PvdA wil Hugo de Jonge voorlopig niet helpen met invoering 2G-systeem: ‘Eerst lockdown’

Het demissionaire kabinet en coronaminister Hugo de Jonge zijn naarstig op zoek naar een Kamermeerderheid om de wetsvoorstel voor de invoering van een 2G-systeem in de horeca en de cultuursector door beide Kamers te loodsen. De ChristenUnie lijkt namelijk te breken op dit coronastandpunt en dus richt het kabinet de focus op de oppositiepartijen. De PvdA heeft duidelijk gemaakt eerst een lockdown te willen voordat het denkt aan een 2G-systeem.

Zojuist maakt Attje Kuiken, PvdA-Kamerlid en woordvoerder zorg, bekend dat de PvdA het wetsvoorstel van Hugo de Jonge voorlopig nog niet gaat steunen. De partij is geen voorstander van deze ingrijpende maatregel en wil liever inzetten op een lockdown om de druk op de zorg te verminderen en het besmettingscijfer naar beneden te krijgen.

Waardoor een Kamermeerderheid voor de plannen van Hugo de Jonge voorlopig niet in zicht is. De ChristenUnie lijkt voorlopig niet te gaan draaien en nu ook de PvdA het plan niet lijkt te steunen gaat het moeilijk worden voor het kabinet om überhaupt al een meerderheid te komen in de Tweede Kamer, laat staan dat het zou lukken in de Eerste Kamer.

CDA-minister Hugo de Jonge zat al langer te hinten naar een 2G-systeem om zo ongevaccineerde Nederland extra te stimuleren zich te laten vaccineren, maar de PvdA gooit voorlopig roet in het eten. Het demissionaire kabinet zal met de coronaplannen terug naar de tekentafel moeten om met een nieuw plan te komen wat wel wordt gesteund door een Kamermeerderheid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wellicht is het ditmaal de moeite om wel eens luisteren naar de grote oppositiepartijen om aan een meerderheid te komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Piet Paaltjens

  Dit demissionaire kabinet zal geen maatregelen invoeren waarvoor geen meerderheid in de Kamer bestaat.

  De PvdA heeft overigens waarschijnlijk gelijk. De besmettingscijfers lopen zo akelig op dat 2G waarschijnlijk onvoldoende soelaas gaat bieden. We zullen wellicht niet ontkomen aan een zware en langdurige lockdown.

  Met dank aan de ongevaccineerden die vertrouwen op hun natuurlijke immuunsysteem.

  🙁

  1. Woordkunst

   Graag gedaan lafbek, anders neem je nog een boostertje?

  2. Xyz1234

   Ja vreemd he, mensen die vertrouwen op hun natuurlijk immuunsysteem en gesteund worden door de cijfers die laten zien dat 99,85% van de met corona besmette mensen dit op eigen kracht kunnen afhandelen. En dat is dan nog een gemiddelde.
   Gezonde mensen met een goed immuunsysteem lopen een kans die grenst aan 0 om op de IC terecht te komen.

   Als u zo graag de ongevaccineerden-kaart wilt trekken, richt u zich dan op de mensen die een zeer fragiele gezondheid hebben (mensen met overgewicht of andere onderliggende kwalen) en zich niet willen vaccineren. Overigens hebben die nog steeds het recht dat niet te doen, want in veel gevallen levert zo’n injectie extra risico op voor die mensen.

   En richt u zich ook eens op de gezonde mensen die wel gevaccineerd zijn en met bijwerkingen in het ziekenhuis terecht komen. Zonder vaccinatie was dat niet gebeurd en ook zij houden bedden bezet. Want die bezetting is uiteindelijk uw obsessie.
   Uw redenering is dan: ach dat zijn maar een paar duizend mensen op miljoenen gevaccineerden. Ok, als die paar duizend niet uitmaken, waarom dan wel een paar honderd coronapatienten?

  3. Echtepleb

   Nee hoor op statistieken in combinatie met natuurlijk immuunsysteem, wat niet aangetast is door een experimenteel vaccin maar een vangnet heeft van ivermectine. Succes.

