Ondernemers vrezen voor verlenging lockdown, opnieuw is overheidssteun niet toereikend: ‘We krijgen helemaal niks’

Ondernemers in Nederland zitten met spanning te wachten op de persconferentie van aanstaande vrijdag. Een verlenging van de lockdown zou voor velen desastreus zijn. Volgens Peter Muller, voorzitter winkeliersvereniging Koopgoot, is de financiële steun van de overheid niet toereikend genoeg. Een verlenging van de huidige maatregelen zou voor ondernemers een gigantische financiële ramp zijn. 

Bij Goedemorgen Nederland deed Peter Muller zijn beklag over de overheid, opnieuw heeft men in Den Haag verzuimd om degelijk maatwerk te leveren. Veel ondernemers worden namelijk niet genoeg gecompenseerd door de overheid.

“We krijgen helemaal niks, omdat we een normale omzetmaand hebben gehaald in de helft van december. Maar voor bijna alle winkels is december heel belangrijk en een dubbele maandomzet. Economen zeggen dan: het valt allemaal wel mee, ondernemers maken geen gebruik van de regeling. Ja, me dunkt. Je kan er geen gebruik van maken, terwijl je eigenlijk een hele maand aan omzet kwijt bent. Het is heel raar.”, aldus Muller.

De Dagelijkse Standaard

En dat is nu net het probleem, in veel statistieken lijkt het zogenaamd mee te vallen. Steeds minder ondernemers maken aanspraak op de NOW-regeling. Alleen als men gaat kijken naar de reden waarom men hier geen aanspraak op maakt dan komt er toch echt een heel ander beeld naar boven drijven. De eisen om in aanmerking te komen zijn zo krom, en staan soms zo ver af van de realiteit dat ondernemers in het nauw niet eens aanspraak mogen maken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als het op deze manier doorgaat en de overheidssteun opnieuw niet toereikend is dan gaan er weer veel winkeliers omvallen. Niet gek dus dat afgelopen weekend meerdere winkeliers uit protest hun zaak opendeden. Het water staat ze aan de lippen en het kabinet verzaakt hun taak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Nikita

  Mooi ik ben de eerste, niet dat dat van belang is hoor hahahahahah

  1. Kokkie_2

   Gefeliciteerd met het behalen van deze voor u alles bepalende mijlpaal.
   Geniet er van.

   1. Nikita

    Blijkbaar ontgaat je het sarcasme. Had ook niet anders verwacht hahahahaha

    1. Xyz1234

     Hij is nu eenmaal niet de slimste.

  2. Piepertje

   De bestuurlijke en politieke crisis is nog nooit zo groot geweest in Nederland. Het vertrouwen gaat richting nul maar het kartel heeft de macht nog steeds stevig in handen. Althans, zo lijkt het. Er zijn ernstige barsten. Dit kabinet is met los zand samengesteld, met veel parvenu’s en onervaren lieden. Een recept voor ongelukken. Ik geef het een jaar, hooguit twee.

   1. Baco

    Burgers worden recht in hun bek gespuugd door den-haag

  3. Mr.blauw.sky

   Hi hi hi

 2. Gregorius van Dubbeldam

  Volgens mij is er een goede kans dat het OMT dezer dagen gaat adviseren terug te gaan naar een avondlockdown.

  Volgende week zou die avondlockdown dan ook kunnen worden afgeschaft.

  1. andergeluid

   een avond lockdown?? en dat voor een test die niet werkt zoals de maker dat al aangaf
   Ik heb genoten van het theaterstuk met de rode loper ik heb nog nooit een kaartje hoeven kopen voor het theater je hoeft alleen maar naar de eerste en tweede kamer te kijken dan zit je vip
   Het personeel van het Failliete bedrijf dat ingeschreven staat in Washington DC staat weer te popelen om de boel nog verder af te breken.
   en dat allemaal voor een QR code en de AI artificial intelligence op naar China 3.0
   Straks zijn we allemaal draadloos aangesloten op het internet zijn we allemaal lopende wifi routers op naar de hybride persoon

 3. Pieter48

  Beste mensen wisten jullie het nog niet? Eigen volk eerst is al jaren niet meer van toepassing.Op dit moment komen wij achter alle linkse hobby’s zoals de intocht der zielige vluchtelingen en de klimaat hysterie en nog meer van deze miljarden kostende projecten.Geen geld voor eigen volk van Groningen tot Zuid Limburg en de gepensioneerden en onderwijs. Leve het nieuwe elan.Sterkte de komende jaren met het team Kaag.

  1. AS210854

   Eigen volk eerst, geld alleen voor de NEDERLANDSE belastingbetaler .

 4. Ali Yas

  Het aantal bedrijven dat door de lockdowns getroffen werd is inmiddels zó groot dat compensatie wel te kostbaar zal zijn geworden. Dus laat men die ondernemers gewoon in de steek. Tenslotte is het collectief belangrijker dan het individu, nietwaar beste socialisten?

  De ene na de andere groep wordt geofferd op het altaar van de Great Reset die alleen ‘great’ is in de zin van de omvang. In de andere betekenis zal het meer lijken op de Great Leap Forward.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   De Great Reset is niet gediend met een lockdown voor winkels en horeca. Dat kan een simpele boerenpummel bedenken maar in het Grote Wappie Evangelie is dit een onaantastbaar dogma.

   The Great Reset is alleen maar een probleem omdat veel verstandelijk beperkte wappies er rotsvast in geloven.

   1. Baco

    Je bent een prikfascistische ontkenner een lockdownwappie een pandéwappie, het ergste is nog dat jij de mkb-ers het liefst onder de grond trapt, nog veel erger ben je dat je ontkent dat er een reset plaats vindt maar helemaal in je nopjes bent als bedrijven nog langer dicht moeten….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.