Geert Wilders geeft Özcan Akyol ervan langs: “Onrechtmatig en pure laster. Strafbaar dus.”

Gisteravond was Özcan Akyol te gast bij het nieuwe programma VI Vandaag. Bij het programma uitte Akyol enkele ferme beweringen; Geert Wilders zou namelijk het stemrecht van moslims willen afpakken. Maar dit is een verdraaiing van een PVV-standpunt, dit heeft de PVV-voorman zo nooit gezegd. Hij roept de columnist dan ook op het matje voor zijn laster. 

Het is natuurlijk altijd makkelijk voor politiek correcte lieden om PVV-leider Geert Wilders in een negatief daglicht te zetten als hij, of zijn partij, zichzelf niet kan verdedigen. Gisteren bij het nieuwe programma VI Vandaag zei Özcan Akyol dat Wilders mensen met een moslim-achtergrond hun stemrecht wil ontnemen.

Echter heeft de PVV-voorman dit nooit zo gezegd. Wel pleit de PVV voor een heroverweging van het stemrecht voor een ieder met een dubbel paspoort. De partij wil namelijk dat mensen die in Nederland wonen, en dus willen stemmen, kiezen voor hun Nederlandse nationaliteit. Zijn partij heeft nooit expliciet mensen met een moslim-achtergrond genoemd in deze context.

Dit is nu iets wat helaas vaker gebeurt. Er wordt van alles over de PVV geroepen en vaak genoeg is het pure onzin. Het is gewoon de zoveelste poging om de partij in een cordon sanitaire te plaatsen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ja, de PVV is uiterst kritisch op de islam. Maar de partij heeft nooit geroepen dat ze alleen het stemrecht van moslims willen intrekken. De partij heeft vaak genoeg duidelijk gemaakt dat het problematisch is als mensen een dubbele nationaliteit hebben. Niet alleen zou het de integratie belemmeren, daarnaast levert het ook juridisch gedoe op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Nikita

  kiek an alweer het eerst hahahaahaha

 2. Gregorius van Dubbeldam

  Over laster gesproken:

  rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5280052/vvd-minister-belt-met-wilders-na-snoeiharde-tweet

  1. Antihedo

   En de laffe hond neemt zijn telefoon niet op als zij belt of appt niet terug als zij hem appt. Ik snap dat je met zo’n kapsel geen spiegel thuis hebt maar ik raad hem aan af en toe toch eens in de spiegel te kijken.

    1. tim p

     bang dat je je stemrecht kwijtraakt? lmao

  2. Baco

   Ja Pipo kan het niet hebben dat Wilders gelijk heeft

 3. Sando

  De 2de partij van Nederland die krijg je maar zo niet stuk Turkse mevrouwtje .Al ben je al jaren bezig en wel verkeerd bezig gaat er juist tegen in ga maar door.!!

 4. Kokkie_2

  (Laffe Hond) Wilders negeerde telefoontje justitieminister Yeşilgöz na tweet over afkomst

  De nieuwe justitieminister Dilan Yeşilgöz-Zegerius heeft Geert Wilders gebeld en geappt nadat hij een snoeiharde tweet over haar Turkse afkomst had geplaatst. In die tweet sprak Wilders ook zijn vrees uit dat zij zijn beveiliging wilde stopzetten. Volgens de VVD’er heeft de PVV-leider haar verzoeken genegeerd.

  RTL Nieuws heeft de woordvoerder van de PVV om een reactie gevraagd, maar die wil niet reageren.

  Tweet
  Geert Wilders schreef op 30 december, de dag dat bekend werd dat Dilan Yeşilgöz-Zegerius de nieuwe minister van Justitie werd, de volgende tweet:

  “Een VVD-er van Turkse afkomst op Justitie. En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen.”

 5. leukeditter

  alle moslims hun stem ontnemen is het beste wat je kan doen, ze willen sinterklaas weghebben, ze willen kerst weghebben , ze willen pasen en pinksteren weghebben dusss… ze moeten zich schikken naar onze normen en waarden en verder hun bek houden want op een gladde manier alles naar hun moslimhand zetten is nou net hun bedoeling. staat het je niet aan , opzouten er is ruimte genoeg in de woestijnlanden

  1. DubbelZout

   “en verder hun bek houden”

   Tot zover de Nederlandse waarden en normen volgens niet leukeditter

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Leukeditter is een primitieve domoor.

    Negeren is verstandiger.

    1. Baco

     Vergis je niet hoor Pipo en dubbelzout zijn bij uitstek islamverheerlijkers, deze warme pleitbezorgers dan diezelfde islam vinden dat Nederlanders hun mond moeten houden, je kunt beter primitief zijn dan achterbaks als deze 2

     1. DubbelZout

      Waar verheerlijk ik de Islam beste Max B(aco) ?
      Ik heb helemaal niets met een Godsdienst of geloof in welke vorm dan ook
      Er bestaat geen God dus dat hele gedoe is sowieso a waste of time

     2. Baco

      Zolang jij de islam de hand boven het hoofd houdt hè

     3. Jannes46

      Ach, die willen blijkbaar heel graag met de kont omhoog in de moskee liggen.

    2. september

     Die blijft hier toch komen,zal niet verdwijnen

     1. ikweetwatikwil

      Die blijft hier toch komen,zal niet verdwijnen zegt september.

      Daar ben ik al bang voor, we worden verkocht waar we bijstaan. Dus GEEN dubbele paspoorten bij de overheid en geen stemrecht.
      We maken er niet zo’n rotzooi van als in het land van herkomst.
      Daar waar de islam verschijnt, is het de vrede die verdwijnt.

    3. Angelus pacis

     négeren is verstandiger.

  2. Kleurloze Politiek

   “Alle moslims hun stemrecht ontnemen ”
   Kind jij hebt werkelijk geen leven.

   “De Moslims zijn tegen onze traditie feesten”
   Noem mij maar één protestmars waar de Moslims tegen de Nederlandse traditie feesten protesteerden.

   Ik ben zelf een Moslim En heb op een christelijke school gezeten waar we twee keer per week uit de bijbel moesten lezen. Kest ,paaseieren ,paasontbijt en noem maar op.
   En met mij nog duizenden andere mede Moslims.

   Sterker nog ik had een gereformeerde meisje in mijn klas waarvan de ouders meer kritischer waren de Moslim ouders.

   Hou dus asjeblieft op met onzin uitslaan.
   Het zijn juist de Hollandse gezinnen die vandaag de dag aan hun kinderen weinig mee geven als het om christelijke geloof en traditie.

   Jeugd van tegenwoordig weet amper waar de Christendom en voor staat en wat het inhoud, laatstaan om nog op Zondag naar de kerk gaan.

   Op zondag kun je de kerkbezoekers letterlijk op één hand tellen.
   Of is dit volgens jou ook de schuld van Moslims.

   1. Baco

    Ramadan is een protest, suikerfeest is een protest, het gegeven dat jij de bijbel moet lezen en kerst niet eens normaal op kan schrijven zegt genoeg.

    Het ligt er natuurlijk aan naar welke “kerk” je gaat natuurlijk..

    Wat de jeugd betreft, veel basic bijbel kennis is er niet, maar alles is beter dan de satanische ideologie islam waarvan de religie Koran slechts een onderdeel is….

    1. Kleurloze Politiek

     @Baco

     “De Ramadan is een protest”
     “De Suikerfeest is een protest”
     Serieus ben je nu werkelijk zo zielig en hopeloos om dit als argument te noemen.

     Dit zegt eigenlijk al genoeg over jou wanhopige leven.
     Als maar naar een andere wijzen omdat meneertje ze zelf niet meer op een rijtje heeft.

     Je hebt echt professionele hulp nodig knul en ik meen dit echt Serieus en zeg dit echt niet om denigrerend te doen.

     Leer je eigen verantwoordelijkheid te nemen in plaats van de oorzaak altijd bij een andere te zoeken.

     1. Baco

      Nee het zegt iets over de islam die schijt heeft aan de Nederlandse tradities net zoals 70% van de moslims vindt dat de weten van de islam boven de Nederlandse wetten gelden, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het onderzoek naar moslims die omwille van islam/Koran geweld zouden willen gebruiken, dus ff dimme jij…

     2. Mr.blauw.sky

      Nou, het is Busje maar, die ferandert toch nooit..

   2. EvertB

    “Jeugd van tegenwoordig weet amper waar de Christendom en voor staat en wat het inhoud, laatstaan om nog op Zondag naar de kerk gaan.”

    De spijker op de kop. Maar wat kan de jeugd van het christendom in West-Europa verwachten als deze gefabriceerde religie goeddeels is vervallen in een hypocriet geloof? Men beweert immers de liefde van God te brengen maar owee als je niet gelooft want dan beland je in de ‘eindeloze hel’. De psalmist had nog zo het tegenovergestelde gesteld: Een ogenblik duurt zijn toorn en een leven lang zijn welbehagen.

    1. Baco

     Ook evert vindt het beter dat de islam haar intrede doet.
     Evert ziet God als een boze man die de hele dag met vingertje zwaait….

 6. Kokkie_2

  Baudet verliest rechtszaak tegen voormalig partijgenoot Otten

  Medeoprichter van Forum voor Democratie Henk Otten heeft dinsdag in de Amsterdamse rechtbank op alle punten gelijk gekregen in een slepende zaak, die was aangespannen door FVD-voorman Thierry Baudet. Otten heeft de geheimhoudingsplicht niet geschonden en van een gezagsverhouding tussen de twee was geen sprake, aldus de rechter.

  Na de breuk tussen de FVD-oprichters Otten en Baudet kwam het tot een bittere strijd, die in de media en ook voor de rechter werd uitgevochten. Dinsdag is die strijd voorlopig geëindigd in een klinkende overwinning voor Otten.

  Otten toont zich tevreden over de uitspraak, laat hij aan NU.nl weten. “Baudet heeft geprobeerd mij de mond te snoeren en politiek monddood te maken. Dat heeft de rechter nu rechtgezet. In het vonnis staat feitelijk hoe het is gegaan. Hiermee is de poging tot geschiedvervalsing door Baudet gecorrigeerd.”

  Volgens Baudet was er tot de breuk in april 2019 sprake van een hiërarchische verhouding tussen hem en Otten. Daarom moest Otten zich volgens Baudet aan een contractueel overeengekomen geheimhoudingsplicht houden. Hij had zich dus niet kritisch mogen uitlaten over de partij.

  In april vorig jaar stonden de partijen tegenover elkaar, waarna een poging werd gedaan er onderling uit te komen. Die poging mislukte, waarna de rechter dinsdag tot een uitspraak kwam.

  Niet Baudet maar Otten had feitelijke leiding van de partij
  De rechter veegde de redenering van Baudet van tafel als “onvoldoende onderbouwd” en stelde dat van een gezagsverhouding tussen de twee geen sprake was. Otten en Baudet waren de politieke partij Forum voor Democratie in 2016 samen begonnen, samen hadden ze campagne gevoerd.

  Otten gaf de tweede plek op de kieslijst op ten faveure van Theo Hiddema, maar toen werd wel afgesproken dat als de partij in de Kamer zou komen, Otten hetzelfde zou gaan verdienen als Baudet.

  Als bewijs voor deze afspraak overlegde Otten WhatsApp-berichten van Baudet. Hierin schreef de Forum-voorman onder meer in december 2018: “Maar jij moet gewoon hetzelfde verdienden als ik hoor, dus laten we het anders nog een keer naast elkaar leggen.”

  Ook volgde de rechter Otten in zijn betoog dat niet Baudet de feitelijke leiding in de partij had, maar dat het eerder andersom was. In de praktijk had Otten de feitelijke leiding over de organisatie en diverse campagnes. Ook zette hij de politieke lijn uit voor de partij en was hij intensief betrokken bij de selectie van kandidaten.

  Als partijbestuurder hoefde Otten zich niet aan geheimhoudingsplicht te houden
  Ook de eis dat Otten een geheimhoudingsplicht heeft, hield bij de rechter geen stand. Otten mocht als politiek adviseur en partijbestuurder uitlatingen doen. Het opleggen van een geheimhoudingsplicht “schuurt met het politieke bedrijf”, aldus de rechter, zeker omdat Otten als bestuurder en medeoprichter “de touwtjes in handen had”.

  Van een partij die transparantie voorstaat en waar alle bestuurders publieke uitlatingen doen, kan volgens de rechter niet van Otten worden verwacht dat hij zijn mond houdt, zeker niet als er publieke beschuldigingen aan zijn adres worden geuit en er sprake is van een politieke richtingenstrijd. “Dat staat op gespannen voet met de ruime uitingsvrijheid die een actieve politicus toekomt.”

  Het is de tweede keer in korte tijd dat Baudet een rechtszaak verliest. Op 15 december moest hij op last van de rechter tweets verwijderen waarin hij vergelijkingen maakte tussen de holocaustslachtoffers en ongevaccineerden.

  Een dag later, op 16 december, werd Baudet verhoord door de strafkamer van het Amsterdamse hof in een smaad- en lasterzaak die door Otten is aangespannen. Hier moet de rechter besluiten of het Openbaar Ministerie alsnog tot vervolging moet overgaan. Binnenkort zal in deze zaak een beslissing volgen.

  Forum voor Democratie is benaderd voor commentaar, maar heeft niet gereageerd. Mocht er een reactie komen, dan wordt die toegevoegd aan dit bericht.

  1. Meriadoc Brandebok

   😂😂🤣🤣

   Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

   Baudet staat weer met zijn broek tot op de enkels zodat iedereen zijn impotente pieleman kan zien.

   1. Woordkunst

    Ach gut, melige bafbok kan weer trots met z’n haaterectie zwaaien naar de FVD.

    Compleet off topic, maar dat boeit hem niet want dit kietelt z’n speciale plekje het hardst.

    Wat ben je toch een voort een stumper geworden….

    1. Gregorius van Dubbeldam

     “ Wat ben je toch een voort een stumper geworden….”

     We zullen dit maar woordkunst noemen.

     😎

     1. Woordkunst

      Je kan het ook een mis-klik noemen kneusje, de vakjes op de telefoon zijn soms wat klein voor de vingers.

      We weten allemaal hoe consequent je bent mbt tot spelling, zolang het in je straatje past knijp je een oogje toe en anders ga je lopen kiften als de psycho die je bent.

      Dus krijg maar lekker de vlektyfus en verlos dit forum van je demente zwakzinnigheid.

      Zo “kunstig” genoeg voor je?

  2. DubbelZout

   Ik voel een “ja maar D66 rechter bla bla bla” aankomen

   1. september

    Er zijn hier altijd die vinden dat rechters partijdig zijn,die zal je altijd houden.

  3. Baco

   Je bent een achterlijke klootzak kokkie

 7. RvdBe

  Oscan is gewoon een rancuneuze Turk met Erdoğan trekjes, mensen met dubbele paspoort het stemrecht ontnemen is een prima voorstel, wst kun je daar op tegen hrbben?

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens RvdBe

 8. AS210854

  Hahaha wat wil je, akyol is gewoon een ordinaire oud crimineel, die niet voor niks in de bak heeft gezeten. Hoe heet het spreekwoord ook al weer ? Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.

 9. Piet Klein

  Het is verbazingwekkend hoe diep in beton gegoten het negatieve framing mechanisme zit ingegoten bij personen waarbij je verwacht had dat ze het misschien beter zouden kunnen weten. Ze kunnen het niet eens zijn met Wilders en de PVV maar je zou verwachten dat ze wel kunnen begrijpen waarom er een ander opvatting bestaat. Oczan mist de boot helemaal of is willens en wetens negatief aan het framen. Je krijgt de indruk dat ze blijven steken in de framing en niet snappen dat er andere opvattingen bestaan. In het kwadraat deed Maarten van Rossem een denigrerende opmerking over Martien Meijland. Vaak, en nu ook weer, verbaas ik me over Maarten van Rossem. Voor zover hij het verleden weet te duiden lijkt aan hem de realiteit van vandaag volledig aan hem voorbij te gaan. Van een professor zou je verwachten dat hij begrijpt waarom er andere standpunten bestaan en begrip heeft voor andere standpunten, daarvan de redelijkheid kan inzien ook als het zijn politiek voorkeur niet betreft. De woke professor papegaait de woke dogmatiek. En het wordt in mij beleving ernstig als het gaat om bijvoorbeeld de EU. Maarten van Rossem lijkt niet te beseffen welke ernstige fouten de EU maakt en welke risico’s er worden genomen. En het is ernstig want zijn woke papegaaien en het niet kritisch zijn op de EU maakt dat kritiek om elkaar beter te maken, ontbreekt. Dat de EU totaal niet waar maakt wat we graag zouden willen, namelijk een sterk Europa met hoge normen op welk terrein dan ook. Vrijheid van meningsuiting, vrijheid van geloof, ruimte voor veel verschillende opvattingen etc, ruimte voor iedereen die de ander ruimte geeft. Het wordt intellectueel demente professor die alleen maar zijn dogmatiche woke agenda uitbralt en een knellende linkse dogmatische woke agenda roeptoeters. Voor van Rossem is iedereen die dat niet is een paria. Misschien tijd om afscheid te nemen van de titel van professor. Misschien tijd om eens een echt slim mens in de jury van de slimste mens te zetten.

  1. Mar

   “Het is verbazingwekkend hoe diep in beton gegoten het negatieve framing mechanisme zit ingegoten bij personen waarbij je verwacht had dat ze het misschien beter zouden kunnen weten.”

   Hetzelfde kun je stellen bij Wilders, die onlangs een tweet de wereld instuurde over de nieuwe minister van Justitie Dilan Yeṣilgöz-Zegerius en zijn beveiliging opheffen want dat willen alle Turken volgens hem.

   Ze is van Turks Koerdische afkomst (haar vader moest vluchten uit Turkije) en ze is getrouwd met een joodse man.

   Over laster gesproken. Ben je nu zelf ook strafbaar, Wilders.

   1. Baco

    Zij is dus Turks, je bent wel heel ver van het padje marretje

 10. ikweetwatikwil

  “Een VVD-er van Turkse afkomst op Justitie. En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen.”

  Kan de humor er wel van inzien.

 11. Janna47

  Die Aykol is sowieso een kwal, die overal z’n neus in steekt en denkt alles beter te weten.
  Deugertje van de bovenste plank, heeft overal z’n kontje ingedraaid….en neemt ons de maat als Turk…etterbak

 12. Gregorius van Dubbeldam

  Özcan Akyol slaat keihard terug:

  voetbalzone.nl/doc.asp?uid=398797

  1. Baco

   Pipo neemt het op voor leugenaars

  2. Antihedo

   Ik ben benieuwd of Geert zich aan zijn woord houdt en tegen het vrije woord gaat strijden of dat hij de keutel intrekt.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Hij zal zijn keutel intrekken, hij heeft juridisch geen poot om op te staan.

    1. Baco

     Nou dat heeft Wilders wel

     1. Antihedo

      Ik zou als ik hem was voorzichtig zijn. Als hij gelijk krijgt, is hij zelf ook strafbaar en niet weinig ook.

  3. Woordkunst

   Van teringturkje tot typetrutje, ozzie apekool kan lekker de rambam krijgen met z’m miezerig gestook.

   Natuurlijk breekt dubbeldommetje een lans voor die stiekeme rat, soort zoekt soort….

 13. Kleurloze Politiek

  @Baco
  “70% van de Moslims”

  Knul je bent echt zo wanhopig en zielig dat je in je eigen leugens en fabeltjes bent gaan geloven.

  Jij ziet ze echt letterlijk vliegen knul.

  Ik beëindigd deze discussie hier want het heeft geen zin om met een psychopaat in gesprek te gaan.

  1. Baco

   De waarheid is natuurlijk hard en voor een moslim niet fijn om te horen.

   “70% van de moslims vindt de regels van de koran belangrijker dan de regels in het land”
   h**ps://stellingchecker.nl/fact/70-procent-van-de-moslims-vindt-de-regels-van-de-koran-belangrijker-dan-de-regels-in-het-land/check-de-volkskrant-b53f

   En erger nog, 73% van de moslims vindt jihadgangers helden….

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Uit de bron van baco:

    “We menen bij Wilders een klein leereffect te zien als het om cijfers gaat. Hij zei in dit debat: 70 procent van de moslims vindt de regels van de koran belangrijker dan de regels in het land. Dat is een cijfer dat naar voren komt uit een onderzoek van socioloog Ruud Koopmans. Eén kanttekening: in Koopmans’ onderzoek volgt de vraag op een reeks vragen waarin de moslims naar hun religieuze gebruiken zijn gevraagd. Dat maakt het wat logischer dat veel van hen daarna zeggen: ik geef mijn religieuze regels voorrang. Maar vooral opvallend is dit: tot voor kort gebruikte Wilders de uitspraak om ‘aan te tonen’ dat driekwart van de moslims de sharia zou willen invoeren – een uitspraak waartegen nota bene onderzoeker Koopmans zelf in het geweer kwam. “

  2. Woordkunst

   Jouw manier van “discussie” kunnen we missen als kiespijn huilebalk.
   Gaat elders maar aanklooien met je “kind” & “knul” aanduidingen.

   Je bent een labiele gnoom die niet eens weet wat kleurloos is en constant dezelfde riedel uitbraakt.

   Als jij en je mede halalve zolen maar een fractie zelfkritiek zouden toepassen dan had je aanzienlijk meer goodwill gekweekt.
   Jullie hebben zelf de situatie in stand gehouden dus jammer de bammer “ventje”

   Die slechte naam raken jullie voorlopig nog niet kwijt….

 14. Emmanuel Goldstein

  Die tweet over die Turkse afkomst was idd een zeperd, Geert onwaardig.
  Was sterker geweest iets te vermelden over het opportunistisch partijhoppen
  (SP, PvdA, etc) van Dilan, iets waar Dirk Jan Eppink en Eerdmans (JA 21) ook
  altijd fijntjes aan herinnerd worden ( verder niks mee).

 15. Re-al

  Geert Wilders, PVV, heeft groot gelijk.
  Bij 2 paspoorten, 1 inleveren; anders weg wezen.

  En die Johan x is helemaal de weg kwijt;
  zelfs van voetbal snapt hij niets meer.

  1. Heineken

   Die val van de trap thuis heeft hem niet goed gedaan

 16. palko

  Özcan Akyol bewijst hier mee eens te meer dat hij ooit bij het uitdelen van de hersencellen voor het verkeerde loket stond. Als je niet weet wat Geert Wilders ooit over het onderwerp ‘dubbele nationaliteit in relatie tot meervoudig stemrecht’ gezegd heeft, zou je er verstandig aan doen hierover je mond stijf dicht te houden. En als je dat per abuis toch gedaan heb,t past het hem om diep geknield zijn verontschuldigingen aan te bieden. Met gelijktijdig de belofte om nooit meer iemand vals te beschuldigen.

 17. Heineken

  Even kort.
  Ga naar Wikipedia en ga lezen over George Soros.
  Miljardair die met zijn geld de wereld anders wil laten denken.
  Wel naar zijn denkbeelden natuurlijk. En wereldwijd stichtingen subsidieert
  die tegen de voormalige westerse regeringen en het westerse leven aanschopt.
  Ondertussen heeft hij via die stichtingen aanzienlijk veel macht vergaard.
  Zo speelt hij de WOKE, en Black Lives Matter kaart uit.
  Ook het sponsoren van aan zijn denkbeelden gelieerde politieke partijen daar is hij niet vies van.
  Al wil ik wel opmerken dat onze welvaart over de ruggen van de slavernij niet goed te praten is. Maar wat ik heel erg vind is, dat het balletje bij de gewone man wordt neergelegd. Terwijl in die tijd de gewone man meer bezig was dagelijks om te overleven. Terwijl de elite in die tijd zich verrijkte aan de slavernij. En in hele grote mate het koningshuis. Want al die oorlogen moesten gefinancierd worden. Vraag me ook af waarom onze gekleurde landgenoten zo weg lopen met onze koningshuis. Zouden zij dat ook doen als ze weet hebben dat juist het koningshuis groot verdiener was aan de slavernij.???????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.