   1. por favor no borres

    Extra ziekenhuisopnames in Oostenrijk door ivermectinevergiftiging
    ‘Dat middel wordt bij schurft voorgeschreven, voor een lever is vier pillen per keer gif’

    “Nu, bij de vierde golf, is er volgens de Oostenrijkse apothekersvereniging een regelrechte run op het middel. Bij navraag bij een apotheek aan de Donau in Linz schudt de apotheker haar witte jas van ergernis. ‘Dat middel wordt bij schurft voorgeschreven’, zegt ze, ‘in pilletjes van 3 milligram. Op internet circuleert het advies om dagen achter elkaar vier pilletjes per keer in te nemen.’ En dat, zegt de vrouw, heeft de afgelopen weken tot ziekenhuisopnames geleid wegens vergiftiging. ‘Voor een lever is een dergelijke hoeveelheid gif.’”

  4. Mistgabel

   Wat een slap, zwak, zielig, triest, sneu leugenachtig mannetje bent u toch.

   Hoopje shit.

   1. Krasvast

    Weet je wat het beste medicijn tegen dat hoopje shit?

    Negeren! 🙂

  5. september

   Er zijn dagelijks ruim 20000 besmettingen,dus er zal wel een lockdown komen.En die Woordkunst met zijn gescheld .Hij geeft steeds meer idiotere reacties ,met de dag meer

   1. Woordkunst

    En hier heb ik er voor jou ook nog een paar schurftig schoothondje met je debiele gedram.
    Loopt andere steeds de maat te nemen qua opmerkingen terwijl jezelf alleen maar impotent kan nablaten als een demente zwakzinnige…

    DaT iS nOu EeNmAaL zO En ZaL nIeT zO gAuW vErAnDeReN!!

  6. leukeditter

   raar misselijk smerig mannetje.. 30% meer int ziekenhuis dan vorig jaar , wat helpen die nepspuiten goed he!!! gisteren een tante van me op de IC en 3 uit mn dorp naar de ziekenhuisafdelingen, ouwere mensen maar allemaal dubbel gevaccineerd. ongevaccineerde 0 . ik hoop dat je nou je bek eens een poosje houtd..idiooot

 2. dumbfarmer

  ah zo wordt dwang en drang genoemd nu: “extra te stimuleren”.

 3. Paardenmiddel

  Als de horeca en de detailhandel nu niet opstaan en zeggen-genoeg_weet ik het niet meer.
  Iedereen weet inmiddels dat vaccinaties niet helpen, noch de lockdowns. In andere landen zijn ze al vrij.
  Dus, geen mondkapjes, nee zeggen en gaan.

  1. dumbfarmer

   dat is het probleem niet. het probleem is dat als je je niet conformeert, dat je gewoon wordt vermorzeld door allerlei ‘bestuurlijke maatregelen’ en een heel leger weekend cursus handhavers en boa’s die nu zichzelf enorm interessant en belangrijk vinden.
   Je wordt gewoon murw gebeukt op die manier en op een gegeven moment geef je het verzet gewoon op.. ook omdat de kosten er voor niet meer te dragen zijn.

 4. por favor no borres

  Sinds:
  dagelijksestandaard.nl/2021/11/thierry-baudet-en-geert-wilders-bekritiseren-caroline-van-der-plas-wat-een-enorm-slecht-idee-zon-omgangsvormendebat/
  is het stil rond BBB.

 5. HD

  Hadden die kneuzen in het kabinet het niet eerst over groepsimmuniteit bij een bepaald percentage gevaccineerden.

 6. HD

  Laten we voorstellen dat links massaal aan de pil van Drion gaat, dat lost alle problemen op.

  1. por favor no borres

   Oh, zijn alleen linkse mensen besmettelijk?
   U lijkt mij een weldenkend, goed ontwikkeld persoon.

   1. Nikita

    De frituursnuifer kan weer eens niet lezen ….

   2. Joko

    Dat zijn ze wel. Ze zijn de giftige spinnen in de maatschappij.

 7. StemPzeweg

  Het is werkelijk bizar dat wij nog eerder alles opsloot gooien dan een 2G systeem invoeren waarvan experts aangeven dat het werkt. Alleen vanwege tweedeling en discriminatie. Schandalig!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.