Omstreden wetsvoorstel 2G-systeem horeca naar Tweede Kamer gestuurd. Hugo de Jonge: ‘Vaccinatiedrang geen doel’

Het demissionaire kabinet wil vol gaan inzetten op het omstreden 2G-systeem. Een wetsvoorstel wat dit mogelijk zou moeten maken is naar de Tweede Kamer gestuurd. Met de invoering van een 2G-systeem voor de horeca, evenementen en cultuursector zouden alleen volledig gevaccineerden en mensen met een geldig herstelbewijs nog binnen kunnen komen. Ondertussen stelt CDA’er Hugo de Jonge dat vaccinatiedrang nog steeds geen doel is. 

Met de mogelijke invoering van een zogeheten 2G-systeem worden ongevaccineerde Nederlanders uit de horeca en cultuur geweerd. Toch durft coronaminister Hugo de Jonge stellig te beweren dat vaccinatiedrang nog steeds niet het doel is, aldus de NOS. Maar wie nog wil deelnemen aan het sociale leven wordt haast verplicht om zich toch maar te laten vaccineren. De grote vraag is natuurlijk of het alleen blijft bij de horeca en cultuursector, de deur is al op een kier gezet en wie weet wanneer het ophoudt.

De Dagelijkse Standaard

De grote vraag is nu of het wetsvoorstel door de Tweede Kamer komt. De ChristenUnie, die mee onderhandelt over de vorming van een nieuw kabinet, is tegen deze maatregel. Het zou namelijk de tweedeling, en daardoor de polarisatie, alleen maar vergroten in de samenleving. Om deze verregaande en ingrijpende maatregel door beide Kamers te loodsen moeten Rutte en consorten dus steun zien te vinden bij oppositiepartijen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is dan ook de grote vraag wat de PvdA en GroenLinks gaan doen. Blijven zij opnieuw kritiekloos achter het demissionaire kabinet lopen, of vinden zij dat deze maatregel ook grensoverschrijdend is? Partijen zullen kleur bekennen bij de stemming over dit wetsvoorstel. Het is interessant om te zien wat de CU gaat doen, kiezen zij voor verzet of voor een nieuwe regeringsperiode?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Uwehetgeweten

  Het 9 gebod.

  1. Nostradamus

   Dé córónapas én dé dréigéndé 2G maatrégél zórgén namélijk juist vóór één tóénéménd aantal bésméttingén. Jóngérén zóékén massaal bésmétté jóngérén óp óm óók bésmét té wórdén, óm hét gróéné Mao ‘génézén’ vinkjé té bémachtigén. En dié jóngérén bésméttén wéér dé kwétsbaré ‘Bruls’ typés.

   Maar dat is préciés dé bédóéling van Big Phárma sókpóppétjé Clówntjé Clustérf*ck én déspôôt Pinókkió. Want zij willén naar dé tótalé cóntrólé, iédéréén vérplicht twéé maal pér jaar vérgif inspuitén.

   1. Monty

    ”Want zij willén naar dé tótalé cóntrólé, iédéréén vérplicht twéé maal pér jaar vérgif inspuitén.”

    Maar dit klopt niet met jou stelling dat Rutte en de Jonge genocide plegen op onze bevolking.
    Als dit waar is zullen er over 2 jaar haast geen mensen meer in ons land.

    Durf een beslissing te nemen Nostradamus.

    1. Nostradamus

     Mijn beslissing naar jou: ✌🏻 (wijsvinger wegdenken) 😂😂🤣🤣

     1. Monty

      Zeer volwassen reactie Nostradamus.

      Maar wat doet Rutte nu? Iedere twee jaar gif inspuiten of een groot deel van onze bevolking vermoorden.
      Zijn toch je eigen woorden Nostradamus.

     2. Nostradamus

      Wat Rutte nu doet naar jou: ✌🏻 (wijsvinger wegdenken) 😂😂🤣🤣

     3. Trithing

      En rutte laat naast die middelvinger ook z’n broek naar beneden zakken en showt monty zijn sterretje, zo denkt rutte namelijk over jou monty..

 2. Piet Klein

  Het kabinet komt met een berekening van het OMT dat 2G de beste kansen biedt. Helaas is het kabinet niet erg informatief zo worden gegevens verstrekt over het aantal mensen dat in ziekenhuizen komt en gevaccineerd is. En ook deze berekening wordt niet uitgelegd. Het boetseren van de informatievoorziening vanuit de coalitie is toch wel een top kwaliteit van dit kabinet.

