Schokkend! (Ahem) NPO66 gaat Glazen Huis misbruiken om te evangeliseren over ‘Klimaat’

Nu mensen hun buik vol hebben van angstaanjagerij in verband met corona richt de NPO zich op een andere hobby. Wat zeg ik: dé hobby aller hobby’s van modern links. Het Glazen Huis wordt gebruikt om het evangelie over klimaat (“Klimaatverandering!”) weer te propageren. Hoe? Door het in een soort van broeikas te veranderen, waardoor de temperatuur steeds verder oploopt. Want dat is zogenaamd wat de mensheid te wachten staat als we NU NIETS DOEN!!!!111!! ofzo.

Het Glazen Huis keert dit jaar weer terug tijdens Serious Request van NPO 3FM. In 2018 veranderde het concept ervan in een achterlijke wandeltocht, maar nu gaan we terug naar de originele opzet. Hartstikke leuk.

Of nou ja, totaal niet interessant want dit is natuurlijk vooral een hobby van, voor en door Deug-BN’ers die met dit project wat Deugpunten proberen te scoren.

Hoe dan ook, het is ook bekend geworden wie van 18 tot en met 24 december plaatjes gaan draaien “voor het goede doel”: Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen. Wie kent ze niet.

Wat dat goede doel is? Het Wereld Natuur Fonds. Inderdaad, die organisatie van beroepsdierenslachter prins Bernhard Sr.

Centraal staat dit jaar, aldus Trouw, klimaatverandering. Want daar is op de NPO blijkbaar nog niet genoeg aandacht voor elke f*ck*ng dag.

Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) reageert dan ook quasi-geschrokken op deze aankondiging van de NPO. “Grote verrassing!” schrijft hij. “NPO66 gaat aandacht besteden aan het klimaat. Dit had niemand zien aankomen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Inderdaad. Het Glazen Huis dat over klimaatverandering gaat. Dat is wel héél schokkend…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Albert Egberts

  “Het Glazen Huis wordt gebruikt om het evangelie over klimaat (“Klimaatverandering!”) weer te propageren.”

  Vergis je niet, er zijn nog steeds mensen die de klimaatproblematiek ontkennen en beschouwen als een geloofsdogma van dwaallichten.

  1. Woordkunst

   Vergis je niet, je hebt nog steeds mensen die critici wegzetten als ontkenners

   De deugende drammers weten zelf ook wel dat er niks zo natuurlijks is als klimaatverandering en dat het aandeel van de mens schromelijk overschat wordt.
   Behalve ontbossing, ontbossing is wel degelijk aantoonbaar, direct te leiden naar menselijke invloed en direct te beïnvloeden door menselijk handelen.

 2. Appelstroop

  Goede zaak! Er is in Limburg een rivier buiten haar oevers getreden, wordt dan toch wakker stommelingen! Dit komt door de climate change.

  1. Klaus Schwab

   Onzinnig om de overstromingen in Limburg aan klimaat veranderingen te linken. Overstromingen van rivieren is van alle tijden. De Elbe bij Dresden is in 2002 gigatisch buiten zijn oevers getreden. Hoogste waterpeil ever ! Echter ook in 1932, 1803, 1768, en 1697 zijn er ernstige overstrommingen geweest. Waarschijnlijk zullen er dieper in de geschiedenis nog grote overstromingen van deze rivier zijn geweest, maar daarvan ben ik niet op de hoogte.

   1. Albert Egberts

    Natuurlijk, die overstromingen hebben niks met de opwarming te maken.

    😜

    1. RvdBe

     Die overstroming is slechts een rivier die buiten zijn oevers treed na een hevige regenval, dat wij dat een ramp noemen komt omdat wij verzonnen hebben om huizen neer te zetten vlak naast die oevers, de natuur noemt zo,n rivier die buiten “onze” oevers treed echt geen ramp.
     Blijft uiteraard triest voor de getroffenen maar daar houd de natuur geen rekening mee.

    2. Woordkunst

     Hebben er inderdaad niks mee te maken, je leert het al!

    3. Klaus Schwab

     Inderdaad Albert Egberts. Het is gewoon een natuurlijk proces dat zich eens in de zoveel tijd voordoet. In 1697 werden er amper fossiele brandstoffen gebruikt. Straks ga ze hier ook nog beweren dat de St. Elisabeths vloed in 1421 ook door klimaat verandering is gekomen

     1. september

      Het is wel sinds de jaren 60 steeds warmer geworden,geen slechts zomer meer.en hele strenge winters zijn er ook niet meer.

     2. Marcoweer

      @September: geen slechte zomers meer? Was afgelopen zomer dan zo goed?

    4. Krasvast

     Wil je echt effect hebben? Negeer hem, succes verzekerd.

    5. CZ

     Nee dat heeft niets met klimaat te maken

 3. roodkapjelusttaart

  Mensen we zullen allemaal wegzinken in het WEF moeras, we are the borg you will be assimilated resistance is futile.

 4. KippiX

  Hoe gaan ze die temperatuur dan steed hoger laten oplopen?
  Centrale verwarming? Slecht voor het milieu en niet klimaat neutraal.
  Aggregaat? Slecht voor het milieu en niet klimaat neutraal, teveel co2.
  Open haard? Slecht voor het milieu en niet klimaat neutraal, teveel co2. Plus teveel overlast voor omwonenden.
  Allesbrander? Slecht voor het milieu en niet klimaat neutraal, teveel co2. Plus teveel overlast voor omwonenden.
  Daarnaast worden alle componenten aangevoerd en geplaatst door dieselvoer-en- werktuigen. Lekker klimaatneutraal allemaal.
  Zo kennen we NPO66, hypocriet tot op het bot!

 5. LifeBuddy

  Schokkend dat de arische sLinkse degenen zijn die dit klimaat hebben veroorzaakt en nu de grootste hypocriete muil hebben om er onderuit te komen. Het Volk gaat gewillig mee, in de Tirannie over de rug van onze kinderen. Zie hier hoe de klimaat criminelen de belgen alvast het hand boven het hoofd gaan houden. Kots!!!
  h**ps://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/veel-giftig-pfas-in-rioolwater-west-brabant-over-de-herkomst-tasten-we-in-het-duister~aee86373/

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 6. HD

  Volgens de Fuhrers van Europa valt het nog wel mee, zij nemen voor een ritje van een uur met de dienstauto liever het vliegtuig.
  Dus lekker stoppen met dat gezeik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.