Gerard Spong wil vrijheid opofferen voor schijnveiligheid: een vaccinatieplicht en snel een beetje!

Het is eigenlijk ongelooflijk omdat juist strafrechtadvocaten de vrijheid hoog in het vaandel zouden moeten hebben. Maar in het geval van Gerard Spong is dat klaarblijkelijk niet zo. Deze strafpleiter kwam gisteren namelijk heel blij langs op Op1 om daar te vertellen dat hij wil dat er een vaccinatieplicht wordt ingevoerd. 

Het optreden van Gerard Spong gisteravond bij Op1 is werkelijk wal-ge-lijk te noemen.

Ranzige drogredenen

Gevraagd waarom hij voor een vaccinatieplicht is antwoordde Spong op een manier die eigenlijk gewoon alles zegt over hem persoonlijk én al die andere plicht-pushers. “Omdat ik het juridisch en moreel eigenlijk onaanvaardbaar vindt dat een kleine groep vaccinatieweigeraars, dat die tot gevolg heeft dat eigenlijk een heleboel mensen doodgaan,” aldus de advocaat.

Vervolgens maakte hij even duidelijk wat hij van het begrip vrijheid zelf vind. “Het leven van een aantal mensen wordt opgeofferd aan de vrijheid van bepaalde mensen om een vaccinatie te weigeren. Het zijn weliswaar conflicterende grondrechten die in het geding zijn, maar als ik moet kiezen tussen het leven van een aantal mensen en de vrijheid van een aantal, dan kies ik voor het leven.”

Dit is natuurlijk volstrekt bezopen. Dat ís de afweging immers helemaal niet. Ten eerste worden er steeds meer mensen opgenomen die gevaccineerd zijn. En ten tweede: als die vaccinatie zou goed beschermt, dan zouden al die gevaccineerden al lang geen last meer moeten hebben van corona. Het tegendeel is echter waar.

Daar komt natuurlijk nog eens bij dat hij een andere optie helemaal niet verwoordt: de IC-capaciteit uitbreiden. Want dat had al lang gedaan kunnen worden. Maar dat weigert het kabinet want stel je voor dat je straks met IC’s zit die niet vol zitten. Dan verveelt dat personeel zich maar!

Vrijheid

Bovenstaande ‘argument’ is natuurlijk een drogreden pur sang. Maar het allerbelangrijkst van zijn verhaal is de manier waarop hij vrijheid wil offeren om een heel klein beetje veiligheid erbij te krijgen. Let wel, het is nog maar de vraag of die veiligheid inderdaad geboden wordt bij meer vaccinaties, maar goed. Laten we maar even aannemen dat dit zo is.

Dan nog is de keuze die hij hier maakt natuurlijk wanstaltig. Ja, vrijheid voor de één betekent inderdaad dat er meer onveiligheid voor de ander is. In het Westen hebben we die afweging gemaakt en vastgelegd in grondrechten én mensenrechten, en zelfs in onze politieke systemen. Wij hebben gekozen voor vrijheid, wetende dat a) complete veiligheid toch nooit geboden kan worden en b) de zoek naar veiligheid uitmondt in een totalitaire overheid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat het juist een strafpleiter is de vrijheid wil afschaffen op zoek naar schijnveiligheid is écht ongelooflijk. Maar zo zit Gerard Spong blijkbaar in elkaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. HenC

  Tja, hij is zijn scherpe analitische blik duidelijk verloren, jammer….
  Vroeger kon hij zonder emotie duidelijk maken naar welke mogelijkheden over een bepaalde gebeurtenis we ook moesten kijken. Hier gaat hij duidelijk te kort door de bocht. Hij doet hier iets wat hij altijd heeft veroordeeld. In dit geval 1,8 miljoen mensen over één kam scheren. Waar is zijn gedetaillerde blik gebleven?

 2. Winfrida

  Terwijl de heer Gerard Spong, als advocaat, ook nog eens criminelen en moordenaars behoort te verdedigen, is deze uitspraak natuurlijk belachelijk. Hier gaat het om de vrijheden van mensen.

 3. aerosol

  Waarom wordt elke Nederlander niet razend omdat de onderliggende cijfers van het rivm niet worden gepubliceerd?

  Als je weet dat de gemiddelde sterfte leeftijd 80+ is bij corona, in Nederland, en dat 98+% onderliggend lijden heeft en 70% zelfs 6 of meer onderliggende ziekten en meer dan 90% heeft obesitas. We hebben het over de mensen met de minste weerstand in de maatschappij en voor velen zou een prik fataal zijn en daarnaast vrezen velen de bijwerkingen en dat lijkt me zeer terecht.
  Moslims en donkere mensen hebben tekort aan vit D. De besmettingen vinden thuis plaats, in zorghuizen en in ziekenhuizen voor de risicogroep. Juist op deze plekken dien je de juiste maatregelen te nemen en de mensen goed te informeren.

  Je kan pas een goede analyse maken als je de juiste gegevens gebruikt. Bijv geslacht, leeftijd, onderliggende ziektes, ziektegeschiedenis, roken, gewicht, etniciteit etc. Veel mensen kunnen zich niet vaccineren op hoge leeftijd. Daarnaast zou je een onderzoek moeten instellen naar sterfte zonder corona en zo ook vaccinatieschade. Bovendien kan je alleen onderzoeken op de langere termijn.
  We zien dat gevaccineerden bezig zijn aan een inhaalrace qua percentage. Nu zijn de sterfgevallen veel hoger dan vorige maand dus sterven er naar verhouding ook meer gevaccineerden. Het gebeurd niet en we hebben geen brondata.

  1. aerosol

   Alle maatregelen zijn gebaseerd op druppeltransmissie van virussen. Dit is een volledige valse en foute aanname. Ik heb jarenlang met aerosolen gewerkt en daar letterlijk honderden testen mee gedaan.
   De mensen trappen er massaal in maar hebben 0% besef dat waarheid en vrijheid straks in een prikje zit.

   Mensen moeten simpele vragen stellen. Waarom zijn er buiten geen besmettingen en binnen wel?
   Als je deze vraag serieus beantwoord dan ben je er eigenlijk al. Druppels zijn buiten echt niet anders dan in een binnenruimte. Hierover later meer.

   Vaccineren is, eventueel, zinvol bij de risico groep. Je beschermt de risico groep en zorgt dat de rest van de samenleving, het virus doorloopt. Je zorgt alleen dat de niet-risico groep minder virus load binnenkrijgt. Dat doe je door lucht te ioniseren of uv licht toe te passen in luchtkanalen, goede luchtbevochtiging en je kan ook filtratie toepassen (dit had uiteraard vanaf dag 1 moeten gebeuren). Ventilatie kan ook maar dat is in veel gevallen te kostbaar en zou bijv het ioniseren opheffen. Voor de goede orde, ventilatie is niet een raampje open zetten maar daadwerkelijk de lucht verversen in een ruimte. We weten dat er effecten zijn op langere termijn en wellicht creeer je juist varianten die je niet wil door vaccinatie.
   Het is echt zo simpel want het gaat erom dat je minder virus load binnenkrijgt waardoor je juist wel verkouden wordt maar in kleine mate en je wordt niet besmettelijk. Veel zonlicht (uv maakt virussen inactief) en vitamine D en zink werken natuurlijk ook prima. Als je dit vanaf dag 1 had gedaan had je helemaal geen probleem. Mensen zijn voornamelijk in zorghuizen gestorven door slechte ventilatie (en dat gebeurd nog steeds in grote mate door slecht luchtkwaliteit en je kan ook zeggen dat ouderen juist besmet worden door gevaccineerde medewerkers want de signaalfunctie van ziekte functioneert niet door het vaccin) en als je deze maatregelen had genomen was het simpelweg niet gebeurd. Ik zal het later uitleggen maar alle genomen maatregelen van het kabinet zijn FOUT. Het gaat om de kwaliteit van de omgevingslucht en niets anders. Ik heb veel met griepvirussen gewerkt (getest) in het verleden in binnenklimaten en het geldt ook in de agri sector bij vogelgriep ed. Transmissie komt door aerosolen.en niets anders.

   De grootste grap is eigenlijk dat alle maatregelen dus gebaseerd zijn op gebakken lucht.

   Zelf heb ik als engineer gewerkt in de spraytechnologie. Denk hierbij aan grootschalige projecten met luchtbevochtiging, koeling, stofbestrijding, statische ontlading, desinfectie etc. Dit gebeurde voornamelijk met aerosolen spray (dryfog). Een aerosol is het tegenovergestelde van een druppel. Eenvoudig uitgelegd zijn aerosolen kleiner dan 8 micron (micron is een duizendste millimeter en dit heb ik meerdere malen zelf getest met infrarood oa bij de Wur) en druppels zijn dus groter dan 8 micron. Een druppel spat uiteen en valt neer en je kan een miljoen aerosolen sprayen op een glasplaat maar die zal 100% droog blijven, het is een soort stuiterend bolletje vocht wat dus niet neerslaat en niet uit elkaar spat. Een aerosol wordt opgenomen door de omgevingslucht en voegt toe aan de LUCHTVOCHTIGHEID in binnenklimaten en daarnaast is het een drager van virussen of particles in het algemeen. Een aerosol vangt ook alle stofdeeltjes afhankelijk van de grootte en zou makkelijk een goud particle kunnen dragen in de lucht terwijl deze veel zwaarder is dan de aerosol (water- en zuurstofmoleculen) zelf, alle gasdeeltjes, stof- en roetdeeltjes etc. Als je bijv met aerosolen spray sprayt boven een houtmachine zul je 0% stof zien omdat alles wordt afgevangen en de machine volledig droog blijft. Het is dryfog (droogvocht).

   In een normale situatie stoot je aerosolen af tijdens praten of ademen of niezen etc. Je stoot veel meer aerosolen uit en dit is 95% a 99% in vergelijking met druppels en dus bevat een aerosol veel meer virus dan druppels in een normale situatie. Als iemand een druppel overbrengt naar jouw mond of neus dan kan dat maar een zeer minimale invloed hebben en dit kan niet de reden zijn dat je besmet raakt. Het gaat erom hoeveel aerosolen (virussen) in de binnenruimte aanwezig zijn. Je raakt pas besmet als je minimaal tienduizenden virussen inademt.
   Een lage luchtvochtigheid in een binnenruimte verandert ook je lichaam. Statisch haar en droge lippen en zo ook je lichaam wordt veel ontvankelijker voor virussen. De trilharen in de neus verliezen hun functie of slijmvlies in de keel. Door transmissie van virussen in de lucht kunnen ze zeer effectief diep binnentreden in het lichaam. Zorg je voor de juiste luchtvochtigheid en temperatuur dan zal het corona virus vrijwel niet besmettelijk zijn.

   Het gaat kort gezegd over de hoeveelheid lucht (virussen) die je inademt en de duur daarvan, in een binnenklimaat. Uiteraard afhankelijk van luchtvochtigheid want virussen worden super besmettelijk bij lage of hele hoge luchtvochtigheid, recirculatie lucht, ventilatie, temperatuur, hoeveel besmette personen aanwezig zijn of waren etc. Ik kan het uiteraard nog uitgebreid hebben over luchtstromen in binnenruimten en de invloed van het koelen en verwarmen van lucht maar dat gaat nu even te ver.