  Het is volstrekt duidelijk dat 1G de beste methode is. Want de de vaccinatie bescherming is minder dan gedacht en lijkt ook in de tijd af te nemen. Wanneer er gekozen wordt voor 3G beleid dan zijn er dus besmette gevaccineerden en niet besmette ongevaccineerden (want getest) bij elkaar en de gevaccineerden zullen elkaar en de ongevaccineerden besmetten. Het effect bij de ongevaccineerden is sterker dus meer mensen die ziek worden, meer mensen in de ziekenhuizen en meer mensen op de intensive care.

  Dat geldt natuurlijk ook voor 2G gevaccineerden zullen andere gevaccineerden besmetten en een aantal zal ziek worden maar minder omdat ze allemaal gevaccineerd zijn.

  2G is dus beter omdat de vaccinatie-effectiviteit matiger is dan verwacht en er geen ongevaccineerden rond lopen. In de toelichting leggen ze wel uit dat de conclusies afhankelijk zijn van onder meer de effectiviteit van het vaccin. Ze snappen dat ze er toch wel naast kunnen zitten.

  De betere methode 1G iedereen testen is veel beter maar vraagt meer testcapaciteit. En ook daar is het geloof in eigen kunnen van het kabinet niet top. Nederland kan in één dag verkiezingen houden waarbij een groot deel van de bevolking langs gaat om te stemmen. Dat zou dus ook met testen kunnen. Als je wil is het mogelijk bij wijze van spreken iedereen elke week te testen. En dat is te organiseren en zijn geen mega kosten.

  Groot voordeel van de 1 G aanpak of zelfs een 3 G waarbij je iedereen die gevaccinneerd is vraagt een zelf test te doen voor het evenement is dat het geen tweedeling in de maatschappij veroorzaakt en veel effectiever is dan de 2G aanpak.

  Een aandachtspunt is dat men denkt dat de QR methode niet eenvoudig kan worden aangepast om man een positieve test de QR uitslag aan te passen. Achterliggend is dat er door privacy maatregelen het niet eenvoudig is de QR code in het systeem te vinden van degene die getest is. Daar is een uiterst eenvoudig en zeker privacy technische correct oplossing voor die binnen een week te implementeren is, laat ik het ruim nemen twee weken. Ik nodig de makers uit de oplossing in deze draad te vermelden dan zal ik wel melden of ze in de buurt zitten of niet.

  En hoewel het accent van de maatregelen richting evenementen en horeca gaat. Het kruidenieren met een uurtje meer of minder openingstijd etc, lijkt belangrijk deel van de besmettingen via scholen en kinderen te lopen. Heeft het kabinet wel de juiste focus?

  We moeten weer constateren dat dit kabinet gespecialiseerd is in het niet transparant zijn, in het niet opkomen voor alle Nederlanders. Nederland verdient betere politici.

  1. Piet Paaltjens

   “ Het is volstrekt duidelijk dat 1G de beste methode is.”

   Het OMT heeft uitgerekend dat 1G beduidend minder effectief is dan 2G maar de viroloog en epidemioloog Piet Klein heeft er natuurlijk meer verstand van.

   🤓

   1. dumbfarmer

    zelfs met je verstand op 0.. leg mij eens uit hoe 2G, waarbij je een qr code krijgt op basis van het in je lijf hebben van een bepaald stofje of herstel.. feitelijk zijn degenen die hersteld zijn ook ongevaccineerd, maar dat even terzijde.
    Maar het meest kwalijke: zelfs bij positieve test veranderd die qr code niet.
    Bewezen is hoe dan ook: die groep besmet elkaar vrolijk verder, wat alleen maar opleverd dat we dalijk een nieuwe variant krijgen die tegen dat vaccin bestand is..

    daarentegen met 1g, wordt constant getest vooraf..

    dus vertel mij dan eens zonder allerlei persoonlijke opvattingen of niet bewezen beweringen hoe een gelegenheid veiliger is met 2g dan met 1g, ik kom er niet uit zonder mezelf onsterfelijk belachelijk te maken met kromme redenatie.

   2. leukeditter

    Pietje paaldanseres denkt dat 2g helpt, hoe ongelooflijk stom kun je zijn… zieke gevaccineerden lopen zo door en gezonde geteste ongevaccineerden worden dus door die stomme gevaccineerden aangestoken..bij ons in de kantine was het zaterdag ook raak, 2 gevaccineerden naast elkaar aan de bar allebei ziek en 1 dus in t ziekenhuis….ga je gang met je g2, ik hoop dat de jonge stikt in zn broodje vanmiddag, wat een hufter

    1. Piet Paaltjens

     “ Pietje paaldanseres denkt dat 2g helpt”

     Het OMT denkt dat op grond van wetenschappelijke gegevens.

     Ik behoor nog tot de mensen die vertrouwen hebben in de wetenschap.

