Adam Curry bij de Joe Rogan Experience podcast: ‘De metaverse is de toekomst’

Joe Rogan heeft een nieuwe episode online gezet van zijn podcast, The Joe Rogan Experience. En het is weer een pareltje. Want te gast is Adam Curry, de Amerikaanse Nederlander die in Amerika terecht gezien wordt als de vader van podcasting. En Curry had wat heel interessante dingen te zeggen, ook over de “Metaverse” die op handen is.

In de podcast bleek Curry nog even kritisch te zijn op de mainstream – politiek en journalistiek – als vanouds. Verstandelijk minder bedeelden zullen hem ongetwijfeld een “complotwappie” noemen, maar de man heeft juist bewezen een visionair te zijn. Hij ziet wat er aankomt – een moloch van een staat die technologie combineert met machtzucht – en waarschuwt ervoor.

Adam Curry legt uit waarom Metaverse zo belangrijk is

Tijdens het gesprek zei Curry ook wat interessante zaken over wat de Metaverse genoemd wordt. Want, zei hij, burgers die hun vrijheid lief hebben, hebben eigenlijk nog maar één manier op de manier te leven waarop zij willen. Dat doen ze door parallelle samenlevingen te creëren, of parallelle systemen. Dat kun je ook een Metaverse noemen.

Wat betreft de Metaverse legde Curry uit dat dit één van de grote redenen is waarom hij zwaar investeert in Bitcoin. Bitcoin is feitelijk een parallelle manier van de financiën doen. En wat hem daarbij extra aantrekt is dat Bitcoin een limiet heeft. Er zijn 21 miljoen Bitcoins. Punt. Bij een crypto als Ethereum is dat bijvoorbeeld niet zo. “En er is ook geen CEO van Bitcoin,” aldus Curry, wat natuurlijk inhoudt dat het volop vrij wordt gelaten en gedecentraliseerd is. Natuurlijker dan dat wordt het niet.

We moeten, zei Curry, loskomen van het banksysteem. Want dat systeem is totaal geschift. Bankiers gijzelen feitelijk de hele wereld. Zij bepalen wat er gebeurt, hoeveel geld er wordt gedrukt, wat geld waard is. Interessant is in dat opzicht dat hij ook gelooft dat de wereldwijde lockdowns niet zijn geïmplementeerd om de volksgezondheid te beschermen, maar omdat de bankiers en overheden wisten dat er een nieuwe economische crisis aankwam, en dat ze die crisis op deze manier zélf even veroorzaakten. Daardoor kon er weer extra geld bij geprint worden, konden bedrijven “gered” worden, en zo verder.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Hoe dan ook, voor Curry is de weg voorwaarts die van alternatieve of parallelle systemen bouwen. Bitcoin en crypto in het algemeen horen daarbij.

Het mooie is: in Nederland is er natuurlijk een partij die dit ook zo voor zich ziet. Die ook een “Metaverse” wil creëren, maar dan wel los van de Techgiganten én overheden. Inderdaad, Forum voor Democratie. Die partij wil een parallelle samenleving creëren, een nieuwe (digitale) zuil, inclusief eigen coin. Dat is precies wat Curry hier zegt.

Luister hier naar de hele podcast met Adam Curry (waarschuwing: meer dan 3 uur lang, maar het is tijd méér dan waard):

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Nikita

  Hahaha. In pricipe heel makkelijk, een hek om N. Holland en Z.Holland meer is er niet nodig, doet de rest van het land mooi zijn eigen ding. O ja een exstra hoog hek om Den Haag .👍👍😀😀😀

 2. LifeBuddy

  Net als Tom-Jan Meeus (NRC)de eerste klas bullshitter en sLinkse extremist,
  zijn de banksystemen in dienst van taliban extremisten. Bankiers gijzelen de gehele wereld. Laat dat maar aan de VVD taliban over.

  1. Eertienator

   Dubbelzout Adam curry heeft al 1415 afleveringen van zijn no agenda show dus hij gaat al wat langer mee in complotten dan covid bestaat

 3. Adriaen van Bergen

  Metaverse is satanisch, want je ontkent alles wat God heeft geschapen.

  1. september

   Laat die Metaverse maar ver wegblijven met een andere samenleving ,is toch kansloos.

  2. Gregorius van Dubbeldam

   Het is altijd weer wennen, maar er zijn altijd nog mensen die geloven dat de wereld door een god is geschapen.

   1. Baco

    Je hebt pipo’s die geloven dat de wereld in een pandemie leeft, nou dan ben je natuurlijk een pandéwappie

   2. Magyar

    Die zitten zelfs in de politiek, Gert-Jan Farizegers is daar een goed voorbeeld van, die mafkezen die in een got geloven behoren in een rubberen kamer opgesloten te worden met een kledingstuk waarvan de mouwen zich op de rug bevinden.

   3. Xyz1234

    U gelooft zelf ook de meest vreemde dingen Dubbeldom. U heeft zelfs een angststoornis ontwikkeld op basis van het idee dat er een killervirus rondwaart waar de meerderheid van de bevolking, zelfs wanneer het om kerngezonde mensen gaat, accuut gevaar door loopt, terwijl het in wezen om een virus gaat met een ifr vergelijkbaar met dat van Influenza.
    Zelfs nu dat al enige tijd bekend is, kunt u niet van uw angstpsychose loskomen.
    Psychische hulp is daarom aan te raden, temeer omdat u meent leugens te moeten verspreiden en onrust te moeten stoken.

   4. Marcoweer

    Het daarom ook geloof. Je denkt dat het zo is. Ándere kant is ook dat veel mensen denken dat dit niet zo is deze mensen denken dit zeker te weten , maar toch helemaal zeker weet je het nooit. Als ik u was zou ik de mogelijkheid toch maar niet helemaal uitsluiten meneer Dubbeldam en geen dingen doen die God verboden heeft dan heeft u iig niets te vrezen mocht Hij al het prachtige op aarde wel geschapen hebben.

 4. DubbelZout

  Ach, nu is mijn oude 80”s radioheld ook al besmet met het wappie-virus
  Zunde…

  1. Baco

   Je moet je achterlijke rotsmoel eens dichthouden klootzak…

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Kijk eens aan, weer iemand die probeert het niveau van Magyar te bereiken.

  2. Gregorius van Dubbeldam

   Ja, het wappie-virus lijkt besmettelijker dan het Corona-virus.

   1. Baco

    Pandéwappie pipo weet er alles van natuurlijk

 5. Re-al

  Adam Curry ziet het goed.
  Bouw je eigen onafhankelijk BUITEN de mainstream bedrijven en BUITEN de overheden
  om.
  Dat is de enige manier, om je vrijheid in stand te houden.
  Want “overheden” en high tech bedrijven, houden zich aan geen enkele wet of Grondwet.

  Trap dus niet in dat “meta” van dat Fbook.
  En werk niet mee aan medische testen en qr-codes van “overheden”.
  Het kan nooit verplicht worden.

  1. Brenda Welsh

   U beroept zich wel op de grondwet als staatsburger? Nou volgens mij proef ik uit alles dat u 3x geboosterd bent, @Baaz

   1. Re-al

    Proeven ? Bah.

 6. Magyar

  Die Adam Smurry is toch de ex van dat veenlijk die zich voor de camera haar bek vol liet zeiken?

  😀

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Het voordeel van Magyar is dat je weet dat het niet platter en primitiever kan. De absolute ondergrens.

   1. Magyar

    Ik trap met dit feit toch niet op je tere zieltje hè Dubbeldom?

    😀

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Nee, ik weet dat tokkies bestaan en dat ze geen flintertje beschaving bezitten. Jij bent van het platste soort, daar kan geen tokkie onderdoor.

    2. Harry Haller2

     Een feit is het inderdaad Magyar. En je creatieve taalgebruik is een lust om te lezen. Zet ‘m op!

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Harry zoekt aansluiting bij de baviaan Magyar.

      Platheid schept een band.

     2. Baco

      pandéwappie debieltjesdam houdt niet van feiten..

     3. Harry Haller2

      Dubbeldam drinkt met zijn pink omhoog een kopje thee en wentelt en verlustigt zich in het beschaafde woke-jargon: ‘wat ben ik toch goed, wat deug ik toch geweldig.”

      Slijmjurk. Je hebt geen idee hoe de wereld er uit ziet.

     4. Gregorius van Dubbeldam

      “ wat ben ik toch goed, wat deug ik toch geweldig.”

      Ach, ook moreel probeer ik er het beste van te maken. Als je dat hebt opgegeven kom je in de nare neerwaartse spiraal terecht die we bij meneer Haller zien.

     5. Magyar

      Ik heb toch een flauw vermoeden dat meneer Haller meer vrienden heeft dan jij Dubbeldom, een teek springt nog van je magere kadaver af denk ik maar zo!

    3. Magyar

     ‘Het voordeel van Magyar is dat je weet dat het niet platter en primitiever kan.’

     Komende uit jouw scheve murf kan ik dit niet anders als een compliment beschouwen Dubbeldom!

     😀

   2. september

    Wat die Magyar over Adam Curry zegt ,is het enige wat waar is,het is de ex van Patricia Paay.Maar verder is die Magyar net zo erg als Baço.

    1. Marcoweer

     En dat die ex haar boek vol liet zeiken voor de camera schijnt ook waar te zijn. Ben het niet gewent dat jij zulke belangrijke details niet meld in je samenvattingen, september.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      gewend

      meldt

 7. Hamer Sikkel

  Adam Curry is een verwend jochie die ervan uitgaat dat zijn wereld beperkt is tot popmuziek, seks met kindvrouwtjes en casino-kapitalisme.
  Het gevaar is dat dergelijke boys zich gaan bemoeien met zaken waar men geen sjoege van heeft.
  Kennelijk is hij te rijk; afromen die handel⁉️

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.