Paniekerig demissionair kabinet Rutte III: “Vanaf morgen is 1,5 meter afstand houden weer VERPLICHT!”

Vanaf morgen verplicht het demissionaire kabinet Rutte III weer het houden van anderhalve meter afstand. Een aantal weken geleden werd de maatregel nog geschrapt. Niet lang daarna keerde de maatregel terug als een “dringend advies”. Woensdag 24 november 2021 gaat nu de boeken in als de dag dat de verplichting weer werd ingevoerd.

De herinvoering van de anderhalve meter maatregel is naar alle waarschijnlijkheid een voorbode op nog veel meer strengere maatregelen die de komende dagen / volgende week zullen volgen. Het is momenteel totale paniekvoetbal bij het demissionaire kabinet Rutte III. Het lijkt een noodbesluit van een demissionair kabinet dat zich gedraagt als een kat in het nauw gedreven.

De verplichting betekent in de praktijk dat de politie en BOA´s weer zullen gaan handhaven op overtreders van de coronamaatregelen. Op overtredingen staan vanaf woensdag weer boetes en straffen. Op plekken waar om een coronabewijs wordt gevraagd geldt de verplichting vooralsnog niet. Op plekken waar de anderhalve meter moeilijk is te handhaven worden mondkapjes weer de norm.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Piet Paaltjens

  Kenneth is niet de meest heldere stukjesschrijver op DDS maar meent kennelijk dat de anderhalve meter-maatregel niet zo zinvol is.

  In dat geval heeft hij ongelijk. Van alle basismaatregelen is de anderhalve meter het meest effectief in het voorkomen van besmettingen. Als we ons daar strikt aan houden is Corona verdwenen.

  1. Jack Flash

   Vraag mij werkelijk af hoe lang ze de mensen nog voor de gek kunnen houden met deze kul..

  2. RvdBe

   Piet Paaltjens is zo simpel als zijn naam doet vermoeden, als we 1,5 meter afstand houden is corona verdwenen🤣
   Onze forum viroloog👍🤣

   1. leukeditter

    hahahahahahahahahaha Pietje heeft de hoogste klas BLO gehaald..op zich knap

  3. Woordkunst

   Het is niet alleen compleet nutteloos maar ook nog eens onpraktisch pur sang.
   Al net zo’n onzin als de mondkapjes.
   Je kletst weer eens uit je nek klierende kwal

   En zit niet te vitten op de schrijver kreng, dat is laaghartig gedrag…

 2. por favor no borres

  Gelukkig zijn er in Forumland geen besmettingen en/of beperkende maatregelen.

  1. leukeditter

   klopt ouwe gek..0 besmettingen

 3. Spoetnick

  Zou Rutte nog ‘actieve herinneringen’ hebben aan voorgaande Corona-maatregelen en hun doel. Of roept ie (Rutte) gewoon iets wat hem voor de mond komt? In elk geval wordt de puinhoop steeds groter.

  1. Laan van poot

   Medischs kan je dat niet verwachten van een persoon die last heeft van dementie .

 4. kattekop

  Voor degenen die blijven zeuren over corona.
  Bekijk de actuele weekcijfers van de Nivel peilstations en je ziet dat er in week 45 geen covid-19 meer aanwezig is
  Er is sprake van een langzaam stijgende trend passend bij de tijd van het jaar.
  Bekijk de grafieken en je ziet er is niks bijzonders aan de hand.
  En hou je niet op aan de GGD want dat is de overheid en die is corrupt.

 5. Laan van poot

  Onze rolstoel houder op zijn zolderkamertje twee. X per dag verschoond in het bezit van een persoonsgebonden budget is hier nog steeds duidelijk aanwezig , en mij voorspelling de vierde en de vijfde Corona golf gaat de tweedeling hier en in Europa duidelijk verdelen komt op de millimeter uit , de vijfde golf gaat de doodsklap worden in Europa dan worden de centen die er niet meer zijn verdeeld en als de financiële markten onraad ruiken is het met zijn alle naar de nood uitgang , Corona is een zegen voor de mankementen in de Europese samenleving vergroot de boel uitstekend uit , en een vaccinatie is niet de beloofde redding is wel een goudmijn voor de multinationals,

  1. september

   Die is nog steeds hier aanwezig en hij woont in de laan van Poten in een herenhuis in Den Haag ,is hier al bekend

 6. dumbfarmer

  yaaay!! te boa’s mogen weer helemaal los!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.