Doorgedraaid OMT wil meer, meer, meer mondkapjes: 'Winkelstraten, sportevenementen en bij DEMONSTRATIES'

Doorgedraaid OMT wil meer, meer, meer mondkapjes: 'Winkelstraten, sportevenementen en bij DEMONSTRATIES'

Politiekjan 10, 11:36
Het Outbreak Management Team (OMT) gaat wéér een stap verder dan de meeste mensen voor mogelijk hielden, dit terwijl de ziekenhuisopnames en de sterfte door Covid alleszins meevallen. Want, zeggen de experts, het is tijd voor het kabinet om de mondkapjesplicht uit te breiden. Ja, ja, zelfs bij demonstraties zouden mensen een mondluier op moeten.
Het OMT heeft een nieuw advies uitgebracht aan het kabinet. Zoals we onderhand gewend zijn gaat het advies weer eens veel te ver. Want het geflipte OMT wil dat het kabinet de mondkapjesplicht uitbreidt. Dit terwijl het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen door Covid overduidelijk onder controle is.
Nieuwe plekken waar de mondkapjes gebruikt zouden moeten worden? Bij sportevenementen, op drukke markten, in drukke winkelstraten, en zelfs bij demonstraties. Ja, dat lees je goed. Als je wilt demonstreren tegen het belachelijke overheidsbeleid moet je een kapje op. Doe je dat niet, dan krijgt de ME ongetwijfeld toestemming om je helemaal in elkaar te rossen. Dat hoort immers bij het nieuwe normaal in ons land.

Fleur Agema is woest

PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema reageert woedend op dit belachelijke overdreven advies. Een mondkapjesplicht "in de buitenlucht" is, stelt zij terecht, "totaal idioot."
"Week op week meldt het RIVM NUL buitensettings als het gaat om plekken waar mensen vermoedelijk besmet raken," legt ze uit. "NUL."
"NUL wetenschappelijke proportionaliteit," concludeert ze dan ook. "Dit is hoe je je draagvlak kwijtraakt." Tenslotte bijt ze de doorgedraaide OMT'ers toe: "Hou op!"
https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/1480465280451104771
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Natuurlijk gaat het kabinet vrijwel zeker mee met dit advies. Want het kabinet vindt meer, meer, meer regels altijd ge-wel-dig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten