Oorlogshitser Kajsa Ollongren waarschuwt: ‘Bij Russische inval in Oekraïne gaan sancties echt pijn doen!’

Ook onze eigen kersverse minister van Defensie Kajsa Ollongren (D66) doet een duit in het zakje wat betreft oorlogshitsen. Want zij komt vandaag in de media met allerlei uitspraken over dat Nederland én de rest van Europa Rusland keihard gaan aanpakken als dat land iets doet in Oekraïne. Oh ja, Rusland wordt dan “echt pijn” gedaan. Oorlogshitser!

“De situatie rond Oekraïne is zorgwekkend en onvoorspelbaar,” mekkert de vrouw die ongetwijfeld alleen minister van Defensie is geworden omdat ze al jaren last heeft van Russofobie. Zij en de andere Europese ‘leiders’ bereiden zich dan ook voor op harde acties.

Het belangrijkste is, zegt ze voor de goede orde nog even in Trouw, om “de dialoog” aan te gaan met elkaar. Maar of dat ergens toe leidt? Mjah. Dat durft ze niet te zeggen. “Tegelijk moet duidelijk zijn dat er stevige maatregelen zullen volgen als Rusland een onverhoopt agressieve handeling verricht,” aldus de ophitser. “We moeten ons voorbereiden op een stevig sanctiepakket.”

Trouw vroeg haar hoe die sancties er dan uit komen te zien. Dat wil ze niet zeggen. “Eventuele maatregelen vanuit de EU zullen echt pijn doen,” wil ze alleen kwijt. “Die boodschap moet duidelijk zijn.”

Met andere woorden: Rusland moet heel, heel, heel, heel, heel bang zijn voor Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

. En dat is een beetje apart. Want als je kijkt en luistert naar de uitspraken van Russische leiders dan zeggen die weliswaar dingen over Oekraïnemaar ze zeggen bar weinig over Nederland. Helemaal niets, zelfs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

105 reacties

 1. Kokkie_2

  Oorlogshitser Kajsa Ollongren

  Maak je niet druk Michael.
  Heel D66 is gevaccineerd.
  Vallen dus allemaal binnen 3 maanden dood neer.
  Dan komt vanzelf de oplossing.
  Kabinet Baudet I redt Nederland en MvdG wordt directeur van OFO (Onafhankelijke Forumland Omroep.)

  1. Nostradamus

   Hey Mindy, ben jij ‘het’?

   1. LifeBuddy

    Jaaah het is mindy, en die weet nu al dat duizenden nederlandse ouders de kinderen op de FvD. school gaan laten studeren. Want op een mosl. school krijg je het diploma bij een pakje boter. Kijk die geweldige helden op sokke, die om Geertje Wilders in’t gevang zitten, die hadden allemaal atheneum en gymnasium diploma’s aan de muur hangen. HaHaHaHa, [nedere]land met zijn afvoerputtje.

 2. JFU

  Moet je horen wie dat zegt……Als de Russen willen wil is heel Europa binnen 24 uur bezet. Eerste 2 maanden vergaderen wat te doen! Een lachertje!

  1. Jorgen Hofmeester

   “Als de Russen willen wil is heel Europa binnen 24 uur bezet. ”

   Je bent niet de enige die hier blij wordt van die mogelijkheid.

   1. Magyar

    Liever Putin als ‘baas’ dan Kaag of Rutte en hun EU kliek, en een bijkomend voordeel is dat jij binnen de kortste keren kan plaatsnemen in een tandartsenstoel in een 20 ft container met al die beledigingen aan die man, en je adres staat al een tijdje in het bestand!

    1. LifeBuddy

     HaHaHaHa, jogrgren hosssmeesser in de stoel. fiesfetielleke!!!

    2. Jorgen Hofmeester

     “Liever Putin als ‘baas’ dan Kaag of Rutte”

     Dit bedoelde ik, Magyar wenst zich liever te onderwerpen aan een smerige buitenlandse dictator dan aan de eigen democratisch gekozen regering.
     De NSB-ers hadden een vergelijkbare opvatting.

     Magyar is een simpele ziel maar vergeet niet dat figuren als Baudet en zijn aanhangers er net zo over denken.

   2. Baco

    “Je bent niet de enige die hier blij wordt van die mogelijkheid”

    Waaruit blijkt dit?

   3. september

    Ik word helemaal niet blij van die mogelijkheid,zijn er gelukkig maar weinig die dat willen.

 3. Magyar

  Het is al een gotspe dat die gleuvenpoetster het geschopt heeft tot Minister van Defensie maar dit is werkelijk om te schateren, denkt die idioot nu werkelijk dat Putin zich hier wat van aantrekt?

 4. Jorgen Hofmeester

  ‘Oorlogshitser Kajsa Ollongren’

  Soms geloof je hier je eigen ogen niet.

 5. Baco

  Daar zal kasja natuurlijk niets van merken, zal ze rustig slapen en netjes haar salaris krijgen…

 6. Kokkie_2

  De adoratie van Putin, oud KGB directeur en opdrachtgever voor de moorden op politieke tegenstanders, is hier groot.

  1. Baco

   Waaruit blijkt jouw ondervinding?

   1. Vanduinen

    Een ieder die nog wat heeft met MH17 hoeft niet te reageren. Alleen zij die trots en fier het vriendschapsspeldje dragen zullen anders denken. Lees het boek van Kysia Hekster, de Poetin show, over de voormalige jeugdbende leider. Zeer informatief!

  2. Borreby Duytsch

   Inderdaad Kok.
   Het lijkt wel alsof deze zogenaamde rechtse reaguurders graag hun ideologie verstoten en kiezen voor het extreem-linkse communisme van de Russen.
   Landverraders…

 7. Joko

  Klein Duimpje in zevenmijlslaarzen…. heeft geen enkel idee wat een infanterist, artillerist of cavalerist doet, maar gaat toch dreigen. Als het toch niet zo kneuterig zou zijn……Een omhooggevallen stoethaspel.

 8. Nostradamus

  Toch wel bizar dat de ‘usual suspects’ geen ander leven hebben dan op DDS te trôllén. Zoals gewoonlijk is het een klein groepje schreeuwers die de grootste aandacht trekken. Misschien moet DDS beginnen met enkel geverifieerde accounts. Ik heb i.i.g. geen probleem om Michael een keer persoonljk te ontmoeten.

  1. rasecht wappie

   Dat kleine groepje schreeuwers die zijn tenminste geen NSB’ers.
   Of bedoelde u het niet zo?

 9. plakband

  Ollongren heeft al een container ingepakt om snel te kunnen vluchten naar Zweden.

 10. Borreby Duytsch

  Brekebeen Ollongren moet iets zeggen. Dat is haar nieuwe functie. Maar zij is wel de laatste die iets mag zeggen over dictatuur. Het wandelende skelet weet echter van toeten noch blazen.

 11. HD

  Potje Kajsa Ollongren is nu de baas over de transgender soldaatjes, daar zal onze Putin erg van onder de indruk zijn.
  Laten we hopen dat de tanks van Putin snel op het Binnenhof staan.
  En de hele inferieure clan weer in Canada zit.

  1. Borreby Duytsch

   Die tanks zullen nooit het Binnenhof bereiken, rooie rakker! Die vallen al uit elkaar als ze de fabriek uit komen rollen.
   Kennelijk ben jij erg gevoelig voor propaganda uit het oosten, bolsjewistische landverrader.

   1. Magyar

    De Moffen zijn de slag om Kursk nooit vergeten, dus het valt alles mee met die Russische tanks.

    1. Borreby Duytsch

     Hadden de moffen maar gewonnen. Dan was dat hele Rusland nu een mooi stukkie landbouwgrond.

     1. Mistgabel

      Vroeger deden de Duitsers het met bommen en granaten.

      Nu via de EU halen ze alle landen binnen met geld en bedrog.
      We staan weer aan de grens met de Russen.

      Oude tijden herleven.

    2. LifeBuddy

     Heey, vergeet Niet dat de meeste moffen van vandaag de dag voor driekwart Russisch bloed hebben. Of zijn jullie vergeten wat er op het laatst van de oorlog gebeurd is. Er heeft toen vollop sp*rma gevloeid. De duitsers laten de tanks zo passeren en staan binnen no time voor het torentje in den haag, want putin ligt nog iedere nacht wakker van de VVD en pinokkio.

