Documenten bewijzen: Kabinet werkt samen met WEF om Digital Identity voor reizigers in te voeren

Het “praatclubje” dat het World Economic Forum is volgens onder meer Gert-Jan Segers blijkt al jaren actief samen te werken met onze overheid om een Digital Traveller Identity in te voeren. Het kabinet gaf dit zelf toe n.a.v. Kamervragen… in 2019. En raad eens wat die Identity nu voor gebruikt (kan) worden? Juist: coronagerelateerde dingen zoals, niet schrikken, je vaccinatiestatus.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers vond het maar wat vreemd dat hij er op werd aangesproken dat één van ‘zijn’ ministers nauwe banden heeft met het World Economic Forum. Carola Schouten werkte samen met de organisatie. Nou, dat was allemaal onzin, aldus Segers. En trouwens, dat WEF is niets meer of minder dan een “praatclubje.” Niks mis mee, totaal ongevaarlijk, en natuurlijk totaal zonder invloed.

Documenten bewijzen: het kabinet werkt samen met het WEF

Dat is toch een beetje gek. Want uit documenten die gevonden (en doorgespit) zijn door Pepijn van Houwelingen (FVD) blijkt dat het kabinet een paar jaar geleden nog openlijk toegaf dat er samengewerkt werd met het WEF. En dan niet aan zomaar een project, maar aan de totstandkoming van een Known Digital Traveller Identity.

“In januari 2018 is Nederland benaderd door de Canadese overheid en het World Economic Forum (WEF) om deel te nemen aan een pilotproject om het Known Traveller Digital Identity (KTDI) concept in de praktijk te toetsen,” aldus het kabinet op 4 mei 2019 toen daar Kamervragen over werden gesteld.

“Het KDTI-concept ziet op het gehele reisproces; van vertrek uit het land van verblijf tot en met aankomst in het land van bestemming. De kern van het idee is dat het passagiersproces vergemakkelijkt wordt doordat een burger zich op basis van vrijwilligheid, op digitale wijze, op een manier die betrouwbaar en door de overheid gevalideerd is, met behulp van biometrische gegevens kan identificeren en de grens kan passeren.”

Consortium

In gewone mensentaal betekent dit dat biometrische gegevens digitaal worden opgeslagen in een “digital ID,” waarna Vadertje Staat jou “snel en gemakkelijk” toegang kan geven tot deze of gene plek (of land). Zo’n systeem is natuurlijk heel “handig” in gewone tijden, maar tijdens een pandemie is het al helemaal geweldig… Want je kunt het dan koppelen aan, zeg, de vaccinatiestatus van een persoon. Dat verzamel je allemaal en sla je dan op in een Digital ID… of een digitaal paspoort, waar we het ‘opeens’ ook over hebben gehad tijdens deze pandemie.

En dat is niet alles. Want het kabinet gaf drie jaar geleden ook toe dat er, om dit KTDI-concept in de praktijk te brengen, “een publiek-privaat consortium [is] ingericht, bestaande uit het World Economic Forum, de Canadese autoriteiten, Air Canada, Toronto Pearson International Airport, Aeroports de Montreal, de Nederlandse autoriteiten, KLM Royal Dutch Airlines, Schiphol Nederland B.V., Accenture en Vision-box.”

Met andere woorden, die “praatclub” van meneer Segers blijkt in een consortium te zitten met de Nederlandse staat.

WEF als grote roerganger

“Het projectmanagement aan Nederlandse zijde is belegd bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid,” stelt het kabinet vervolgens. “In december 2018 heeft in aanwezigheid van alle betrokken partijen uit Canada en Nederland de eerste bijeenkomst van de internationale stuurgroep voor het WEF KDTI project plaatsgevonden in Ottawa, Canada.”

Let op, het is dus officieel het WEF KDTI-project. Niet het Nederland-Canada KDTI-project, of het International KDTI-project. Nee, het WEF KDTI-project. Dat is het, en zo wordt het genoemd.

En dat is toch wat bizar. Want volgens het kabinet en de betrokken partijen is het WEF niet meer dan een praatclubje, heeft het heel weinig invloed, etc. Dat is dus je reinste flauwekul. Zoals uit deze documenten blijkt wordt er actief samengewerkt met het WEF, zit Nederland zelfs in een consortium met de club… en – oh ja – blijkt ook nog eens dat een project dat jaren geleden ‘opeens’ werd opgezet ‘om ons het reizen makkelijker te maken’ héél toevallig héél bruikbaar is ‘tijdens een pandemie.’

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Je gaat er bijna van in samenzweringen geloven, he?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Nostradamus

  Dit is dus zonder toestemming van het Nederlandse volk. (en de rest van de volkeren in de wereld)
  Lekker achterbaks weer van Piniokkio. Dit is een schandaal en zou ruim genoeg moeten zijn om die hele boevenbende direct af te laten treden.

  1. andergeluid

   We krijgen een Europees paspoort waar alles aan gekoppeld word
   Het hele filmpje is interessant maar vanaf 73 minuten legt hij dat eu paspoort uit.
   Arno Wellens: De afbraak van het sociale contract & QR pas wordt EU paspoort
   te zien you tube.com/watch?v=9xEKk9Qv3qE

 2. Gregorius van Dubbeldam

  “ Je gaat er bijna van in samenzweringen geloven, he?”

  Dat is een bijzonder talent van complotwappies.

  1. Baco

   Hey pipo, je haalt natuurlijk het bloed onder nagels van mensen vandaan die dit al jaren roepen waarvan jij zegt het zijn wappies, blijkt dat “wappies” weer gelijk hebben/krijgen…
   Je moet wel heel dom zijn pipo als je je achterlijkheid hier blijft vertonen, het wordt tijd dat gasten als jij hier opflikkeren…

   1. Nikita

    Hij flikkertdt pas op als jij en de andere reageerders niet meer andwoorden op zijn gereutel, hoe vaak moet dat hier nog gezegdtd worden, zo moeilijk is dat toch niet of geil je op zijn reactie?

    1. Krasvast

     “als jij en de andere reageerders niet meer andwoorden op zijn gereutel”

     Juist!

  2. Heineken

   Noemen ze jou ook niet dubbelgezwam

  3. september

   Je moet hier niet wegblijven en niks aantrekken,vooral van zo,n wappie als Baço,die veranderd nooit

   1. Woordkunst

    Mond houden slijmerige kontenkruiper

 3. Hendrik_Groen

  Ik snap het probleem niet, al jarenlang moet ik op mijn buitenlandse reizen altijd mijn paspoort laten zien, moet ik bij binnenkomst allerlei formulieren invullen en heb ik mijn medische status bij me om in geval van nood snel medicijnen te kunnen halen. De laatste jaren moet ik ook laten zien dat ik geen Corona heb dus wat is nu eigenlijk het probleem?

  1. Hendrik_Groen

   O ja, en ik gebruik voor mijn bankzaken geen overschrijvings formulieren, vul mijn belasting digitaal in en gebruik de Berichtenbox van de overheid. Ook DigiD heeft geen geheimen voor mij. Dus ik zal wel een WEF aanhanger zijn.

   1. Xyz1234

    Waar u aan voorbij gaat Hendrik Groen, is de richting die het op gaat met het integreren van betaalzaken, reisdocumenten en vaccinatiestatus.
    De rechten en vrijheden die wij gewend waren om te hebben worden straks alleen gegeven in de vorm van privileges indien voldaan is aan steeds meer voorwaarden: meerdere keren laten injecteren met een middel waarvan de precieze inhoud geheim is en de lange termijn bijwerkingen onbekend zijn (korte termijnbijwerkingen worden onder het tapijt geschoven), het voldoen aan het CO2 quotum wat straks wordt ingevoerd, geen kritiek uiten op overheidsbeleid (lees: desinformatie verspreiden) en alle zaken die nu in China al gekoppeld worden aan het behalen van een social credit score. Het verbaast mij werkelijk dat mensen niet kunnen begrijpen dat het die kant opgaat en dat op termijn ook zij zelf de dupe gaan worden van de lat die steeds hoger gelegd wordt om nog enigszins toegang te behouden tot primaire en secundaire levensbehoeften.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     “de richting die het op gaat met het integreren van betaalzaken, reisdocumenten en vaccinatiestatus.”

     Deze beweging wordt in belangrijke mate gedreven door de behoefte aan gemak van de moderne consument. Dat grote bedrijven hierop inspelen is logisch maar minder gewenst is dat ze dit ook gebruiken om voor commerciële doeleinden gegevens van mensen te verzamelen. Daarover zal enerzijds wetgeving nodig zijn en anderzijds het vergroten van de mogelijkheden van individuele consumenten om zich hieraan te kunnen onttrekken.

     De gedachte dat overheden de contrōle over burgers via deze weg wensen uit te breiden is deels juist (gedreven door de behoefte aan veiligheid) en voor een belangrijke deel ook fantasie van complotwappies die zich zelden de vraag stellen, laat staan beantwoorden, met welk motief overheden dat doen.
     Hoe het zij, ook hier is democratische contrōle op overheden en transparantie over de informatie die over burgers wordt bijgehouden een essentieel belang.

     1. dumbfarmer

      het probleem is nu net dat laatste.. er wordt zelden openheid van zaken gegeven of transparant gehandelt door de overheid en alles dat er onder hangt.. telkens weer wordt ergens een beerput open getrokken waar telkens weer bewuste vervorming, misplaatsing, achterhouden, verkeerde interpretatie, zwart gelakte gegevens uit blijkt. Dit zal niets anders zijn en gewoon een platvloerse poging om de bevolking een kant op te dwingen die men wil, vaak ingegeven door big business waar de dames en heren bewindsvoerder meer wel dan niet een positie aangeboden krijgen na hun (gefaalde) periode in de regering. Feitelijk is het dan een beloning voor bewezen diensten en een verkapte vorm van corruptie.

   2. Piepertje

    Nee hoor! Gewoon een onrendabele, die niets heeft om over te maken, of op op te geven aan de belastingen. Alles is al voor je ingevuld. Want je betaald nergens aan, je ontvangt alleen maar, zelfs je automatische incasso’s, zijn door je ‘casemanager ingevuld . Nooit maar iets bereikt, wel een grote mond, maar nooit daden, best wel een zielig leven en nutteloos leven. Ben je soms familie van speklapje dubbeldom?

    1. Gregorius van Dubbeldam

     “Gewoon een onrendabele, die niets heeft om over te maken, of op op te geven aan de belastingen.”

     Piepertje meet het recht op leven kennelijk af aan de rendabiliteit: bejaarden, gehandicapten, kinderen en werklozen hebben in zijn troebele wereldbeeld geen bestaansrecht.

     Waarschijnlijk denkt hij niet na over hetgeen hij hier neerpent.

     1. Piepertje

      Je voeld je aangesproken speklapje? Jij zou al lang niet meer rondzitten, als ik er echd zo over zou denken. Je gedraagdt je hier als een ”pathetic excuse for a human being”. En voor alteit een speklapje!

     2. Gregorius van Dubbeldam

      Mogelijk doet Piepertje er goed aan de spellingscontrōle aan te zetten.

  2. Baco

   Jij bent het type, ik ben gewoon lui en met mijn privacy mogen ze hun bips mee afvegen…

   1. Hendrik_Groen

    Privacy en open de DDS zitten…

    1. Bluntix

     Het probleem is dat ze je, bijv op grond van vaccinatie status (of mss wel omdat je rookt of omdat je fvd stemt) heel makkelijk je digitale all inclusieve QR chipje kunnen deactiveren en jij z zo je beschikkingsrecht ondermijnen.

     Met een papieren paspoort is dat wat lastiger te traceren dan met een simpel piepje.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      “Het probleem is dat ze”

      Complotters spreken altijd over een ‘ze’.

      Het blijft altijd een beetje duister wie die ‘ze’ precies zijn, maar doodeng zijn ze natuurlijk wel.

     2. Hendrik_Groen

      ; Met een papieren paspoort is dat wat lastiger te traceren dan met een simpel piepje;
      Misschien is het je ontgaan maar er zit al heel lang een chip in je paspoort.

    2. Nikita

     Chip in paspoortdt wijs hem eens even aan dan waar precies die zit ben wel benieuwdtdt

   2. Brenda Welsh

    Dat is bekend, de booster prik heet voortaan “Baco Prik” Even een Baco’tje halen.

  3. Gregorius van Dubbeldam

   Inderdaad, Hendrik Groen, in de paranoïde levensbeschouwing van de wappies zou het paspoort en het pasje van je zorgverzekeraar als een onderdrukkend instrument van het fascistoïde WEF worden gezien als politici zelfs maar zouden overwegen het in te voeren.

   1. HenC

    Gregorius het paspoort en het pasje van de zorgverzekeraar beoordelen niet of jij anders denkt dan de regering. Je kiest er voor om Nederlander te zijn en krijgt altijd het paspoort ongeacht wie je bent of wat je doet. De ziektekosten verzekering bekijkt niet of je wel of niet gevaccineerd bent, Wanneer je op welke manier dan ook je premie betaalt, dan krijg je het zonder verdere voorwaarden. Het ToegangsBewijs krijg je alleen onder willekeurig welke voorwaarden, die telkens met het draaien van de wind weer veranderen kunnen. Eerst één dubbele vaccinatie zonder garantie, daarna weer één of meer boosters zonder garantie, daarna beoordeling of jouw geld wel op de juiste bankrekening staat, daarna beoordeling over jouw politieke oordelen, daarna….

    1. Gregorius van Dubbeldam

     De Corona-pas zegt niets over de mate waarin jij het met de regering eens bent of niet maar ziet op een afzonderlijk en afgebakend aspect van democratisch vastgestelde regelgeving, namelijk de vraag of jij medeburgers met het corona-virus kunt besmetten. In die zin is het vergelijkbaar met een rijbewijs of tropenpaspoort.

     De bezwaren tegen de Coronapas, voor zover die een bredere werking zou hebben of kunnen krijgen, dan de contrōle op je besmettelijkheid van een virus, snijden pas hout wanneer zal blijken dat de overheid die pas voor andere doelen zou aanwenden nadat het virus is verdwenen. Ik ga daar niet vanuit maar dat zal natuurlijk moeten blijken.

     1. HenC

      Dat zou waar zijn wanneer het alleen maar de coronatoegangspas zou zijn. Maar halfweg dit jaar gaat het gekoppeld worden aan de status van je bankrekening volgens de ING in België. Het blijft dus niet bij dat virus zoals je ons nog steeds wilt doen geloven. Vorig jaar ontkende je de mogelijkheid van zulk een combinatie, nu laat je die mogelijkheid al open… Het democraties vaststellen van regels is allang voorbij. De interne dwang binnen de eigen politieke partijen is inmiddels zo groot dat dat geen enkel kamerlid meer, zoals vroeger zelfstandig mag beslissen over de eigen stem. Met contracten wordt elk kamerlid gedwongen te stemmen zoals de partij dat wil, niet zoals zijn of haar geweten dat ingeeft. De coronapas bewijst niet eens dat je de medeburgers niet kunt besmetten. Dat geeft al aan dat de pas een ander doel heeft. Met de pas kun je zoals al bewezen is anderen nog steeds besmetten, of die ander wel of niet gevaccineerd is doet niet eens ter zake, beide groepen kunnen elkaar nog steeds besmetten met of zonder die pas. zelf de mate van besmetting is is miniem verschillend, wijzen de cijfers die Marion Koopmans gebruikt inmiddels uit. Vaccinatie bij Omicron geeft geen betere bescherming tegen het ziek worden van Omicron stelt ook zij vast.

     2. Gregorius van Dubbeldam

      “Maar halfweg dit jaar gaat het gekoppeld worden aan de status van je bankrekening volgens de ING in België. Het blijft dus niet bij dat virus zoals je ons nog steeds wilt doen geloven.”

      Ik geloof hier geen fluit van en dat zal over een half jaar ook blijken.

     3. Gregorius van Dubbeldam

      “Vaccinatie bij Omicron geeft geen betere bescherming tegen het ziek worden van Omicron stelt ook zij vast.”

      Dit is volgens mij evident onjuist, maar mogelijk kun naar een bron verwijzen waaruit dit blijkt.

     4. HenC

      Zoals ik bij een ander topic al heb laten zien wat Marion Koopmans op haar twitter account in Engeland laat weten over Nederlandse cijfers zal ik proberen het hier ook aan te geven zonder dat het weer geblokkeerd wordt.. Vannacht kon je op YouTube bij Dr. Campbell zien dat zijn verhaal gebaseerd was op gegevens die op het twitteraccount van Marion Koopmans staan.
      Dr. John Campbell legt de cijfers van Marion Koopmans uit
      h**ps://twi**er.com/marionkoopmans/status/1472470129350955012
      Wel of niet gevaccineerd maakt niet uit, iedereen krijgt Omicron en bouwt zo immuniteit op.

     5. Branzino

      @HenC
      “Vaccinatie bij Omicron geeft geen betere bescherming tegen het ziek worden van Omicron stelt ook zij vast.”

      Marion Koopmans zei een paar dagen geleden op ed.nl/binnenland/omt-lid-marion-koopmans-aantallen-gaan-nu-razendsnel-steil-omhoog-en-dit-is-nog-maar-het-begin~a3149a3b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F&cb=2177a25225b491b03489c4c117e94e9e&auth_rd=1 heel wat anders:
      “Het beeld is consistent dat de kans op opname met omikron minder groot is. Dat blijft overeind. Het is dus niet zo dat vaccins niet meer werken, die doen wel degelijk wat. Maar hoeveel minder mensen precies in het ziekenhuis zullen belanden in de Nederlandse situatie is onzeker. We verwachten ook dat er van de mensen die opgenomen worden minder op de ic komen. Maar bij het begin van de stijgende besmettingen in Engeland, Frankrijk en Denemarken zag je echt een piek bij de twintigers. Dat kan betekenen dat als de besmettingsgolf ouderen bereikt er alsnog meer mensen op de ic terechtkomen. We kijken ook naar de VS, waar de cijfers heel steil omhoog gaan, zowel de gewone opnames als de ic-opnames.”

      Omikron beschouwt zij nog steeds als een serieuze dreiging, maar met vaccinaties wel iets minder.

      De laatste alinea van je reactie is dus gewoon onjuist. De rest van je tekst is de grootst mogelijke onzin.

     6. HenC

      Branzino het vet drukken maakt jouw stelling niet meer waar.
      Schreeuwen helpt niet in een debat, het verruwt alleen.
      Marion Koopmans geeft aan dat 0,5% in het ziekenhuis komt bij Omicron. Bij 200.000 per week is dat 1000 personen. Omdat volgens dezelfde gegevens mensen maar 3-4 dagen in het ziekenhuis blijven in tegenstelling tot bij Delta, zal dat tot een bedbezetting van 4/7 keer 1000 leiden tot een bedbezetting van 6 á 700 bedden per dag.
      Het ziektebeeld van 3á4 dagen geeft aan dat tien dagen quarantaine alleen maar de economie treft niet helpt tegen Omicron die sneller verspreidt en weer weg gaat.

     7. Branzino

      @GenD
      Het vet drukken is voor mij een manier om de essentie van een stuk tekst in de context te laten zien. Maar het stoort je blijkbaar. Ik zal het voortaan achterwege laten, hoewel bedoeld om het lezen te vergemakkelijken.

      “Marion Koopmans geeft aan dat 0,5% in het ziekenhuis komt bij Omicron.”
      Waar heb je dit gevonden? Ik begrijp van allerlei deskundigen, waaronder Koopmans zelf, dat dit nog steeds de grote vraag is. Een betrouwbaar antwoord zal zeer helpen bij een beslissing om wel of niet te versoepelen.

      “Bij 200.000 per week is dat 1000 personen. Omdat volgens dezelfde gegevens mensen maar 3-4 dagen in het ziekenhuis blijven in tegenstelling tot bij Delta, zal dat tot een bedbezetting van 4/7 keer 1000 leiden tot een bedbezetting van 6 á 700 bedden per dag.”
      Dat is beter dan de actuele situatie en die wordt waarschijnlijk nog even wat slechter. Aan dat sommetje hebben we dus niet zo veel.

      “Het ziektebeeld van 3á4 dagen geeft aan dat tien dagen quarantaine alleen maar de economie treft niet helpt tegen Omicron die sneller verspreidt en weer weg gaat.”
      Ik dacht, dat je hierboven een ziektebeeld suggereerde van 3 à 4 dagen ziekenhuis. Daar komen dan nog de voorafgaande ziektedagen bij plus de ziektedagen na de opname. Het lijkt mij dat dit kan oplopen tot enkele weken en langer. Maar nogmaals, jouw cijfers zijn veel te optimistisch omdat je een verslechterende situatie niet meeneemt.

     8. Branzino

      @HenC
      Sorry voor dat GenD eerder. Dat was een middagdipje, denk ik.

      Je verwees eerder naar Dr. John Campbell: “Dr. John Campbell legt de cijfers van Marion Koopmans uit”
      Ik zelf hecht niet veel waarde aan de visie van Campbell. Hij is thuis in de verpleegkunde. Een heel belangrijk vak, maar inhoudelijk niet vergelijkbaar met viroloog of epidemioloog. Bovendien is hij een paar keer bekritiseerd voor zijn visie op ivermectine en het risico van hartproblemen na vaccinatie. Beide wetenschappelijk ontkend. Kortom een wat omstreden figuur. Dat is geen garantie op ongelijk hebben, maar voorzichtigheid lijkt me op z’n plaats, zeker als zijn visie nauwelijks gesteund wordt. Ik volg hem in ieder geval niet.

     9. HenC

      Branzino u volgt Dr. Campbell niet maar geeft wel een oordeel zonder u verder te informeren over wat hij zelf zegt. Het weg zetten en cancelen van een gepensioneerde ziekenhuis medicus, die ook opleidingen heeft verzorgd in Engeland en die in de wereld door meer dan 1 miljoen mensen wordt gewaardeerd voor zijn onpartijdige kennis, geeft uw eigen onkunde en hubris aan.
      Dr. John Campbell benadrukt overigens telkens de noodzaak van vaccineren. Wanneer ik redeneer zoals u dat doet, dan moet ik dus stellen, door uw canceling van zijn kennis, dat u vaccineren niet zinnig vindt, wanneer ik dus doorga in uw eigen manier van redeneren.
      Overigens was op de print van Marion Koopmans te zien dat de cijfers van haar afkomstig zijn, dat dat niet zijn mening is maar haar constatering. Hij gaf er geen mening over maar vertelde gewoon dat het haar constatering was over de toestand in Nederland.
      Dr. Campbell gaf geen beoordeling van haar cijfers. U beoordeelt wel zonder zich diepgaand te informeren.
      Hij geeft ook nergens een mening over het gebruik van Ivermectine maar constateert alleen dat Ivermectine in grote delen van de wereld wel gebruikt wordt en blijkbaar met resultaat.
      De cancelcultuur in Nederland kan niet overweg met een simpele constatering zonder een mening te geven. Hij adviseert nergens Ivermectine te gebruiken zoals u slordig beweert. U cancelt iemand die gedetailleerd aangeeft dat je meerdere gezichtspunten kunt hebben. Wetenschap is niet zwart wit ook al wilt u dat laten lijken.
      Het vermelden van hartproblemen na vaccinatie is het spreken over hartproblemen na vaccinatie en niet zoals u dat beweert het zeggen dat vaccinatie hartproblemen veroorzaakt. Het cancelen van zulk een constatering geeft uw wetenschappelijk lange virologische epidemiologische tenen aan. Eerst iemand veroordelen en dan veiligheidshalve zeggen dat het geen garantie op gelijk of ongelijk geeft. Dat is het verpesten van een wetenschappelijk debat.

     10. HenC

      Branzino. Nogmaals over Marion Koopmans haar constatering dat 0,5% in het ziekenhuis komt. Wanneer u had gekeken naar het verhaal van Dr Campbell, die u overigens wel veroordeelt, had u de afbeelding van haar twitter verhaal op zijn bureau kunnen zien. Het OMT verhaal in Nederland komt dus, om wat voor reden dan ook, niet overeen met de constateringen die Marion Koopmans, die ze in Londen waar ze ook woont, doet.
      Het sommetje dat u wegzet als niet ter zake doende, geeft wel aan dat het aantal bedden ver ligt onder het tot nu toe laagste model van het OMT. De trend is ook vandaag nog steeds dalend en mijn sommetje gaat als alles zo doorgaat over ongeveer vijf dagen op. Mijn compacte berekening zonder dure computerprogramma’s geeft wel de trend aan. In ieder geval met minder afwijking dan het dure OMT computermodel op dit moment laat zien. We hebben nu al veel minder mensen in het ziekenhuis dan de laagste aantallen van het OMTmodel aangeeft. Bij de Delta variant was het heel gewoon om drie weken op de IC te liggen. Bij Omicron is dat niet meer zo, omdat ook beademingsapparatuur zo goed als onnodig is. Niet alleen Marion Koopmans maar meerdere wetenschappers en medici geven op dit moment in veel landen ter wereld aan dat 10 dagen quarantaine niet meer nodig is.
      Duitsland, België Spanje, Denemarken…
      Maar dat past niet in uw pessimistische tunnelvisie.
      Als, als, als, als, Branzino een verslechtering komt niet meer…

     11. Branzino

      @HenC
      Campbell overtuigt mij niet. Excuus als ik me er te gemakkelijk van afmaak. Maar ik meen wat feitelijke reacties gegeven te hebben als reden om hem niet te volgen. Hij wordt mij teveel omstreden. Jij interpreteert die reactie van mij. Ik herken me daar niet in. Ik cancel niemand, maar ga ook niet mee in de teksten van Campbell.
      Ik ben nog wel geïnteresseerd in je reactie op mijn commentaar op je cijfers over besmettingen en ziekenhuisopnames.

     12. Gregorius van Dubbeldam

      “Het vermelden van hartproblemen na vaccinatie is het spreken over hartproblemen na vaccinatie en niet zoals u dat beweert het zeggen dat vaccinatie hartproblemen veroorzaakt.”

      Er is dus geen sprake van een causale relatie tussen het vaccin en hartproblemen?

     13. Baco

      Jullie zijn nuanceneugertjes, want bij al die zogenaamde coronadoden lülden jullie ook niet over de onderliggende aandoeningen, dit terwijl de hele wereld gek werd gemaakt en juist de onderliggende aandoeningen werden verzwegen…

     14. Baco

      “Er is dus geen sprake van een causale relatie tussen het vaccin en hartproblemen?”

      Raar toch dat mensen na het vaccineren ineens last krijgen van het hart??

     15. Fax uit Darmstad

      Zijn die deugkneuzen nu nog steeds bezig?
      Dat stomme gebazel over het nut van een nutteloos vaccin.
      Ik vraag me werkelijk af wat voor gekken dit zijn, die moeten toch er in een inrichting op gesloten zitten.
      En volgens mij heeft het OMT daar ook zitting, dat zijn geen wetenschappers.
      Ze hebben tot nu toe nog helemaal niets goed voorspeld. Ze doen het nog slechter dan de weerman.

     16. Fax uit Darmstad

      Engbek,

      “Er is dus geen sprake van een causale relatie tussen het vaccin en hartproblemen?”
      U weet waarschijnlijk niet beter.
      Daarom voor u deze studie.
      drive.google.com/file/d/1DLlRa9rUqvW9pG1vNEsWMEydWwsmSMbe/view
      Ze duiden op een duidelijke toename van COVID-19-gerelateerde opnames en overlijden als rechtstreeks gevolg van de inzet van een vaccin dat oorspronkelijk aan het publiek werd verkocht als de “sleutel om onze vrijheden terug te krijgen”.
      Uw sprookjesboek kan dicht.

     17. Gregorius van Dubbeldam

      “Ik vraag me werkelijk af wat voor gekken dit zijn, die moeten toch er in een inrichting op gesloten zitten.”

      En dan te bedenken dat al die wetenschappers over de hele wereld dan knettergek moeten zijn terwijl meneer Darmstad precies weet hoe het zit.

      🤓

     18. HenC

      Mijnheer Branzino hoewel ik er niet van houd zoals ik al meer heb aangegeven oude koeien in de kont te kijken of uit de sloot te halen komt nogmaals een beknopte weergave van mijn cijfers. Maar eerst dit: Uw oordeel over Dr. Campbell staaft u niet met eigen kennis, maar met op basis van horen zeggen verkregen oordeel. Dat is misschien tegenwoordig mode maar principieel wel fout. Zo ontstaat fake-news.
      Het zelfde probleem zie je met Ivermectine. In sommige landen zien ze het als de verlossing en in Nederland is het ooit goedgekeurde medicijn plotseling verboden. Het is maar naar wie je kijkt. Het heeft voor mij intussen verdacht veel weg van een concurrentiestrijd tussen twee farmaceuten.
      De manier waarop u over Dr. Campbell praat als iemand die verpleegkunde doet of deed geeft aan hoe u denkt. Als voorbeeld geef ik dan: over enkel dagen gaat u Kuipers dus de beddenbaas van Rotterdam noemen ipv hem te zien als een medicus die hoogleraar werd in de kennis van het maag-darm stelsel. Of bv. Willem Engel die ooit enkele maanden voor zijn afstuderen als microbioloog om hem moverende redenen stopte met de studie en later na een wereldreis ging werken als dansleraar. Het één sluit kennis van het ander niet uit. Het is maar net hoe hoogdravend je eigen gedachten gang is.
      Zover dus over uw manier van waardering uitspreken voor mensen die kennis en ervaring hebben.
      Wetenschap bestaat alleen omdat over de hele wereld mensen verschillend denken over een onderwerp. Wetenschap kan niet bestaan wanneer iedereen moet zeggen wat een of andere zelfbenoemde kennisstrateeg ons opdraagt te gaan denken.
      Wetenschap ontstaat uit verschil van zienswijze.
      En dan over de cijfers….
      Op 24 november is in Nederland al vastgesteld dat er Omicron gevonden is . Omdat te kunnen vaststellen zijn naar mijn opvatting meerdere bewijzen nodig. Gemakshalve ging ik uit van 70 samples. Wanneer je dat afzet tegen de verdubbeling van dat aantal elke drie dagen, kom je rond 15 Januari give or take uit op 17 miljoen. De hele bevolking dus. Statistieken geven aan dat rond 24 December Omicron de heerschappij van Delta heeft verslagen hoewel het OMT dat toen niet aangaf. De laatste Delta zieken liggen nu de laatste van hun drie weken nog op de IC als ze niet overleden zijn.
      Steeds duidelijker werd in verschillende studies over de wereld dat Omicron niet alleen elke drie dagen verdubbelde, maar dat Omicron ook veel minder ziek maakte en korter van duur was. De cijfers van Marion Koopmans en de USA laten zien dat het inmiddels om slechts 3á4 dagen gaat dat mensen beroerd zijn. Dit geldt zelfs voor de niet gevaccineerden moet inmiddels worden toegegeven. Ook blijkt dat Omicron niet diep in de longen maar slechts oppervlakkig in de neus, maar vooral in de keel verblijft. Net als griep en een verkoudheid. Vandaar ook dat de beademingsapparatuur niet meer zoveel wordt ingezet. Ook de besmettingstijd gaat zo vlug dat mensen elkaar al besmet hebben voordat de eerste bewijzen uit een PCR test komen. Kijk naar het voorbeeld van de familie Hoekstra, waar een van de kinderen besmet was en daags erna vader Hoekstra moest melden dat ook hij positief was bevonden. Hij bevestigde tevens dat het slechts lichte verschijnselen betrof. Dit bevestigt weer de bevindingen die Marion Koopmans inmiddels in Londen ook bekend maakte. Mensen worden minder erg ziek en voor beduidend minder dagen. Zij stelt dus dat 0,5% nog in het ziekenhuis komt. Uitgaande van de cijfers die het RIVM aanlevert kunnen we stellen dat er elke week gemiddeld 200.000 gevallen gemeld worden. Daarvan gaat 0,5% naar het ziekenhuis betekent dus gemiddeld 1000 per week. Maar je ligt niet meer zoals bij Delta twee of drie weken maar slechts enkele dagen. Laten we zeggen 4. Dus 4/7 maal die 1000 geeft gemiddeld 600 Omicron ziektegevallen. Dat dat aantal nu nog niet helemaal klopt kan meerdere redenen hebben, waaronder ook het vermelden in de statistieken van met of door Omicron ziek zijn. Een wezenlijk verschil.
      Het mensen bang blijven maken met als, als, als ……grenst inmiddels aan het misdadige.

     19. HenC

      Gregorius van Dubbeldam (39)
      Het vermelden van hartproblemen betekent niet dat hartproblemen en vaccinatie geen causale relatie met elkaar hebben zoals Gregorius de stelling probeert te veranderen.
      Het causale verband is niet vastgesteld, maar het causale verband is ook niet uitgesloten Gregorius. Een constatering is nog geen fabeltjesnieuws
      De constatering is geen bevestiging maar is ook geen ontkenning van causaal verband.
      Leg me geen woorden in de mond.
      En wat betreft de booster vaccinatie van dit moment: Er werd mede door de dienst in de USA en anderen aangegeven dat slechts marginaal meer bescherming kwam door de booster. Alleen de nog komende booster voor Omicron in Maart zou dat kunnen verbeteren. De stelling is dus niet evident onjuist omdat Gregorius dat zegt, maar op basis van de aangevoerde gegevens door Pfizer werd die constatering door meerderen valide geacht.
      Mijn antwoord aan Branzino zie ik nog niet terug en is blijkbaar nog in onderzoek

     20. Gregorius van Dubbeldam

      “U weet waarschijnlijk niet beter.
      Daarom voor u deze studie.”

      Misschien ook goed dat je de studie waarin het door jou opgevoerde onderzoek wordt gedebunked ook even leest.

      healthfeedback.org/claimreview/scientific-evidence-shows-covid-19-vaccination-reduces-risk-infection-mortality-analysis-cases-deaths-from-145-countries-methodologically-flawed-steve-kirsch/

     21. Baco

      @henC Pipo zit nogal vast in z’n paniekriedeltje

     22. Fax uit Darmstad

      Engbek,

      “Misschien ook goed dat je de studie waarin het door jou opgevoerde onderzoek wordt gedebunked ook even leest.”

      De analyse begon met een onnauwkeurige aanname door COVID-19-vaccins te labelen als “COVID-19-gentherapie-injecties”. Dit is onjuist, omdat geen van de vaccins als gentherapie werkt.
      Het mRNA wordt later afgebroken en blijft niet in het lichaam bestaan.

      “hij geen rekening heeft gehouden met andere variabelen die ook rechtstreeks van invloed zijn op gevallen en sterfgevallen (verstorende factoren), zoals de verspreiding van virusvarianten met verhoogde overdraagbaarheid zoals Delta, volksgezondheidsmaatregelen die op verschillende tijdstippen werden toegepast en zorgcapaciteit.”

      “Beattie hield ook geen rekening met het feit dat landen in het algemeen een mix van niet-gevaccineerde en gevaccineerde mensen hebben. Om te weten of er een basis is voor het toeschrijven van veranderingen in infectie of sterfgevallen aan vaccinatie, is het noodzakelijk om de vaccinatiestatus van de gevallen en sterfgevallen te kennen en uitkomsten te onderscheiden op basis van de vaccinatiestatus tijdens de analyse,”

      En dit noemt u gedebunkt?
      Tjonge jonge, de onzin die deze gekken uitkramen om aan te tonen dat de studie niet deugt is werkelijk om te lachen.

      “volledig gevaccineerde mensen ongeveer vijf keer minder kans hadden om besmet te raken en meer dan tien keer minder kans om te sterven in vergelijking met niet-gevaccineerde mensen”
      Als je dat beweert, als wetenschapper, voor de hele bevolkingsgroep ben echt helemaal van het padje af.

 4. KlaasDijkhuis

  Dat is dus blijkbaar de nieuwe transparantie. Hoe kan het dat onze regering allerlei verplichtingen aangaat met het zogenaamde praatclubje zonder dat een
  Nederlandse burger hier democratisch over heeft kunnen stemmen. Dit is natuurlijk ook de reden dat Mark Rutte niet weg te branden is van het pluche, want dan kan hij zijn beloftes aan het WEF niet nakomen.

 5. Branzino

  Het wordt nu wel wat lachwekkend. Het WEF wordt nu geframed als een soort grote roerganger voor de wereldpolitiek. Er zijn talloze van dergelijke fora. Het grote verschil met het WEF is de publiciteit rond dat WEF. De visies en concrete ideeën staan nota bene alle beschreven in een boek van Schwab, The Great Reset. De conferenties zijn fantastische podia waar leiders van regeringen en bedrijven elkaar ontmoeten en visies uitwisselen. Soms voert het WEF ontwikkelingen aan, soms simuleert ze alleen, soms levert ze alleen de ontmoetingsplaats. Mensen die hier tegen waarschuwen zijn angsthazen die liever hun kop in het zand steken en zo grote kansen gewoon laten liggen.

  Het enige waarover ik me ooit wat zorgen maakte is de prominente WEF-deelname van Donald Trump tijdens zijn presidentschap. Maar daarover hoorde je toen niemand van de ciritici van vandaag. Ik vroeg mij af wat de vertegenwoordiging van onze politiek en bedrijfsleven te zoeken had in een omgeving waar Trump als held werd ontvangen. Maar later leek me dat een wat overdreven reactie mijnerzijds, want van gedachten wisselen en in de gaten houden is altijd beter dan elkaar mijden.

  1. tim p

   je superieuren houden je in de gaten branzino

   1. Woordkunst

    Het enige wat lachwekkend is, is dat zwamzino denkt mensen te kunnen overtuigen met zijn arrogante gezwam.

    1. Jorgen Hofmeester

     Branzino is in vergelijking met Woordkunst een briljante intellectueel.

 6. J.C.

  Je vraagt je af of de heer Segers van de ChristenUnie wel weet waar hij het over heeft, als hij zegt dat het WEF niet meer is dan een praatclubje.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Ik begrijp dat dit een retorische vraag is.

   😎

 7. Re-al

  Het “EU” / WEF-beleid is,
  om de digitale identiteit : TOTAAL te maken :
  met AL iemands gegevens.

  Later volgt de koppeling met lichamelijke data [ DNA ] :
  the Internet of Bodies.
  Hebben ze ook al aangekondigd en openlijk besproken.

  1. Brenda Welsh

   Ik vermoed dat de geleerden met uw dna zich geen raad weten. Ik zou mij daarom geen zorgen maken.

   1. Re-al

    @B.W. : Daar zal ik jou, en die kwaadaardige “geleerden” van je, aan houden;
    op straffe van juridische straf-vervolging.

  2. Re-al

   vervolg : Het is openlijk terug te vinden op de sites van EU en WEF.

   1. Branzino

    @Re-al
    Enkele opmerkingen n.a.v. de onzin die je suggereert.
    Ideeën zoals je opmerkt zijn er inderdaad en onder het WEF wordt daarover gesproken en nagedacht. Maar je stelt het voor alsof dit in het diepste geheim mis. Zoals je zelf ook aangeeft is het allemaal gemakkelijk terug te lezen op de site van het WEF (weforum.org) en in het boek van Schwab, The Great Reset. Ik neem aan, dat je het hebt gelezen.

    Verder is het z.g. internet of bodies geen internet om iets met DNA te doen. Met the internet of bodies wordt een structuur van sensoren bedoeld waarin allerlei lichamelijke gegevens, zoals hartslag, bloeddruk, lichaamstemperatuur, darmactiviteit en andere medische informatie beschikbaar komt voor externe verwerking, bijvoorbeeld bij diagnosestelling en voor medische bewaking op afstand. Het gaat om gegevens die in allerlei medische onderzoek nu ook al worden verzameld, aangevuld met nieuwe technologie en medische inzichten.

    1. Re-al

     @Branzino : Wat je beweert, is het halve verhaal.
     Er is geen beperking op de beschikbaarheid van alle data bij
     ‘the internet of bodies’. En wie beheert al die data, en heeft er beschikking-macht over ? EU ? VN ? WEF ? Big Finance ? Big Tech ?
     De persoon, de zelf-beschikking en de vrijheid van elk mens, wordt totaal opgeheven.

     Als tr*ll moet je beter liegen. Nu trapt er weer niemand in.

     1. Re-al

      vervolg :

      Het antwoord is : al die instanties en bedrijven SAMEN, krijgen de beschikkings-macht over alle data van iedereen.

      [ Trouwens ook tr*ll-ambtenaren gaan er onder vallen.]

     2. Branzino

      @Re-al
      Je stipt inderdaad de belangrijke kwesties aan. Ter geruststelling: er is nog helemaal niets, dus alles moet nog ontwikkeld worden. Er is geen enkele reden tot welke angst dan ook.

 8. tim p

  meneer dubbeltong is een slang, die liegt (weet ie zelf ook(

  daarmee maakt ie zich medeverantwoordelijk

 9. dumbfarmer

  En weer lapt die club in den haag alle wet en regelgeving aan de laars, in dit geval zelfs de eigen doorgevoerde GDPR regels, waar letterlijk in staat dat data omtrent EU burgers absoluut, 100%, zeker weten niet buiten de EU gedeeld mogen worden..
  Dus dat betekend gewoon dat heel dat project illegaal is.

 10. Jorgen Hofmeester

  “ … Want je kunt het dan koppelen aan, zeg, de vaccinatiestatus van een persoon. Dat verzamel je allemaal en sla je dan op in een Digital ID…”

  Zo komen complottheorieën tot stand: je beschrijft een technische mogelijkheid en vervolgens verzin je dat ‘ze’ die zullen willen invoeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.