Éric Zemmour spreekt zich uit tegen woke beeldenstorm: ‘Standbeelden neerhalen en onze christelijke beschaving vernietigen? Nooit!’

De Franse presidentskandidaat Éric Zemmour heeft zich met ferme bewoording uitgesproken tegen het neerhalen van een beeld van de aartsengel Michaël. Zemmour vindt het namelijk belachelijk dat men zo omgaat met de eigen christelijke geschiedenis in het land. 

Een Franse rechtbank ordonneerde de verwijdering van een standbeeld van de aartsengel Michaël voor een kerk met dezelfde naam, op grond van de scheiding van kerk en staat. Maar de Franse presidentskandidaat Éric Zemmour kwam hier gisteren tegen in opstand. Zemmour zelf is een groot voorstander van de scheiding van kerk en staat, maar dit soort uitspraken gaan hem veel te ver.

Het is namelijk een vorm van activistische geschiedschrijving, de christelijke wortels van Frankrijk worden op deze manier beetje bij beetje verwijderd uit de samenleving. Daarnaast is het een naargeestige woke-trend die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Alles wat aanstootgevend zou zijn voor bepaalde mensen, moet maar uit het straatbeeld verdwijnen. Maar als het aan Zemmour ligt gaat men zo niet om met de eigen geschiedenis.

“Secularisme, ja, natuurlijk. Het neerhalen van standbeelden en de vernietiging van onze christelijke beschaving, nooit!”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terecht wijst Zemmour men op het feit dat Frankrijk ook christelijke wortels heeft en die moet respecteren. Het secularisme, wat een belangrijk Frans product is, is voor hem enorm belangrijk, maar respectvol omgaan met Franse tradities ook. Een kerkelijk beeld dat, nota bene voor een kerk staat, op straat staat is natuurlijk niet in strijd met de scheiding van kerk en staat. Het is een historisch artefact dat de eigen cultuur van weleer representeert. Maar in geen enkel opzicht zou het de scheiding van kerk en staat bedreigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. 56RdK

  “Maar in geen enkel opzicht zou het de scheiding van kerk en staat bedreigen.”
  Maar islam, hé!

 2. Gregorius van Dubbeldam

  Laten we hopen dat deze extreem-rechtse racist straks de tweede ronde haalt in de presidentsverkiezingen. Dan kan hij ferm verliezen van Macron.

  1. Xyz1234

   Waar maakt Dubbeldom uit op dat we te maken hebben met een extreem rechtse racist? Laat hij zich weer leiden door zijn zieke fantasie en is hier sprake van projectie? Op de laatste vraag is het antwoord natuurlijk ‘ja’.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    nrc.nl/nieuws/2021/11/01/eric-zemmour-staat-in-een-lange-franse-traditie-a4063818

    1. Fax uit Darmstad

     Een medestander van FVD als ik u zo hoor.
     Zijn joodse ouders kwamen uit Algerije. ,,Hoe zou ik nou racist kunnen zijn?’’ voegde hij er daarna aan toe. Want dat is het verwijt dat hij van velen krijgt.
     Hij heeft geen politieke partij achter zich staan, maar is een eigen en nieuwe politieke beweging gestart: ‘Reconquête’, herovering.

 3. Paardenmiddel

  Hèhè, eindelijk staan er mensen op die weten dat de woke onzin , alleen bedoeld zijn om chaos te kweken. En gesponsord door terrorist soros.

 4. Krasvast

  Eerst het EU-parlement maar eens afbreken, dat is immers een vergelijk met de toren van Babel.

  ht.ps://1.bp.blogspot.com/_JicEloDZRno/TPbUvOxHsiI/AAAAAAAAAOE/UH1DuYmI1C8/s1600/eu_tower_building-tower_of_babel.jpg

  1. Nostradamus

   Mocht mijn voorspelling uitkomen… “EUROPEAN UNION FALLS”

   h**ps://www.the-sun.com/news/4349045/nostradamus-2022-predictions-cryptocurrency-war-asteroid/

 5. Marcoweer

  Vraag me vooral af wie zich zo stoorde aan dat beeld om op de gedachte te komen dat het maar weg moet.

 6. Harry Haller2

  Ik heb goede hoop dat Zemmour de verkiezingen gaat en daarmee de redding van Europa kan inzetten. De Fransen zijn nu eenmaal wat rechtser dan de gemiddelde EU-sheeple. Ik zag gisteren een uitgebreide documentaire over hem en de man spreekt uitermate zinnige, logische en heldere taal.

  Vive la France, vive Zemmour!

  1. Harry Haller2

   …. de verkiezingen gaat winnen

  2. Gregorius van Dubbeldam

   Haller hoopt dat een extreem-rechtse racist president van Frankrijk wordt.

   Ik verzin het niet.

   1. Harry Haller2

    Begrijpelijk dat Dubbeldam met zijn hyperpolitieke maar getroebleerde blik, iedereen die zich politiek rechts van het midden beweegt, een extreemrechtse racist noemt. Dat ligt namelijk in zijn mond bestorven. En door zijn kokerblik is het niet mogelijk de wereld in een iets breder perspectief te zien.

    Gelukkig denken de Franse vrijzinniger en vooruitstrevender dan de onbenul Dubbeldam: de salonsocialistische socioloog die zich op het speerpunt van het moderne denken waant.

    1. Harry Haller2

     Fransen

    2. Gregorius van Dubbeldam

     Rechts van het midden, Haller?

     🙄

     nrc.nl/nieuws/2021/11/01/eric-zemmour-staat-in-een-lange-franse-traditie-a4063818

     1. Harry Haller2

      NRC, de meubelfolder en deugkampioen. Laat me niet lachen. Ga je eerst maar eens goed informeren.

    3. Nikita

     Jammer Harry het was toch beter geweest om die zak hooi volkomen te negeren. Dat je uberhaubt met zo’n kindervriend in discussie gaat

  3. Monty

   In Die Heimat heeft rechts ondanks alles niet kunnen winnen.
   Hoe is dat mogelijk geweest Harry? Oneerlijke verkiezingen net als in Amerika en ons land?

 7. Xenon

  Vandaag moet het standbeeld weg.
  Volgende week moet de kerk weg.
  Daarna wordt het waarschijnlijk een moskee.
  En dan is men tevreden.

 8. 56RdK

  Ook ik hoop van harte dat deze “racist” de verkiezingen zal gaan winnen.
  Weg met de wokewaanzin, terug naar een nationalistisch Frankrijk, dat zwaar te leiden heeft onder al dat volk dat daar niet thuishoort, zoals de islamieten!

 9. De witte roos

  Wie waren er ook zo tegen het geloof? Juist de nazi’s en communisten. Wie aanbad de moslims? Juist AH. Wat doet links? Oei, hetzelfde. Waarom mogen er geen vergelijkingen getrokken worden met het nazisme/fascisme? De schapen zouden eens gaan lezen en de paralellen zien. Rechts is vrijheid, links is opsluiten/insluiten/uitsluiten/afsluiten.

  1. Borreby Duytsch

   De witte roos:

   “..Wie aanbad de moslims? Juist AH…”

   Pffrt! 😄
   Ja, hij was een groot voorstander van de invoering van Islam. Zijn boek staat er vol van!

   Hij zei altijd: ‘Weg met de Duitse bevolking en omliggende Germaanse landen! Weg met het nationaal socialisme! Germania moet één groot kalifaat worden, Heil Allah, Sieg Mohammed!’

   …sukkel.

  2. Re-al

   @De witte roos : JUIST !

   @Borreby D. hieronder : A.H. sprak lovend over de islam,
   had in Berlijn mufti Al-Husseini op schoot,
   en liet aan moslim-ss-divisies, korans uit met swastika-opdruk uitdelen.
   Ken je geschiedenis.

 10. Michael M

  Onze Christelijke beschaving in stand houden jazeker. Neem een voorbeeld aan Iran, Irak, Pakistan waar zij zich ook aan hun strenge islamitische waarden in stand houden.

  1. Docm

   Inderdaad, je vraagt je af wat Zemmour onder secularisatie verstaat. Hij zegt wel “secularisatie, ja natuurlijk”, maar dat meent hij niet.

 11. Re-al

  ‘Woke’ is een dekmantel voor marxisme.
  Iedereen gelijkschakelen en geestelijk knechten.
  Opzet naar ‘linkse’ totalitaire diktatuur.

 12. Vrijedenkert

  Ook in Frankrijk wemelt het van de “Weg met ons” D666-rechters…

 13. Bes Tolen

  Het christelijke in de westerse beschaving is naar ik meen juist waar het hardst tegen is gevochten. In Frankrijk is het gevolg de scheiding van kerk en staat maar deze wordt van kerkelijke zijde betwist. Die strijd is dus niet definitief gewonnen door de mensen, die verworven persoonlijke vrijheid op prijs stellen. In Italië is de situatie echt heel slecht. Het Vaticaan met een dwaze paus (dwaas; om geen grovere woorden te gebruiken) staat daarvoor. De inmenging leidt steeds tot ondergang van hervormers en tot bedreiging, laster en onfrisse, snelle uitschakeling van regeringen, die het Vaticaan niet aan staan en niet te vergeten bevordert het Vaticaan de massa immigratie. Hier zou de EU zich maar eens stevig tegen keren. Maar daarvoor is de EU te gemeen christelijk. Dank je wel met jullie christelijk, EU figuren. Ik heb heel wat meer op met landen als Hongarije maar voel me wel beroerd in het huidige Europa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.