Volkskrant woest! ‘Nationalisten en extreemrechts ontmoeten elkaar!’ Gaat over Le Pen en Orban…

Vandaag ontmoeten “extreemrechtse en nationalistische partijen” elkaar volgens de Volkskrant in Warschau. Het grote doel: ze willen een mogelijke alliantie met elkaar bespreken. En dat vindt de linkse krant heel erg eng. Want rechts is natuurlijk heel fout. Al die vuile nazi’s.

Er is, zegt de Volkskrant, “geen officiële gastenlijst” bekendgemaakt. Wat ze wel wisten voor het allemaal begon? Dat Matteo Salvini uit Italië er niet bij zou zijn… en dat twee gasten waarvan de namen wel bekend zijn Marine Le Pen en Viktor Orban zijn.

Je hebt het dus over de leider van het Rassemblement National, die tweede werd bij de laatste presidentsverkiezingen in haar land. En over de leider van Hongarije – die veruit de grootste partij van zijn land leidt.

Deze politici kunnen in eigen land op bijzonder veel steun rekenen. Je zou denken dat ze daarom op een respectvolle wijze behandeld worden. Maar nee. Niets is minder waar. Ze worden gewoon keihard weggezet als extreemrechts, als neo-nazi’s. Omdat ze uitgesproken conservatief én patriottisch zijn.

Dit is hoe de linkse media dit spel al jaren spelen, en ze blijven er maar mee doorgaan. Maar als ze het dan over GroenLinks en hun Europese bondgenoten hebben schrijven ze nooit “extreemlinks.” Terwijl dat pas écht radicale clubs zijn (die stuk voor stuk in eigen land trouwens marginaal zijn).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar ja. Dat is natuurlijk niet het beeld dat ze willen scheppen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Piet Paaltjens

  Waar blijkt uit dat de Volkskrant WOEST is?

  1. Laan van poot

   Waar uit blijkt dat jij zwaar gehandicapt bent.?

 2. Monty

  Ben benieuwd welke Nederlandse politici bij deze alliantie willen aanschuiven.

 3. Ali Yas

  Dat “extreemrechts” is een grijsgedraaide en misplaatste Godwin. De nationaalsocialisten van de bekende Oostenrijker waren bepaald niet rechts, laat staan extreem rechts.

  De Volkskrant heeft merkwaardig veel moeite met leiders die opkomen voor het eigen volk. Je zou denken dat men dat van links tot rechts zou moeten doen, het belang van het eigen volk op één zetten, maar de internationaalsocialisten die tegenwoordig de toon zetten hebben heel andere hobby’s, die meer lijken op de idealen van Stalin en Mao.

  1. toetssteen

   @Ali Yas
   Plus meer dan tien van mij!

 4. Meriadoc Brandebok

  Ik ben weleens kritisch op de media, maar uit niets is een vermeende woede van de Volkskrant op te maken.

  Inhoudelijk: Orban heeft weinig te winnen bij zo’n alliantie. Het is wel duidelijk dat Hongarije in een lastig parket zit nu Merkel weg is uit de Kanselarij en Kurz is gevallen in Oostenrijk. Oost-Europa zal zich dus moeten heroriënteren. Verwacht nieuwe dynamiek en allianties nu het machtsevenwicht van rechts in Euŕopa naar links verschuift.

  1. Docm

   Lui als Orban willen lid zijn van de EU om gratis geld te kunnen krijgen, maar ze willen zich niet aan de regels houden. Polen is ook al zo’n club. Wie zich niet aan de regels wil houden moet uit de club. Orban is opgegroeid in een communistisch systeem, en dat is te merken. Grote bek hebben, eisen stellen, etc.

 5. sonny

  Prima, ze geven elkaar positieve feedback, da’s heel belangrijk!

  1. right

   De nationaal socialisten zitten in elke EU lidstaat, ze gaan niet verdwijnen!
   Als de corona en greendeal klappen vallen,
   komt de grote omslag!
   Tegen die tijd zijn wij Nederlanders weer toe aan het stembiljet!
   De uitkomst zal dan niet meer ‘pro links’ zijn!
   Geduld, geduld is alles!

   1. sonny

    Right,
    Ja, ze hebben veel tegenslag nodig voordat de schellen van de ogen vallen!
    Het immigratiebeleid gaat alsook doorslaggevend zijn!

   2. Emma Louise

    Het extreemrechtse nationaal-socialisme kan de verstandige mens missen als een zwijn in het ijs!

    1 op de 5 Europeanen is ouder dan 65 jaar! Dat aantal stijgt in twee generaties razendsnel naar 1 op de 3!
    Europa moet nú in actie komen om regionaal en landelijk effectief en efficiënt beleid op het terrein van gezondheidszorg te voeren!
    Wij hebben honderdduizenden jongere mensen van buiten Europa keihard nodig!
    En vergeet de groene technische sector niet! Vele tienduizenden handen komen wij tekort om zonnepanelen te installeren!

 6. Mistgabel

  Op RTL nieuws wordt ff de communisten in een Turks stadje gepromoot!

  1. por favor no borres

   Een informatief item als promotie zien geeft de vertroebeling van uw mentale toestand duidelijk weer.

   1. Woordkunst

    Doe iedereen een plezier en ga een radslag maken in het verkeer…

 7. tata

  Who the fuck leest de Volkskrant anno 2021?

 8. LifeBuddy

  Wat in hemelsnaam heeft de Extreem sLinkse volkskrant hier over te zeiken.
  [neder]land/achtergrond/2018/03/aivd-extreem-links-gewelddadiger-dan-extreem-rechts-592921/

 9. Woordkunst

  Lekker belangrijk wat de vodkrant te melden heeft

 10. rafi

  Ik zou er maar wat graag tussen gezien willen worden. Overigens is de Volkskrant een zeer belangrijke links-fascistische kartelkrant in Nederland, die immers geen moeite heeft met het feit, dat Nederland een medische dictatuur is geworden. Ik geloof stellig dat ooit die redactie in het hellevuur geworpen zal worden (al heb ik nog liever dat ze zich bekeert tot het christelijk geloof).

 11. Bes Tolen

  De Volkskrant is de fout ingegaan doordat er communistische journalisten in de redactie werden opgenomen. Dat na het echec van De Waarheid. Met naar mijn idee allerlei impliciet lasterlijke verhaaltjes zijn de onnozele gelovigen blijkbaar toch geïndoctrineerd.
  Opzeggen van het abonnement staat beter.

  1. Piet Paaltjens

   “De Volkskrant is de fout ingegaan doordat er communistische journalisten in de redactie werden opgenomen.”

   Op welke journalisten doelt Bes Tolen.

 12. Bes Tolen

  Vroeger golden de leiders van de Rooms katholieke kerk als extreem rechts. Tegenwoordig gaat het over extreem links wat de huidige paus met zijn mentaal beperkte mening over problemen met en van asielzoekers laat zien. Op zijn zoveelste meelij bezoek. Het is nodig tijd om de man stevig aan de omvangrijke misdaden en misstanden te herinneren, die de kerk zelf veroorzaakt en veroorzaakte. Dat hij niets anders weet in te brengen dan mensen in Europa dwars te zitten en hun bestaan degradeert. Rome helpt ook Afrika aan maximale aantallen geboorten. Alle nonnen worden daarvoor daar ingezet. Dat geeft de gewenste machtsuitbreiding. Alle westerse politiek gehoorzaamt wel braaf. Amerika met extreem Roomse Biden voorop. Winnaar presidentschap op basis van massa immigratie. Om te haten? Daar zorgen ze voor. Een groot probleem is blijkens internationale cijfers het uiterst lage I.Q. in veel Midden Afrikaanse gebieden. Dat zal de wereld gaan opbreken. Rome kan er om lachen want het is haar winst.

  1. Piet Paaltjens

   “Rome helpt ook Afrika aan maximale aantallen geboorten. Alle nonnen worden daarvoor daar ingezet.”

   Geestig.

   😎

 13. Bes Tolen

  Journalisten van De Waarheid werden over verschillende dagbladen gespreid. Bijvoorbeeld ook Trouw en NRC (Handelsblad).

  1. Piet Paaltjens

   Zou je namen kunnen noemen, Bes Tolen? Dit ziet er uit als ongefundeerde laster dan wel associatief gebabbel.

 14. Bes Tolen

  Ja PP, het valt zo op. Terwijl het wel wordt begrepen.