Overijsselse Commissaris van de Koning pleit voor loslaten lockdown: ’We gaan open’

De Overijsselse Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft een brief gestuurd naar premier Mark Rutte met de oproep de lockdown op te heffen. De huidige coronamaatregelen zijn niet meer proportioneel en de koers moet radicaal anders. Als het aan Heidema ligt moet het land weer snel open. 

De roep om versoepelingen wordt steeds luider in Nederland. Niet alleen ondernemers, maar ook politieke bestuurders roepen steeds vaker het kabinet op om de huidige strenge coronakoers aan te passen. De Overijsselse Commissaris van de Koning Andries Heidema schrijft in een brief naar premier dat de koers snel moet veranderen:

“De kosten lopen snel op. De zorgen nog sneller. Ondernemers nemen het heft in eigen handen en openen toch hun zaak. Dat is niet toegestaan, maar wel goed voorstelbaar. Zeker als je met lede ogen moet aanzien dat de winkels en horeca vlak over de grens wel geopend zijn, waardoor de omzet bij Duitse collega’s terechtkomt.”, aldus Heidema in de brief die in handen is van de Telegraaf.

Heidema haalt in zijn brief fel uit naar het kabinet. Hij hekelt het feit dat men in Den Haag geen lessen heeft getrokken uit het verleden. Er zijn namelijk genoeg onderzoeken en initiatieven geweest die laten zien dat het land wel degelijk op een verantwoorde wijze open kan:

“Er zijn geen lessen getrokken uit de fieldlabs en andere experimenten die laten zien dat activiteiten onder bepaalde voorwaarden verantwoord en veilig kunnen plaatsvinden. We vinden dat zeer opmerkelijk.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De druk op het net geïnstalleerde kabinet neemt de laatste dagen fors toe. Het is nu aan Den Haag om te reageren op deze kritieken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Nostradamus

  Bijna alles m.b.t. het corona virus is gelogen of zwaar overdreven. Er zijn al talloze onderzoeken geweest maar de klokkenluiders worden genegeerd door de M S M. Hoguit een wappie mocht zich belachelijk maken. Covid wordt wel dodelijker na vaccinaties. Hoe meer hoe dodelijker.

  Kijk/luister en oordeel zelf;
  h**ps://rumble.com/vqx3kb-the-pfizer-inoculations-do-more-harm-than-good.html
  h**ps://rumble.com/vrv7k1-dr.-robert-malone-on-joe-rogans-podcast.html
  h**ps://www.tegenwind.tv/
  h**ps://gettr.com/post/pnmw136d09

  1. Monty

   ”Kijk/luister en oordeel zelf”

   Frontnieuws ook zeer de moeite waard om te bezoeken.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    knack.be/nieuws/belgie/leverancier-van-fake-news-frontnieuws-com-herkauwt-oud-junknieuws/article-normal-1602931.html?cookie_check=1642020177

    1. Baco

     “knack.be” laat ons niet lachen, je maakt jezelf echt volledig belachelijk..

    2. leukeditter

     geef toch op ouwe lompe dubbelsuffe ezel,,ik zei het al eerder ..je gaat verliezen , je lockdowntje komt ten eind , de nederlanders zijn het zat , zelfs de politie heeft hier geeen zin meer in.. dus stop er maar mee

  2. Gregorius van Dubbeldam

   Nostradamus is opmerkelijk dom en haalt zijn mosterd bij evident onbetrouwbare sites zoals Gettr. Ik wees hem al vaker op het leugenachtige karakter van zijn bronnen maar hij kan dat kennelijk niet oppikken.

   “Overall, GETTR is Far Right Biased based on the news sources that have signed up to date. We also rate them Low factual and Questionable based on the news sources using the service having very poor track records with promoting conspiracy theories and failing fact checks.
   mediabiasfactcheck.com/gettr/

   1. Shooter

    Noemt u eens betrouwbare sites?

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Begin eens bij het RIVM en de Nederlandse kwaliteitskranten.

     1. Xyz1234

      RIVM is een instantie. Op zich prima om daar informatie vandaan te herhalen en tegen het licht te houden. Kwaliteitskranten, al zouden het echt kwaliteitskranten zijn, zijn geen bronnen en dienen altijd met een korreltje zout genomen te worden. Zeker tijdens deze crisis. De kranten waar u op doelt zijn zeer politiek gekleurd en dus eerder opiniebladen. Kranten zijn trouwens geen bronnen en in veel artikelen worden bronnen niet duidelijk vermeld en is de informatie dus niet iets waar je blind op kunt varen. Na het lezen van een krantenartikel is het altijd goed om de daadwerkelijke bron te raadplegen. Dat moet u nog leren, gezien het feit u vaak halve waarheden en hele leugens citeert uit uw favoriete dagbladen.

