De staat pleegt een coup! Wappies hebben gelijk: samenwerking met Great Reset WEF en ‘permanente verandering’ van dagelijks leven

Het is dan eindelijk zover: de mainstream media én anonieme bronnen rond het kabinet geven toe dat de zogenaamde Wappies al die tijd gelijk hebben gehad. Ja, er vindt een hechte samenwerking met het World Economic Forum dat een Great Reset wil invoeren en, in het licht daarvan, het kabinet wil de manier waarop wij leven drastisch veranderen. Dit zijn geen “samenzweringstheorieën” meer van een paar paranoïde figuren. Het is officieel beleid van het kabinet.

De Telegraaf bericht vandaag dat bronnen rond het kabinet (dat wil zeggen: leden van het kabinet zelf) toegeven dat ze van plan zijn om het dagelijks leven van Nederlanders permanent te veranderen.

“Iedereen moet zijn leven zelf aanpassen,” aldus de bronnen die uitleggen dat Hugo de Jonge in het geheim hard aan het werk is om te doen wat “Wappies” al twee jaar voorspellen. “Familiereünies in de zomer, kleine theatervoorstellingen in de winter, thuisonderwijs bij een nieuwe lockdown.”

Het “langetermijnplan”, waarover niemand heeft mogen stemmen, bestaat uit drie periodes:

 1. ’basispakket’: basisnormen zoals bijvoorbeeld mondkapjes dragen, goed handen wassen en geen handen geven, blijven het hele jaar gelden.
 2. ’winterpakket’: in de zomer mag er meer dan in de winter. Dit wordt intern ook wel ’griep plus’ genoemd. Net als de griep steekt corona in de gure maanden de kop op en daar moeten we ons gedrag op aanpassen.
 3. ’noodpakket’: als het echt niet goed gaat, wordt toch weer de lockdown van stal gehaald. Maar: niet meer de ’lompe lockdown’ van afgelopen weekend, aldus een bron. „Want dat is het slechtste dat je maar kunt hebben.”

Een paar voorbeelden: het kabinet wil ervoor zorgen familiefeesten alleen nog gehouden worden in de zomer. Culturele massa-evenementen mogen ook in alleen in de zomer. In de winter mogen er dan mogelijk alleen nog wat theatervoorstellingen gehouden worden voor klein publiek. Met andere woorden: voor de superrijken en politici. Daarnaast moeten leerlingen en hun ouders er ernstig rekening mee houden dat in de winter kinderen vanaf nu steevast thuis les krijgen, via het internet.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar wacht, het kan nog erger. Want het kabinet wil ook de steun voor ondernemers helemaal afschaffen. Die moeten hun eigen broek maar ophouden. Ze weten wat er aankomt in de winter, en moeten daar maar rekening mee houden in de planning.

Let wel, dit is dus beleid van de staat waardoor zij vreselijk lijden, maar dat moeten ze ZELF opvangen. Het is godsgruwelijk. Een misdaad tegen het volk. Iets anders kan ik er niet van maken.

Great Reset en het WEF

Natuurlijk zijn er mensen die zich afvragen hoe dit toch kan? Het is zo gek. Zo overdreven.

Nou, zoals de “Wappies” óók al tijden zeggen is de uitleg heel simpel: het kabinet werkt actief met het World Economic Forum om de Great Reset van Klaus Schwab te realiseren. Mark Rutte deed nog of hij geen idee had wat dat precies was, maar uit documenten die nu gedeeld zijn met de Tweede Kamer – op aandringen van FVD – blijkt dat dit een grote, grove leugen was.

Lees dit maar: communicatie tussen het WEF en Sigrid Kaag, waarin het WEF stelt dat ze zo leuk samen werken om de Great Reset uit te voeren.

Of dit met betrekking tot Wopke Hoekstra:

Dit bewijst voor eens en altijd dat onze overheid de zieke Great Reset van het WEF en Schwab omarmen. En ja, dat is doodeng. Want als je het boek van Schwab leest waarin hij uitlegt wat die Great Reset behelst, nou, dan lopen de rillingen je over het lijf. Ze willen dat er een totalitaire controlestaat komt, dat het menselijk lichaam gemengd wordt met moderne technologie, dat de staat alles weet over iedereen, dat intermenselijk contact tot een minimum beperkt wordt, dat de staat alles kan zien met betrekking tot de financiën van mensen, waar ze naartoe gaan en hoe laat, wat ze eten, zelfs hoeveel stikstof ze zogenaamd uitstoten, en natuurlijk alle medische informatie.

Als je denkt dat China erg is moet je dat boek maar eens lezen; de Stalinistische gekken in Beijing zijn er niets bij. Wat zij doen is slechts een testrun. Het échte totalitaire regime komt er nog aan.

Coup

Aangezien we hier nooit over hebben mogen stemmen valt er maar één ding over te zeggen: het kabinet pleegt hier – samen met het WEF – feitelijk een coup. Onze hele manier van leven wordt aan flarden geschoten. De samenleving wordt totaal opnieuw ingericht. De overheid krijgt meer macht dan politici ooit hebben kunnen dromen. En geen Nederlander die daar op gestemd heeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is tijd om op te houden met al het Deugen en al de angst om de waarheid te zeggen – “want stel je voor dat we Wappies genoemd worden!” We zijn in de strijd verwikkeld van onze generatie. Het einddoel van de boven ons gestelden is de invoering van een totalitaire controlestaat die zijn weerga niet kent. De onze moet zijn: de bescherming van onze vrijheid, ten koste van alles.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. leukeditter

  nou van dubbelkut ,, het gaat gebeuren he of is dit weer onzin

 2. Paardenmiddel

  Er is een probleem: mensen moeten erin meegaan.
  Veel Amerikaanse staten doen niet meer mee. Biden is verleden tijd. Overal zijn er demonstraties in europa. Men wil dit niet.

  1. dumbfarmer

   of men wil of niet is irrelevant. Zolang het domme stemvee op diezelfde partijen blijft stemmen wordt het gewoon door je strot gepropt.
   En zoals we gemerkt hebben, zijn we met zijn allen maar al te bereid dat achterlijke qr scannen te gaan doen, onder toeziend oog dalijk van een compleet leger ns.. sorry: boa’s.
   Zodra iemand dan buiten de lijntjes stapt, dan wordt die als afschrikmiddel met de grond gelijk gemaakt..
   dat soort systemen kennen we ergens van…. vooral uit regionen waar de EU vooral schande van roept…

   1. aerosol

    Je hebt hier te maken met de grootste machten in de wereld. Niet luisteren is geen energie of geen voedsel. Ze kunnen doen wat ze willen.

 3. Kokkie_2

  Michael.
  Hartelijk dank voor het delen van uw FvD-promotie twitter draadje.
  De door Kanter gesignaleerde halvering zal na deze onthulling omslaan in een verviervoudiging van het aantal zetels voor FvD.
  Wat een mooi lichtpuntje in deze duistere en donkere tijden.

 4. toetssteen

  Dank Michael, plus 10 van mij.
  Ik ben blij dat mijn lieve echtgenoot in rust en vrede mocht heengaan omringd door naasten. Dat zijn uitvaart hartverwarmend was. Dat ik nu bij vlagen mijn ogen eruit huil, doet niet af aan de dankbaarheid dat zijn heengaan een mooi besluit was.

  1. Harry Haller2

   Veel sterkte Toets. Dat je de kracht en steun moge krijgen om je verlies te dragen.

   1. Kokkie_2

    Stille tocht op zaterdagavond?

    1. Harry Haller2

     Een viezerik als jij is het doodschoppen niet waard. Afval.

     1. Kokkie_2

      Harry Haller2 1 week geleden
      Ik geloof in absolute vrijheid van meningsuiting: iedereen moet kunnen zeggen wat ‘m goeddunkt. Inclusief onzin, beledigingen en laster. Stap maar naar de rechter als je je beledigd voelt.
      Echte vrijheid van meningsuiting is onvoorwaardelijk.

     2. Harry Haller2

      Precies. Daarom zeg ik ook tegen jou wat ik meen. Je bent moreel gezien een smeerlap zonder inlevingsvermogen.

     3. Kokkie_2

      Harry, begin een online Condoleance register voor iemand die je niet kent.
      Het nieuwe Deugen van Harry.
      Tis hier geen Viva forum.

     4. Harry Haller2

      Q.e.d.

