Wybren van Haga fileert coronapaswaanzin: ‘Er is geen sprake van een coronacrisis maar van een zorgcrisis’

Gisteravond was Tweede Kamerlid Wybren van Haga te gast bij de talkshow Jinek waar hij de QR-maatregel flink afkraakte. Van Haga wil een structurele verhoging van de IC-capaciteit, want Nederland kampt duidelijk met een zorgcrisis. De politicus maakte duidelijk dat de coronapas één grote farce is. Besmette gevaccineerde Nederlanders kunnen wél overal naar binnen, terwijl ongevaccineerde Nederland op voorhand worden geweigerd. 

Het is al langer een belangrijk argument tegen de dwingelandij van de coronapas: waarom kunnen besmette, gevaccineerde Nederlanders wél vrij bewegen in de samenleving? De overheid beweert een corona vrije zone te creëren door de coronapas in te voeren en daarmee ongevaccineerde Nederlanders buiten te sluiten of de drempel hoger te leggen om binnen te komen. Ondertussen krijgen gevaccineerde mensen een vrijbrief, ook al zijn ze besmettelijk. Wat natuurlijk bespottelijk is aldus Wybren van Haga.

Van Haga zat bij Jinek om haarfijn uit leggen hoe discriminerend de coronapas wel niet is en waarom hij naar de rechter stapt:

“Die coronapas is voornamelijk een discriminerend iets, er wordt een groep uitgesloten van de samenleving en zet ook de samenleving tegen elkaar op. Je ziet een enorme onverdraagzaamheid ontstaan. En die 250.000 mensen [de ondertekende aangifte gestart door BVNL] die voelen die discriminatie en omdat het in de politiek moeilijk is, je hebt aan de ene kant de collectivisten die vinden dat we ons allemaal moeten scharen als een grote groep en dan mag je best iemand vaccineren om te helpen. En dan heb je de mensen die kiezen voor de individuele vrijheid aan de andere kant. Politiek is dat niet op te lossen, dus ik dacht laat ik nu kijken wat een rechter vindt.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Van Haga legde bij Jinek uit dat de zogeheten collectivisten niet meer willen inzien dat de coronapas zo’n ingrijpende en discriminerende maatregel is, dat hij simpelweg genoodzaakt was om naar de rechter te stappen. De kwestie kon niet meer in de politieke arena worden beslecht. De gang naar de rechter is niet heel gek, met mensen als Hugo de Jonge aan het roer kan je kritiek blijven leveren tot je een ons weegt. Hij zal toch nooit luisteren naar kritiek en goed bedoelde raad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Albert Egberts

  Van Haga wil de IC-capaciteit vergroten. Dat wil het Kabinet ook, dus dat komt goed uit.

  1. por favor no borres

   Zou de huisjesmelker al weten waar dat blik met gediplomeerde ICverpleegkundige staat?

   1. Albert Egberts

    De huisjesmelker is een oplichter en weet dat zijn alternatief helemaal geen alternatief is.

  2. Mistgabel

   Ze hebben alleen maar afgebroken.

  3. RvdBe

   Eerst halveren en dan zeggen dat je ze toch maar weer terug wilt.
   Hetzelfde als met defensie: eerst kapot bezuinigen, als er dan een oorlog uitbreekt proberen je leger op orde te krijgen.
   Rutte is geen visionair, hij reageert op situaties en is daarom een slechte premier.

  4. AS210854

   Alleen het kabinet doet dat niet.

 2. Mistgabel

  Zal eens tijd worden dat de Jonge & co achter de tralies verdwijnen.

  1. Albert Egberts

   Op grond van welke aanklacht?

   1. Mistgabel

    Malafide vaccins verkopen, dwang en bedrog van het Nederlandse volk.

    Minimaal.levenslang.

    1. por favor no borres

     Malafide vaccins?
     Knap gevonden.

   2. por favor no borres

    Welke aanklacht?
    Dat 85% van Nederlanders een dodelijk vaccin heeft gekregen.
    Een volkstribunaal, welke 10% van de bevolking vertegenwoordigt, zal hem vast en zeker veroordelen.

    1. Mistgabel

     In ieder geval voor bedrog vaccins.
     Mensen troep in laten spuiten dat totaal niet werkt wat beloofd is.

     M.a.w. bedrog dus…

     1. Mistgabel

      Dat u geen aanklacht voor die flop indient.

     2. por favor no borres

      Portugal, 98% van de volwassenen gevaccineerd, nauwelijks besmettingen.
      Hadden wij maar dat effectieve Portugese vaccin.

   3. dumbfarmer

    hoogverraad om 1 te noemen..

 3. maraton

  Als de VVD je eruittrapt wegens je louche handeltje dan deug echt nergens meer voor.
  HBVL Dit betekent niets anders dan Het Belang Van Haga.
  Terecht dat de topadvocaat de kachel met hem aanmaakte.
  Nogmaals; Vuilnisman kan deze zak ook nog mee?

 4. DubbelZout

  Juist: niet meer rookmelders maar meer brandweer
  Genezen is beter dan voorkomen

 5. Joko

  “….We weten dat dit gepland is. We zijn niet achterlijk. De ziekenhuizen liggen niet vol met coronapatiënten. De ziekenhuizen liggen vol met gevaccineerde patiënten, aldus een verpleegster van het Flinders Medical Centre in Adelaide (Zuid-Australië) afgelopen week tijdens een protest in Adelaide tegen de vaccinatieplicht….” Van de 38 patienten waren er 30 gevaccineerd.

  1. Jack Flash

   Wees verheugd.
   Er staat nog genoeg op het prikmenu komende jaren.

   Hoezee.

  2. por favor no borres

   Volgens de geneesheer directeur van het opname-centrum voor gierende hartkleppen, rammelende nierstenen, loopneuzen en zwevende ribben heeft 95% van de patiënten de lagere school op te jonge leeftijd verlaten.
   U bent gewaarschuwd!

   1. Woordkunst

    Jammer dat ze niet veel voor uw spontane breinrot kunnen betekenen.

    Nog maar een spuitje dan?

   2. september

    Inderdaad inderdaad onder de gevaccineerden zijn er veel die een lage opleiding hebben.En in Portugal hebben ze echt geen andere vaccins dan hier.Daar is ook 98% gevaccineerd,en je maar zien of dat hier ooit gehaald gaat worden.

    1. Fax uit Darmstad

     Beftember,

     Heeft u weleens van Zweden gehoord?

     1. Woordkunst

      Dat moet hij eerst aan Albertje vragen,
      Befemmer is niet zo van het zelfstandig denken

    2. Human Beast

     @zaktember: “en je maar zien”
     Ftop zak lucht.

 6. KippiX

  Het gevaar zit ‘m wel in het gegeven dat wanneer de rechter uitspraak doet en vindt dat de qr code met al z’n bijwerkingen wel is toegestaan en niet discriminatoir is, de deur voor de jonge en al die andere prutsers verder wordt opengezet. En kan het maar zo eens zijn dat ze nog meer druk gaan uitoefenen en wij met nog meer gebakken peren komen te zitten. Beetje kielekiele…

  1. Albert Egberts

   Ja, de kans is groot dat Haga bot vangt bij de rechter en daarmee is zijn argument over discriminatie van ongevaccineerden ook van tafel geveegd.

   1. Branzino

    Ik vind wel, dat Van Haga nu een grote draai maakt. Niet zo lang geleden was corona/covid voor hem een stevige verkoudheid of griep. Niet veel aandacht waard en zeker geen aanleiding voor veel ophef en hoge (maatschappelijke) kosten. Nu zijn naar zijn oordeel maatregelen als verhoging van de zorgcapaciteit ten onrechte niet genomen en zijn dus nu grote investeringen in de gezondheidszorg gewenst. Waarom? Om corona eronder te krijgen, misschien? Iets anders kan ik niet bedenken. Die miljarden-investeringen in de IC-capaciteit dienen toch maar één doel: corona bestrijden? Jullie weten wel, dat griepje! Het kan verkeren.

   2. Krasvast

    “Ik vind…”

    Dat boeit niemand.

    1. Branzino

     @Krasvast
     “Dat boeit niemand.”
     Behalve jou dan, want je neemt toch de moeite om te reageren.

