Caroline van der Plas hekelt op slot gooien Nederland door RIVM “modellen”: ‘Boeren waren niet zo gek toen ze optoerden naar Den Haag’

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas is helemaal klaar met de obsessie van Haagse bestuurders voor modellen. De agrarische sector is al jaren slachtoffer van deze zogenaamde modellen, maar nu blijkt uit onderzoek van Follow The Money dat ook ons coronabeleid compleet gebaseerd is op modellen. Modellen die wetenschappelijk gezien aan alle kanten rammelen. Van der Plas vindt het dus niet zo gek dat Nederlandse boeren twee jaar terug “optoerden naar Den Haag”. 

Uit onderzoek van Follow The Money blijkt dat de wetenschappelijke basis voor de QR-maatregelen in ons land aan alle kanten rammelt. De onderbouwing van de QR-maatregel werd onder de loep gelegd en de uitkomsten van het onderzoek zijn nogal schokkend: het kabinet en het OMT blijken zich grotendeels te baseren op twee modellen. Die allebei, wetenschappelijk gezien, rammelen.\

Het ene model komt van de TU Delft en het andere model komt van een denktank van de voormalig Britse premier Tony Blair. De denktank zelf is een groot voorstander van de invoer van een biometrische paspoort en pleit hier al jaren voor, ze is dus allesbehalve objectief in de kwestie of een QR-maatregel nut heeft of niet. Het model van de TU Delft is gebaseerd op een fictief evenement van 100.000 bezoekers, de onderzoekers die dit model hebben gemaakt gaven aan dat hun onderzoek ook niet vraag beantwoorde of een coronapas wel of geen zin had. De overheid heeft dus gebruik gemaakt van modellen die dus vrij waardeloos zijn.

BBB-politica Caroline van der Plas hekelt deze obsessie voor modellen. Het is niet voor het eerst dat onze overheid het beleid baseert op modellen, modellen die overigens alles behalve betrouwbaar zijn. De agrarische sector wordt al een paar jaar lastig gevallen door dit soort RIVM-modellen, aldus Van der Plas.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ook voormalig CDA-lid Pieter Omtzigt heeft zich al meermaals uitgesproken tegen dit soort ‘modellenbeleid’. Het demissionaire kabinet moet stoppen met beleid maken dat alleen gebaseerd is op modellen, en ook eens kijken naar de werkelijke situatie. De coronapas is er doorheen geramd op basis van niet valide modellen, wat natuurlijk een grove schande is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Mistgabel

  Tuurlijk, het gaat ook om de nutteloze QR-code.

  Voordeel vrij reizen van de EU kan dan ook meteen de prullenbak in.
  Direct stoppen met die shit dan maar.

 2. Mistgabel

  In China en Japan zijn QR-codes niet meer weg te denken ANP

  h*tps://nos.nl/artikel/2268089-2019-zal-het-jaar-van-de-qr-codes-worden

  Allemaal allang voor corona in de pen…

  1. por favor no borres

   Frontnieuws.çöm:

   Sluitend bewijs: Covid-19 was gepland om de Nieuwe Wereldorde te lanceren

   Blijf uit de buurt van de gevaccineerden, het is officieel, van Pfizer’s eigen documenten

   60.000 wetenschappers en artsen ondertekenen de The Great Barrington Declaration tegen massale mRNA-vaccinaties

   Iedereen heeft dit gemist… Gevaccineerde mensen hebben tot negen keer meer kans op een ziekenhuisopname dan ongevaccineerde mensen.

   Mistgabel beoogde nieuwe minister voor volksgezondheid.

   1. Mistgabel

    Wees maar blij dat ik geen minister-president word, dan gaat het hele land op zijn kop.
    U en uw soortgenoten krijgen van mij dan een gratis enkeltje op een NGO boot richting Afrika of het Midden-Oosten.

 3. Piet Paaltjens

  De mo0dellen van het PBL komen Caroline niet goed uit.

  De rest is gewauwel.

  1. Adriaen van Bergen

   Je leeft in een droomwereld, die eindigt in de hel.

   1. Piet Paaltjens

    Rustig maar, malle kerel.

    1. Adriaen van Bergen

     Je zou eens op frontnieuws kunnen kijken. Degene die deze website bijhoudt, is vele malen diepgaander dan alles wat je via de NPO tot je toegediend krijgt.

     Maar, neem gerust de experimentele prik, de vervolgprik en de “boosters” tot het einde van je leven, waarvoor de producenten de verantwoordelijkheid hebben ingeleverd, waarbij alle proefdieren zijn gestorven.
     Voor een virus met een IFR van 0,15%, met een gemiddelde leeftijd van overlijden van 81 jaar, vaak met onderliggend lijden.

     1. por favor no borres

      Je zou eens op frontnieuws kunnen kijken.

      frontnieuws: januari 16, 2021
      Duitsland richt Corona interneringskamp op voor “quarantainebrekers”
      In Saksen is het eerste interneringskamp voor de gedwongen opvang van “quarantainebrekers” gebouwd.

     2. Mistgabel

      IM KNAST DER QUARANTÄNE-VERWEIGERER
      Wer nicht hören will,
      muss sitzen!

      Quelle: BILD
      22.01.2021

      Von: DANIEL PETERS
      22.01.2021 – 12:23 Uhr
      Neumünster (Schleswig-Holstein) – Lieber Stubenarrest oder Knast, das ist hier die Frage …

      Der Norden macht ernst: Wer sich in Schleswig-Holstein künftig trotz mehrfacher Ermahnung nicht an die behördlich angeordnete häusliche Corona-Quarantäne hält, landet hinter Gittern!

      Der Kreis Segeberg hat in der verwaisten Jugendarrestanstalt Moltsfelde ein Gefängnis für Covid19-Querulanten eingerichtet.

      Zoek op titel Bild, krijg de link niet ingeplakt.

     3. Mistgabel

      Moet in de reguliere staan, anders klopt het volgens por favor niet.

      Nou, Bild ook niet goed porretje?

    2. september

     En Piet zwijg maar niet in tegenstelling tot wat sommige hier vinden

   2. Emma Louise

    Onze Adriaen bezocht vandaag zijn kerk en de voorganger preekte hem uit zijn droom. 😂

   3. Antihedo

    Piet heeft gelijk. Het vervelende van modellen is, dat ze er wel eens naast zitten. Het voordeel van modellen is dat ze veel goedkoper zijn. De emissies van de agrariërs worden nu berekend door kentallen te nemen en die in een model te stoppen. Waar Caroline nu voor pleit is dat per agrariër de emissies worden bepaald. De agrariër kan dan rekenen op een extra kostenpost van een paar ton. De wil de boerenstand op nog meer kosten jagen en gewoon kapotmaken.

  2. Mistgabel

   U leest niet goed, zelfde kwaal als por favor.

   Uit onderzoek van Follow The Money blijkt dat de wetenschappelijke basis voor de QR-maatregelen in ons land aan alle kanten rammelt. De onderbouwing van de QR-maatregel werd onder de loep gelegd en de uitkomsten van het onderzoek zijn nogal >>>> schokkend<<<>>>> Die allebei, wetenschappelijk gezien, rammelen. <<<<<

  3. Trithing

   Wat Caroline zegt komt pietje niet goed uit, zij is bij machte om pietje uit zijn natte coronadromen te halen…

   1. AS210854

    🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂👍

   2. Pauline Kummer

    Er zijn veel probeersels geweest maar niemand krijgt de VVD eronder. Wilders kletst zich uit een regeringsverband met domme Islam uitspraken. Het Forum piept zich buiten de interesse van de kiezer.

    1. Trithing

     Daar zijn minstens 1,6 miljoen kiezers het niet nee eens

     1. Pauline Kummer

      Die worden door Wilders politiek “on hold” gehouden. En vinden dat wel best denk ik zo.

     2. Trithing

      Nee dat worden ze helemaal niet, wat wij wel zien is dat 1,6 miljoen kiezers bewust in hun bek worden gespuugd door de gevestigde elitaire aristocratische bovenlaag paulien

   3. Antihedo

    Als je geen modellen gebruikt, hoe ga je het dan wel doen? Alles uit de duim zuigen? Trial and error? Hoe kun je zonder model voorspellingen doen?

  4. leukeditter

   Piet hou je bek en ga een eindje zwemmem,,kwartiertje onder water en je bent het ventje

  5. Arbeider65

   Jij mag Caroline niet. Goed te merken. Maar FtM heeft wel eens vaker het bij het rechte eind gehad en ze hebben uitstekende artikelen. Ik lees ze graag.

 4. por favor no borres

  Zouden ze in de rest van de wereld ook de modellen van de TU Delft en van een denktank van de voormalig Britse premier Tony Blair gebruiken?

 5. janszm

  Mijn eigen denktank geeft aan dat ik de rest van mijn leven geen corona krijg
  Aan zo’n model heb je iets.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.