Ingenieurs willen diploma inleveren als klimaatpaus Frans Timmermans eredoctoraat krijgt: petitie inmiddels meer dan 9000 keer ondertekend

De TU Delft wil volgende maand een eredoctoraat uitreiken aan Eurocommissaris Frans Timmermans. Maar afgestudeerde ingenieurs zijn woedend op dit nieuws, vandaar dat zij een petitie zijn gestart. Mocht de TU Delft alsnog doorgaan met deze actie dan leveren zij hun diploma in. “Dit is het einde van de wetenschap.”, aldus de boze initiatiefnemers. 

De petitie is inmiddels meer dan 9000 keer ondertekend. Alumni van de universiteit zijn een petitie gestart omdat ze het belachelijk vinden dat de zelfverklaarde klimaatgoeroe Frans Timmermans een eredoctoraat krijgt. De Delftse alumni hekelen de promotie omdat hij Timmermans in feite juist niks heeft bereikt en juist verduurzaming actief tegenwerkt:

“Wij

Alumni van TU Delft en alle anderen

constateren

 • Frans Timmermans bewijst keer op keer, dat hij de energietransitie bemoeilijkt in plaats van bevordert.
 • Als tegenstander van kernenergie beweert hij dat kernstroom te duur is en dat de bouw van een kerncentrale 20 jaar vergt
 • Als voorstander van biomassacentrales bevordert hij grootschalige houtkap.”

Initiatiefnemers vertellen aan het AD dat de uitreiking het einde van de wetenschap zou betekenen. Inhoudelijk betekent het eredoctoraat helemaal niets, want Timmermans heeft de wetenschap alleen maar gedwarsboomd. Hij was juist een fel tegenstander van kernenergie, terwijl iedereen met een beetje realisme beseft dat kernenergie juist de toekomst is. Het is de meest efficiënte manier om te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Daarnaast heeft hij jarenlang de omstreden biomassa-industrie gepromoot. Terwijl het vrij evident is dat de massale kap van hout juist niet duurzaam of ‘groen’ is. De TU Delft maakt zich alleen maar belachelijk door juist hem een eredoctoraat te geven. Het is niks meer dan de machtige Brusselse bobo’s paaien, want met wetenschap heeft het niks te maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Vrijedenkert

  Als inhalige en machtsbeluste volgevreten plofkippen zelfs eredoctoraten ontvangen is er iets goed mis met het systeem en instellingen die deze verlenen!

  1. hans-e-pans

   Ook is er werkelijk iets mis met de geestelijke toestand van degenen die dat eredoctoraat willen uitreiken.

 2. JoopvdJoop

  Tsja,kort en bondig geformuleerd.
  Straks kan deze tuinkabouter z’n grote bos niet meer vinden.
  Wie kan deze knoeier wegsturen?

 3. Nikita

  Het inzicht begint zo langzamerhand in te zinken ook bij mensen die eerder anders dachten dat doet mij deugdtd

 4. Docm

  Dat biomassa idee was puur boekhoudkundig: een opgroeiende boom neemt CO2 op, dat compenseert de CO2 van een boomverbranding. Dus op papier lijkt het te werken. Alleen was men vergeten dat het wel een paar jaartjes duurt (20) voordat een boom een beetje op lengte is. Dus bij boom biomassa zouden wij de eerste 20 jaar een gigantische CO2 wolk gaan meemaken. Wel vreemd dat de politici daar zo laat achter kwamen.

 5. Nikita

  Timmerfrans doofdtd vanzelf uit punt.

 6. Xyz1234

  In deze upside-down-clowns-world kun je dit verwachten. Het begon eigenlijk al met een Nobelprijs voor de vrede voor bommen- en drone-fanaat Obama. Nu is deze gekkigheid dus ook een feit in onze eigen contreien.

 7. Gregorius van Dubbeldam

  Het initiatief tot deze belachelijke actie komt van Jhr. ir. Egbert de Beyer, een 72-jarige mijnbouwingenieur, kennelijk een klimaatscepticus.

  Hier gaat geen hond zich wat van aantrekken, en terecht.

  1. RvdBe

   Jij kickt op mensen op posities waar ze de balllen verstand van hebben.
   Dat heet de linkse baantjescarrousel.

 8. LifeBuddy

  Het Eredoctoraat krijgt Therrie Baudet. Hij brengt vandaag ff meer dan 100.000 mensen op straat om te protesteren tegen extreem sLinks.
  Halsema heeft heeeel wat uit te leggen, omdat ze de knuppel over het Volk legt!!!

 9. Shooter

  Je zal maar in je vriendenkring zeggen dat je ingenieur bent en je krijgt als antwoord dat zelfs Snarf daar een eredoctoraat heeft dus dat die titel helemaal niks waard is. Ongelooflijk, net of ze daar bang zijn dat de subsidie word stopgezet en dit tenkoste van de eer van de ingenieurs die er hard voor gestudeerd hebben

 10. MM

  Biomassa….. schrans Timmerfranz heeft daar zat van; de hele PvdA c.s. kan tegelijk mee de centrale in.

 11. Joko

  Het linkse bolwerk krijgt het zwaar……Terminaal…

 12. Eksteroog

  Het doet me deugd te lezen, dat zoveel reaguurders achter het idee staan, dat Frans Timmermans nog lang niet voldoende doet voor het klimaat, dat er meer moet gebeuren. Dat is de kern van de gesteunde petitie. De steuners van de petitie vragen om veel hardere klimaatmaatregelen.

  IK wil een opmerking maken. De mensen, die zich nu druk maken, dat dit de waarde van het eredoctoraat te niet doet heb ik slecht nieuws. Zij zijn veel te laat. Ik heb de lijst van eredoctoraten gezien en nu nog klagen slaat echt nergens op.

  1. Baco

   Ze moeten jouw bankrekening leeg trekken, je verplichten om je huis vol-ledig om te bouwen…

   1. Jack Flash

    Erepsychopaten vind ik een betere benaming.

   2. Krasvast

    “je huis”

    Nee hoor, dat zeker niet!

  2. Woordkunst

   Eksteroog is nog zo’n ratelkous die leegloopt in zijn zelfingenomen arrogantie, gaat met de blokjes spelen dwaas!

  3. Nikita

   Zere teen hier is idioter dan die andere halve zool hahaha

  4. Harry Haller2

   Je kletst Eksteroog. De kern van de petitie is dat ze een onbenul geen eredoctoraat willen verlenen.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    @Harry,

    Het is niet erg overtuigend Timmermans een onbenul te noemen. Onbenullen schoppen het niet tot lid van de Europese Commissie.

    1. Baco

     Onbenullen zijn juist het probleem en Pipo bewijst het

    2. Harry Haller2

     Franske studeerde Franse letterkunde en Europees recht. Een technische opleiding is hem vreemd. Daarom is de benaming ‘onbenul’ in dit kader precies het erepredicaat dat hij verdient.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Haller lijkt niet te weten wat het karakter van een eredoctoraat is.

      Wiki: “Een eredoctoraat (doctoratus honoris causa) is een doctoraat dat wordt verleend aan personen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Ook komt het voor dat iemand een eredoctoraat krijgt voor niet-academische prestaties, bijvoorbeeld op maatschappelijk gebied of in de politiek.”

    3. Vrijedenkert

     Geachte Dubbeldam, Lao-Tsen, Noppen, Paaltjens en weet ik veel wie nog allemaal meer,

     Notoire drankorgels schoppen het zelfs tot Voorzitter van de Europese Commissie dus je kan niet uitsluiten dat ook onbenullen binnen dit instituut ver kunnen komen!

     h**ps://www.hpdetijd.nl/2018-07-13/juncker/

     Dokter Juncker adviseert: ontbijtcognac tegen rugpijn

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Juncker verwierf zijn invloedrijke positie niet door veel te drinken.

   2. Gregorius van Dubbeldam

    De kern van een eredoctoraat is dat het wordt verleend aan personen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Ook komt het voor dat iemand een eredoctoraat krijgt voor niet-academische prestaties, bijvoorbeeld op maatschappelijk gebied of in de politiek.

    Men kan politiek negatief oordelen over Timmermans, en zeker uiterst rechtse klimaatsceptici zullen dat doen, maar niet het feit betwisten dat deze man het ver geschopt heeft en een zwaar stempel op het Europese klimaatbeleid wist te drukken.

    1. Harry Haller2

     “De kern van een eredoctoraat is dat het wordt verleend aan personen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.”

     Welke uitzonderlijke prestatie heeft Timmerfrans geleverd?

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Dat gaf ik aan, Haller, de man is vice-voorzitter van de Europese Commissie en is de architect van een radicaal Europees klimaatbeleid, een knappe prestatie.

      Dat klimaatsceptici daar niet enthousiast over zijn is een andere kwestie.

     2. Harry Haller2

      De man doet gewoon zijn werk, lül de behanger! En dat doet ie nog slecht ook.

      Ik vroeg om een UITZONDERLIJKE prestatie, zwamneus.

     3. Gregorius van Dubbeldam

      Het Europese Klimaatplan is een uitzonderlijke prestatie, Haller. De TU-Delft is een wetenschappelijke instelling en daar snappen ze dat wel.

     4. Harry Haller2

      Dubbeldam is klem gezet en weet het niet meer, vandaar dit idiote, nergens op slaande antwoord.

     5. Gregorius van Dubbeldam

      knack.be/nieuws/europa/het-ambitieuze-klimaatplan-van-frans-timmermans-zo-wil-europa-co2-neutraal-worden/article-normal-1757301.html?cookie_check=1641237127

     6. Baco

      Timmermans is de verkeerde man op de verkeerde plaats en krijgt daar ook nog een veel teveel eer voor, tjmmerfrans likt iedereens hielen en misschien nog wel meer dan dat..

  5. Eksteroog

   @alle o zo kritische reaguurders,
   Inhoudsloos schelden is geen teken, dat je een zinnig argument hebt.
   En als je de tekst hierboven begrepen zou hebben, dan had je begrepen, dat de ondertekenaars vinden, dat Frans T niet voldoende gedaan heeft voor het klimaat. Maar ja als Het Nederlands te moeilijk voor je is …

   En verder 100 jaar geleden kreeg iemand in Delft een eredoctoraat, omdat hij het ver geschopt had in het bedrijfsleven zonder een herkenbare academische prestatie. Ja, de argumentatie kan ter discussie gesteld worden, maar alleen schelden op iemand aan wie je een hekel hebt …

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Hear, hear!

   2. Krasvast

    “…voldoende gedaan heeft voor het klimaat.”

    Hahaha, heb je de zon al aanbeden. 🙂

   3. Harry Haller2

    Voor Eksteroog, die moeite heeft met begrijpend lezen:

    “De TU Delft wil eurocommissaris Frans Timmermans een eredoctoraat uitreiken voor zijn werk rond de energietransitie. Wetenschappers van de TU zijn het daar echter niet mee eens en startten een petitie, die inmiddels ruim 8000 keer is ondertekend.

    Volgens de universiteit gaat het niet om een wetenschappelijk eredoctoraat, maar krijgt Timmermans het doctoraat voor zijn sociaalmaatschappelijke prestaties. Ingenieur Jan Asselbergs – initiatiefnemer van de petitie – reageert bij Omroep West: “De TU Delft verliest hiermee volledig haar geloofwaardigheid als wetenschapsinstituut.”

    Zeker twintig alumni hebben boze brieven gestuurd naar de universiteit. Sommigen zeiden zelfs hun diploma in te leveren als Timmermans het eredoctoraat krijgt. “Een wetenschappelijk instituut moet gaan over wetenschap. Niet over politiek of maatschappelijk belang. Dit eredoctoraat is vooral bedoeld om aandacht en extra geld te trekken”, meent Asselbergs. (Bron: Wel.)

 13. MM

  Nu plm. 20:00 uur: > 12500 ondertekeningen.
  .
  Echter, een kartel resp. EU schoft veegt er z’n vette reet aan af.

 14. Re-al

  Frans T. weet nog niet hoe een sleutel en slot werken.
  Volstrekte onbenul.
  Maar voor alle landen in Europa, gigantisch schadelijk.

  1. Jack Flash

   Kortom; een dom dik stuk volgevreten smug useless onbenul, om maar in schwabistische termen uit te drukken.

 15. Wally

  Dit is dus wat er mis is in dit land. Als idioten als deze malloot, want dat is deze figuur, van een instituut een eredoctoraat krijgen….. deze vent weet helemaal niets en is een pvda-uitvreter, iemand die niets kan, niets weet en zegt dat u vanalles niet mag maar hij doet dat zelf natuurlijk wel. Vliegen en zo….

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Als je Timmermans een malloot noemt ben je een malloot.

   1. Nostradamus

    Dubbeldom is een volidioot! 😂😂🤣🤣

    1. Xyz1234

     Kom niet aan Timmermans, want dan kom je aan Dubbeldom. De fascinatie van Dubbeldom voor die volgevreten clown en leugenaar is verontrustend. Het zou me niet verbazen als hij hem als inspiratie ziet, gezien de hoeveelheid desinformatie en onzin die Dubbeldom op dit forum verspreid.

     1. Nostradamus

      Timmerfrans en Dubbeldom zijn waarschijnlijk lid van dezelfde péd^vereniging.

   2. Jack Flash

    Zielige miezerige mezza.
    Heerlijk jou als tanend onderkruipsel te zien wegkwijnen hier.
    😎

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Wie mezza is weet ik niet maar met jou gaat het kennelijk niet zo goed, Jack.

     1. Jack Flash

      Mezza voelt zich blijkbaar aangesproken.
      😎

     2. Gregorius van Dubbeldam

      We wachten de reactie van Mezza maar af.

      🙄

     3. Krasvast

      @Jack: Een zuighond blijft een zuighond! 😉

 16. B. Pascal

  Een eredoctoraat, een lintje in de orde van Oranje ect. het zijn nepkersen op een taart enkel voor een aantal gegeten wordt. Geen orde en eer van deze overheid op mijn hemt.

  Geef het hem maar! Hoe meer we zien dat de wetenschap niets is! Wetenschap ze beweerde de norm te zijn en ze is ….. politiek! Politieke religie!

 17. JohanDijk

  Dat gaan ze niet winnen ban de elite clubs….moeten ze ook maar lid worden van de bildebergergroep…of WEF steunen maar dat kan weer alleen als je een machtige positie hebt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.