Hoogste baas Pfizer geeft toe: ‘2 doses bieden weinig tot geen bescherming’… booster wel ‘redelijk’ tegen Omicron

De hoogste baas van Pfizer, Albert Bourla, geeft op video toe dat twee doses van het coronavaccin van zijn bedrijf “weinig bescherming bieden” tegen Omicron. Als ze zelfs “iets” van bescherming bieden, want zelfs dat is nog maar de vraag. Zegt hij. Niet ik. Ik zou dat niet durven, natuurlijk. Wat betreft de booster zegt Bourla dat die “redelijke bescherming” biedt. Maar dan niet tegen transmissies en dergelijke, maar “tegen ernstige ziekte en sterfte.” 

De CEO van Pfizer, Albert Bourla, kwam langs bij Yahoo! Finance om daar te spreken over het werk van zijn bedrijf én Omicron. Dat is natuurlijk de nieuwe variant van het coronavirus; de variant die volgens alle informatie eerder op een zware verkoudheid lijkt dan een ernstige ziekte.

Effectief? Not so much

En ja, dat was best interessant. Want meneertje-koekepeertje gaf toe dat het Pfizer-vaccin bepaald niet effectief is tegen Omicron. Sterker nog, alleen de booster is iets van nuttig. Een beetje. Wat betreft ernstige ziekte, dan, en niet tegen daadwerkelijk besmet worden en/of het doorgeven aan een ander, wat vaccins in het verleden toch wel probeerden te doen.

“We weten dat twee doses van het vaccin weinig bescherming bieden áls ze al iets van bescherming bieden,” aldus Bourla. “Drie doses, de booster erbij, bieden redelijke bescherming tegen ziekenhuisopname en sterfte. Tegen sterfte, denk ik, heel goed, en minder tegen besmetting.”

Daarom is Pfizer bezig met vaccin “1.1,” zoals Bourla het noemt, die speciaal gericht is op Omicron. “We wachten natuurlijk op de laatste resultaten, maar dit vaccin komt in maart beschikbaar.”

Bourla zei hetzelfde tegen CNBC

Daarbij “hopen we dat we iets ontwikkelen dat veel, veel betere bescherming biedt tegen infecties,” ging de Bourla in een apart interview met CNBC. “Omdat de bescherming tegen ziekenhuisopname en ernstige ziekte – die is redelijk nu, met de huidige vaccins zolang je maar, laten we zeggen, de derde dosis hebt.”

Copyright claims: Twitter verwijdert video

Kort nadat de video op Twitter verscheen zorgde Pfizer ervoor dat de beelden van Twitter werden gegooid vanwege “schending van het copyright.” Dat is een belachelijke redenering. Geen wonder dus dat heel veel mensen de beelden toch nog gewoon online zetten. En waarom ook niet. Want dat dit in strijd is met het copyright is natuurlijk belachelijk.

Ook Australische kranten hebben de video opgepakt en integraal overgenomen op hun website. Niet zo gek, want dit is natuurlijk gewoon hartstikke nieuwswaardig.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Bourla en Pfizer kunnen dat heel vervelend vinden maar volgens mij is er nog steeds zoiets als ‘persvrijheid’ in het Westen. Of wordt dit nu allemaal geblockt en verbannen omdat het Pfizer niet goed uitkomt dat media eerlijk berichten wat Bourla zélf hardop zegt?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Pauline Kummer

  Zolang ik maar uit het ziekenhuis kan blijven mogen er van mij wel 5 spuiten in. Met besmettingen heb ik afgedaan.

  1. Nikita

   Zag je lopen komkommer je begint al aardig licht te geven nog een boostertje of wat en je bent bruikbaar als straatverlichting hahahahaah

  2. Xyz1234

   Mankeert u iets speciaals omdat u zo bang bent? Meer dan 99.5% hoeft zich namelijk nergens zorgen over te maken, zo was al bekend in 2020. Maar het kan natuurlijk dat u tot die kleine groep kwetsbaren behoort. Wat wel frappant is, is dat zo’n 80% van Nederland denkt tot die groep te behoren. Dan gaat er ergens toch iets fout.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Door je niet te laten vaccineren loop je bewust een risico. Dat risico is statistisch groter dan het slachtoffer worden van een verkeersongeval, beroving of inbraak. Toch proberen verstandige mensen dit risico op dit soort gevaren te beperken.

    In Nederland stierven tegen de 25.000 mensen aan een besmetting door Corona. Het overgrote deel van deze slachtoffers waren mensen die niet gevaccineerd waren.

    1. Xyz1234

     Het risico hangt af van de gezondheid en immuunsysteem van de betreffende persoon. Alleen een technocratisch ingestelde geest kijkt naar mensen alsof ze statistieken zijn. Het geeft aan hoe weinig menselijkheid u in zich heeft en daarnaast bevestigt u nog maar weer eens dat u totaal geen benul heeft van de oorzaken die risico op ernstige ziekte verhogen.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      “Het risico hangt af van de gezondheid en immuunsysteem van de betreffende persoon”

      Zeker, ouderen, mensen met obesitas en vormen van onderliggend lijden lopen een beduidend groter risico. De redenering van veel anti-vaxers dat deze mensen niet als Corona-slachtoffer mogen worden gezien, met de impliciete boodschap dat ze maar aan hun leeftijd of aandoening moeten sterven, beschouw ik als een akelige vorm van onmenselijkheid.

     2. Heineken

      Dat is correct Xyz1234.
      We hebben na het schijnt 1.000.000 mensen met een auto-immuun ziekte in Nederland. te noemen van wat ik zeker weet.
      zijn dat Reuma, Psoriassis, Crohn. nadeel van een auto-immuun ziekte is dat het lichaam geen onderscheid kan maken tussen goed en slecht. Dus alles als indringer ziet, en er naar reageert aanvalluhhh dus.

    2. Xyz1234

     De 25000 waar u het over heeft is een te hoge schatting. Daarnaast is het berekend over meerdere jaren, waarvan 1 jaar zonder beschikbaar vaccin, zodat een vergelijking op deze manier maak gaat. Probeert u het nog eens en dan over de periode van afgelopen november en december bijvoorbeeld.

     1. Xyz1234

      Maak = mank

     2. Gregorius van Dubbeldam

      “De 25000 waar u het over heeft is een te hoge schatting.”

      De formele telling van corona-doden staat op 21106 maar het is algemeen bekend dat er veel coronadoden, met name in de verpleeghuissector, niet als zodanig zijn aangemeld. De kans is ook groot dat dat aandeel in belangrijke mate de oversterfte veroorzaakt waar het CBS nu onderzoek naar doen.

     3. Gregorius van Dubbeldam

      doen = doet

     4. Re-al

      @Xyz1234 : Juist.
      Elke overledene, die “positief getest” is, als “corona”-dode opvoeren,
      is bijna volledig fout.
      Men weet de doods-oorzaak niet : daarvoor is autopsie noodzakelijk;
      en juist dat wordt vermeden.
      Kortom : we worden zwaar bedrogen.

     5. Branzino

      @Re-al
      “Elke overledene, die “positief getest” is, als “corona”-dode opvoeren,”

      Dat is inderdaad de manier van werken van het RIVM en voor hun taken ook heel nuttig. Of dat bijna volledig fout is, valt te betwijfelen. Het CBS registreert anders en gaat daarbij af op de diagnose van de arts die de dood van iemand vaststelt, ook ongetest. De aldus vastgestelde aantallen corona-doden zijn plm. 50% hoger dan die van het RIVM.
      Ik zelf sluit niet uit, dat de waarheid ergens in het midden ligt: het RIVM mist namelijk de ongeteste corona-doden en een arts zal ook wel eens ten onrechte een corona-dode tellen. Dan komen we op ongeveer 25.000 doden tot nu: het gemiddelde van 20.000 van het RIVM en 30.000 van het CBS.

      Autopsie wordt nooit zomaar uitgevoerd. Men gaat meestal af op het oordeel van een arts, tenzij hij twijfels heeft. Autopsie zou bij dergelijke aantallen doden ook onuitvoerbaar zijn.

    3. Xyz1234

     Door je wel te vaccineren loop je ook een risico. Zullen we met elkaar de afspraak maken dat u zich niet laat behandelen voor vaccinatieschade als die optreedt? Want u vindt het asociaal als mensen onnodig ziekenhuisbezoek bezet houden. Dit geldt uiteraard ook voor de komende injecties, waarmee uw geliefde risico volgens statistieken bij iedere injectie zal worden verhoogd.

     1. Xyz1234

      Bezoek = bedden

     2. Gregorius van Dubbeldam

      “Door je wel te vaccineren loop je ook een risico.”

      Dat risico is verwaarloosbaar klein in vergelijking met het oplopen van een besmetting door Corona als je ongevaccineerd bent.

     3. Gregorius van Dubbeldam

      “Want u vindt het asociaal als mensen onnodig ziekenhuisbezoek bezet houden”

      Het is niet asociaal dat we doodzieke ongevaccineerde patiënten opnemen op de IC. Het is wel asociaal dat mensen bewust dit risico lopen en daardoor medemensen besmetten en de toegang tot de IC belemmeren.

     4. Baco

      “Het is wel asociaal dat mensen bewust dit risico lopen en daardoor medemensen besmetten en de toegang tot de IC belemmeren.”

      De asociale gevaccineerden met een QR menen dat zij het alleenrecht hebben op alle vrijheden, het is dus bewust met voorbedachte rade dat deze mensen een gevaar vormen voor alle ic’s en de maatschappij.

    4. Baco

     Door je wel te laten vaccineren loop je bewust risico op ernstige bijwerkingen, het mooie is dat steeds meer geboosterden met corona op het nest liggen…
     pipo spreekt graag van onverstandig en verstandig i rest my case.

     “In Nederland stierven tegen de 25.000 mensen aan een besmetting door Corona.”

     Nee pipo die stierven niet allemaal door corona, velen stierven helaas door onderliggende aandoeningen die werden toegeschreven aan corona en dus onterecht als coronadoden werden bestempeld.
     Mensen die zijn overleden wegzetten als antivaxxers of asociaal omdat ze geen vaccinatie hebben gehad is onmenselijk en vooral naargeestig van prikfascisten.

     pipo telt graag vanaf 2019 door, als we zo gaan beginnen is er geen houden meer aan, maar goed, dit staat gelijk aan het aantal mensen wat simpelweg overlijd aan een griep.
     Er sterven gemiddeld 160.000 per jaar in Nederland, als we die steeds bij elkaar optellen dan wordt het een akelige rekensom.

    5. Marcoweer

     Welk risico dan. Als je geen onderliggende klachten hebt of op leeftijd is dat risico te verwaarlozen.Toen het uitbrak zat ik middenin het rode gebied in Italië met de dag werd het gebied roder. Tot nog nooit ergens last van gehad. Ik hou wel zoveel mogelijk afstand en ben voorzichtig met zwakkere mensen of die er heel bang voor zijn. Nee tis allemaal niet zo erg als het voorgedaan word. En mocht ik het toch krijgen en eraan overlijden dan zal het zo moeten zijn. Continue angst voor een griepje lijkt me ook geen leven. Ik heb trouwens ook nog griep gehad lijkt me leuke ervaring.

     1. Marcoweer

      Tussen het woordje nog en de griep moest ook nog nooit staan. Ik had het echt getypt. Zelfs het reactie gedeelte kan hier onbetrouwbaar zijn.

    6. HenC

     Gregorius ik ben blij dat je inmiddels toegeeft dat mensen met vaccinatie ook overlijden ondanks de vaccinatie. Als je nu een booster haalt krijgt je dus een klein beetje meer bescherming maar eigenlijk niet zeker. Nu blijkt dat zelfs Marion Koopmans al zegt dat Omicron iedereen wel of niet gevaccineerd ziek maakt voor slechts enkele dagen, geeft het aan dat die booster geen zoden aan de dijk zet. Cijfers van haar wijzen uit dat mensen nog maar 3-5 dagen zich ziek voelen en dat maar 0,5% in het ziekenhuis komt, ook voor enkele dagen en niet op de IC.
     Omicron geeft geen noemenswaardig verschil tussen wel of niet gevaccineerd wat ziek worden betreft als je geen onderliggende problemen hebt. Dat er veel mensen stierven kwam omdat men in het begin niet wist wat te doen. Door de sterftecijfers te blijven optellen lijkt het erg, maar inmiddels overlijden mensen niet aan Omicron. De enkelen die nog overlijden doen dat omdat ze onderliggende problemen hadden.
     Maak mensen dus niet zo bang. Luister naar van Ranst die ook al zegt dat voor de medische wereld het nu zaak is om de mensen van hun overdreven angst voor Corona af te helpen. Die angst zorgt er voor dat mensen nu nog denken dat een Lockdown hen kan beschermen.
     Een Lockdown brengt enorme schade aan de maatschappij en maakt de mensen niet minder ontvankelijk voor de Omicron versie. Omicron maakt je enkele dagen beroerd net zoals we dat enkele jaren geleden elke winter gewend waren met een griepaanval.

  3. RvdBe

   Met 5 spuiten blijf je wel uit het ziekenhuis, dan ga je rechtstreeks richting begrafenisondernemer.
   Dus wat dat betreft helpt vaccineren goed tegen de ic bezetting.

   1. Re-al

    @RvdBe : hard, maar raak.

    De “vaccins” zijn schadelijk : ze veroorzaken vaak ontstekingen in de organen, en
    breken steeds het immuun-systeem af.

  4. Marcoweer

   Van mij mogen ze u wel 6 spuiten geven zolang u daar blij van word en een veilig gevoel geeft.

 2. Gregorius van Dubbeldam

  “Wat betreft de booster zegt Bourla dat die “redelijke bescherming” biedt. Maar dan niet tegen transmissies en dergelijke, maar “tegen ernstige ziekte en sterfte.”

  Daar gaat het ook om. Het is op zichzelf geen probleem, en in zekere zin zelfs voordelig, dat mensen besmet worden met het virus, maar dat ze niet in het ziekenhuis belanden.

  1. Joko

   Jouw luchtkasteel begint aardig leeg te lopen. Laat Kokie er wat lucht in blazen…..

  2. leukeditter

   Je idealen brokkelen steeds verder af ezel…maar hou vol he hahaga

  3. HenC

   Wanneer het goed is dat mensen besmet worden met het virus, moet je geen 2G invoeren. Bij 2G blijven gevaccineerden elkaar telkens weer besmetten, dat is niet effectief in de bestrijding van het virus. Onderzoek van Marion Koopmans wijst uit dat mensen meerdere keren de besmetting kunnen oplopen, zoals nu ook weer bij Omicron waarbij zowel gevaccineerden als niet gevaccineerden evenveel kans hebben de ziekte op te lopen. Ook gevaccineerden kunnen telkens weer de besmetting oplopen, waardoor het virus dus in stand blijft en dus ook al is het minder beslag wordt gelegd op onze beperkte ziekenhuis capaciteit. Dat zou juist niet de bedoeling van de bestrijding kunnen zijn.

 3. Dubblecheck

  15 weesgegroetjes en u zonden zijn u vergeven.
  En maar blijven geloven.
  Angst is een zeer slechte raadgever zei mijn betovergrootvader altijd.

  Veel plezier met uw nieuwe religie.

   1. september

    tot nu zou je al 3 vaccinaties gehad kunnen hebben.Laat dat 1.1 maar komen.2 vaccinaties per jaar is trouwens wel voldoende.

   2. Dubblecheck

    Je begint te stotteren Dubbeldom.
    Last van klontjes in je bloed?

 4. Heineken

  Wel of niet vaccineren staat vrij.
  Maar ik denk dat het blijven vaccineren een denkbeeld is die niks oplost.
  En het steeds meer als machtsmiddel gebruikt wordt.
  Net zoals de denkbeelden van George Soros!!
  Ga naar Wikipedia en ga lezen over George Soros.
  Miljardair die met zijn geld de wereld anders wil laten denken.
  Wel naar zijn denkbeelden natuurlijk. En wereldwijd stichtingen subsidieert
  die tegen de voormalige westerse regeringen en het westerse leven aanschopt.
  Ondertussen heeft hij via die stichtingen aanzienlijk veel macht vergaard.
  Zo speelt hij de WOKE, en Black Lives Matter kaart uit.
  Ook het sponsoren van aan zijn denkbeelden gelieerde politieke partijen daar is hij niet vies van.
  Al wil ik wel opmerken dat onze welvaart over de ruggen van de slavernij niet goed te praten is. Maar wat ik heel erg vind is, dat het balletje bij de gewone man wordt neergelegd. Terwijl in die tijd de gewone man meer bezig was dagelijks om te overleven. Terwijl de elite in die tijd zich verrijkte aan de slavernij. En in hele grote mate het koningshuis. Want al die oorlogen moesten gefinancierd worden. Vraag me ook af waarom onze gekleurde landgenoten zo weg lopen met onze koningshuis. Zouden zij dat ook doen als ze weet hebben dat juist het koningshuis groot verdiener was aan de slavernij.???????

  1. Re-al

   @Heineken : hele goede bijdrage !

   1. Fortiori

    Credits kopen?

 5. tim p

  ‘booster wel ‘redelijk’ tegen Omicron’ LOL

  hij wil nog wat troep verkopen, dubbeldamski wil vast nog wat extra boosters kopen

 6. Nikita

  Er loopt er hier te reutelen hahahaahahah ooooooo wat stort zijn wereld in hahahahahah
  De zak hooi weet het even niet meer waar hij het zoeken moet.

 7. Branzino

  Ik snap de ophef niet. Het Pfizer-vaccin is, net als de meeste alternatieven, ontwikkeld tegen de alpha-variant. Andere gevaarlijke varianten waren toen nog niet bekend, zodat er ook geen vaccin tegen ontwikkeld kon worden. Toen dook de delta-variant op, ziekmakender dan alpha en nog voor het alpha-vaccin klaar was. Tot onze grote verrassing bleken de vaccins nog steeds goed te werken. Helaas ging dat een paar varianten verder met de omikron-variant niet meer op, tenminste niet tegen infectie en transmissie. Maar dat is toch eigenlijk ook nog wel mooi, hoewel het wel pleit voor een nieuw vaccin en medicijnen. Aan beide wordt met man en macht gewerkt, met succes.

  Dat Pfizer dit bericht liever niet plaatste is heel begrijpelijk, omdat er onmiddellijk misbruik wordt gemaakt door tegenstanders van vaccinaties en andere maatregelen.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   “Helaas ging dat een paar varianten verder met de omikron-variant niet meer op, tenminste niet tegen infectie en transmissie.”

   Dat lijkt ook een geluk bij ongeluk omdat Omikron zo kan bijdragen aan de opbouw van een brede groepsimmuniteit en wellicht op die manier de ziekmakende effecten van nieuwe varianten kan dempen. De vaccins blijven goede bescherming bieden tegen ziekte en dood en zullen zo de druk op de ziekenhuizen beperken.

   De enige groep die reden heeft om zich zorgen te maken zijn de ongevaccineerden. Die zullen wel bijdragen aan de groepsimuniteit maar een flink aantal van hen zal toch in het ziekenhuis belanden. Als dat een beetje uitgespreid is in de tijd is dat ook wel een hanteerbaar probleem.

   1. Branzino

    @Gregorius van Dubbeldam
    ik wordt alleen maar gesterkt in de overtuiging, dat we blij mogen zijn met een kabinet en wetenschappers die corona heel serieus hebben genomen niet bang waren om de noodzakelijke maatregelen te nemen. Het zal ze wel weer verweten worden als omikron toch niet de grote schade oplevert die men eerst niet kon uitsluiten. Maar beter zo, dan te laat merken, dat het toch gevaarlijker was dan eerst gedacht.

    De signalen wijzen nog niet op een aanstaande versoepeling. Dus die voorzichtige aanpak houden ze vol, gelukkig. In het ziekenhuis waar een familielid werkt staan ook al sinds december alle lichten op rood. Men knijpt hem nog steeds bij de gedachte aan een grote invasie van omikron-patiënten. Procentueel gelukkig minder dan bij delta, maar nog steeds een overbelasting van de zorg. En er wordt nog steeds hals-over-kop gesleept met patiënten, bijv. 2 uur naar Groningen, maar ook naar Duitsland (wat veel dichterbij is). En patiënten uit Den Haag komen in de Achterhoek te liggen, zo hoor ik.

    1. Dubblecheck

     preach preacher preach

    2. Gregorius van Dubbeldam

     “Men knijpt hem nog steeds bij de gedachte aan een grote invasie van omikron-patiënten.”

     De kans dat Omikron de komende weken alsnog een groot beroep gaat doen op de ziekenhuiszorg is reëel, maar zoals je zegt is de kans niet groot dat het zal leiden tot bezettingscijfers die we eerder zagen en zeker niet op de IC. Het zal vooral een beroep gaan doen op reguliere ziekenhuisbedden waarvan gelukkig de mogelijkheid bestaat die snel op en af te schalen.

     Toch denk en verwacht ik dat het Kabinet er vrijdag verstandig aan zal doen om de lockdown (deels) te beëindigen. Enerzijds om dat de maatschappelijke schade en druk zo groot is dat we het niet meer vol te houden is, anderzijds omdat het geen sterke invloed meer zal hebben op de opnamecijfers in de ziekenhuizen. De besmetting is al heel breed en niet meer te stoppen en de verwachting is dat de golf niet zo lang zal aanhouden.
     Laten we in elk geval hopen dat ze het onderwijs nu volledig open doen en als men dat doet is de sluiting van winkels en horeca al helemaal niet meer goed te verdedigen.

     1. Branzino

      @Gregorius van Dubbeldam
      De signalen van Kuipers, Osterhaus, Koopmans, De Jonge, Van Dissel en anderen wijzen eerder op nog wat verlenging van de maatregelen dan op een versoepeling. Inderdaad, misschien uitgezonderd de scholen en een enkele andere “onschuldige” sector.

     2. Baco

      Jullie zijn een stel paniekpredikers, alleen jullie aanwezigheid is al ziekmakend

     3. Branzino

      @baco
      “alleen jullie aanwezigheid is al ziekmakend”

      Daar is een heel goed en veilig vaccin tegen: DDS verlaten.

     4. Baco

      Beter is dat jij oprot hier…

     5. Branzino

      @baco
      “Beter is dat jij oprot hier…”

      Dat is meestal beter ja, ook wel weer waar. Als iets ziekmakend is, kan dat beter verdwijnen dan de symptomen te bestrijden. Net als bij griep, corona, polio en andere nare ziekten, zal ik maar zeggen. Dan moet je die ziekten bestrijden. Maatregelen die dat tot doel hebben dan maar gewoon negeren, maken de zaak alleen maar erger en lossen niets op. Bij de corona-critic is die houding trouwens wel populair.

      Maar als ik zou “oprotten” is dat toch iets anders. Als elke deelnemer met een afwijkende mening dat zou doen, zou DDS snel vervallen tot een in zichzelf gekeerd en van de buitenwereld geïsoleerd clubje worden. Dan gebeurt hier helemaal niets meer, behalve dan elkaar de hele dag gelijk geven en afgeven op de boze buitenwereld, die zich verder ook niets van jullie aantrekt.
      Dus, in jullie belang, ik blijf gewoon meedoen.

     6. Baco

      Je bent echt gewoon een imbeciel die de hele dag niets te doen heeft en dan vervolgens ook nog gaat uitleggen hoe hij oprotten ziet, man wat ben jij toch discussiezieke randdebiel.

     7. Branzino

      @baco
      Ik geef je een goedbedoelde tip. Laat me gewoon maar wat kletsen hier. Je begrijpt het niet, geeft niets, maar dan kun je ook het beste maar niet reageren. Dat merkt helemaal niemand, je hebt de ergernis niet en ik ook niet. Iedereen tevreden zo, toch?

     8. Gregorius van Dubbeldam

      Baco begrijpt inhoudelijk inderdaad zelden waar het over gaat maar dat lijkt hem niet veel te kunnen schelen. Hij komt hier niet voor de inhoudelijke discussie maar voor het verzieken van die discussie en de sfeer op dit blog.

     9. Baco

      Nee Branzinootje, jij begrijpt het niet, je bent een imbeciel die denkt dat mensen achterlijk zijn, ik zeg niet voor niets, rot op natuurlijk, je meent echt dat ik op je tips zit te wachten?
      En Pipo is net zo dom..

 8. Re-al

  Oh, oh. Zelfs de CEO van Pfizer geeft toe, dat de – experimentele- injekties,
  amper nut hebben.
  En : 2 x niet, dan 3e dus ook niet.

  De schade van de injekties is wel duidelijk :
  Zie site WHO : schadelijke bijwerkingen 2 jaar “c”-“vaccins”,
  GROTER dan van alle andere “vaccins” van 30 jaar bij elkaar.

  Oh,oh; allemaal “complot-theorieen” …..

 9. ET007

  Vandaag gelezen dat wiet wel mogelijk een oplossing biedt. Zojuist alsnog besloten een booster te nemen.

  1. Re-al

   @ET007 : in benevelde toestand, moet je niets nemen,
   zeker geen experimentele injekties.

  2. Heineken

   haha mafkees enjoint it.

 10. Baco

  Maar wel voor het volle pond betaald
  KAAAAAAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTTTTTTTTSSSSSSSSSSSSJJJJJJJIIIINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

 11. Human Beast

  Zou Pau d”Arco en vitamine d3 dan toch helpen?
  Slik deze al vanaf het begin van covid-19.
  Hele omgeving + familie is besmet geweest en schoonouders overleden aan covid.
  Ik ben zelf met iedereen in contact geweest.
  Werkzaam geweest in het demonteren van oude rioolgemalen en het opnieuw opbouwen met nieuw spul.
  Genoeg immuniteit opgebouwd met deze materie.
  Geen frisse job.
  Gisteren nog naar het ziekenhuis geweest voor een gehoortest. Had een ffp3 mondmasker met ventiel op.
  Moest deze afdoen en een mondluier opdoen (verplicht)van het ziekenhuis ( IIr).
  Handen ook nog ontsmetten….. tsja….zo bouw je dus geen weerstand op.

  1. Baco

   “zo bouw je dus geen weerstand op.”

   Laat dat nou net de bedoeling zijn

 12. Uwehetgeweten

  Voor de Logica:
  Het eerste doel van deze vaccinaties is het beschadigen van de hersenen van de gevaccineerden zodat ze blindelings meer vaccinaties blijven nemen

  1. Baco

   Het is vergelijkbaar met roken, koffie of andere “verslavende” middelen

  2. Gregorius van Dubbeldam

   De fantasieën van de wappies worden steeds wilder.

   😄

   1. Baco

    Pandéwappie Pipo begrijpt het niet

 13. Shooter

  Electrische fietsen bieden weinig veiligheid tegen een ongeluk met een electrische auto. Toch van beiden overigens al veel verkocht

 14. Re-al

  Omdat reactie-mogelijkheden beperkt worden :

  – “Positief getest” / “besmet” is NIET ziek.
  – 99,8% wordt aan ‘Sars-2’ : niet ziek.

  1. Re-al

   vervolg :

   – autopsie is de enige manier, met zekerheid een doods-oorzaak vast te stellen.
   En gebeurt juist heel vaak; alleen nu wordt het belemmerd.

 15. Gregorius van Dubbeldam

  Dit zullen de wappies niet leuk vinden, zelfs Trump is een verklaard voorstander van boosteren.

  nrc.nl/nieuws/2022/01/13/trump-neemt-gejoel-voor-lief-en-blijft-pleiten-voor-vaccinaties-a4078785

  1. Fax uit Darmstad

   Engbek,

   Kijk eens of u een fout kan vinden in deze studie van Kyle A. Beattie, getiteld Worldwide Bayesian Causal Impact Analysis of Vaccine Administration on Deaths and Cases Associated with COVID -19: Een BigData-analyse van 145 landen
   Ze duiden op een duidelijke toename van COVID-19-gerelateerde opnames en overlijden als rechtstreeks gevolg van de inzet van een vaccin dat oorspronkelijk aan het publiek werd verkocht als de “sleutel om onze vrijheden terug te krijgen”.
   U kunt uw sprookjesboek dichtklappen.
   De ongevaccineerden en de wappies hadden toch gelijk.
   drive.google.com/file/d/1DLlRa9rUqvW9pG1vNEsWMEydWwsmSMbe/view

   1. Baco

    engbek pipo zal dit gelijk wegzetten als complottheorie en daarmee kääpt pipo geheid deze discussie…

 16. patrick56

  is het mogelijk deze video te zenden naar patrick.lefevere@live.be

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.