    2. LifeBuddy

     _2 Een stille tocht voor al die weerloze mensen en kinderen, die door jouw extreem sLinkse toedoen teloorgaan, Ruggeprikker!!!
     nu-klimaat/6174160/losbreken-ijsplaat-antarctica-slecht-teken-voor-toekomst-van-nederland.html
     De VVD zet een domino reactie in gang.

    3. Xyz1234

     Kokkie_2, u bent ook alweer zo’n harteloos persoon. Wat is er met u gebeurd waardoor u zo geworden bent?

     1. Woordkunst

      Vermoedelijke bijwerking van de vaccinaties?
      Het is opvallend hoeveel “geprikten” dezelfde bijwerkingen tonen:
      -compleet gebrek aan empathie
      –craniale fermentatie
      -complete mentale verwarring, weten bijvoorbeeld niet meer wat fascisme betekent om maar wat te noemen

      Het is naar om te zien hoe sommige mensen zich zo hebben laten opfokken door een MSM die alleen maar uit is op sensatie…

     2. Xyz1234

      Woordkunst: vooral uw laatste zin beschrijft de treurige waarheid.

    4. Joko

     Misselijkmakende gevoelarme reactie. Je bent een minderwaardig persoon.

  2. Gregorius van Dubbeldam

   Eerlijk gezegd begrijp ik weinig van dit bericht.

   1. Harry Haller2

    Lees wat Mar (hieronder) schrijft.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Mar stelt de vraag die ook bij mij rees. Is dit een bericht van Toetssteen of van zijn vrouw?

     1. Dubblecheck

      Dat je niet om een bron vraagt ??
      Dat verbaasd mij eigenlijk.

      En Toets gecondoleerd met U partner.

     2. september

      Toetsteen blijkt hieruit een vrouw te zijn want ze heeft het over zijn uitvaart.Maar het heeft niks met het bericht van Michael te maken.

    2. Gregorius van Dubbeldam

     En wat heeft Michael hiermee te maken?

     1. Marcoweer

      Het kwartje valt bij mij nu pas. Ik dacht altijd dat het meneer Toetsteen was en laatste paar keren bleek het een vrouw te zijn. Heel veel sterkte met uw verlies vrouw van Toetsteen.

     2. Gerda2

      Ik zit er ook wel mee. Het taalgebruik in het bericht lijkt niet op dat van Toetssteen. De uitvaart zou er zijn geweest, terwijl hij hier 4 dagen terug nog heeft gepost.

      dagelijksestandaard.nl/2021/12/exclusief-thierry-baudet-deze-terreur-is-onlosmakelijk-deel-van-een-totalitair-regime-demonstreer-en-weiger-mee-te-doen/

     3. Gregorius van Dubbeldam

      “ terwijl hij hier 4 dagen terug nog heeft gepost.”

      Nee, gisteren nog, en in de onmiskenbare stijl van Toetssteen.

     4. Gerda2

      Als dat zo is Gregorius, dan is het wel heel vreemd.

     5. Gerda2

      Gregorius, inderdaad gisteren werd door Toessteen o.a. het volgende bericht geplaatst:

      Yeps! Mijn jongste zoon, begin van het jaar corona, braaf twee prikjes gehaald en guess, hij is positief getest.
      En vrijdag moet hij weer testen, samen met zijn vrouw die negatief testte.

     6. Dubblecheck

      Zijn jullie nu echt een COMPLOT aan het onderzoeken?
      Mijn god zeg……..

     7. EvertB

      In mijn beleving is toetssteen een vrouw.

      Uiteraard veel sterkte gewenst.

     8. Gregorius van Dubbeldam

      “ In mijn beleving is toetssteen een vrouw.”

      Nee, hij profileerde zich hier altijd als een man met vrouw en kinderen. Ik heb me vaak geërgerd aan zijn gewoonte hier irrelevante persoonlijke informatie af te drukken.

  3. ikweetwatikwil

   Heel veel sterkte toetsteen.

  4. toetssteen

   Even voor alle duidelijkheid, het oorspronkelijke account was van mij. Mijn man is er na enige tijd mee verder gegaan omdat ik met andere dingen bezig was. Na zijn dood heb ik mijn account weer opgepakt. Ik hoop dat dit eea verduidelijkt.

   Voor allen die mij gecondoleerd hebben, mijn oprechte dank.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Ik geloof hier helemaal niets van. De bijdragen van eergisteren waren zonder enige twijfel van Toetssteen zelf, de man die hier jarenlang bijdragen heeft geplaatst van overigens twijfelachtig niveau.

    Dit is overigens een debatblog, niet een chatbox voor wel en wee.

    😕

    1. Woordkunst

     Dat is niet aan jou om daar over te oordelen, net als wat in jouw ogen “niet relevante” informatie voor deze site is.

     Als je hier zou rondvragen hoe relevant jouw gemier is dan weten velen het antwoord wel….

 5. AS210854

  Wel frappant is, dat bijna alle moslim feestdagen in de zomer zijn.🤔

  1. Branzino

   @AS210854

   Wel frappant is, dat bijna alle moslim feestdagen in de zomer zijn.”

   Behalve in ieder geval dan de belangrijkste, de Ramadan en het Suikerfeest.

 6. dumbfarmer

  de grootste ‘grap’ van het verhaal: je kunt ze niet eens er voor aanklagen! Want: het is gewoon beleid! Net als dat ze doen nu: op basis van advies van…. OMT, RIVM.. of andere letters, maakt niet uit.
  Zolang ze het als eigen beleid uitvoeren, staan ze verdomme ook nog in hun recht..

 7. Mistgabel

  ht*ps://twitter.com/Subvenioconsult/status/1473768693414903819?s=20

  1. Ongevaccineerde

   Als het op twitter staat, dan moet het wel waar zijn.

   1. Trithing

    Ja en als rutte en de jonge het zeggen weten wij dat het niet waar is

   2. Mistgabel

    Als het op de reguliere staat, dan moet het wel waar zijn.

  2. Nikita

   Het is en blijft een kutland niet meer en niet minder succes ermee

   1. Woordkunst

    Met het land is niks mis, de beheerders ervan zijn complete sufgerukte onmensen.

    Misschien een enkele politicus de gebroeders de Wit “behandeling” geven, durf te wedden dat ze dan wat meer zullen luisteren naar hun achterban….

 8. Mar

  @ toetssteen

  Sorry, ik moet dit vragen want ben even in de war geraakt. Is toetssteen overleden en bent u zijn vrouw of is het andersom? Weet niet wat ik moet zeggen.

  1. Harry Haller2

   Daar had ik helemaal niet aan gedacht, Mar. Maar het lijkt er op dat jouw gedachtegang de juiste is en Toets is overleden. Treurig, we zullen hem missen.

  2. Harry Haller2

   Toetssteen was er vanaf het begin (2008) op DDS bij. Het lijkt er op dat zijn ziekte niet langer te hanteren was en hij heeft gekozen voor euthanasie.

   Zijn inbreng was altijd mild en invoelend, maar niet altijd (door zijn zware medicatie naar ik begreep) te volgen. RIP Toets.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    “en hij heeft gekozen voor euthanasie.”

    Ik dat geval is het wel heel vervreemdend dat hij hier gisteren nog agressieve en enigszins trôllerige opmerkingen plaatste.

    Ik vind dit een heel vreemd verhaal.

    1. Harry Haller2

     Nu begrijp ik er ook helemaal niets meer van……..???

     1. Kokkie_2

      Het is niet zo moeilijk om te begrijpen.
      Plaats je opmerkingen, gelijkwaardig aan die, welke hier te lezen waren bij het overlijden van een “niet rechts” persoon als toen bij bijvoorbeeld Ebenhart vd Laan, vallen de “rechtse” deugers met bosjes over je heen.
      Dank voor uw hypocriete toneelvoorstelling.

     2. Harry Haller2

      Eberhard, gigantische, dyslectische sukkel.

     3. Kokkie_2

      Zodra Harry mijn dyslexie benoemt, heeft hij geen inhoudelijke argumenten.

     4. Trithing

      Daar hebben alle taalnazi’s last van…

     5. Harry Haller2

      Als je een voorbeeld aanhaalt van iemand die jij blijkbaar hebt bewonderd, is het wel uitermate dom -nee, debiel- als je zijn naam niet eens goed kunt spellen: twee fouten in een woord, hoe krijg je het voor elkaar, idioot.

     6. Kokkie_2

      Inhoudelijk blijft Harry zwijgen als het graf, urn of strooiveld.
      Maar ik had ook niet anders verwacht.
      Wanneer gaat je terug naar Duitsland, waar alles beter, goedkoper, gezelliger en een betere gezondheidszorg was?

     7. Harry Haller2

      Inhoudelijk???

      Als je het verschil niet ziet tussen het overlijden van een BN’er en een reaguurder die hier 13 jaar lang reacties heeft geplaatst en daardoor aardig hebt leren kennen, is iedere discussie volstrekt nutteloos en dient gestaakt te worden. Wat ik hierbij dus ook doe: je bent er te stom, amoreel en minderwaardig voor.

 9. Vrijedenkert

  Eigen schuld dikke bult!
  Nederlanders stemmen al jarenlang op partijen die dit nu willen/gaan invoeren en zelf na aftreden na toeslagenaffaire heeft men weer in meerderheid op deze partijen gestemd die nu weer hetzelfde kabinet willen gaan vormgeven alleen met andere zetelverdeling.
  En ook bij de volgende verkiezingen vermoed ik dat burgers ondernemers etc weer gaan tekenen bij hetzelfde kruisje en op deze manier zal er nooit wat veranderen!

  Het volk krijgt de leider (in dit geval kabinet) die het verdient…

 10. Appelstroop

  Paul Joseph Watson had het zelfs nog even over Nederland.
  h*tps://www.bitchute.com/video/0IcKchgA4v7N/

  Je zou toch verwachten dat mensen in opstand komen
  op het kleine groepje gebruikelijke mensen na.

  1. Woordkunst

   Imagine my shock!!

 11. Trithing

  Als mensen hun ogen nou nog niet worden geopend dan is het natuurlijk logisch dat ze graag genaaid willen worden

 12. Gregorius van Dubbeldam

  Dit is complete complotwaanzin. Heeft weinig zin meer om hier tegenin te gaan.

  1. Trithing

   Complot waanzin? nee debiel het complotfeit

 13. Shooter

  Kan je helaas niet op een briefje geven dat afgelopen verkiezingen eerlijk zijn verlopen! Van tribunaal naar volksgericht

 14. Piet Klein

  Het is volstrekt helder dat de huidige situatie onhoudbaar is geworden. Landen zijn onmogelijke schulden aangegaan. De ECB laat de geldmachine in hoog tempo draaien. De hypotheek die dit legt op de economie is buiten proporties. Anders gezegd wat de politici en de ECB hebben laten gebeuren is met de klassieke aanpak, met geld verdienen, onmogelijk geworden. We kunnen met werken, hard werken dit niet meer corrigeren. We zouden het vele malen beter dan China moeten doen. Als het vertrouwen in het geld in de schulden wegvalt stort de boel in. Er is een ‘big reset nodig’ of er komt een big crash.

  Andere grote problemen zijn het klimaat de snelheid waarmee het klimaat verandert is van ongekende orde.

  De grote vraag is waarom hebben politici het niet ingegrepen bij het ontstaan van de torenhoge schulden, bij het buiten proporties bijdrukken van geld. Een mogelijke oorzaak is dat deze politici het totaal niet begrepen. En nu hen duidelijk wordt gemaakt dat een big reset onvermijdelijk is vluchten naar een aanpak die ze nog steeds niet begrijpen. Ze dansen mee met de ‘groten’ der aarde, maar hebben geen flauw idee waarvoor ze kiezen.

  En mochten het goede plannen zijn in hun ogen dan houden ze dit angstvallig verborgen voor hun kiezers.

  De coronapandemie drukt de economie naar een laag tempo. En als je veranderingen wil doe je dat makkelijker in economie die langzaam draait.

  Het lijkt er op dat de politici niet begrepen hebben welke puinhoop ze hebben aangericht maar nu het besef door dringt dat er iets moet gebeuren. Het lijkt erop dat ze ook nu de oplossingen niet begrijpen. In ieder geval niet willen maar zeer waarschijnlijk niet kunnen uitleggen met welke plannen ze meedansen.

  1. Shooter

   You will own nothing

 15. Trithing

  Wat we zien is dat complottheorieën complotfeiten zijn geworden..

 16. JohanDijk

  Echte FF fake facts 🙂 Volgens mij is de club wereldverbeteraars nog groter..Bilderberger groep wat doet Ollongren van onze propaganda omroep daar bijv. nou weer in?

  1. Trithing

   Wat denk je?

 17. Monty

  ”De samenleving wordt totaal opnieuw ingericht. De overheid krijgt meer macht dan politici ooit hebben kunnen dromen”

  Dan kunnen we nog maar twee dingen doen.
  Of massaal Nederland ontvluchten naar bijvoorbeeld Amerika zoals mensen in de jaren ’30 ook deden of naar Forumland.
  Of massaal Baudet actief helpen om de macht in Nederland te verkrijgen.

  Iets anders is volgens mij niet mogelijk om onze vrijheid niet te verliezen.

  1. Trithing

   Jij wil geen van beide.. én geen vrijheid én geen de-islamisering..

   1. Monty

    Usbtje, het gaat er niet om wat ik wil, maar wat er staat te gebeuren toch.

    Als we niet massaal Baudet aan de macht helpen zal ons land door de islam in een totalitaire contr0lestaat veranderen.
    Of denk Rutte liegt dat al deze complotten toch niet uitkomen.

    Het is nu of nooit meer word lid, om in verzet te komen.
    Blijf niet thuis zitten achter je PC ga de straat op je bent niet alleen.

    1. Trithing

     Je bent een slappeling die geen mening heeft

 18. Monty

  ”Het einddoel van de boven ons gestelden is de invoering van een totalitaire contr0lestaat die zijn weerga niet kent.”

  Maar hoe zit het dan met de ‘islamisering’ van ons land en Europa?
  Gaat dit gewoon door of zijn de ‘boven ons gestemd’ de moslims die dit gaan uitvoeren.
  Als dit zo is is alles natuurlijk echt duidelijk.

  Maar dan moeten ze toch duidelijk zeggen dat dit vanuit de islam komt.

 19. Branzino

  Hoe kun je nou een vrij verkrijgbaar boek met allerlei ideeën een samenzwering, een complot tegen onze maatschappij, noemen? Laten we blij zijn, dat allerlei lieden hun ideeën (ze plannen noemen is nog wat voorbarig) publiceren, op conferenties bespreken. Daar is helemaal niets geheims aan, tenminste niet meer dan met andere ideeën.

  Natuurlijk doen het kabinet en anderen wel wat terughoudend erover. Jet weet immers van tevoren hoe elke reactie uit zijn verband wordt gelicht en als smerig complot wordt uitvergroot.
  Het WEF is een heel nuttig forum, waar de beslissers op aarde hun ideeën in een veilige omgeving bespreken. De nu gepubliceerde brief is een voorbeeld van die openheid.

  Het commentaar hier staat ook in schril contrast met de kritische opmerkingen over het regeerakkoord, waarin naar de mening van sommigen veel te weinig aandacht is besteed aan sommige grote (cultuur-)veranderingen. Wat wil je nou? Veranderen of alles bij het oude laten?

  1. Robert75

   Was het oude niet goed dan? Mankeerde er iets aan het oude? Is ons ooit gevraagd of wij wel verandering willen? En wat zou moeten veranderen dan?
   De antidemocraten, de vijanden van de westerse samenleving en onze vrijheden zijn allang blij met deze fakepandemie. Want dankzij deze fakepandemie slaan ze twee vliegen in een klap. Niet alleen wordt onze samenleving compleet ontwricht maar we zijn ook in een klap een groot deel van onze bewegingsvrijheid kwijt.

   Er is een strijd gaande tegen de westerse samenleving, Tegen onze normen en tegen waarden. En tegen alles waar wij voor staan. Alleen je zult wel weer een complotwappie zijn als je dus beweerd dat deze fakepandemie niets anders is als een strategie in de strijd die gaande is.

   1. Branzino

    @Robert75
    “Was het oude niet goed dan?”

    Nee, dat is het nooit. Het oude was het beste wat we op dat moment konden maken, maar het kan altijd beter, zoals de geschiedenis vaak heeft laten zien. Daar je best voor doen heet “je als (wereld-)samenleving ontwikkelen”. Mensen als Schwab, maar ook talloze anderen zijn daar voortdurend mee bezig en lanceren hun ideeën over vooruitgang in boeken, speeches, conferenties, social media, etc. Ik vind het een heel boeiend proces om te zien hoe iedereen vanuit verschillende achtergronden daar wel of niet in meegaat.

    Wat er dan zou moeten veranderen? Teveel om op te noemen. Eigenlijk zou alles voortdurend in ontwikkeling moeten zijn. Maar er zijn altijd speerpunten die elkaar afwisselen en die ook per individu een verschillende prioriteit hebben. Voor mij zijn dat op dit moment vooral de gelijkheid in de wereld en in onze eigen samenleving en het klimaat, om er zo maar even snel twee te noemen.

    Op je bewering dat de corona-pandemie een fake-pandemie is, ga ik verder niet in. De feiten laten een heel andere werkelijkheid zien dan blijkbaar tot jou doordringt. Dat proberen te veranderen is vergeefse moeite heb ik inmiddels gemerkt, hier en elders.

    Ik ben in ieder geval blij, dat onze overheid de dingen doet die ze doen, met nu en dan fouten, maar dat is menselijk en hoort erbij. Op allerlei gebieden “rijdt de trein”en zijn verschillende stappen op de belangrijke thema’s al een gepasseerd station. En verreweg de meeste regeringsleiders delen die visie min of meer. Op details zijn er verschillen die helaas ook niet zo eenvoudig oplosbaar zijn.

    Overigens is voor mij het belangrijkste van The Great Reset de suggestie van Schwab, dat we de kansen moeten grijpen op het moment dat toch alles al in beweging is, nu dus. Corona is daarbij een onverwachte hulp in plaats van dat het tegenwerkt.

    1. Robert75

     Iets wat goed functioneert in een samenleving hoef je niet te veranderen. Je kan het hooguit verbeteren en meer niet. Onze samenleving is niet in ontwikkeling maar is in verval. En dat is al jaren gaande. Deze samenleving gaat richting de ondergang. En wanneer is die trend toch ingezet? Niet vanuit vroeger hoor maar sinds we alles aan het veranderen zijn.

     Wat de geschiedenis ons ook heeft geleerd is dat aan verandering heel veel bloedvergieten, oorlog, en dood en verderf aan vooraf gaat.

     1. Branzino

      @Robert75
      Je geeft een fraaie, heldere omschrijving van zuiver conservatisme. Niets mis mee, alleen denk ik anders over ontwikkeling.
      Overigens ben ik het in zoverre wel eens met conservatieven, dat je iets dat ideaal functioneert niet moet willen veranderen. M.a.w., dat je het goede moet behouden.

 20. DutchOutlaw

  “This world won’t be destroyed by those who wanna do Evil,but by those who watched them and don’t do anything”.

  Ofwel,als jij dit soort bullshit van onze regering en het WEF slikt “ben je geen knip voor de neus waard” en werk jezelf mee aan je eigen “digitale gevangenis”.

  Nog een fijne dag!

 21. Mar

  Nou, dat wens ik ze succes met het dresseren van de Nederlandse bevolking.

  Het zou een ware prestatie zijn als men alle Nederlanders in een strak keurslijf weet te persen.

 22. Robert75

  Branzino 6 minuten geleden
  @Robert75
  Je geeft een fraaie, heldere omschrijving van zuiver conservatisme. Niets mis mee, alleen denk ik anders over ontwikkeling.
  Overigens ben ik het in zoverre wel eens met conservatieven, dat je iets dat ideaal functioneert niet moet willen veranderen. M.a.w., dat je het goede moet behouden

  ————————————————————————

  Een gezonde samenleving ontwikkeld zichzelf en daar hoef je je niet mee te bemoeien. En de dingen de minder fraai zijn zullen dan ook gewoon vanzelf verdwijnen.

  1. Branzino

   @Robert75
   “de dingen de minder fraai zijn zullen dan ook gewoon vanzelf verdwijnen.”

   Ik help het je hopen dat dat dan ook binnen een redelijke tijd gebeurt. Zowel links als rechts hebben thema’s waar ze zich erg actief voor opstellen. Dus niks afwachten. Ik noem een paar willekeurige, zowel linkse als rechtse, thema’s: klimaat, immigratie, EU, zwarte Piet, corona-pandemie, linkse invloed in Nederland, stikstofproblematiek.

