Aan macht verslaafd lockdownkabinet laat teugels MINIMAAL vieren: maar belachelijke restricties blijven

Het is te triest voor woorden. Terwijl in vrijwel alle buurlanden mensen naar het café en het restaurant kunnen weigert het kabinet Rutte IV nóg steeds om horeca ook bij ons open te gooien. Het Nederlandse volk moet wat de Haagse tirannen betreft genoegen nemen met beperkte opening van sportscholen, kappers, en winkels. Café’s en restaurants mogen verder prima kapot gaan, aldus de politici.

Alle media berichten vandaag heel blij dat Nederland hoegenaamd “open” gaat. Want, jawel, het hoger onderwijs, het mbo, kappers, winkels, en sportscholen mogen weer aan het ietwat normale leven beginnen. Dat is dan wel behoorlijk beperkt, maar blijkbaar moeten we dat maar voor lief nemen.

Hoe beperkt? Nou, zo beperkt. Winkels mogen open, maar op afspraak, en tussen 5 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags. Voor sporten geldt die tijdsbeperking niet. Maar voor winkels dus wel. En op afspraak.

Dit is geschift en er is helemaal niets om “blij” mee te zijn. Het kabinet gedraagt zich als een tiran die mensen 10 grondrechten heeft afgepakt en vervolgens zegt dat burgers verheugd moeten zijn als ze er 2 of 3 gedeeltelijk terugkrijgen.

Ik dacht het dus niet. Het  hele land moet open. Die achterlijke dingen als “winkelen op afspraak” moeten bij het grofvuil worden gezet… en de horeca hebben het volste recht óók open te gaan. Café’s en restaurants worden finaal de vernieling in geholpen. Rutte IV wil daar nog een schepje bovenop doen.

FVD is woest

Dat is volstrekt onacceptabel. Gelukkig ben ik niet de enige die daar zo over denkt. Ook bij Forum voor Democratie reageren ze furieus:

Sporten wordt “weer mogelijk,” voor jong en oud, en voor volwassenen én de jeugd. Maar wacht: er mag geen publiek bij zijn. Want jongens, stel je voor dat er mensen toekijken. In de buitenlucht. Het idee moet natuurlijk wel blijven dat bij elkaar komen levensgevaarlijk is… ook als dat buiten gebeurt waar het risico op besmetting letterlijk nihil is.

Het is te weinig

Geen wonder dat FVD dit helemaal niets vindt. Ondernemers én de rest van de bevolking krijgen een afgekloven botje toegegooid en moeten het daar maar mee doen.

Het is nu aan Nederlanders om duidelijk te maken dat dit véél te weinig is. Het kabinet hoopt hiermee weg te kunnen komen; dat wij Nederlanders een béétje mildere onderdrukking pikken omdat we dan in ieder geval weer ‘iets’ mógen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We gaan nu zien of de gemiddelde Nederlander zo dom is om daar in te trappen… of dat het kabinet het volk toch een beetje onderschat. Gezien het gebrek aan massaal verzet de afgelopen twee jaar (op de laatste dagen na) vrees ik het ergste. Nederlanders zijn geestelijk namelijk al jaren gecastreerd. De kans dat ze hun mannelijkheid opeens hervonden hebben lijkt me erg klein.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Gregorius van Dubbeldam

  “weigert het kabinet Rutte IV nóg steeds om horeca ook bij ons open te gooien.”

  Een wat snelle conclusie, het betreft slechts een advies van het OMT. Ik sluit niet uit dat het Kabinet een stapje verder gaat.

  1. Robert75

   Maar natuurlijk joh. Dit zijn gewoon zoethoudertjes. Alsof de overheid nog keus heeft. Ze moeten wel versoepelen want steeds meer burgers beginnen zich er tegen te verzetten. Ik zou zeggen kijk naar winkeliers. Of er nu wel of geen versoepelingen komen ze gooien de deuren gewoon open, en de consequenties interesseren ze helemaal niets meer. Het is of de overheid die ingeeft en versoepeld of we doen het gewoon zelf. En daarom doen ze dit. Gewoon zoethoudertjes.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    “Ze moeten wel versoepelen want steeds meer burgers beginnen zich er tegen te verzetten.”

    Waarom zou het Kabinet een lockdown handhaven als daar geen zinnige reden meer voor bestaat?

    1. Robert75

     Er heeft nog nooit een zinnige reden bestaan voor een lockdown. Maar dat is het punt niet. Er is totaal geen draagvlak meer voor een lockdown.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Waarom besloot het Kabinet, maar ook talloze regeringen andere landen, dan tot een lockdown, Robert?

      Denk eerst even na voordat je reageert.

     2. Nikita

      Als je verstandig bent en dat ben jij Robert dan laat je deze zak hooi onmiddelijk links liggen hij is een sokpop niet meer en niet minder .

     3. Baco

      Ze doen de lockdown om de medisch discriminerende QR er door te krijgen, iedereen doet bijna alles om open te kunnen, en daar zijn met name de mensen zonder QR zwaar de dupe van… er zijn er hier die dezelfde regels willen als de joden in de jaren 30

     4. Krasvast

      Negeren Robert, dat is de enige manier om het virus te elimineren.

    2. AS210854

     Omdat ze regeren als een kip zonder kop.

    3. dumbfarmer

     Omdat ze dan moeten toegeven dat ze weer wat aangekloot hebben en blind zijn gaan varen op paniek in plaats van eens een keer na te denken.

  2. Bunky01

   Ja hoor ze gaan misschien wel een stapje verder; de winkels mogen openblijven tot 18.00 uur.

  3. dumbfarmer

   geloof je het zelf??? serieus??
   Het enige dat die prutsers tentoonspreiden is hoe ze zoveel mogelijk de zaak indekken dat ze af kunnen schuiven als het verkeerd gaat. Dus die muppets nemen dat advies over, kunnen ze roepen: jamaar was advies.
   En die adviesgevers kunnen roepen: jamaar, wij adviseren alleen!
   Zo wordt het spelletje al de hele tijd gespeeld, en dat nieuwe elan is ver te zoeken met even zo grote prutsers in het nieuwe kabinet.

  4. Re-al

   GvD : ambtenaren als jij, mogen geen beleids-voorstellen doen.

  5. Mistgabel

   Hou nou maar op in fabeltjes geloven. Genoeg geweest.
   Het hele verhaal dondert in elkaar.

   Tig besmettingen schalmen elke dag over de MSM, dat is een angstiger woord voor vele snotneuzen.
   Liggen ongeveer 350 van de 17,5 miljoen mensen op de IC.

   Manmanman waar hebben we het over.

   1. Baco

    Precies Mistgabel

 2. Gregorius van Dubbeldam

  “weigert het kabinet Rutte IV nóg steeds om horeca ook bij ons open te gooien.”

  Een wat snelle conclusie, het is zeer wel denkbaar dat het Kabinet een stap verder wil gaan.

  1. leukeditter

   TJA Dubbelsuf wat moeten we ermee he..bijv,ik zag dat de amateurvoetballers nu tot 8 uur mogen trainen.. dus moeten ze kwart over 6 beginnen! het schijnt dus zo te zijn dat het virus rond kwart over 8 heeeel gevaarlijk wordt.. het is 1 en al pesterij en meer niet!! wat een stel verschrikkelijke debielen die dat verzinnen. ik hoop echt dat niemand maar dan ook niemand zich nog aan 1 regeltje houtd.. ze moesten ze echt allemaal afschieten dat smerige tuig

  2. Baco

   Dat zal wel moeten want de samenleving is er namelijk klaar mee

  3. RvdBe

   Heerlijk die naïeve onnozelheid, gaat waarschijnlijk ook nog dankbaar zijn dat hij weer iets mag van zijn leiders.

 3. Robert75

  Waarom besloot het Kabinet, maar ook talloze regeringen andere landen, dan tot een lockdown, Robert?

  Denk eerst even na voordat je reageert.

  ———————-

  Waar heb je het nu over jongen dat is het punt helemaal niet. En buiten dat om Nederland is zo ongeveer het enige land wat in een lockdown zat. Het is nauwelijks nog te handhaven. Winkeliers waren van plan de winkels open te gooien en gemeentes gaf ze daarvoor ook toestemming, Dus is het nauwelijks nog te handhaven. De regering is eigenlijk voor het blok gezet en daarom doen ze dit, want ze hebben eigenlijk weinig andere keus.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   @Robert,

   Je beweerde dat er nimmer een zinnige reden voor een lockdown heeft bestaan.

   Dat was onzin, en daar stelde ik je een vraag over.

   1. Baco

    Nee dit is geen onzin, er is geen zinnige reden behalve dat er op basis van paniek is gehandeld en het feit dat er niet genoeg ic bedden zijn omdat er jarenlang is gepeopeld met mensen..

 4. Nikita

  NIKS AFSPRAAK GEWOON OPEN LAAT JE GEEN OOR AANNAAIEN . DOORZETTEN NU .

  1. Kokkie_2

   Vanuit Portugal durft Nikita wel stoere praatjes te hebben.

   1. Nikita

    Je moet je smoel houden frituursnuiver hier in Potugal heb ik er inderdaad geen last van nee. De winkeliers moeten nu doorpakken . De Nederlanders zijn de baas ook over het kabinet . Ga jij nou maar je vet vernieuwen je stinkt

   2. Gregorius van Dubbeldam

    “Vanuit Portugal durft Nikita wel stoere praatjes te hebben.”

    Het stikt hier van emigranten die vanuit het buitenland hier ons land komen onderschijten.

    🤢

    1. RvdBe

     Het stikt hier ook van de immigranten die van binnenuit ons land onder schijten.

  2. Mussi

   Ik hoop het. Dit klopt niet.de staat heeft zoveel schade gericht aan de maatschappij bah. Rutte dacht ik kom weg met toeslagenaffaire nou dan naai ik toch het hele volk. Wij laten het toe en niemwnd anders

 5. Shooter

  Er zijn tegenwoordig zelfs tasers op de wapenmarkt met hagel-effect.
  Van het merk Boemerang.

 6. AS210854

  Wij hebben voor zaterdag in Duitsland een tafel voor 6 pers gereserveerd. Dat wordt lekker spareribs eten.😋😋😋😋 ons kabinet regeert als een kip zonder kop.

  1. Peter den Bekker

   Ik woon nogal ver van de grens en ik maak er een weekendje van. Zimmer mit frühstuck, ganz toll!

 7. Nikita

  Omdat de delta var nog niet is verdwenen is het wenselijk om de omnicron var te verwezelijken daar de delta var nog weer voor mutaties kan zorgen met alle gevolgen vandien . Open die hap

 8. Kokkie_2

  Michael Van Der Galien: FVD is woest
  Dat is volstrekt onacceptabel.
  Gelukkig ben ik niet de enige die daar zo over denkt.
  Ook bij Forum voor Democratie reageren ze furieus:

  Humor.
  Alsof MvdG een andere mening durft te ventileren dan zijn geldgever FvD.

 9. Kokkie_2

  Bij de keuze wat weer mogelijk is, heeft de regering zich laten leiden door de noodzakelijkheid en maatschappelijke behoefte.
  Logisch dat horeca onder niet noodzakelijke behoeftes valt, je kunt makkelijk zonder.
  Winkels en scholen zijn belangrijker.
  Ik vind het een logische en verantwoorde keuze

 10. Re-al

  Open de economie. Open de samenleving.

  Stoppen met verplicht testen, injekteren, 2G.
  Geen id of qr tonen.

  De vrijheid terug !

 11. Re-al

  Wie nog steeds in dit idiote knipperlicht-beleid trapt,
  is echt niet goed bij.

  Het gaat helemaal niet om “gezondheid”.
  Het gaat om knechting.