   2. Mistgabel

    Een landverrader is degene die ons land aan de EU uitlevert.

  2. Baco

   “Potje Kajsa Ollongren is nu de baas over de transgender soldaatjes”

   Ja die gaan met gekleurde handtasjes slaan

 12. werkloze generaal

  Wie wil er nou voor deze EU vechten als er oorlog komt met Rusland ? Een EU die willens en wetens wil omvolkt , raaskalt over racisme en discriminatie , honderden miljarden uitgeeft aan klimaat maar geen dubbeltje aan de eigen defensiemachten. Ik zou er niet voor gaan vechten , ook niet voor dit Nederland trouwens want dat is hetzelfde verhaal. Maar het ziet er naar uit dat dit weer een hoop geschreeuw is en zeer weinig wol.

  1. Spoetnick

   Generaal vraagt zich af: Wie wil er nou voor deze EU vechten als er oorlog komt met Rusland ?
   Wat denkt u van al die asielzoekers die zo gastvrij zijn binnengehaald door de europa-lovers. Die gaan ons beslist helpen. Bijkomende voordelen: ze hebben ruime oorlogservaring en Ollongren voert ze aan. Geen enkele reden tot ongerustheid. Toch ??

   1. werkloze generaal

    Voor het schijtlandje dat Nederland is geworden wil ik nog geen bloedneus oplopen , en voor het gedrocht EU al helemaal niets. Die pauperallochtonen gaan echt niet vechten voor Nederland , daarvoor zijn ze niet hier gekomen. Ze zijn hier gekomen om te profiteren van alle voorzieningen , en als ze daarvan genoeg hebben gaan ze wel naar een andere sukkelige EU -staat. Het Nederland tot 2012 daar nam ik de wapens wel voor op , maar die heeft Rutte met zijn kornuiten zo erg verkracht en verminkt dat er van die loyaliteit niets meer over is.

  2. Thieu Boudoir

   Yesss, en dan van Nederland een Russisch rijkscommisariaat maken.

   Poetin aanhangers Baudet en Wilders als regeringsleiders van het civiel bezettingsbestuur.

   Wat zullen ze in hun nopjes zijn, Nederland naar Russisch, en FVD/PVV model.
   Journalisten straffeloos afknallen, oppositie vergiftigen en vervolgens opsluiten, wetenschappers met onwelgevallige bevindingen naar de goelag archipel of in ballingschap!

   1. Mistgabel

    Die novichok werkte niet echt goed he…

    Manmanman, de media heeft u echt gehersenspoeld.

 13. leukeditter

  kom op Putin pak heel die navo aan..je kan het

 14. Paardenmiddel

  Wat zijn het toch een minkukels daar in den haag.
  Gelukkig weet Putin met wie hij te maken heeft.
  Crisis, crisis, crisis, en chaos willen de minkukels.

 15. Bunky01

  Bij een gewapend treffen tussen Rusland en de NAVO zijn er 2 partijen flink de pineut:
  – de Europeese bevolking
  – de Russische bevolking.

  De hoge dames en heren zitten wel veilig en hebben later nog wel een goed leventje. De gewone burger betaalt de rekening.

 16. Klaus Schwab

  Af en toe geloof ik niet wat hier te lezen is.
  Wat een idiote meningen soms en/of verheerlijking van een dictator eerste klas.
  Kritiek op Poetin is nagenoeg onmogelijk. Denk aan Navalny, denk aan aanslagen met radio-actief materiaal op dissidenten in het buitenland, denk aan de moorden en vervolging in zijn opdracht of zijn zeer dubieuze rol in Syrie, Oekraine en Georgie. Denk ook aan MA17.

  1. Thieu Boudoir

   Velen hier dwepen met de in hun ogen fantastische dictator Putin.
   Ze dromen ervan dat hun grote roerganger Thierry of Geert hier eenzelfdesoort rol zou kunnen vervullen. Ik vermoed dat ze er zelfs een buitenlandse bezetting voor over zouden hebben als een van de twee bovengenoemde Putin adepten als vazal van de Russische dictator hier de scepter zou mogen zwaaien.

   1. Jorgen Hofmeester

    Het is inderdaad griezelig, Theu Boudoir, hoe deze NSB-houding school maakt op DDS.

    1. Magyar

     ‘Het is inderdaad griezelig, Theu Boudoir, hoe deze NSB-houding school maakt op DDS.’

     Ben je weer met jezelf in gesprek leugenachtige smeerlap?

    2. Mistgabel

     U weet echt geen moer.
     Grote mond, maar u valt me echt tegen.

    3. september

     je kan hier nooit met 2 namen tegelijk zijn ,dus wat die Magyar hier beweerd,grote onzin zoals gewoonlijk.

     1. Jorgen Hofmeester

      In theorie zou dat misschien wel kunnen, september, maar Magyar is een beetje domme man die het allemaal niet meer zo kan volgen.

     2. Magyar

      Wat weet jij nu leprose mafkees, als je een brief verstuurt blijft je tong achter de postzegel zitten, dubbele aliassen is dubbeldom op het lijf geschreven, dat doet hij al jaren.

     3. Jorgen Hofmeester

      ‘dubbele aliassen is dubbeldom op het lijf geschreven’

      Nee, simpele ziel, ik word wel soms gedwongen een nieuwe alias te kiezen kaar ik gebruik er nooit meerdere naast elkaar.

   2. Mistgabel

    Ah, u bent in de propaganda getrapt..

    Hoe is het eigenlijk met de Skripalletjes?

  2. Mistgabel

   U bent gewoon niet zo goed op de hoogte.
   Kunnen anderen daar aan doen?

  3. Mistgabel

   Syrië was een poging tot een coup van VS en EU.

   Uw geliefde leider Rutte heeft daar ook al terroristen lopen sponsoren.

   1. Mistgabel

    Heb nog wel wat informatie voor u voor de nep gifgasaanval in Douma.
    U weet wel, dat de MSM u hersenspoelde met de beelden.

    Het bleek een nepverhaal.

  4. Mistgabel

   Zoek eens naar de bewijzen van de gesponsorde en allang debunked Bellingcat.

   1. Mistgabel

    Bellingcat wordt sowieso gesponsord door de ons alom bekende Postcode loterij en nog een hele bekende naam.

    1. Mistgabel

     Bellingcat werkt aan Russische site met geld van George Soros

     h*tps://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/31/onderzoeksgroep-bellingcat-werkt-aan-russische-sit-1624911-a435294

  5. Mistgabel

   Hier een voorbeeld hoe hier het nieuws door de MSM “gebracht” wordt om u te beïnvloeden over de Witte Helmen

   h*tps://www.youtube.com/watch?v=_qu09EbHvHw
   h*tps://www.youtube.com/watch?v=ytpt4sgoxYI

   NEPNIEUWS

 17. Krasvast

  Karin heeft een veel te weide broek aan, dat moet ze van haar vrouw.

 18. Vrijedenkert

  De nieuwe minister van defensie kan ook alleen maar dreigen met economische sancties omdat West-Europese regeringen hun eigen defensieorganisaties zo hebben afgebroken en wegbezuinigd dat ze militair ook geen mogelijkheden hebben om Russische dreigingen te counteren!

 19. RvdBe

  Putin zit bibberend om de woorden van Ollogren achter zn laptop, badend in het zweet zal hij nacht tot nacht wakker worden, bang en angstig wat Ollongren nu weer voor hem in petto heeft.
  Ollongren maakt zich nu al belachelijk, gelukkig heeft ze meer verstand van scharen.

  1. Vrijedenkert

   Het dreigen met economische sancties door een minister van defensie is niet haar taak en ongepast…
   De premier en minister van buitenlandse zaken gaan hierover!
   Geeft aan dat ze niet geschikt is.

 20. Mistgabel

  Degene die NEE tegen het Oekraïne referendum hadden gestemd, hadden dit al voorspeld.

 21. Emmanuel Goldstein

  Bijna niemand zal betwisten dat Rusland ’n autocratie
  met ’n democratisch sausje is.
  Echter de ‘godwin’ dat ieder met enig begrip voor het
  Russische standpunt ’n NSB-er / landverrader is gaat
  wat ver. Velen zien Rusland maar ook andere Oost-Europese
  landen, waarvan sommige (door de historie) fel anti Russisch,
  als naties die nog trots zijn op hun cultuur en geschiedenis en
  nog niet verpest door zelfhaat politieke correctheid en woke.
  Beetje als hier vroeger tot de jaren ’50. Voor de een ‘toen was
  geluk nog gewoon’ en sommige zullen het wel afserveren als
  spruitjeslucht.

  1. Jorgen Hofmeester

   Je kunt begrip hebben voor de sentimenten van de Russen die hun voormalige rijk zagen krimpen maar ook begrip voor de landen onder de invloedssfeer van Rusland waarin de burgers zonder uitzondering zich wensen los te maken uit de klauwen van Putin en aansluiting wensen met NAVO en EU.

   De reden daarvoor is dat Rusland een grauwe semi-dictatuur is die alleen maar verder afglijdt, zowel economisch als moreel.

   1. Harry Haller2

    “…waarin de burgers zonder uitzondering zich wensen los te maken uit de klauwen van Putin..”

    De brallende retoriek van de Hofnar.

  2. Thieu Boudoir

   Ik krijg er altijd de gedachte bij van mensen die verlangen naar de tijd van Ot en Sien, toen vrouwen nog handelingsonbekwaam werden verklaard zodra het huwelijk bezegeld was en we homo’s nog castreerden. Good old times!

 22. rasecht wappie

  De Russische invasie in de Oekraïne kan elk moment beginnen.

  Maar waar is de EU in dit alles? Putin is niet echt in overleg met EU. NAVO, USA. Maar EU met zijn niet bestaande leger is blijkbaar niet echt een serieuze partij.🤣

  Wat ik me wel af vraag, stel dat China en Noord-korea , Rusland gaan ondersteunen , omdat ze EU en VS moe zijn en dan?

  Dan eten we de rest van ons leven nasi, bami met sambalbij en drinken we Vodka….kan niet wachten..

 23. rasecht wappie

  En hebben we tenminste ook weer gas….goedkoop tanken en zijn we van die klimaatdrammers af en van die PvdA burgemeester in mijn mijn woonplaats.

 24. rasecht wappie

  Dus hup Putin…

 25. Emmanuel Goldstein

  Jammer dat we Rusland zo in de armen van China drijven.
  Zou ’n strategische partner kunnen zijn, Rusland beschouwt
  zichzelf, ondanks dat het voor het grootste deel in Azië ligt,
  als ’n Europese en christelijke natie.
  Het denkt nog wel, gelijk de USSR destijds, in invloedssferen
  en ziet liever geen Amerikaanse / Navo troepen aan hun grens.
  Beetje vergelijkbaar met de Sovjet raket basis op Cuba in 1962.

 26. rasecht wappie

  En wat zou Putin doen met onze 800 per week verwelkomde vredige kansenparels vraag ik mij af……nou wie?

 27. Emmanuel Goldstein

  Strikt juridisch genomen hebben Oekraïne en Georgië als
  soevereine staten zelf het recht bij welk blok zij zich willen
  aansluiten. Of dit (nu) verstandig is, is een tweede.
  Voormalig VS minister van buitenlandse zaken James Baker
  heeft de toenmalige Sovjetleider Michail Gorbatsjov (mondeling)
  verzekerd dat de NAVO ‘not a inch’ naar het oosten zou uitbreiden
  als de Russen zich niet zouden verzetten tegen de Duitse eenwording.
  Soort herenakkoord dus, beter hadden de Russen dit destijds in ‘n
  verdrag moeten laten vastleggen.
  Begrijp wel dat ze zich (net als in Libië met resolutie 1973)
  bedonderd voelen.

  1. Mistgabel

   Zoek eens naar de naam Victoria Nuland. (VS)
   5 miljard steun voor de coup in Oekraïne.

   Zie die malle Verhofstadt en die dikke van Baalen nog blèren op het Maidenplein.

  2. Mistgabel

   Yep, dat was de belofte.
   VS/EU rammelt met wat zakken geld, plegen via NGO’s wat coups en hop bij de EU.

 28. Emmanuel Goldstein

  Victoria ” f* ck the EU” Nuland. Met zulke vrienden heb
  je geen vijanden nodig. Bij een (nucleair) Russisch – Amerikaans
  conflict is Europa het slagveld.

  1. Mistgabel

   U zit goed.

 29. Emmanuel Goldstein

  Zag MH 17 ook weer voorbij komen.
  Waarschijnlijk ’n tragische vergissing vergelijkbaar met
  Iran Air vlucht 655.
  Rusland en/of de separatisten waren waarschijnlijk in de
  veronderstelling dat het ’n Oekraïens militair toestel was,
  die al enige tijd in dat gebied actief was en waarvan er
  ook al enkele waren neergehaald.
  Wel zou het beter zijn als het dit gewoon zou toegeven en
  net als de VS en Iran in 1996 een overeenkomst over zou
  afsluiten.

  1. Jorgen Hofmeester

   Eens, Goldstein, zo liggen de feiten.

  2. Baco

   “Waarschijnlijk ’n tragische vergissing vergelijkbaar met
   Iran Air vlucht 655.”

   En wat kopen de onschuldige slachtoffers hiervoor?

  3. Mistgabel

   Inderdaad, alleen erbij vertellen dat ze eerder al militaire vliegtuigen neer hadden gehaald die hun eigen bewoners in het oosten bombardeerden en kapot schoten.

  4. Harry Haller2

   Dat het een tragische vergissing was, is al in een heel vroeg stadium op deze site gemeld. Jorgen Hofnar brieste -23 nicks geleden- echter toen nog zeker te weten dat het een bewuste aanval was van de ‘smerige dictator’ Putin.

   Het kan verkeren. Zelfs bij de grootste geep gaan de ogen eens open.

   1. Mr.blauw.sky

    Tja,…. hij wordt ook een dagje ouder, zullen we maar zeggen.

 30. Emmanuel Goldstein

  De slachtoffers helaas niets meer.
  Voor de nabestaanden biedt het mogelijke enige troost
  wetende dat het een tragische (menselijke) vergissing
  was en geen aanslag wat het door sommigen genoemd
  wordt.

 31. Emmanuel Goldstein

  Vraag is; zien de West(echte)Oekraïners de etnische Russen
  of de Russischtalige Oekraïners in de Donbas als hun
  ‘eigen inwoners’?
  Het neonazistische Azov-bataljon in ieder geval niet.
  Deze eenheid valt gewoon onder het ministerie van binnenlandse
  zaken (bron: wiki).

 32. Re-al

  Ome Vlad lacht zich suf, om
  die heks in d’r laarsjes.

  Putin is militair veel sterker.
  En EU wil geen gas betalen;
  nou, dan draait hij de kraan dicht :
  iedereen in het donker en de kou.

  1. Jorgen Hofmeester

   “ Putin is militair veel sterker.”

   Gelukkig is dat onzin.

   1. Baco

    Deze foto maar eens kijken h**ps://pbs.twïmg.com/media/DLH-MIyWAAA_ygW?format=jpg&name=small

    1. Baco

     Even de trema’s boven de i weghalen natuurlijk

   2. Re-al

    Gelukkig / Jammer,
    heeft onze Hofmeester als keuken-knecht, nergens verstand van.

 33. Emmanuel Goldstein

  Als die Duitse ‘Ampelkoalition’ niet om geopolitieke en ideologische
  motieven de Nordstream 2 gesloten zouden houden zouden we nu
  niet met die hoge gasprijzen zitten en zou er geen Gronings gas
  naar Duitsland vloeien.

 34. Emmanuel Goldstein

  Zonder de VS is Rusland mogelijk sterker.
  Vraag is; is Amerika bereid om ‘bodybags’
  te ontvangen voor Oekraïne?

 35. Uwehetgeweten

  Oekraïne is al weggegeven.
  Pas als de inval in Polen gebeurd l
  Komt de NAVO in actie.en verpulverd de agressor.

  1. Jorgen Hofmeester

   gebeurt
   verpulvert

 36. ET007

  Grote woorden naar Rusland is gewoon vragen om niet serieus genomen te worden. Die Russen vliegen dadelijk weer eens door ons luchtruim of geven ons dadelijk een hintje vanaf of vanuit de zee.

  1. Jorgen Hofmeester

   De Russen stellen militair niet zoveel voor, ze zijn zelfs niet in staat een oorlog met Oekraïne te winnen.

   1. Mistgabel

    In Syrië heeft ie toch velen het nakijken gegeven.

    Kwam Rutte met zijn Toyota ’s aan.😂🤣🤡

    1. Jorgen Hofmeester

     Die situatie is onvergelijkbaar.

 37. staleo

  Als Rusland het gas afsluit is voor Heel Europa de oorlog afgelopen.

 38. Emmanuel Goldstein

  “Russische leger stelt niets voor, niet eens in staat Oekraïne
  te verslaan”. Als dit zo zou zijn zou men nu niet zo nerveus
  zijn in Kiev, Brussel en Washington. Het is (gelukkig) nog
  nooit op complete oorlog tussen beide landen gekomen.
  Wel hebben de Russen de etnische Russen / Russischtalige
  Oekraïners in de Donbas bij hun opstand gesteund, zonder
  die hulp zouden die waarschijnlijk weggevaagd zijn.
  Russian Armed Forces, second-most powerful military
  (bron:wiki).

 39. P. Puk

  Wat een stompzinnige trut is het. Loopt aan het handje van de “elite” en is net nog niet uitgekotst bij de Bilderberg-groep. Afzwaaien met dat wijf.

 40. Stamppot

  Ollongren kan beter haar trui afbreien, het wordt hier wreed koud!

 41. Bes Tolen

  De Russen hebben de Sovjet Unie niet gewild. Zo is het wel en het toont de zwakte van Rusland van ruim honderd jaar geleden. De communisten waren winnaar in een rijk, dat aan chaos ten onder ging. Trotzky was winnaar omdat hij massa’s mensen standrechtelijk liet doodschieten.
  Europa is nu gering in de wereld en het is dom van de EU om zo met de volken in en rondom Europa daaronder Russen en Syriërs, om te gaan.

 42. Bes Tolen

  Jorgen Hofmeester. Rusland gaat nog economisch vooruit en niet alleen de aandelenbeurs (vorig jaar 29%) en de roebel.
  We horen niets over wat er zich echt al jaren in de Oekraïne afspeelt. Ook niet van mensenrechtenorganisaties en aanverwant. In St Petersburg werd eens, in 2006 staat mij bij, een Afrikaanse student vermoord. Door een skinhead of skinheads werd gesteld. Alle kranten in de wereld berichten daarover. Het was daar de eerste vermoorde Afrikaanse student. Ik durf het haast niet te schrijven maar heb het toen wel gelezen. Afr hadden toen al wel in de veertig inwoners van St Petersburg vermoord. De berichtgeving is wel heel eenzijdig. Sorry. Zo zit de wereld blijkbaar in elkaar.

  1. Jorgen Hofmeester

   Rusland is een smerige dictatuur die politieke tegenstanders op grote schaal uit de weg ruimt. Die democratische verloedering gaat steeds verder en van eerlijke verkiezingen is allang geen sprake meer. De dictator Putin zal niet meer kunnen worden weggestemd.

   Militair kan Rusland wel buurlanden ontregelen maar voor de NAVO is ze geen partij. Zelfs een land als Oekraïne alleen is militair al tegen Rusland opgewassen.

   1. Dubblecheck

    “Zelfs een land als Oekraïne alleen is militair al tegen Rusland opgewassen.”

    Ahhh Nu snap ik ook een stuk beter hoe De Krim ingenomen is.

 43. Bes Tolen

  JHofmeester. Helaas is de verloedering in West Europa groot en dat houdt in, dat het gebied en haar bevolking eigenwaarde aan het verliezen is. Dat is ernstig. In Rusland probeert men momenteel de omgekeerde weg te bewandelen, namelijk beter te worden. De verhalen, die het westen ophangt, zijn van het slag als de lobby van Rome in de VS sinds midden negentiende eeuw daar heeft laten neerdalen. Daar komen we niet van af en dat betekent dat we de pineut zijn. Nog eens onzinnige politiek ook. Niet voor oude maffiose groepen.