 23. Gerda2

  Hoe komt het toch, dat als ik Klaus Schwab zie, ik altijd aan Humpty Dumpty moet denken?
  Voor hem is het te hopen, dat het beter afloopt.

  1. Branzino

   @Gerda2
   “Hoe komt het toch, dat als ik Klaus Schwab zie, ik altijd aan Humpty Dumpty moet denken?”

   Dat moet aan jou liggen, want hoe kan het anders zijn dat iemand met zo’n klunzig imago sommigen hier en in de Kamer zoveel angst inboezemt? 😉

   1. Gerda2

    Als je de overeenkomst niet ziet , dan ben ik bang dat je je teveel hebt laten verblinden door de nieuwe hogepriester Klaus.
    Hopelijk krijg jij ook nog eens een uitnodiging om je bijdrage te leveren, want dat is een grote droom van je, zoals je ons in het verleden al eens mededeelde.
    Helaas gaat alle gezelligheid volgende maand niet door, maar het illustere WEF zal zeker voor een goede oplossing zorgen.
    Buitenlucht, 1,5 meter, mondkapjes, alpenwei.
    Of gewoon in de binnentuin van het landgoed, zonderen camera’s, zonder mondkapjes en 30 cm. afstand en een flinke pot ivermectine.

    1. Branzino

     @Gerda2
     “… een uitnodiging om je bijdrage te leveren, want dat is een grote droom van je, zoals je ons in het verleden al eens mededeelde.”
     Dat kan ik me niet herinneren, maar ik zou het inderdaad wel prachtig vinden. Dat het een droom van me was, kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik ben wat dat betreft erg realistisch.

     Maar je zult toch toegeven, als Schwab inderdaad zo’n loser is als je suggegeert met die metafoor van Humpty Dumpty, dat het dan vreemd is dat hij door zoveel mensen serieus genomen wordt als een gevaar voor onze beschaving. Zo iemand is dan toch alleen maar lachwekkend en geen thema voor bloedserieuze kamervragen door Baudet?

     Ik ga er voorlopig van uit, dat je het meeste wat je hier schrijft ironisch, sarcastisch of cynisch bedoelt en dan is het wel weer grappig.

     1. Gerda2

      Branzino
      Het was in bericht waarin de naam Rutger Bregman viel en jij of iemand anders vertelde dat hij zijn woordje had mogen doen bij het WEF. Daarna zei je: “dat zou ik ook wel willen” (of misschien iets anders verwoord). Vandaar mijn reactie, het viel me toen op.

      Eén ding hoop ik zeker, dat Klaus net zo’n loser wordt als Humpty Dumpty.
      In eerste instantie vielen me alleen de uiterlijke kenmerken op en dat is inderdaad serieus bedoeld.

     2. Branzino

      @Gerda2
      Hoe krijg je dat nou voor elkaar? Ik publiceerde toen onder een andere nickname, maar drukte me inderdaad ongeveer zo uit als je nu schrijft. Ik was het helemaal vergeten, dat ik zoiets schreef. Om precies te zijn:

      Het lijkt mij inderdaad een verdienste als je mag spreken op een conferentie waar de meest invloedrijke mensen ter wereld uit bedrijfsleven, politiek en wetenschap bij elkaar komen. Ik ben al blij eens een keer op Nijenrode uitgenodigd te worden en beloond word met een ets van het kasteeltje. Inderdaad, een kinderhand, hè, maar toch. Ik zou in ieder geval wel eens naar het WEF willen. Dit zegt inderdaad veel over mezelf.

      Dat ik ervan droomde om uitgenodigd te worden op een WEF-conferentie te mogen spreken, heb ik dus niet geschreven, zoals je ziet. Ik schreef wel, dat ik er wel eens naartoe zou willen. Doel: om interessante mensen te ontmoeten.
      Maar ik blijf me er wel over verbazen, dat jij dat allemaal nog paraat hebt, zelfs met die paar onbeduidende missertjes. Hoe doe je dat?

     3. Gerda2

      Dat is en blijft het geheim van de smid, Branzino.

 24. Re-al

  Het is inderdaad een coup.

  WEF is een private club, zonder rechts-geldigheid.
  Dit partij-kartel schendt de Grondwet.

  NEXIT.
  Uit de VN.
  Opnieuw beginnen.