     1. Trithing

      Branzino begrijpt Haga’s standpunt inderdaad niet..

  2. Jack Flash

   Met een door verrotheid gesloopte trias politica geef ik het idd weinig kans Kippix.

  3. dumbfarmer

   en omgekeerd.. dus dat de rechter in het voordeel van van Haga een uitspraak doet, krijgen we gewoon weer dezelfde klucht als eerder met die lockdown.. ze jagen er effe snel een uitstel en nieuwe wet doorheen, klaar.

   1. henk43

    van Rosmalen op radio 1: “Al draagt hij nog zo,n duur pak,
    Hij is en blijft een enorme z…”

    1. EvertB

     Henk43 refereert aan de ode van Marcel van Roosmalen aan Wybren van Haga.

     Hier te zien en te beluisteren:

     h!tps://twitter.com/i/status/1458037918837219334

    2. Albert Egberts

 7. Tommy76

  Coronapas werkt averechts, dat is nu zelfs tot de koppigste personen doorgedrongen.

  Ziekenhuizen stromen vol met dubbel gevaccineerden. In Gent en Antwerpen liggen inmiddels 100% gevaccineerden op de IC’s.

  Nederland heeft de mogelijkheid gehad om een IC boot inclusief verzorgend personeel te huren. Dit is tot twee -of driemaal afgeslagen.

  Over een tijdje komen de, voorheen gezonde mensen, met een, door de experimentele vaccins gesloopte immuunsystemen, ook nog eens in het ziekenhuis te liggen… Maak je borst maar nat!

  Las vandaag in de krant dat er nu in paniek boosterprikken gezet moeten gaan worden bij de kwetsbare ouderen. Weer lekker te laat! En het kan niet eens want de meeste ouderen hebben net hun griepprik gehad dus ze moeten nu minimaal 2 weken wachten anders gaat het fout. Waarschijnlijk gaan ze nu toch in paniek de boosterprikken zetten zodat er nog meer ouderen onnodig gaan sterven.

  De rest van de proefkonijnen gaan dan binnenkort ook verplicht aan de boosterprik. CEO Pfizer heeft in Jinek gezegd dat ze echt geen flauw idee hebben wat dit allemaal gaat doen met het immuunsysteem… Fingers crossed dus maar!

  De laatste cijfers uit Portugal: ruim 1180 nieuwe besmettingen. Cijfer stijgt weer zoals voorspeld.

  1. Branzino

   @Tommy76
   “In Gent en Antwerpen liggen inmiddels 100% gevaccineerden op de IC’s.”

   Wat bedoel je daarmee? Zijn in de ziekenhuizen in Antwerpen en Gent alle opgenomen covid-patiënten gevaccineerd? Dat is in strijd met berichten van een paar dagen geleden, toen 1 ziekenhuis in Antwerpen dit meldde voor een heel klein aantal bedden. En een Gents ziekenhuis had nog geen enkele gevaccineerde, maar had niet het vertrouwen dat dit zo zou blijven.

   Of bedoel je, dat er in die ziekenhuizen mensen zijn opgenomen die 100% gevaccineerd zijn, dus 2 prikken hebben gehad. Maar dat is geen nieuws, want dat is altijd zo gecommuniceerd. Hoogstens valt de besmetting en besmettelijkheid van gevaccineerden ietsje tegen. Maar de bescherming wordt nog steeds als heel hoog beschouwd.

   1. Trithing

    Branzino wil maar niet toegeven…en gaat wederom in de nuance om de kern maar niet te hoeven bespreken…

    1. Branzino

     @Trithing
     “… gaat wederom in de nuance om de kern maar niet te hoeven bespreken”

     Nee hoor, ik wil alleen eerst weten wat Tommy76 als de kern ziet.

 8. Tommy76

  Vaccineren doe je voor een ander…

  Inderdaad! Voor Pfizer, Moderna, Janssen…

 9. Tommy76

  De vaccins werken zo goed dat iedereen straks een derde prik gaat krijgen…

  Doet me denken aan die oude wasmiddelenreclames: ‘Vernieuwde formule! Wast nu nog schoner!’

  Uiteindelijk begreep iedereen dat het onzin was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.