   Dit betekend dat afstand houden, mondkapjes (er kunnen tientallen virussen van 0,05 tot 0,2 micron door een gaatje in een mondkapje en dit kan elke journalist eenvoudig nagaan maar het zal niet gebeuren en je kan een mondkapje eenvoudig testen in een vriescel omdat je dan de uitgeademde lucht kunt waarnemen) en handen wassen volledig zinloos zijn. Elke situatie waar mensen besmet raken bijv kerkkoren, carnaval, zorghuizen etc zijn eenvoudig te verklaren als je aerosolen begrijpt. Of bijv in brazilie waar hoge luchtvochtigheid is in de woning en een airco is het eenvoudig te verklaren.
   Google bijv op pubmed singing aerosols. Er zijn vele publicaties die schrijven over aerosolen.

   Nogmaals, de maatregelen verergeren de boel alleen maar en zijn onzinnig. Vaccinatie is een zeer slechte oplossing en je houdt simpelweg de ziekte in stand. Dat gebeurd dus niet met groepsimmuniteit want dan verzwak je daadwerkelijk het virus en verhoog je de weerstand.

   Virologen hebben kennis van virussen maar niet van lucht en transmissie in die lucht. Ze houden je alleen maar in de hypnose van angst. Ze praten ook zeer zelden over virussen maar met name over maatregelen.

   1. Karel Broere

    Ik neem aan dat de informatie over virussen zoals hierboven beschreven klopt, vanwege de achtergrond van de schrijver. Maar en dat is eigenlijk bij alles wat geschreven wordt in welk artikel dan ook, hoe weet de lezer nu dat informatie juist en compleet is. Dat is het grote probleem van iemand die niet bekend is met de materie en allerlei verschillende berichten krijgt. Dan het vaccineren, eventueel zinvol voor de risicogroep, hoe weet ik of ik in die groep zit, dus voor de zekerheid vaccineren lijkt me wel zinvol omdat de berichten aangeven dat in de groep niet gevaccineerde, veel meer mensen op de ic belanden. Het blijft hoe dan ook lastig een juiste keuze te maken en niet iedereen heeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld weinig contact te hebben en drukke binnenruimtes te mijden. Nogmaals dank voor deze uitgebreide informatie over virussen.

   2. Krasvast

    @aerosol: De nickname verandert de wijze van reageren niet.

   3. RvdBe

    Technisch verhaal, denk dat dit een brug te ver is voor Hugo, die is immers blijven steken op niveau kleien en plakken in de onderbouw.

 4. Piet Paaltjens

  De vaccinatieplicht wordt op dit moment tot het uiterste tegengehouden door Hugo de Jonge. Ik vind het goed dat hij het als een uiterste maatregel, een absolute noodoplossing, wil blijven beschouwen maar als het met de pandemie verkeerd blijft gaan is het onvermijdelijk. Dat ziet hij ook.

  Spong wijst er op dat er in elk geval geen juridische bezwaren bestaan tegen invoering. De Grondwet is geen belemmering en het Europese Hof ziet ook geen bezwaar.

  1. september

   Die vaccinatieplicht komt er alleen maar als het aantal coronapatienten sterk oploopt,anders niet.

   1. leukeditter

    pleur toch op met je plicht lomp varken..nooit en te nimmer komt die prik er in, verkeerde adres

    1. Marcoweer

     Ja leukeditter ik denk er ook zo over. Maar wat gaat u doen als er maandelijkse boetes op staan. Ik heb daarover nagedacht en als het boven de 500 per maand word dan haak ik af en hebben ze echt gewonnen.hoe wil u dat gaan doen?

     1. leukeditter

      nooooit betalen dan ga ik wel zitten hoor .kun je goed eten bij ons in de bak

     2. Marcoweer

      Ja ik ga ook gerust zitten. Maar die boetes blijven gewoon staan. Het is niet meer dat je boetes uit kunt zitten.

   2. andergeluid

    Vaccinatie plicht kan er nooit komen!! omdat het geen vaccin is maar een experimentele injectie dan wel prik
    het is nog steeds niet goedgekeurd
    en je laten testen met een test die niet werkt dan wel geschikt is heeft de maker zelf laten weten helaas leeft de man niet meer.
    dus doe je huiswerk voor dat je wat roept.

