NOC*NSF roert zich plots ook een beetje. Een héél klein beetje: 'Sportsector is cruciaal voor gezondheid!'

NOC*NSF roert zich plots ook een beetje. Een héél klein beetje: 'Sportsector is cruciaal voor gezondheid!'

Een islamitische vrouw, met hoofddoek, aan het sporten. Bron: Shutterstock.

Het NOC*NSF heeft eindelijk iets van kritiek op het beleid van de tirannen van het regime Rutte (III en nu IV). Want, zegt de sportkoepel, eigenlijk zouden Nederlanders juist aangemoedigd moeten worden om te sporten. Dat is immers gezónd. En corona gaat om de gezondheid van de mensen. Toch?

NOC*NSF roert zich eindelijk. De sportkoepel laat namelijk weten dat uit eigen onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 3 Nederlanders denken dat ze veel minder fit zullen zijn als de lockdown verlengd wordt. Dit heeft trouwens betrekking op zowel hun lichamelijke als hun mentale gezondheid.

"Iedere sportmogelijkheid telt," aldus Marc van den Tweel, algemeen directeur van de organisatie. "Daarom roepen we het kabinet dringend op om mogelijkheden voor sport te vergroten."

"We verkeren," gaat hij verder, "in een vitaliteits- en beweegcrisis waar we niet zomaar uit gaan komen."

Vrijheid

Natuurlijk kunnen "we" daar wél degelijk zomaar uitkomen. Het enige dat daar voor nodig is, is dat het rampzalige, dictatoriale kabinet van Covid-tirannen een eind maakt aan de lockdown. Geef Nederland zijn vrijheid terug, en voor je het weet zijn Nederlanders geestelijk én lichamelijk weer net zo gezond als voor de lockdowns.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar ja. Of het kabinet dat doet is natuurlijk nog maar zeer de vraag. Want zoals de geschiedenis al veel vaker bewezen heeft zijn overheden maar wat gretig om meer bevoegdheden voor zichzelf op te eisen... maar geven ze burgers maar zelden hun vrijheid weer vrijwillig terug. Ja, zelfs 'de vrijheid' om gewoon te sporten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties