Rechtvaardigheid in Wallonië! Belgische rechter verklaart coronapas ongeldig: ‘Zet het recht of 5.000 euro boete per dag’

Een rechter in het Franse deel van België, Wallonië, heeft het apartheidsregime van de overheid daar keihard veroordeeld. De walgelijke coronapas is, aldus de rechter, keihard ongeldig. Als die situatie niet razendsnel gerectificeerd wordt krijgt de Waalse overheid een boete van 5.000 euro. Per dag.

Een Naamse rechtbank heeft het gebruik van het Corona Safe Ticket in Wallonië onwettig verklaard. Dat bericht het Belgische HLN. Dit gebeurde nadat een bonte (of eigenlijk: heldhaftige) alliantie van gezondheidswerkers, wetenschappers, advocaten en burgers naar de rechter gestapt waren. En ja, ze zijn dus in het gelijk gesteld.

Totaal overdreven maatregel

“Er zijn in het Waalse decreet meerdere zaken vastgesteld die wettelijk in tegenspraak zijn met het Europees recht en het recht op bescherming van persoonsgegevens,” aldus deze rechter. “In het vonnis staat onder meer ook te lezen dat het niet aangetoond is dat de coronapas het enige alternatief is voor een nieuwe lockdown.”

En dat is niet alles. Want de rechtbank stelt óók dat de maatregel volstrekt overdreven is. Het staat totaal niet in verhouding tot de doelen die de overheid zegt na te streven.

Waalse regering: coronatoegangspas blijft gewoon van kracht

Ongelooflijk genoeg – of eigenlijk niet, gezien het dictatoriale wangedrag van overheden wereldwijd – heeft de Waalse regering al laten weten geen reden te zien om de apartheidspas daadwerkelijk af te schaffen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

“De regering heeft akte genomen van de beslissing van de rechtbank van eerste aanleg in Namen. Die beslissing annuleert het Waalse decreet niet en dus blijft het Covid Safe Ticket van toepassing in Wallonië,” aldus de kleine Führertjes.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. leukeditter

  langzaam maar zeker zullen de nsbers het onderspit delven en hopelijk geen 1 die nog normaal adem kan halen

  1. Piet Paaltjens

   Voorlopig ziet het er naar uit dat vaccinatie wettelijk verplicht gaat worden.

   Wie hier dan het onderspit gaat delven lijkt me wel duidelijk.

   1. Mistgabel

    Aldus Piet Mengele.

  2. ET007

   Waarom verband met NSB-ers? Waarom doen mensen dat toch? En wat de voor- en nadelen van vaccinatie zijn zullen we ook ooit wel eens kunnen beoordelen.
   Daarom mag vaccinatie nooit verplicht worden voordat uitgesloten wordt dat het schadelijk kan zijn (boven de norm bijwerking).
   Ik ben overigens blij dat er gekozen is voor een andere weg wat betreft registratie.
   Met alle maatregelen van vandaag zijn we nog verder van huis dan een jaar geleden.
   Dus ik hoop dat de rest van de wereld de Franstalige Belgen gaat volgen.
   De mogelijkheden die een Coronapas biedt aan politici met dictatorische trekjes zijn ongekend en ik vind het daarom logisch dat mensen wantrouwig zijn.
   Dus weg met het document wat niks helpt en mensen meer wantrouwig maakt naar de overheid.
   Als alles zo erg en dramatisch is: waarom moet ik dan nog werken en kun je naar een winkel die dingen verkoopt die je eigenlijk niet direct nodig hebt?
   Stop de paniek en laat de economie draaien.
   En zorg dat de zorg op orde komt!

 2. Vrijedenkert

  Overheden trekken zich niks meer aan van uitspraken door rechtbanken als men gewoon op dezelfde voet door wil gaan ondanks uitspraak, ook die boete zal de Waalse overheid niet wakker van liggen het is immers diezelfde overheid die hem gaat innen…
  Ook vorig jaar hier in Nederland met de uitspraak dat de avondklok onwettig was zag je dat slangenkuil Binnenhof heel snel een andere hogere rechtbank optrommelde om de ongewenste uitspraak terug te draaien.

 3. september

  De tegenstanders van de vaccinaties gaan het onderspit delven.,dat is wel duidelijk.

  1. Woordkunst

   Je bent een laffe worm die een ander diens leven niet gunt, kruip maar onder de dekens en neem vooral nog een extra spuitje.

   Stakker

 4. Piet Paaltjens

  De Waalse Overheid haalt de schouders op en de maatregel blijft van kracht.

  Next.

  1. Dubblecheck

   Zouden we allemaal moeten doen, uitspraken van een rechter gewoon negeren.
   Strak plan.
   Lange leven de rechtstaat.

  2. leukeditter

   haha dat hoop jij natuurlijk smerige zak… en ondertussen geeft piet paaldanseres geen sjoege op het steeds maar oplopende oversterftecijfer….het is niet van corona halve zool maar waarvandan he eikel

 5. Piet Paaltjens

  NRC:

  “ Olaf Scholz, vanaf volgende week bondskanselier van Duitsland, ging het verst. De roep van zijn rivalen om „knallharten” maatregelen beantwoordde de sociaal-democraat met een pleidooi voor een algemene vaccinatieplicht.

  Uiteindelijk moet het parlement hierover beslissen, zei hij tegen dagblad Bild, maar er komt nog deze maand een wetsvoorstel en als het aan hem ligt, wordt vaccinatie binnen drie maanden verplicht, zei Scholz. „Het feit dat er zo veel mensen zijn die zich niet hebben laten vaccineren, is er de oorzaak van dat we nu als land met een groot probleem zitten. Veel burgers hebben zich laten vaccineren en die moeten nu beperkingen accepteren.”

  BAM!

  1. por favor no borres

   In het recente verleden hadden we hier een Duitsland wonende grasmaaier.
   Volgens hem was daar alles beter, goedkoper, gezelliger en vriendelijker.

   Ik begin te begrijpen wat hij bedoelde.

 6. por favor no borres

  Als die situatie niet razendsnel gerectificeerd wordt krijgt de Waalse overheid een boete van 5.000 euro. Per dag.

  De Waalse overheid betaalt 5.000 euro per dag aan .. de Waalse overheid.
  Broekzak, vestzak, blijven prikken!

  1. Mistgabel

   Aldus por favor no borres Himmler.

   1. por favor no borres

    De vooruitzichten voor u zijn goed.
    telegraaf.nl/nieuws/1800628630/televisiedominee-overleden-aan-corona

    1. Mistgabel

     Voor u ook.

     h*tps://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210827_97264743

 7. janrama

  Eindelijk is het bedelen van DDS gestopt.
  Donaties niet meer nodig!

  1. janrama

   Poeh, Mike zet het gelijk ff recht.
   Tja, puberaal enthousiasme doet wel eens iets vergeten.

   1. por favor no borres

    Welnee, gewoon Alzheimer.
    Je zult heus wel een bedankje voor het geheugensteuntje krijgen.

   2. por favor no borres


    Een oproep van de redactie:

    door de coronacrisis heeft Forumland het, net als veel andere landen, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leefbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar in Forumland hebben bedrijven financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het onbetrouwbare Nederlandse GeefGul-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help Forumland in de lucht te blijven!

 8. Branzino

  Niets aan de hand in Wallonië, want::
  * In het vonnis staat onder meer ook te lezen dat het niet aangetoond is dat de coronapas het enige alternatief is voor een nieuwe lockdown. Dit moet worden aangevuld. geen enkel probleem, want juist dat ontbreken van alternatieven was de belangrijkste aanleiding voor de corona-pas.
  * Vanaf een termijn van zeven dagen na de betekening van de beslissing van de rechtbank staat daar een dwangsom van 5.000 euro per dag op. Dat briefje moet in een dag of wat te schrijven zijn, lijkt me.
  * De beslissing annuleert het Waalse decreet niet en dus blijft het Covid Safe Ticket van toepassing in Wallonië. Omdat het Waalse decreet niet wordt geannuleerd, lijkt de rechter ervan uit te gaan, dat de Waalse regering dat alsnog snel gaat regelen.

  Kortom, het veroorzaakt zelfs niet eens vertraging. Het enige effect is het feit, dat het nu weer in detail voldoet aan de Belgische wet en verder weerstand kansloos is.

  1. M. Brandenburg

   Ach je hoeft enkel maar aan t ehalen dat de overheid het bestrijden van symptomen wat in Japan en india met bevolkingen van respectievelijk 102 million en bijna 1 miljard heeft geleid tot een volledig indammen van het virus. In Japan zien we sinds het gebruik van het medicijn ook spontaan diverse varianten verdwijnen, dat zou net als met omnikrom kunnen komen door een mutatie die sowieso zou kunnen gebeuren, maar dat alles op het zelfde moment samenvalt zegt eigenlijk genoeg.

 9. Peter Loosduinen

  Waarde Michael,
  Een rechter in het Franse deel van België ???
  Je bedoelt hier waarschijnlijk Franstalig deel mee.
  Macron heeft dit deel van België niet ingepikt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.