  Get up, stand up,
  stand for you rights !

 12. RvdBe

  Het is een aso kabinet, horeca mag niet open omdat dit hun ongelijk bevestigd en gezichtsverlies opleverd.
  Dan liever de horeca kapot en 5 jarigen vol spuiten met die rotzooi.
  Het is en blijft een smerig clubje, gelukkig met een tanende achterban bestaande uit goedgelovigen en haters van de vrije mens.

 13. Mistgabel

  Tjeesus…, hebben we het nou nog steeds over dat griepje/snotneus?

  1. Hendrik_Groen

   Tuurlijk, zie jij nog andere onderwerpen om over te zeiken bij DDS.

   1. Woordkunst

    Haal je kop uit je kont en er zal een wereld voor je opengaan

    Zeikerd

   2. Woordkunst

    Haal je kop uit je kont en er zal een wereld voor je opengaan

    Zeikerd

 14. dumbfarmer

  simpel antwoord er op, in de eigen woorden van Rutte: pleur op.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Inderdaad een simpele reactie.

 15. Roosevelt

  Het wef kabinet doet wat het moet doen helaas, Build back better uitvoeren en zoveel mogelijk kapot maken. Alles tegen de boer en burger! Hopelijk gaan mensen dit zien!

 16. Uwehetgeweten

  sensatie in Frankrijk. Een rijke, bejaarde Parijse zakenman uit Versailles, die vele levensverzekeringen (ter waarde van miljoenen) heeft afgesloten ten behoeve van zijn kinderen en kleinkinderen, overlijdt aan een Corona-vaccinatie (niet betwist door de artsen of zijn levensverzekeraars). Maar dan komt de vaccinsloophamer: de verzekeringsmaatschappij betaalt de premie niet uit omdat de overledene op eigen risico heeft gehandeld toen hij de Corona-vaccinatie nam, bericht Unser-mitteleuropa.com.

  1. Re-al

   @U. : Zo krom werd het laatst in Italie ook gespeeld : “vrijwillig”.

   Maar juristen moeten daar niet in trappen : de toediening van de “vaccins”,
   gebeurde onder toelating door-, gezag van- en betaald door de overheid.
   DUS is die overheid aansprakelijk.
   Voor een verz. mij geldt het zelfde principe : aansprakelijk voor de gevolgen van een onder verantwoordelijkheid van de overheid, toegelaten en toegediende medische handeling.

 17. De witte roos

  Wie angst zaait, zal dictatuur oogsten.

 18. Baco

  Morgen het hoger beroep om de lockdown op te heffen, ze voelen nattigheid

 19. kattekop

  Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat dit het begin van het einde is van die corona-waanzin.
  Als de lagere overheden beginnen te draaien dan duurt het niet lang meer
  Dan gaat de rest wel volgen.
  Zal me niet verbazen dat er een lawine van rechtszaken komt tegen regering, omt, rivm en gezondheidsraad.
  Ook rechters zijn maar mensen en ook die willen bij de winnende partij gaan horen.

 20. Adriaen van Bergen

  Open, maar wel qr code? Of OPEN?

  1. Baco

   Precies er gaat niets open het is restricted, geen medisch discriminerende QR, geen toegang, vanavond zat die dikke vette smerige flikker Paul de leeuw bij vi vandaag die beschreef het als een spelletje, dit soort gore smeerlappen leeft gewoon in Nederland die denken dat het voor de mensen die geen QR hebben een spelletje is…

 21. Mistgabel

  Aantal coronabesmettingen in regio Amsterdam in een week meer dan verdubbeld

  Bericht moet eigenlijk zijn:
  Aantal snotneuzen in regio Amsterdam in een week meer dan verdubbeld

 22. Mistgabel

  Hele volksstammen zitten in quarantaine zonder überhaupt wat te merken.

  Nee, is geen mop.

 23. Mistgabel

  “De cruciale vraag is; ben je besmettelijk als je gevaccineerd bent? Want je hebt natuurlijk weinig aan zo’n certificaat als je dan nog steeds een ander kan besmetten.” #QRcode #NederlandGaatOpen

  h*tps://twitter.com/annstrikje/status/1481663048498794504

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Jawel hoor, je bent na vaccinatie minder besmettelijk en de kans dat je ernstig ziek wordt is heel klein.

   Ik zeg doen!

   1. Baco

    Je bent een leugenaar, het is geen vaccinatie, het is een experimentele vloeistof, daarnaast zijn echt verschrikkelijk veel geboosterden ziek, daar weer naast zijn de “gevaccineerden” een ernstig gevaar voor bv ouderen want de “gevaccineerden” kunnen de “besmettingen” namelijk meedragen en overgeven, helemaal omdat zij juist denken dat ze het alleenrecht hebben op alle vrijheden.
    Maar het probleem daar weer naast is dat de QR een medisch discriminerend middel is om mensen buiten te sluiten, dit gebeurde ook bij de joden in de jaren 30…

    1. Monty

     ”daar weer naast zijn de “gevaccineerden” een ernstig gevaar voor bv ouderen want de “gevaccineerden” kunnen de “besmettingen” namelijk meedragen en overgeven,”

     Vlekkenoplosser gaat helemaal mee in het corona verhaal en vergeet helemaal de woorden van Baudet.

     Corona is de wereld in geroepen om Nederland in een totalitaire contr0lestaat te veranderen.

     Of geloof usbtje nu toch in corona.
     Corona was voor jou toch een hoax?

     1. Baco

      Nee monty, ik geloof niet in corona, ik ontken het ook niet, maar zoals al die gevaccineerden hier beweren dat alle ongevaccineerden een gevaar zijn doe ik even een spiegelreflectie en dan zie ik dat jij er geen snars van begrijpt…

   2. Mistgabel

    Haha, geloof je dat na 2 jaar nog steeds?

    Ouwe wappie🤣🤪🤡

 24. Emmanuel Goldstein

  Hoe zit ’t nu eigenlijk met het ‘Wonder van Portugal’ waar de
  main stream media zo hoog over op gaf, hoor je niet zo veel
  meer over. En gaan ze ook het voorbeeld van hun grote buur volgen?

 25. werkloze generaal

  Wij Nederlanders en eigenlijk heel Europa moeten accepteren dat we geen experts in deze exotische ziekte ( corona) zijn. Onze expertise ligt op het vlak van kanker aids enz. De virologen die we op de Nederlandse tv zien zijn in mijn ogen dan ook niet bekwaam en kennen de ziekte alleen uit het tekstboekje. Ze zouden beter in de leer bij hun Chinese collega’s kunnen gaan en daar van leren. Die hebben ervaring met dit virus. Helaas komt het weer eens uit het hoekje van die goedkope landjes daar in het verre oosten ,waar ik China uiteraard ook toe reken. Filipijnen Myanmar China , ff kijken hoeveel ik in mijn portemonnee heb , koop ik de hele goedkope knakenzooi in 1x op !

 26. Heineken

  Laten we maar eerst even beginnen, een ieder een goedemorgen te wensen.
  Goedemorgen mede forum fanaten.

  1. Nikita

   goedemorgen Heineken

  2. Harry Haller2

   Heineken veronderstelt dat we hier op een bierkransje zijn.

 27. Antihedo

  Een actuelere kop zou zijn: Omringende lander gaan de maatregelen aantrekken terwijl Nederland gaat versoepelen.

 28. Florissa

  Het wordt steeds moeilijker om de kikkers in de kruiwagen te houden,ze laten wat ballonnen op voor de reacties en wat die domme ondernemers ervan zeggen ,nou iedereen open en Rutte met zijn zooitje een schop onder zijn kont,het gaat om 76 man die miljoenen mensen in de afgrond helpen ,en er zelf geen centje pijn van hebben ,hun salaris wordt gewoon gestort met de opbouw voor het riante pensioen erbij .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.