Federale rechter blokkeert Bidens dictatoriale vaccinatieplicht

De vaccinatieplicht die president Joe Biden aankondigde voor werknemers van bedrijven die zaken doen met de overheid is door een rechter in de ijskast gezet. Er zijn een hoop zaken aangekondigd tegen deze dictatoriale verplichting, en een federale rechter in Georgia heeft laten weten dat het mandaat niet in werking mag treden.

De verplichting voor wat in Amerika “government contractors” genoemd wordt heeft geresulteerd in flink wat rechtszaken van individuele staten. Onder meer Arizona, Texas, Florida, Oklahoma en Georgia vinden dat Washington het recht niet heeft om zo’n vaccinatieplicht af te dwingen.

Het achterlijke mandaat is een manier van Biden om het percentage gevaccineerden op te schroeven. Dit onder het motto: als niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Het plan geldt onder meer voor private bedrijven met 100 werknemers of meer, een plicht voor zorgbedrijven die geld krijgen uit Medicare en Medicaid, en één voor alle werknemers van de federale overheid.

Waar zijn de media?

Thierry Baudet reageert natuurlijk bijzonder positief op dit nieuws dat hij terecht “fantastisch” noemt. Maar hij vraagt zich wel af hoe het toch kan dat de Nederlandse kartelmedia er geen grote krantenkoppen over schrijven. Want als een rechter zegt dat de plicht prima oké is doen ze dat ongetwijfeld wel, net zoals ze dat deden toen Biden de vaccinatieplicht aankondigde. Oh wat vonden ze het geweldig. Groot nieuws! Daar moest wat mee gedaan worden.

Maar nu een rechter zegt: Ho eens even, dit kan zomaar niet. Dan horen we niets but the sound of silence. Je gaat bijna denken dat de media een gedeelde agenda hebben met het partijkartel he?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Afijn goed nieuws vanuit Amerika dus. Nu hopen dat de individuele staten én de rechters hun rug recht houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Piet Paaltjens

  Volgt Baudet de ‘kartelmedia’ wel?

  ht*ps://nos.nl/artikel/2408628-rechter-blokkeert-voor-derde-keer-vaccinatieverplichting-van-regering-biden

  1. tim p

   jij bent van de kartelmedia piet

   1. Piet Paaltjens

    Ik spreek liever over de kwaliteitsmedia.

    1. tim p

     je bedoelt leugenmedia

    2. leukeditter

     hahahahaha kwaliteit? alles proberen te verdoezelen bedoel je?? vaksein plicht gaat er nooit komen hier zekerrrr niet, want dan is het volledig mis in dit landje maar dat snapt hugo mengele denk ik ook wel

    3. Xyz1234

     U durft het leugenachtige NRC onder kwaliteitsmedia te scharen. Kansloos.

    4. Krasvast

     Iedere reactie is kansloos, je houdt hem in leven.

  2. Neerlander

   Tik tak Pietje Pruts Tik tak

 2. Bunky01

  Die rechter heeft meer lef in zijn pink dan de rest in het gehele lijf. Ben benieuwd hoelang deze brave man zijn ambt nog mag en kan uitoefenen. Want dit laat the big pharma zich uiteraard niet over zijn kant gaan.

  1. Monty

   ”Want dit laat the big pharma zich uiteraard niet over zijn kant gaan.”

   Maar heel dat corona is er toch alleen maar om een totalitaire contr0lestaat te creëren.

   Wat speelt de big pharma hiervoor rol in?

  2. Morgan4321

   In de USA worden lagere rechters vaak gekozen dus daar gaat Biden helemaal niet over.

 3. roodkapjelusttaart

  Hallelujah, dat is een tegenslag voor Satan en zijn aardse discipelen.

 4. HenC

  Het toont aan dat we daar nog rechters hebben die zelf durven te toetsen aan de wet.
  De twijfels die de Raad van State heeft worden hier nu steeds in rechtzaken aan de kant geschoven door rechters met de verklaring dat de onverwachte toestand en de grootte van Covid-19 tijdelijk een opzij zetten rechtvaardigt. Het tijdelijke is intussen vervallen en het risico dat zieke mensen uit het ziekenhuis lopen en het bedrijf binnen gaan is ook niet zo groot lijkt mij. De staat kan geen deurbeleid opleggen.
  Nu het al veel langer duurt en nu ook blijkt dat het vooral in de zorgcentra voor paniek zorgt en niet in het algemene economische leven, zou een rechter toch wel weer moeten verlangen dat de grondrechten weer hersteld moeten worden.
  Dan zou ook de jurisprudentie weer moeten gelden over wie baas is over het toegangsbeleid van bedrijven. In 2014 werd de staat in een arrest al eens teruggefloten. De onderneming bepaalt wie er bij die onderneming naar binnen mag en niet de staat.
  Het 2G of 3G beleid is dus aan de ondernemer en dus niet aan de staat is vastgesteld door de rechter.

 5. Eertienator

  Let’s go Brandon

 6. Dubblecheck

  Wat mij vooral opvalt in dit artikel van de NOS is dat het voor een neutrale journalist vooral belangrijk lijkt te zijn om de politieke kleur van de desbetreffende rechter meermaals te benadrukken. Jammer dat dat in Nederland dan weer niet gedaan wordt.

  1. september

   Op dit forum vinden een hoop dat Nederlandse rechters politiek niet neutraal zijn.dat ze allemaal lid van D,66 zijn.En in Amerika zullen die rechters die deze uitspraak deden ,mischien wel republiekein zijn.

 7. dumbfarmer

  Dat is toch datzelfde land waar je gratis friet bij mcdonalds krijgt als je je laat inenten?
  En waar wrestling gezien wordt als een ‘primaire service’ en ondanks alles door ging?
  Die weten af en toe ook van gekkigheid niet wat ze moeten daar lijkt het..

 8. Uwehetgeweten

  We weten heel goed dat een groot deel van de bevolking bijna geen risico loopt door de ziekte. Op mijn leeftijd (72) is de kans om te sterven aan Covid ongeveer 225 keer zo hoog als die van 20-29-jarigen; voor mensen die ouder dan 80 zijn is die kans 1130 keer zo hoog als voor 20-29-jarigen. Tot de leeftijd van 50 jaar wordt de sterfte door Covid nauwelijks geregistreerd op de normale sterftegrafieken.

 9. Ali Yas

  In de VS hebben ze een grondwet waaraan rechters kunnen toetsen. In Nederland kan dat niet, een situatie die we delen met Saudi-Arabië.

  1. Piet Paaltjens

   In Nederland wordt ook aan de Grondwet getoetst maar dat gebeurt bij de totstandkoming van de afzonderlijke wetten.
   Alle wetten dienen te voldoen aan de Grondwet, daarmee vindt indirect die toetsing dus wel plaats.

   De suggestie van Ali Yas dat dit gegeven gevolgen heeft voor de beoordeling van vaccinatiewetgeving mist dus grond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.