shutterstock 1695202882

Kappersbranche doet oproep tot heropening kappers: 'Het lost drie problemen op!'

Binnenlanddec 29 2021, 18:00
De kappersbrancheorganisatie ANKO doet een dringende oproep aan het kabinet: open zo snel mogelijk de kapperszaken. Uit onderzoek blijkt dat consumenten vooral wachten op de heropening van de kapper. Dat was al zo tijdens de tweede lockdown en nu weer. Illegaal thuisknippen zou de problemen alleen maar groter maken, dus zou het verstandig zijn om onder strikte maatregelen de kapperszaken te heropenen.
De kappersbrancheorganisatie Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) vreest voor de toekomst van veel kappers. Veel ondernemers zijn nauwelijks hersteld van de tweede lockdown, nu zitten ze opnieuw voor een lange tijd thuis zonder inkomen. Want kappers vallen net als tijdens de vorige lockdown buiten de boot wat betreft aanspraak maken op de steunmaatregelen.
De brancheorganisatie pleit dan ook voor een gereguleerde heropening. De kapper helpt naast het bestrijden van de zogeheten coronacoupe ook voor het mentale welzijn, aldus voorzitter Maurice Crusio tegen Metronieuws: "Bovendien weten we allemaal dat de coronacrisis een negatief effect heeft op onze geestelijke gezondheid. Kappers dragen juist bij aan ons mentaal welzijn. In België noemde de premier dat zelfs als reden om de kappersbranche daar versneld te heropenen na een lockdown."
Het is natuurlijk absurd dat het kabinet een gehele sector op slot gooit en ze vervolgens niet financieel compenseert. Op deze manier sloop je als kabinet doelbewust kleine ondernemers. Grote multinationals slepen miljarden binnen, maar de kleine ondernemer moet krom liggen gedurende een lockdown. Waarschijnlijk zal het demissionaire kabinet wel weer met een smoes op de proppen komen waarom deze sector buiten de boot valt.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Een ding valt wel zeker te stellen: de menselijke maat is al lang verdwenen bij het kabinet. Al bijna twee jaar lang zijn kleine ondernemers de dupe van het gebrek aan maatwerk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten