Man brak in bij paleis Britse koningin Elizabeth met kruisboogwapen: “Dit is zorgwekkend”

In de ochtend van Eerste Kerstdag heeft een man geprobeerd in te breken in het paleis van Windsor, waar koningin Elizabeth dezer dagen Kerst viert. De man probeerde met een touwladder binnen te komen, daarnaast had hij een kruisboogwapen mee. De veiligheidsdiensten in het land zijn enorm geschrokken van de actie en onderzoeken wat het precieze motief is. 

Het Britse koningshuis werd gisterochtend op een nogal onprettige manier wakker geschrikt. Een man probeerde het paleis in Windsor binnen te komen via een touwladder, dat meldt de Telegraaf. Naast de bijzondere manier van poging tot inbraak had de man ook nog een aanvalswapen op zak. Bewakers konden hun ogen niet geloven toen de man op heterdaad tijdens zijn inbraakpoging werd betrapt:

“Veiligheidscontroleurs konden hun ogen niet geloven toen ze de man zagen met wat een kruisboog leek te zijn en stuurden onmiddellijk gewapende politie als een noodgeval op topniveau.”

Er is snel en adequaat opgetreden, maar toch zijn de veiligheidsdiensten enorm geschrokken. De precieze beweegredenen van de verdachte worden nu onderzocht:

“Het is shockerend en angstaanjagend dat zoiets kon gebeuren terwijl de koningin en andere belangrijke royals aanwezig waren. Dit is zorgwekkend, we zullen dit grondig onderzoeken.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Gregorius van Dubbeldam

  “Het Britse koningshuis werd gisterochtend op een nogal onprettige manier wakker geschrikt.”

  🤓

 2. KippiX

  -Als in dezelfde lijn met dat verhaal van Rutte die in de gaten werd gehouden door de mocromafia-
  Boelsjit dus.

 3. ikweetwatikwil

  Het zal je maar gebeuren.

  1. Krasvast

   @iwwiw: Ik snap alleen niet dat er een kruisboogwapen bij nodig is, inbreken kan veel eenvaudiger.

   1. ikweetwatikwil

    Krasvast. Misschien om hem te gebruiken? Lijkt me allemaal wat omslachtig.

   2. Gregorius van Dubbeldam

    eenvoudiger

 4. EvertB

  Bij een kruisboog denk je eerder aan Pasen. Met kerst neem je een zak hooi mee.

 5. MM

  Update:
  .
  Dader is uiteraard alletoon van Paki/Indi komaf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.