Meerdere winkels uit protest tegen coronabeleid open: “Ja! Wij zijn open! Dat is ons recht!”

In meerdere steden besloten gisteren winkeliers toch hun winkel te openen. Uit protest tegen de coronamaatregelen besloten ze open te gaan, want zo stellen winkeliers, het is hun recht om open te zijn. Als ludieke actie konden klanten een kopje koffie drinken in de geopende winkels.

In diverse steden in het land gingen winkels gisteren gewoon ‘open’. Klanten konden langskomen voor een kopje koffie en om een hart onder de riem te steken. Winkeliers zijn uiterst ontevreden over het Nederlandse coronabeleid. Ons land is het enige land binnen de EU wat in een lockdown zit, waardoor de detailhandel hard wordt geraakt. Onze buurlanden, die geen lockdown kennen, profiteren gretig van de situatie.

De Dagelijkse Standaard

Dagblad010 meldt dat winkeliers op Urk zelf nog een stapje verder zijn gegaan: de afgelopen dagen waren veel winkels daar weer gewoon opengegaan. Tot op heden zijn er nog geen boetes uitgedeeld wel is er door de gemeente een waarschuwing uitgedeeld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Opnieuw vangen ondernemers in Nederland de harde klappen van de lockdown op. Terwijl men normaal kan winkelen in buurlanden, zit Nederland potdicht. Tot grote frustratie van ondernemers, zij lopen veel omzet mis, naar schatting lijdt de detailhandel een verlies van vier miljard euro in de afgelopen vier weken, en enig perspectief ontbreekt opnieuw. De huidige lockdown zou tot 14 januari duren, maar hoogstwaarschijnlijk gaat men in Den Haag niet besluiten om te versoepelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Hendrik_Groen

  Zeer waarschijnlijk gaat het kabinet wel versoepelen maar zal DDS dan opmerken dat er veel te snel versoepeld gaat worden.

  1. Nikita

   Geldtd ook voor jouw ga naar joop of lees nu.nl desnoods rtlnieuws maar loop hier niet te zeiken .

   1. Fax uit Darmstad

    img-9gag-fun.9cache.com/photo/a71MVEw_460svvp9.webm

    1. Nikita

     Hahahaha een goeie 😀😀😀😀👍

 2. Kokkie_2

  Wederom een artikel van de energieke redactie van DDS.
  Geen gratis columnvullers op deze website.
  Als er in Nederland een website is die ruimschoots waar voor je donatiegeld geeft, is dat DDS wel.
  Redacteuren vechten om een plekje te krijgen tussen de artikelen-waterval van de onvermoeibare en objectieve eigenaar/hoofdredacteur.
  Lezers/reaganten kunnen nauwelijks het tempo bijhouden waarmee artikelen gelanceerd worden.
  Chapeau voor het redactie-team, we genieten van jullie werklust.

  1. Nikita

   Ik vraag mij af wat jouw beweegdtd om hier iedere dag hier rond te hangen. Voor jouw zijn er vele andere sites om te lezen. Als je je zo ergertd aan DDS blijf dan weg …

   1. Kokkie_2

    U was hier toch vertrokken omdat deze site ver onder uw niveau was?
    Last van rubberen rug?

    1. Nikita

     Wat is er zeiksnor kun je niet tegen de waarheid ??? .

     1. Nikita

      Lezen is niet je sterkste punt nooit geweest ook trouwens. Niet de site let op zeiksnor … niet de site maar jij en een aantal meer links geteisem zijn hier ver beneden niveau, oke??

  2. Baco

   kokkie gaat niet in op de feitelijkheden dat winkeliers het zat zijn…

   1. Kokkie_2

    Bijna iedereen in Europa is het zat.
    Iedereen, werkzaam in de medische sector is de abnormale druk zat.
    Maar gelukkig gaan deze kanjers door tot zij niet meer kunnen/mogen.

    1. Baco

     Niet alleen in de medische sector zijn ze het zat, mensen die door hebben dat ze in de maling worden genomen zijn het zat en dat worden er steeds meer…

     1. Krasvast

      Stel je voor dat je niets meer hebt te verliezen, waar ligt dan je grens? Dicht blijven en failliet? Of open en failliet? Want voor velen is het al te laat. Rutte en de rest van de WEF-slaven zijn aardig geslaagd in hun opzet, heel NL op slot vanwege een griepvirus met een ifr van 0,15%, op lijst A gezet zodat de ‘tijdelijke’ spoedwet eindeloos gerekt kan worden en de schade opzettelijk maximaal zal zijn.

      #agenda2030

 3. Nostradamus

  Belgische winkels draaien 300% meer omzet. Ik lees niet dat de Antwerpse burgermeester hierover klaagt. Ik ga ook maar weer eens een weekeinde naar België. Lekker winkel in en uit zonder een volidioot aan de deur die zinloze QR codes checkt.

  1. Kokkie_2

   300% meer omzet.
   Een verviervoudiging van de omzet.
   Ik ken vrijwel geen ondernemer, welke dat kan verwerken.

   Maar die 300% was een ijsjesverkoper in Antwerpen, niet de Belgische horeca of detaillisten.

   1. dumbfarmer

    meneer is blijkbaar geen ondernemer gezien de idiote vergelijking en het niet begrijpen hoe die 300% zit.
    Als RIVM met 300% meer testen aan komt kakken (wat ook flauwekul is) of 300% meer positief getesten, dan kan dat ineens wel en wordt direct gegrepen naar G2 als ‘redding’.
    Is ondertussen best wel voorspelbaar dat zodra iets niet past in het muppetshow naratief, dat er dan met idiote vergelijkingen en uitspraken geprobeert wordt dat onder het tapijt te schoffelen..

    1. Kokkie_2

     Zeg Domme Boer.
     Als u morgen 4 x zoveel moet oogsten, is dat geen probleem voor u?
     Met dezelfde tractor en knecht doet u dat gewoon even.
     Of 400 koeien melken ipv 100, makkie met dezelfde installatie zou ik zeggen.

     1. dumbfarmer

      dank voor het bewijzen van mijn punt!

    2. Nikita

     Die frituursnuivers is niks en kan niks DDS afzeiken meer is er niet van, het is net als die kleinneerder hier, een zak hooi …

     1. Woordkunst

      Die kneus schijnt wel goed te kunnen puzzelen.
      De laatste kostte hem slechts 2 maanden terwijl op de doos 4 tot 6 jaar stond….

   2. Nostradamus

    Uit betrouwbare bron: h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2022/01/belgische-ondernemers-vieren-feest-nederlandse-kopers-zorgen-voor-300-meer-omzet-fantastisch/

    1. Kokkie_2

     Uit betrouwbare bron: dagelijksestandaard.nl

     Oh, sorry, dacht dat alleen Fontnieuws en zwartedoos.tv betrouwbare bronnen waren.

  2. Kokkie_2

   Lekker winkel in en uit zonder een volidioot aan de deur die zinloze QR codes checkt.

   De Bijenkorf zal u straks missen.
   Verder ken ik geen winkel in Nederland, welke een QR code vraagt .

 4. september

  Vrijdag wordt pas bekend of er versoepelingen komen en niet eerder.

  1. Fax uit Darmstad

   img-9gag-fun.9cache.com/photo/a71MVEw_460svvp9.webm

   1. Baco

    Precies..

 5. king

  hopelijk ziet de midden stand nu in dat de VVD , niet beter is dan die linkse pulp

 6. dumbfarmer

  Zul je zien.. de 14e mogen de winkels weer open, maar worden er dusdanig belachelijke regels aan gehangen dat het eigenlijk gewoon een wassen neus is nog steeds, en zeker in de grensstreken men nog steeds liever naar het buitenland gaat omdat men nu ontdekt heeft dat men daar wel normaal rond kan lopen zonder allerlei idioterij zoals in de kou/regen buiten in de rij moeten wachten omdat de mandjes op zijn..

  1. Baco

   Beter is dat smerige vieze prikfascist de jonge de mensen de mensen die als ongehoorzame gevaccineerden eens goed aanspreekt…

 7. Branzino

  Één groot voordeel is er ook voor ons Nederlanders: we zijn in één keer af van ons zuinige imago bij de Belgen, want we besteden meer en we geven hogere fooien. Toch weer mooi meegenomen.

  1. Baco

   branzino vindt het dan wel weer prettig dat mensen door liego de jonge in onze maatschappij worden gedemoniseerd omdat ze geen QR hebben of niet zijn gevaccineerd, waarbij deze minister suggereert dat deze mensen het probleem zijn voor de zorg!…
   branzino is dan weer heel erg lief voor ongehoorzame gevaccineerde QR dragers die schijt hebben aan de regels waarbij er steeds meer naar de ongevaccineerden en mensen zonder QR wordt gewezen…

   1. Branzino

    @Baco
    In een sombere bui vandaag? Het zonnetje schijnt, neem een borrel, doe rustig aan, probeer te lachen en de wereld ziet er weer heel anders uit. Kom op, je kunt het, echt!

    1. Baco

     Zie ik heb gelijk, branzino vindt het prima zo, geen kwaad woord over ongehoorzame gevaccineerden QR dragers die massaal de grens over gaan, die dat wel kunnen omdat ze een medisch discriminerende QR hebben, waarbij als het uitkomt de mensen die zich niet vrij kunnen bewegen de schuld wordt gegeven, en branzino steunt dit van harte….
     Het wordt tijd dat branzino eens de dichtgemetselde prikfascistische coronaströnt uit zijn QR ogen laat verwijderen

     1. Branzino

      @Baco
      In een sombere bui vandaag? Het zonnetje schijnt, neem een borrel, doe rustig aan, probeer te lachen en de wereld ziet er weer heel anders uit. Kom op, je kunt het, echt!

      Verder vind ik iedereen die probeert elders de maatregelen te ontlopen, heel onverstandig. Ik heb de indruk, dat jij dat ook vindt en dan val je me alles mee. Ik lees tenminste niet, dat je de risico’s van dergelijke dagtripjes ontkent, alleen verwijt je het de gevaccineerden en dat zie ik natuurlijk anders, zoals elke echte deskundige trouwens ook. Anders komt je verwijt wat merkwaardig over.

     2. Baco

      Ik doe dit juist omdat met name in mijn maatschappij steeds de mensen zonder QR worden weggezet als de aanstichters.

      “alleen verwijt je het de gevaccineerden en dat zie ik natuurlijk anders”

      Tuurlijk zie jij dit anders, ik spreek over ongehoorzame gevaccineerden, het gegeven dat je er dan bij zet “zoals elke echte deskundige trouwens ook” slaat nergens op want de échte deskundige trekken de maatregelen ernstig in twijfel, sterker nog, op basis van angst en paniek worden maatregelen genomen, ht*ps://www.blckbx.tv/videos/trias-politica en wat wij er tegen kunnen doen? nagenoeg niets, dat is natuurlijk te belachelijk voor woorden, sterker nog, zelf de regering zet zichzelf buitenspel…

      Ik ben voor alle vrijheden maar dan ook voor iedereen, een minister die mensen die geen QR hebben wegzet als decadent, asociaal etc etc is natuurlijk niet normaal meer.
      Ongehoorzame gevaccineerden doen wat ze willen, gaan op vakantie, gaan naar België of Duitsland, en wie krijgen de schuld als de “besmettingen” door het dak gaan?
      Sinds de invoering van de medisch discriminerende QR code knallen diezelfde “besmettingen” door het plafond..

     3. Branzino

      @Baco
      Mijn mening over blckbx.tv gaf ik hier eerder al. Ik zou niet weten welke echte deskundige daar zijn visie geeft. Maar, o.k., ik kijk nooit en mis dan misschien relevante info. Ik wil het niet 100% uitsluiten. Jij kunt me vast wat namen vertellen en ik beloof te gaan kijken.

  2. Kokkie_2

   Belgen staan bekend als goede horeca klanten, gaan vaak wat drinken of uit eten.
   Waar halen die Nederlanders het geld vandaan om de Belgen 3 x te overtreffen betreffende buitenhuis eten en drinken?
   En waar halen die Belgen de tafels, stoelen en medewerkers vandaan om deze toestroom te verwezenlijken?

 8. Re-al

  Open de economie. Open de samenleving. Open de scholen.

  Gewoon ook de winkels open.
  Geen boa’s of politie toelaten : geen bevoegdheid.
  Geen id laten vragen : geen id-plicht.

  Er is geen “epidemie”. WHO : IFR = 0,15%; influenza-cijfer.

  1. Baco

   Precies..

  2. Winfrida

   Re-al

   Iedereen weer naar school en aan het werk. Daar moet dit nieuwe kabinet voor zorgen! Dat is het beste voor iedereen.

   1. Onslow

    Je moet goed voor je eigen zorgen. Zo denk ik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.