    1. Marcoweer

     Ga zelf huiswerk doen.

    2. Piet Paaltjens

     In Duitsland en Oostenrijk is het al een feit, andergeluid.

     Experimenteel is het vaccin overigens niet.

     ht*ps://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2021/06/02/column-over-medicijnen-coronavaccins-experimenteel

     1. Marcoweer

      Ik dacht het in Duitsland nog geen plicht was en dat ze daar alleen nog in overleg waren wel of niet te verplichten.

     2. Mistgabel

      Ach wel nee, het Duitse parlement moet het plan nog eerst officieel goedkeuren en dan wordt het februari pas.

     3. Mistgabel

      Pietje weet het allemaal nietje.

     4. Piet Paaltjens

      “ Ik dacht het in Duitsland nog geen plicht was en dat ze daar alleen nog in overleg waren wel of niet te verplichten.”

      Formeel heb je gelijk, de Bondsdag moet er nog mee instemmen, maar niemand twijfelt er aan dat daar nog belemmeringen liggen. Een grote meerderheid in Duitsland is er voor.

     5. Krasvast

      @Mist: Als je de hond aandacht geeft blijft hij terugkomen.

  2. Marcoweer

   In het vrije Nederland kan het toch niet zijn dat er zoiets ingrijpends verplicht gaat worden. Zeker niet nu de werking zeer teleurstellend blijkt te zijn. Dan ga ik het toch ook een kutland vinden terwijl ik het eigenlijk het beste land vind dat er is en erg trots ben een Nederlander te zijn.

  3. Mistgabel

   Pfff, komt hij weer aan met zijn onwetende verzinsels en leugens.

   1. Marcoweer

    Onwetendheid ok maar op welke leugens doelt u?

  4. Mistgabel

   h*tps://www.vanveen.com/kennis-delen/vaccinatieplicht

   1. Marcoweer

    Ja gelezen ,wat wil je nu zeggen in andere landen is het ook gelukt dus waarom hier niet. Ik had alleen aan dat als de boetes te hoog worden het voor mij niet draagbaar blijft niet te vaccineren en dan Nederland een kutland vind.

  5. Trithing

   Nee hoor pietje, het volk wordt net als een kikker langzaam warm geweekt en klootzakken als jij zijn gewoon voorstander, en het dan raar vinden dat mensen in opstand komen

   1. Piet Paaltjens

    Een deel van de vaccinweigeraars zal zich ook blijven verzetten als er een vaccinatieplicht wordt ingevoerd. Een deel zal ook eieren voor zijn geld kiezen. Waarschijnlijk betreft dat ongeveer de helft.

    1. Trithing

     pietje heeft niet door dat het helemaal niet gaat om vaccinatie, zo blind als een koe/paard, verder zijn de experimetele geïnjecteerden het grootste probleem, we zien het in de maatschappij gebeuren, paniekzaaiers, er achter komend dat het vloeistofje niet werkt…

    2. Krasvast

     Negeren is de beste optie, tot die tijd blijft hij blaffen.

  6. september

   En mocht die vaccinatieplicht er ooit komen dat wil Ik zien of die weigeraars het blijven volhouden,hangt van de straf af,allemaal grootspraak.

   1. Trithing

    Het gaat niet om de vaccinatie maar om de medisch discriminerende QR code

  7. Arbeider65

   Klopt.Ik heb het hele artikel gelezen in Elsevier. Hij geeft een duidelijk uitleg. Je hoeft er niet meen eens te zijn, maar hij heeft meer wetskennis dan de gemiddelde NLDer.

 5. Krasvast

  Bijzonder, want als alles in deze snelheid doorzet dan stoppen ze pas bij 10 liter verplichte vaccinazi vloeistof.

 6. Mistgabel

  Als ze gaan verplichten zijn ze ook verantwoordelijk voor de gevolgen.
  Daarom gaan ze tot december de druk opvoeren. Zoveel mogelijk proberen te prikken.

  De gevaccineerde van nu hebben het allemaal vrijwillig genomen…

  1. Mistgabel

   Herstel:

   Februari.

  2. Mistgabel

   Zolang een persoon het vrijwillig neemt, draagt degene zelf de aansprakelijkheid en verantwoording voor.

  3. Marcoweer

   Die druk heb ik schijt aan al kost het me alles. Maar een stap verder en er staan maandelijkse boetes op, wat dan?

   1. Mistgabel

    Ja moeilijk, dat is dwang.

    1. Marcoweer

     Ja en dan kom je er niet meer onderuit. En ik raak niet snel in paniek ofzo maar heel dit gezeik geeft me niet een heel prettig gevoel het komt voor mij gewoon 10jaar te vroeg.

     1. Piet Paaltjens

      Welk probleem heb je met vaccinatie, Marco?

     2. Marcoweer

      Ik hou er niet van vreemde vloeistoffen in mijn lichaam te laten spuiten. Buiten dat ik het virus een heel stuk minder serieus neem dan u vertrouw ik op mijn eigen lichaam en geest. Ik ben nog nooit ziek geweest in mijn leven. 1 maal oogletsel opgelopen en toen heeft mijn andere oog het verschil opgevangen en later het letseloog ook weer terug naar volzicht en 1 maal een ernstige breuk waar 6maanden herstel voor stond en na 5 weken was ik weer op de been. Zal voor u onzin argumenten zijn maar ik zie de noodzaak van een vaccin niet in.

 7. Marcoweer

  Ik heb het vermoeden dat het hier met de reacties weleens scheef gaat en dan een reactie op mij persoonlijk trek. Het zal ego zijn en mocht ik daarmee verkeerd een reactie teruggeven en daarmee mensen tegen het verkeerde been trappen dan mijn excuses daarvoor dat is niet de bedoeling. Maar ik ben wel heel benieuwd als er toch een verplichting komt wat mensen gaan doen die de spuit niet willen als er maandelijkse boetes opkomen. Ik wil die spuit ook niet dus tips om het vol te kunnen houden zijn van harte welkom.

  1. Mistgabel

   Kan alleen maar zeggen:

   We zitten in hetzelfde schuitje…

 8. tata

  Ik heb een ernstig vermoeden dat deze blauwe spijker – ooit ’s lands beste strafpleiter – lijdt aan dementia praecox. Zeer spijtig.

 9. Uwehetgeweten

  Als mensenlevens zouden tellen, was het extra budget voor boa’s aangewend om de IC-capaciteit op te schalen en kundig personeel op te leiden, te beginnen met 2 jaar terug. Maar farma-belangen tellen, niet mensenlevens en dat maakt mij razend!

 10. Uwehetgeweten

  Op last van de rechter moet pfizer beetje bij beetje de (geheime, want we mogen het niet weten) onderzoeksresultaten vrijgeven. Dat gaat uiteindelijk tot 2076 duren. Ja, u leest het goed.

 11. Duckday

  Een persoon zonder moraal eigen belang uit op macht hoogmoed waanzin.Wil zijn eigen vrijheid veilig stellen daar een ander zijn vrijheid en rechten te ontnemen voor eigen belang.Een strafrecht advocaat die loopt te kwijlen voor de overheid om in de gunst te komen door mee te doen met het programma snabbeld hij weer een vergoeding

 12. g.buijsrogge

  Meneer Spong wil niet dat een kleine groep ongevaccineerden een risico vormen voor gevaccineerde. Laten we even verder denken meneer Spong, gaat U nu ook stelling nemen op de dezelfde grondslag tegen het Islamitische terrorisme in NLD? Nee he want dat raakt uw inkomen en reputatie. DAT risico is voor mij VEEL groter dan Corona.

  1. Piet Paaltjens

   Elke vergelijking gaat mank, zullen we maar zeggen.

  2. Krasvast

   @g.buijsrogge: Het beste advies: negeer hem!

   1. DubbelZout

    Aldus onze “negeer” huis autist die niet graag buiten zijn eigen bubbel verblijft

   2. Krasvast

    @Dubbeldebiel: Doen wat werkt, en dat is negeren!

 13. rafi

  Een vaccinatieplicht mag er nimmer komen. Zoiets is in strijd met de Code van Neurenberg (bv. dat er informed consent altijd moet zijn) en andere internationale verdragen waaraan Nederland met handen en voeten gebonden is. En gelukkig maar. Het is al lang overduidelijk gebleken op basis van wetenschap en statistieken dat de ‘vaccins’ zeer schadelijk zijn gebleken voor onaanvaardbaar veel mensen, en wie weet wat er nog de komende jaren gaat komen. Het wordt door Big Pharma erkend dat ze experimenteel zijn tot eind 2023 (!), en dat ze TOCH worden gebruikt door regeringen onder het mom van een noodsituatie, alsof er zeer veel doden vallen, is onzinnig, want al najaar 2020 bleek de IFR zeer laag te zijn. Terecht zien de weigeraars de ‘vaccins’ als levensgevaarlijk. Het is dus geen kwestie van keuze tussen vrijheid om iets onschuldigs te weigeren tegenover de zeldzame dood door Corona na besmetting door een al of niet (meestal wel) gevaccineerde, maar tussen van verschil van mening: is het middel erger dan de kwaal? De ene groep ziet het middel terecht als een zeer gevaarlijke gifinjectie, de andere, gehersenspoelde groep gelooft nog dat Corona zoals Ebola is en het ‘vaccin’ niet gevaarlijk is. Gibraltar is 100% gevaccineerd, maar heeft grote problemen met doorbraakinfecties. Hoe meer gevaccineerd een land is, hoe meer gevaar voor gevaccineerden om dood te gaan aan Covid (door ADE en sloop immuunsysteem) en door bijwerkingen (oversterfte is er niet alleen in Nederland, maar in alle zwaar gevaccineerde landen). Beter Ivermectine gebruiken, zoals in Afrika veel ingenomen wordt: daar is bijna geen Corona. Waarom werd dat verboden? Omdat Big Pharma dat in contracten met regeringen dat heeft verboden. Anders kunnen ze het experiment niet uitvoeren.

 14. ET007

  Spong is weinig veranderd. Hij vertegenwoordigt nog steeds criminelen.

 15. Lay down your souls to the gods rock and roll

  En, is de vaccinatieplicht DE!!!!!! oplossing van covid 19?????????????????? NEE!!!!!!!!!!!!!!!!
  Recent is prinses Beatrix besmet geraakt met corona na de booster prik.
  Ze is licht verkouden maar toch, het toont maar weer eens aan dat een booster prik ook niet werkt. Conclusie : vaccineren is een illusie
  Ben het volkomen met aerosol en rafi eens.

  1. Piet Paaltjens

   “Ze is licht verkouden maar toch, het toont maar weer eens aan dat een booster prik ook niet werkt.”

   Het toont juist aan dat het vaccin wel degelijk werkt: na vaccinatie is de kans dat je ernstig ziek wordt van Corona uiterst klein.

   Voor ongevaccineerden ziet het er minder gunstig uit.

 16. DeDenker

  wie deze flapdrol serieus neemt is gek. Een strafrecht advocaat die bezig is om de democratie en de vrije keuze van het volk probeert om zeep te helpen met zijn mening

 17. info@hotel-bijpost.nl

  Schijnheilige voor schijnveiligheid

  hurrah

 18. HenC

  Toen de heer Spong dit vertelde wist hij natuurlijk al dat hij de heer Baudet zou gaan verdedigen. Aan de ene kant dus zeggen dat hij voor vaccinatieplicht is en aan de andere kant straks zeggen dat Baudet mocht zeggen wat hij wilde zeggen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.