-europa-meer-dan-3-miljoen-levens-gered/

 7. Uwehetgeweten

  Piet
  Ik maak hier op uit een voorzichtige schatting.
  Nu de gevaren van een experimenteel vaccin voorbeeld Softenon.
  Het zogenaamde wonder middel, aantallen Nederland/ België 500.000
  Wereld wijd 10.000.000 minimaal als je gevolgen ziet van zo experiment.
  Dan zal er in de nabije toekomst .
  Met deze gen/ DNA middel komen er veel meer slachtoffers .
  Daarbij komt dat als je de genen verbouwt ,vervangt of veranderd .
  Ben je dan nog wel als mens te benoemen.
  Officieel val je dan niet predicaat als mens geschapen .
  Maar waar hoor dan bij.
  Er zijn maar 2 mogelijkheden.
  Ben je daar wel van bewust.

  1. Piet Paaltjens

   Het is belachelijke onzin om te beweren dat het vaccin ons DNA verandert.

 8. Trithing

  Tuurlijk, als mensen zich structureel aan de regels blijven houden bouwen ze ook geen weerstand op, elke keer je handen wassen, hup daar gaat je weerstand, de hele dag binnen in je nagenoeg niet geventileerde huis kacheltje op 22 graden, hub daar gaat je weerstand, 1,5 meter, je krijgt geen specimen meer van andere mensen, hup daar gaat je weerstand..
  Ze zijn er op gebaseerd om mensen zoveel mogelijk hun weerstand te laten verliezen.
  Onbetrouwbare p©r testen, afgeschaalde zorg allemaal bedoeld om angst aan te jagen….

 9. GewoonJohan

  Quote: “…dus dreigen we opnieuw de winter in te gaan met een harde lockdown.”

  Logische keus natuurlijk van het demissionaire kabinet dat op een dictatuur begint te lijken.
  Ze wilden nog even voor het einde van het jaar het 2G systeem doordrukken zodat ze hun bonusje konden pakken.
  Ironisch trouwens dat dit de agenda was van veel andere landen.
  Maar ja, de opstanden die ze wegzetten als “rellen” kwamen niet zo goed uit, dus bye bye bonus.

  Dan maar een zware lockdown zodat we de straat niet op kunnen of durven, zodat ze alsnog in alle rust het 2G systeem kunnen doordrukken.
  Het is misdadig dat een DEMISSIONAIR kabinet zulke maatregelen neemt en het is inderdaad landverraad zoals Gideon van Meijeren eerder heeft gesteld.

  Laten we hopen dat de mensen in opstand komen en zich hierdoor niet gek laten maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.