     2. Krasvast

      “Kwaliteitskranten”

      Nee hoor, ze roeptoeteren elke dag niets anders dan dat de WEF-slaven ze voorhouden.

     3. Gregorius van Dubbeldam

      “ RIVM is een instantie”

      Ja, een wetenschappelijk instituut dat zich aan wetenschappelijke eisen van betrouwbaarheid moet houden. Een respectabele instantie.

     4. Baco

      RIVM zorgt voor immens grote geestelijke en mentale problemen, alles moet open, in 2017 waren 9000 griepdoden en daar deed niemand moeilijk over, dus de disproportionaliteit van de regels is echt ongehoord….

     5. Baco

      “Wetenschappelijke eisen”

      De pçr test is zwaar overtrokken, sterker nog, de door de wetenschap vastgestelde eisen aan zo’n test, dus Max 29cycli is verhoogd naar 45 tot 50 cycli de aantallen stukjes die gevonden moeten worden verlaagd van 3 naar 1.
      Dus hoezo een respectabele instantie die zich aan de wetenschappelijke eisen houdt!!!!!

    2. Baco

     pipo komt met het rivm, het rivm die het zelf ook niet weet

     1. Krasvast

      Met de R van Rijks 🙂

   2. HenC

    OK Gregorius hier dan wat gegevens van Marion Koopmans uitgelegd door dr. John Campbell….

    https://twitter.com/marionkoopmans/status/1472470129350955012
    https://t.co/TJ6peBST2I
    Wel of niet gevaccineerd maakt niet uit, iedereen krijgt Omicron en bouwt zo immuniteit op.

    Die ziekte duurt maar 3-4 dagen zelfs voor mensen die in het ziekenhuis komen.
    Het blijkt dus dat door quarantaine verplichting meer schade wordt aangericht en dat de LockDown dus helemaal overdreven is. Door de quarantaine van 10 dagen moeten mensen thuis blijven terwijl ze niet meer ziek zijn. Economie en maatschappij raakt ontwricht maar niet door de ziekte maar door de quarantaine.

   3. Joko

    Het maakt niet uit welke rechtse site wordt aangehaald. Bij Dubbeldam is alles wat rechts is, fake. Dubbeldam zit wel enorm vast in een linkse, moraliserende, bevoogdende brainwash-idologie. Man, kijk eens wat verder rond. De wereld heeft ook een rechterzijde, eenogige!

  3. Gregorius van Dubbeldam

   Dit is ook zo’n bron waar Nostradamus zijn leugens betrekt:

   ph.news.yahoo.com/video-repeats-false-claims-safety-030833727.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAD80KP84sUFJDu-ztcyblmKnBrlgcmJDz8SbNwWrj1i-hj3PAF4qXoy1BbEeeW7Fs2cZKMYnzORrk_MsjSPcOjqjaTxC9RQcaEVrxB_8YLBkIDJzhlqs7CQBkLz6TW6KXv3iLTXSwLE1f0jePX-BOgSdQ1paq1NwVHWNRef14Wvn

   1. Baco

    Waarom wil pipo toch zo graag de lockdown??????

    1. RvdBe

     Omdat hij graag geknecht wil worden, dat ontneemt hem de last om zelf een mening te vormen, hij vind dat fijn.

   2. HenC

    Gregorius van Dubbeldam
    Marion Koopmans gegevens zijn toch wel goed….of noem je dat ook leugens
    Dr. John Campbell legt de cijfers van Marion Koopmans uit
    h**ps://***.youtube.com/watch?v=TrVGymR-jFU&t=642s
    Gegevens van Marion Koopmans.
    h**ps://twi**er.com/marionkoopmans/status/1472470129350955012
    h**ps://t*co/TJ6peBST2I
    Wel of niet gevaccineerd maakt niet uit, iedereen krijgt Omicron minder of meer en bouwt zo immuniteit op.
    Omicron was al in November in Nederland en heeft half December Delta verdreven. we zitten dus nu op het hoogtepunt.
    In Nederland is maar 45% geboosterd en over 7 dagen beschermd terwijl dan de Omicrongolf al weer sterk dalend is.
    Die ziekte duurt maar 3-5 dagen zelfs voor mensen in het ziekenhuis.

 2. Bunky01

  Heel vroeger op de lagere school leerde ik dat in een ver verleden (80-jarige oorlog), de victorie in Alkmaar begonnen is. Zou het dit keer vanuit Overijssel komen? Het ware te wensen dat alle commissarissen en burgemeesters nu stelling gaan nemen tegen de disproportionele en maatschappij ontwrichtende maatregelen. Zo niet, dan voorspel ik toch zwaar weer voor dit kabinet en moet men oppassen voor het ontstaan van een volkswoede en burgerlijke ongehoorzaamheid.

 3. leukeditter

  Ab Osterhaus: in Afrika is veel meer immuniteit in de bevolking omdat de vaccinatiegraad laag is

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Waar beweerde hij dat?

  2. HenC

   Ab kennen we nog van enkele jaren geleden de Mexicaanse griep en tamiflu vaccinatie omzet.
   Omdat Afrika niet genoeg geld heeft, maakt hij liever in Nederland elke avond reclame voor de vaccinatie die bij ons meer geld op brengt

 4. Emmanuel Goldstein

  Enigszins off topic; als we hier, net als in Spanje straks, dankzij het milde omicron v.d.
  pandemische naar endemische fase gaan kan de balans worden opgemaakt.
  Benieuwd als het stof is neergedaald hoe er dan wordt teruggekeken naar o.a. vaccinatieplicht, 2G, vastlopen v.d. zorg toeschrijven aan de ongevaccineerden, vaccinatie
  van gezonde jonge mensen en zelfs kinderen vanaf 5 jaar maar ook leiders als Macron en
  Trudeau en landen als Oostenrijk en Australië.

 5. Emmanuel Goldstein

  Zie dat er hier veel bronnen en links worden aangeprezen dan wel afgeserveerd.
  Heeft iemand dat filmpje met die verborgen camera van ‘Project Veritas’ gezien
  waarbij een wetenschapper van Pfizer beweert dat natuurlijke immuniteit beter
  is dan die verkregen na vaccinatie? En wat is nu de wetenschappelijke consensus?

  1. Nostradamus

   Ik heb ze gezien. Helaas moet dat met een verborgen camera naar buiten komen.

   Project Veritas is ook de club die bedrieger fauchi betrapt heeft op een grote leugen. Die man wordt al bijna voor het gerecht gesleept. Hou ze in de gaten op Gettr!

   Zou ik een politicus zijn dan zou ik voor zo goed als volledige openheid pleiten van de farmaceuten. Ze liegen en bedriegen over onze gezondheid heen. Overigens net als veel andere industrieën.
   Het zou mij ook niets verbazen als ze ‘onder één hoedje’ werken.
   Wat mij betreft mogen de farmaceutische kopstukken en politieke boevenbendes snel verantwoordelijk gehouden worden voor deze triljarden ellende!

  2. Nostradamus

   Volg Project Veritas op: h**ps://gettr.com/user/project_veritas

 6. Gregorius van Dubbeldam

  “Het Outbreak Management Team (OMT) ziet “onder voorwaarden” ruimte voor versoepelingen in de sportsector, het onderwijs en de detailhandel. ”

  Zoals voorspeld.
  Laten we hopen dat het Kabinet de Horeca ook durft open te stellen.

  1. HenC

   Gregorius moeten we nu blij zijn??
   Het feit dat ze niet gewoon alles openstellen blijft aantonen dat ze niet durven te vertellen dat ze in November al verkeerd hebben beoordeeld. Toen was al bekend dat we in de Omicron golf kwamen. Je hoort het OMT “ze” ;-)) niet zeggen in December dat Omicron half December Delta heeft overgenomen. Nee, ze moesten de omzet van slechts ten dele helpende boosters nog opkrikken, terwijl toen al vast stond dat het te laat was. De boosters voor Omicron komen pas in Maart ter beschikking. Een booster werkt pas na zes dagen is de stelling. Het is dus logisch dat de nuchtere Hollanders zeggen dat die booster niet meer hoeft, omdat die te laat gaat werken. We zitten nu op het hoogtepunt van de Omicron golf en over zes dagen is die al weer aan het dalen, zoals we overal in de wereld dat kunnen zien.
   Het is ook niet erg want ook Marion Koopmans zegt dat Omicron duidelijk minder ziek maakt. Dat geldt ook voor de niet gevaccineerden heeft ze geconstateerd.
   De ziekte zorgt voor 3á4 dagen zich beroerd voelen. De quarantaine duurt 10 dagen…
   Zelfs de ergste gevallen komen al na 4á5 dagen weer uit het ziekenhuis. De hele familie moet nog wel de tien dagen quarantaine uit zitten, als dat niet maatschappij ontwrichtend is…. Alles 10 dagen platleggen voor een ziekte van enkele dagen.
   Logisch denken was al niet de sterkste kant van het OMT getuige de verschillende standpunten over mondkapjes in de afgelopen jaren, getuige de verschillende standpunten over ventilatie. De angst om gewoon te zeggen dat “ze” het niet bij het juiste eind hadden is groter dan de zorg voor het bestaan van vele Nederlandse detailhandelaren, vandaar het voorstel dat er een beperkte opening van de detailhandel mag komen. Omicron blijkt minder besmettelijk en minder ziekmakend dan een gewone griep en dat past niet binnen hun angstcultuur handhaven.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    “Het feit dat ze niet gewoon alles openstellen blijft aantonen dat ze niet durven te vertellen dat ze in November al verkeerd hebben beoordeeld.”

    Niemand kon in november voorzien hoe ziekmakend het Omikron virus zou worden. Wel had men verontrustende aanwijzingen van de besmettelijkheid die uitpakte zoals men toen verwachtte.
    Men moest rekening houden met een scenario waarin, gegeven de hoge besmettelijkheid en de trage start van de boostercampagne, Omikron net zo ziekmakend zou zijn als Delta. Als dat het geval was geweest hadden we nu wereldwijd in een afschuwelijke situatie gezeten.

    Het Kabinet lijkt nu de koers bij te stellen op basis van de recente informatie over Omikron.

    Met de wijsheid van de koe in de kont kan een kabinet niet besturen.

    1. HenC

     Geen wonder dat ze die wijsheid niet vinden die horen ze zelf te hebben en niet te zoeken in de kont van die koe.
     Ook in November was al te zien dat op de plaatsen waar Omicron al was, minder ernstige ziekte voorkwam, maar bij veel grotere aantallen. Wanneer je daar op had gelet, had je in December al kunnen zien dat we veel te strenge regels maakten. Visie is het zich direct aan kunnen passen aan wijzigende omstandigheden en niet wachten totdat het schriftelijke bewijs er is. Wanneer je op zulk een afwachtende manier een auto of vliegtuig bestuurt gebeuren er veel ongelukken. Besturen is juist het vooruit zien. Dat is de taak van een regering en niet het telkens afwachten wat er gebeurt in die kont van de koe.
     Het buiten de grenzen kijken blijft moeilijk voor mensen die denken dat Nederland het allemaal zelf moet uitvinden.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      “Ook in November was al te zien dat op de plaatsen waar Omicron al was, minder ernstige ziekte voorkwam, maar bij veel grotere aantallen. Wanneer je daar op had gelet, had je in December al kunnen zien dat we veel te strenge regels maakten.”

      De informatie die we in november hadden over Omikron betrof de situatie in Zuid-Afrika waar ze in het zomerseizoen zaten en met een veel jongere populatie. Het was onmogelijk te voorspellen hoe het virus zou gaan huishouden in een vergrijsde populatie als de onze en in een ander seizoen.
      Regeren is wat mij betreft niet dobbelen met mensenlevens en als de deskundigen erop wijzen dat je rekening moet houden met scenario’s die zullen leiden tot code zwart doet een verstandige regering er wijs aan hier evenzeer rekening mee te houden.

      Je praat zonder inzicht in de materie met de wijsheid van de koe in de kont. Achteraf weten we allemaal wat we beter hadden kunnen doen. De kunst is op grond van de beperkte informatie besluiten nemen in het heden.

  2. Baco

   Er gaat helemaal niets open want de belachelijke restricties blijven van kracht…

   “Niemand kon in november voorzien hoe ziekmakend het Omikron virus zou worden.’

   Jawel hoor, er waren heel veel mensen die zeiden dat het allemaal best mee viel, het was in de week na de verkondiging al duidelijk dat deze “variant” niet zo erg was en toch draaide ze de boel niet terug..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.