     1. dumbfarmer

      het omt? wetenschappelijke gegevens? je bedoelt de voorgekookte gegevens die van dissel ze voert.. net zoals hij probeerde 2 weken oude gegevens in een overleg als ‘recent’ aan te prijzen, maar betrapt werd op dat feit.. en stamelend een zak excuus brabbelde nadat was gevraagd: elke donderdag komen nieuwe gegevens, waar zijn die?

  2. dumbfarmer

   dat die code niet aangepast kan worden is (technische) onwil. met avg wapperen is gewoon flauwekul. Je haalt die qr code op aan de hand van je digid, dus blijkbaar ‘weet’ die app lokaal je identificatie wel. Die kan gemakkelijk eens per zoveel tijd checken, laten we zeggen 1 keer per dag ofzo, of die status nog correct is.

   Een bericht pushen kan ik me bij voorstellen dat het wat gevoeliger is, omdat dan het telefoon imei nummer bijv. gekoppelt wordt, maar laten we wel wezen.. iedereen die push berichten heeft aan staan op facebook en aanverwante troep deelt dat hoe dan ook al. Als ze dat als optionele opt-in aanbieden, is daar niets mis mee.

   1. Piet Klein

    U zit goed in de buurt met de oplossing. Als je bij het testen de QR code opvraagt van degene die getest wordt kun je deze unieke QR code gebruiken bij het updaten van de testuitslag. Daarbij hoef je geen andere gegevens te gebruiken dan die bij het inleveren van de testuitslag (of vaccinatie) nodig zijn en daarmee blijft de privacy op delfde manier als nu gerespecteerd. En daarmee is deze oplossing eenvoudig te realiseren. En er kan veel makkelijker een 3 G worden geimplementeerd of bij sterke teruggang van de vaccinatie efficiëntie gerealiseerd worden met toepassing van de App.

    Dat de Jonge niet in staat is dergelijke oplossingen boven water te krijgen of dat er sprake is van keiharde politiek onwil diskwalificeert hem in hoge mate.

    Dat het kabinet demissionair is betekent niet dat er geen ministers naar huis gestuurd kunnen worden. Ook bij een demissionair kabinet kan de Kamer alsnog ministers naar huis sturen. De Jonge en Rutte zijn de kandidaten die hierover in hoge mate in aanmerking komen door de vele fouten die zij met dit dossier hebben gemaakt en de problemen die zij Nederland veroorzaakt hebben.

 3. Piet Paaltjens

  Vaccinatiedrang is geen doel maar wel een zeer gewenst neveneffect. Als de ongevaccineerden straks hun huis niet meer uit mogen zullen ze zich hopelijk wel achter de oren krabben.

  1. janszm

   Bent u Hugo? Zoniet, dan toch een heel grote bewonderaar van hem.
   U bent dus ook een viroloog en epidemioloog en weet precies wat er moet gebeuren om deze griep te beëindigen, net zoals uw grote voorganger.
   Nou, ik ben niks maar heb wel 81 jaar levenservaring en ieder jaar de griep meegemaakt. Wat er nu aan de hand is, is heel uitzonderlijk. Wereldwijd maken goedgebekte Alpha’s de mensen doodsbang voor iets wat al sinds de mensheid bestaat. De griep zorgt voor evenwicht in het geheel, veel dorhout (haha) wordt weggesnoeid.
   Zolang deze griep niet de gelegenheid krijgt om uit te woeden, zal deze blijven bestaan, hetgeen ook de bedoeling is voor de Alpha’s en hun aanhangers.
   Geen enkele zgn vaccinatie (booster) werkt mee aan het uitdoven van deze epidemie, zij houden het in stand, kijk naar de ziekenhuis bezetting.

  2. Piepertje

   Aldus dokter en viroloog speklapje Paaltjens. Zelf niet gevaccineerd, omdat hij bang is van naalden. Pruttelt er weer lustich op los.

   1. september

    Paaltjes is wel gevaccineerd,heeft hij wel eens gezegd,waarom zou hij dan vinden,dat ongevaccineerden binnen moeten blijven.

    1. Woordkunst

     Vraag het hem zou ik zeggen, misschien heeft meneer de gevaccineerde toch niet zoveel vetrouwen in zijn vaccinatie?

  3. Ali Yas

   “Als de ongevaccineerden straks hun huis niet meer uit mogen zullen ze zich hopelijk wel achter de oren krabben”, vermoedt Piet Paaltjens. Ja, dat vermoed ik ook. Ik vermoed zelfs dat ook anderen dan ongevaccineerden zich achter de oren zullen krabben.

   Toen een politieke dissident als Aung San Suu Kyi in Myanmar huisarrest kreeg, was dat wereldnieuws. Wat dacht dat regime wel?! Maar als anno nu honderdduizenden, en misschien zelfs miljoenen, in navolging van Oostenrijk iets dergelijks voor de kiezen krijgen is dat ineens “wenselijk”. Ja, het is maar vanuit wiens oogpunt je het bekijkt natuurlij. Kennelijk hebben sommigen er geen moeite mee dat massa’s landgenoten zonder vorm van proces worden veroordeeld tot verbanning achter de voordeur. Het wordt steeds makkelijker te begrijpen hoe zaken als inquisitie en heksenjachten konden bestaan, namelijk bij gratie van mensen die menen dat rechtsbescherming alleen zou moeten gelden voor mensen van hun eigen groep. De vernislaag van beschaving over tribalisme is blijkbaar niet al te dik.

 4. dumbfarmer

  tuurlijk, vaccinatiedrang geen doel.. maar wel “een leuke bijkomstigheid”. De man is gewoon niet eerlijk in wat hij zegt en doet. En vind het dan raar dat niemand meer vertrouwen in het zaakje heeft en steeds meer de flauwekul negeert.

 5. Duckday

  Van die vent ga je over je nek .Heeft vertakkingen met de carona miljarden.Dit kabinet moet gewoon weg .Nieuwe verkiezingen

 6. dumbfarmer

  hoe zit dat nou.. mag een regering gewoon een beslissing van de kamer naast zich neerleggen??
  Dat is feitelijk wat ze doen.. ze negeren gewoon de beslissing van de kamer dat drang, zelfs indirect, niet mag. weinig chinees daar in.
  Hoe spinnen ze dat 2G niet minstens indirecte dwang is?

 7. RvdBe

  Het gaat 2G worden, 1G is totaal niet interessant voor de overheid, hoewel dit wss de minste besmettingen oplevert, heeft het een ongewenst neveneffect: minder 2deling onder de bevolking.

  1. Krasvast

   ‘besmettingen’

   Positieve testen.

 8. Bunky01

  Na wat gepruttel zal de CU – zoals gewoonlijk – weer door de pomp gaan. Het pluche lonkt en het zit zo lekker. GL en de Pvda zullen “na rijp beraad” en “in het belang van de volksgezondheid” ook gaan instemmen. Walgelijk zooitje.

 9. kattekop

  Uitspraak van Bill Gates: we gaan de wereldbevolking decimeren en dat gaan we doen met vaccins.
  Hij zegt het gewoon openlijk.
  Wilt u het nog duidelijker hebben?
  Iemand die dat zo zegt en die niet meteen wordt opgepakt door de FBI moet toch wel heel machtige organisaties achter zich hebben staan.
  Lockdowns, mondkapjes, 2G, 3G, code zwart, enz….het zijn allemaal details.
  Het gaat alleen om bevolkingsvermindering oftewel genocide.
  Mensen die zich zo maar laten inspuiten hebben zich niet geïnformeerd waar het om gaat.

  1. Branzino

   Het wordt vaak beweerd, maar…. Bill Gates heeft dat nooit zo gezegd. Niet letterlijk althans en wat hij wel zei is vervolgens heel verkeerd geframed. Bill Gates heeft, voor zover is na te gaan, nooit gezegd dat hij mensen wil vermoorden met vaccins. In 2017 schreven Bill Gates en zijn vrouw Melinda dat het belangrijkste doel van hun liefdadigheidsorganisatie, de Bill & Melinda Gates Foundation, het terugbrengen van kindersterfte is. En dat vaccinaties, tegen ziektes als de mazelen en polio, om deze reden enorm belangrijk zijn. Een belangrijk positief gevolg van het terugbrengen van de kindersterfte, is volgens Gates een afname van de bevolkingsgroei.

   Gates legde in 2009 uit dat hij op basis van onderzoek verwacht dat, wanneer er minder kinderen overlijden, gezinnen ervoor gaan kiezen om minder kinderen te krijgen. Ouders kiezen er volgens Gates op sommige plekken ter wereld namelijk voor om veel kinderen te krijgen, om er zo zeker van te zijn dat voldoende kinderen nog leven wanneer ze bejaard en hulpbehoevend zijn.

   Wetenschappeliojk oindetrzoek heeft ditzelfde opgeleverd, maar nog wat meer. De bevolkingsgroei woprdt ook afgeremd door beter onderwijs, want beter opgeleide ouders krijngen vaak minder kinderen. Bovendien helkpt ook economische welkvaart de bevolking krimpen, want als het economisch goed gaat hebben oluders minder behoefte aan srteun van zoveel mogelijk kinderen.

   Zo zijn er drie strategieën die de bevolkingsgroei afremmen, maar die wel heel veel geld kosten dat alleen de westerse landen hebben:
   1. Betere gezondheidszorg voor minder kindersterfte (wat Bill en Melinda Gates voorstaan).
   2. Beter onderwijs
   3. Betere economie

 10. Trithing

  Jawel vaccinatie is wel drang en dwang, geen fuckcinatie? geen QR..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.