Randstad doet aangifte tegen geëxcommuniceerde CDA’er Sywert van Lienden en zakenpartners: ‘Er is sprake van oplichting’

Uitzendbureau Randstad heeft zojuist bekend gemaakt aangifte te doen tegen de oprichters van Stichting Hulptroepen Alliantie. Waarmee de ‘om niet’-soap rondom de gevallen CDA’er Sywert van Lienden weer verder gaat. Advocaat Peter Plasman doet de aangifte bij het OM in Amsterdam.

Randstad heeft vandaag bekend gemaakt aangifte te doen tegen Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel, oprichters van de zogeheten Hulptroepen, dat meldt de NOS. Waar men precies aangifte over doet is nog niet duidelijk, wel heeft advocaat Peter Plasman in het verleden al gezegd dat Van Lienden en consorten schuldig zijn aan oplichting.

Randstad heeft vorig jaar de stichting geholpen met hun werkzaamheden. Vijftien man aan personeel had het uitzendbureau geleverd, maar Randstad was nooit op de hoogte van de gigantische winst die werd gemaakt. Het uitzendbureau heeft de salariskosten van het geleverde personeel betaald, met de gedachte dat de stichting geen winstoogmerk zou merken. Inmiddels weet iedereen dat Van Lienden er meer dan alleen een flinke boterham aan heeft verdiend.

Randstad heeft het trio gevraagd om het geld terug te storten naar de Staat, maar de heren hebben geweigerd. Nu rest er enkel nog de gang naar rechter. Het bedrijf voelt zich genoodzaakt om actie te ondernemen:

“Wij zijn hier vanaf het begin bij betrokken geweest, omdat we dachten dat het een non-profitinitiatief was om de zorg van mondkapjes te voorzien. Iedereen deed het in de overtuiging dat het allemaal zonder winstoogmerk was. Dat zorgde ook voor een ongelooflijke saamhorigheid in die groep. Je kunt je voorstellen dat het voor ons een schok was toen we er afgelopen mei achter kwamen dat er gewoon miljoenen zijn verdiend. Wij vinden dat het niet deugt. Dan moet je iets doen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. HenC

  Mij blijft het integreren dat hij vroeger in het CDA in Rotterdam samenwerkte met Hugo de Jonge Daar zou wel eens de basis kunnen liggen waarom het Sywert zo gemakkelijk lukte deze coupe te plegen.

  1. Brenda Welsh

   Wat bedoelt u met integreren in dit verband?

   1. Kokkie_2

    Een intrigerende vraag vind ik.

   2. HenC

    Nee hoor Krasvast jouw soort teksten gebruik ik niet tegen Brenda Welsh.
    Ik maakte de bestaande tekst te kort.
    Intrigeren en integreren werden hier door mij verwarrend door elkaar gebruikt omdat de oorspronkelijke tekst langer was en door knip en plak werk aangepast is.
    Het blijft overigens wel intrigeren hoe die verbanden integreren….
    Iedereen weet dat zulk een transactie van mondmaskers niet zo snel kan gebeuren zonder dat mensen elkaar kennen, onderling vertrouwen hebben of zelfs afdwingen.
    Dit soort grote deals hebben altijd een voorgeschiedenis.
    Het blijft interessant hoe het kon gebeuren dat VWS zo snel deze deal accepteerde. Het blijft interessant te kijken welke rol van bv het overgenomen Mediq in dit soort transacties met VWS ook heeft. Ik zie hier meer een mogelijke taak voor Follow the money onderzoeks journalisten.

  2. Krasvast

   Daarmee bedoeld HenC dat je een stoepslet bent.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Nee, het is bedoelt, met een t.

    Krasvast doet er goed aan eens een taalboek van de basisschool op te slaan.

    1. Woordkunst

     Ag gud,
     Heppen se juow aalwier veggestuurt ouwe tal nasi?
     Je ken altiet metein sien daat jei het bent meet jouw veil de slieme naam met ein viel te domme person eragter

     1. september

      Je kan ook zeggen dit is de zoveelste nicknaam van Piet staat hij niet meer voor paal.

   2. Brenda Welsh

    Wat is nu weer een ‘stoepslet’? Stoeprand, stoeptegel ken ik wel.

    1. Woordkunst

     Kijk maar in de spiegel stoepslet…

 2. HD

  Het is een CDA’er, en die zijn per definitie niet te vertrouwen.

 3. rasecht wappie

  Hey, krijg nou wat……w*w.commonsensetv.nl is uit de lucht …uh geblokkeerd!!!!
  Is de volgende misschien blckbx of ON1 of VoL of OpinieZ of ..of..of..of….

 4. kattekop

  Ook dit zijn weer details
  het is allemaal om ons af te leiden van waar het werkelijk om gaat.
  De wereldwijde corona-zwendel.
  Van Lieden is niet de enige die de boel opgelicht heeft want dat is in alle landen gebeurd.
  Er zijn mensen rijk geworden van deze covid-zwendel dat is wel duidelijk.
  Never waste a good crisis.

 5. tim p

  siewert van l mondkapjesdealer, plukzewet zou ik zeggen, lid van een criminele organisatie : het cda

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.