Belgische ondernemers vieren feest: ‘Nederlandse kopers zorgen voor 300% meer omzet! Fantastisch!’

In België zijn ze maar wat blij met de Nederlandse lockdown. Want omdat ons kabinet het land om totaal belachelijke redenen op slot heeft gezet gaan heel veel Nederlanders lekker shoppen bij onze zuiderburen. En die verdienen daar grof geld aan. Er worden zelfs omzetverhogingen gemeld van 300%. “Waanzinnig en fantastisch tegelijk!” roepen Vlaamse ondernemers dan ook.

In België willen ze ons kabinet heel graag bedanken voor de achterlijke, doorgeslagen, nutteloze lockdown in ons land. Want omdat Nederlanders niet in eigen land kunnen winkelen doen ze dat in België. En dat betekent dat winkels en horeca in Antwerpen de tijd van hun leven hebben. Er wordt melding gemaakt van 300% meer omzet.

“Het is waanzinnig en fantastisch tegelijk!” laten ondernemers in België dan ook weten. Feest! Kaching! Geld, geld, geld. Ze kunnen er bijna een bad in nemen. Terwijl onze eigen ondernemers langzaam ten onder gaan, huilend in elkaar storten omdat ze hun levenswerk verloren zien gaan, en de moed opgeven.

Misdadig

Als je dit soort artikelen in Vlaamse media leest, en ziet hoe blij ze in België zijn met de extra klanten (neem het ze eens kwalijk), dan besef je echt: wat ons kabinet doet is ronduit crimineel. Nergens in Europa is er een harde lockdown. Niet zo gek natuurlijk, want uit alle beschikbare informatie blijkt dat Omicron hartstikke onschuldig is. Die variant is eerder te vergelijken, aldus experts!, met een verkoudheidsvirus dan met de griep. Maar bij ons werd alles wel op slot gegooid, zogenaamd uit “voorzorg.” En die gekken van het OMT willen dat deze situatie nog langer blijft duren ook.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ondertussen gaat het leven in alle andere landen in Europa én daarbuiten (behalve Australië) gewoon door en profiteren ondernemers uit onze buurlanden van ons wanbeleid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Vrijedenkert

  Niet alleen in België maar ok in de grensstreken van Duitsland zorgen de bezoekende Nederlanders voor flinke omzetstijgingen van winkeliers en horeca.

  1. Forlan

   In Kleve zijn er geen Duitsers te vinden. Gisteren een hapje wezen eten (zoals altijd) bij El Toro. Afgeladen vol, alleen maar Nederlanders. Tja, wat hadden ze dan verwacht..

 2. Paardenmiddel

  Ze kunnen ook massaal open gaan. Dan maar een boete riskeren en dat later aanvechten in de rechtbank.

 3. RvdBe

  Nederland is altijd het gekke Henkie, of het nu om lockdowns, aardgas klimaatgekte of vluchtelingen gaat, op het debiele beleid van Nederland kun je altijd rekenen.

 4. 75

  En dan geef je FvD de schuld dat er onrust ontstaat.

 5. Nikita

  Moet wel eerlijk toegeven dat jullie in een behoorlijk beroerdtd land wonen …

  1. Monty

   En in welk fantastisch land woon jij dan??

   1. Nikita

    Meid als je dat nu nog niet weet ben je behoorlijk dom was je ook zo dom op school beter opletten jong .

  2. Borreby Duytsch

   Daar hoef jij je toch niet meer druk om te maken, laffe vluchteling?
   Nikita, ik snap niet dat jij je hier nog online durft te vertonen!

   1. september

    Die woont in Portugal ,dat heeft hij hier wel eens gezegd. En er zijn wel meer die in het buitenland wonen en die hier ook komen.In Duitsland en die twee met een Spaanse naam die hier al een tijd niet meer zijn geweest.

    1. Forlan

     Je hebt helemaal gelijk Nikita.
     Echter, als je iemand de les wilt lezen en van mening bent dat we van alle leden de woonplaats moeten onthouden dan zou ik eens beginnen met interpunctie. Verder ben ik jaloers, lekker temperatuurtje, goede wijn en mooie uhh huizen.

   2. Nikita

    Oei oei wat een haat lol .
    Kan ik het helpen dat je zo geliefde leiders er zo’n puinhoop van maken.

    1. Mussi

     Nikita je hebt 100 procent gelijk. En dan nog blijven de debielen hun wanbeleid steunen zo dom zijn ze. Nederland is sinds rutte een banannenrepubliek met schijn demcratie. Tuig werkt voor wef. Belangen verstrengelaars, land veraders zijn het niet meer niet minder. Huidige volk van nl te laf om op te staa ze verdienen dit. Niet meer niet minder.

    2. Xyz1234

     Je hebt groot gelijk dat je je heil elders gaat zoeken. Daar is iedereen vrij in. Ik weet niet of Portugal op de lange termijn de juiste keuze is, maar ik hoop het voor je.

     1. Nikita

      Ik woon hier al aantal jaren nog nooit spijt van gehad . Het is een heerlijk land en de mensen zijn hier zeer aangenaam en rustig

 6. Mistgabel

  Professor Schetters in Hart van Nederland over het vaccineren van kinderen onder 12: ‘Niet doen!’

  h*tps://twitter.com/i/status/1479570898717921280

  1. LifeBuddy

   Gabel, dit was al eerder bekend, maar gelukkig ga jij dit Nogmaals onderstrepen. Nu blijkt maar weer dat de extreem sLinkse VVD/CDA tot alles toe in staat zijn , om over de rug van kinderen Miljardair te worden.

 7. Marcoweer

  Misschien dat de Belgen ,Nederlanders iets minder gierig gaan vinden. Voor ons Nederlanders is het natuurlijk fijn om een ander land te helpen dat doen we nu eenmaal graag andere landen helpen. Nu eens een keer niet zo ver van huis.

  1. Baco

   Punt is natuurlijk wel dat als men naar België gaat de QR belangrijk is, en dan de mensen zonder QR de schild geven van de volgende fascistische lockdown

   1. Marcoweer

    Dat is idd wat problematisch. Ik als QR-loze heb geen enkel idee ergens schuldig aan te zijn. Wel vind ik het erg spijtig niet naar België te kunnen om een restaurant te bezoeken. En dat terwijl het m8sschien maar 25km is vanaf huis.

    1. Baco

     Ja en de ongehoorzame gevaccineerden zijn het probleem voor de zorg

     1. Marcoweer

      Ach ik zie het niet als ongehoorzaamheid. Dé meeste gevaccineerde op een enkeling na die ik spreek hebben dat prikje genomen om van hun vrijheid te kunnen genieten. Laat ze dat maar ook doen ook. Persoonlijk vind ik het een beetje zwakjes om een prikje te nemen omdat je bang bent iets te moeten laten wat je graag wel zou doen. Wat dat betreft heb ik meer respect voor de enkeling die het prikje neemt omdat hij of zij ook echt bang is om corona te krijgen.

     2. Baco

      Ik ben voor vrijheid maar het kan niet zo zijn dat de ene helft alles mag en een hele grote groep helemaal niets, en dat de mensen zonder QR ongebreideld door een klootzak als de jonge worden weggezet als asociaal, decadent, het schuim der aarde e.d.
      Het klopt dat vele zich laten prikken zodat ze gezellig weg kunnen ipv het gegeven om te prikken vanwege een zware griep.

      h**ps://www.facebook.com/marcelhuberts0/videos/307582907973440

     3. Marcoweer

      Ja maar Baco dat ben ik ook volkomen met u eens. Ik laat me verder ook niet zo behandelen. Voor mezelf beschouw ik corona als niet bestaand maar voor degene die bang zijn hou ik wat afstand en respecteer u mening. Ik heb vooral moeite met mensen die meegaan in de gekte uit eigen belang en ondernemers die janken . Als iedereen die het niet heel serieus net deed of het niet bestond waren de rollen omgedraaid. De aangetrokken thuis in maanpak op de bank en de rest leven zoals het leven hoort te zijn.

     4. Marcoweer

      Ik weet niet wat dat is hier op dat k,t das maar mijn zinnen komen er heel vaak op een heel andere manier te staan dan ik het type. Ik hoop ( meneer Baco) dat het enigszins duidelijk is wat ik in eerste instantie schreef maar iets anders geplaatst word.

     5. Baco

      Helemaal mee eens..

     6. Shooter

      Hoe de Jonge ongevaccineerden wegzette afgelopen donderdag bij de NPO was een grote schande. Hij vertelde zonder enige schaamte dat ongevaccineerden zich moesten laten vaccineren voor de vrijheid van een ander. Geen woord werd er gerept over zelfbeschikking van het lichaam. De vrijheid van een ander ging boven alles. Ook geen kritische noot vanuit de journaille aan tafel die gewoon de vraag hadden kunnen stellen:’ maar we weten toch niet of de vaccins op termijn schadelijk zijn, is dat de misschien wel kortstondige vrijheid waard meneer de Jonge?’

     7. Baco

      BOEM

     8. Krasvast

      “de journaille”

      Dat zijn staatssletten.

 8. Mistgabel

  Die Gommers begint last te krijgen van wroeging.

  h*tps://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/gommers-vaccin-is-niet-meer-de-oplossing/vi-AASzfRm?ocid=msedgntp

  Maar als je een beetje logisch nadenkt, is dit toch allemaal van de gekke, kom op nou.

 9. Kokkie_2

  NU.nl:
  Veel ondernemers in Antwerpen hebben de afgelopen tijd goede zaken gedaan door de ‘invasie’ van dagjesmensen uit Nederland, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN) zaterdag. Veel winkeliers spreken over 20 tot 30 procent meer omzet dan verwacht. Ook bij Antwerpse horecazaken rinkelde de kassa dankzij de Nederlanders.

  DDS:
  Belgische ondernemers vieren feest: ‘Nederlandse kopers zorgen voor 300% meer omzet! Fantastisch!’

  Gaat weer lekker hier.

  1. Monty

   Dan zat NU.nl er flink naast.

   1. Fax uit Darmstad

    Nu.nl zit er altijd naast.

   2. Kokkie_2

    300% meer omzet.
    Een verviervoudiging van de omzet.
    Ik ken vrijwel geen ondernemer, welke dat kan verwerken.

 10. Mar

  Nederlanders maken hun reputatie weer waar:

  ” Winkeleigenaar Tom Michiels vertelt dat hij het ongekend druk heeft. Wel vindt hij de Nederlandse klanten soms maar onbeschoft. ,,Ze weigeren soms hun mondmasker te dragen omdat ze ‘niet goed kunnen ademen’, en dan denk ik: ‘Dude, ga maar terug.’’’

  1. Marcoweer

   Ja maar Dat denkt Tom Michiels natuurlijk pas als er af gerekend is. En Tommetje vergeet er natuurlijk ook bij te vertellen dat de Belgen over het algemeen een beetje een hekel hebben aan Nederlanders.

 11. Mar

  Net zo opvallend is dat je de Nederlanders wat betreft België (Vlaanderen) en coronacheck in bijvoorbeeld restaurants niet hoort huilen over medische privacy e.d.

  1. Woordkunst

   Net zo opvallend als jouw constante gejank?