Overwinning! Engeland gooit Coronatoegangspas in de prullenbak: ‘Niet meer nodig nu met Omicron’

Een geweldige overwinning voor vrije burgers in Engeland. Het kabinet aldaar heeft namelijk weten dat het de “Covid pass” – oftewel het Coronacertificaat of de Coronatoegangspas – afschaft. Dat gebeurt al deze maand

Zorgminister Sajid Javid en premier Boris Johnson hebben namelijk geconcludeerd dat de certificaten niet meer nodig zijn nu de Omicron-golf is gaan liggen. Daarnaast hebben ze, aldus Javid, “instinctief een ongemakkelijk gevoel” bij het beleid. Dus dat het niet meer “hoeft” vinden ze prima. Zeggen ze.

Het lijkt erop dat in februari alleen mondmaskers binnen nog op moeten. Alle andere restricties komen waarschijnlijk te vervallen. En zelfs dat mondkapje verdwijnt mogelijk, want media houden er rekening mee dat Engeland gewoon weer helemaal vrij wordt.

“Het is bemoedigend dat we tijdens deze golf geen toename hebben gezien in Covid-19 IC-patiënten,” aldus Javid, “en er zijn tekenen dat ook de ziekenhuisopnames verminderen.” Ja, zei hij ook, er is nog steeds druk op de ziekenhuizen, maar Omicron is vrijwel zeker over zijn piek heen.

3G komt er niet

Afgelopen maand zei Javid dat hij een 3G-systeem wilde invoeren. Dat houdt dus in: genezen, gevaccineerd, of negatief getest. Dat zou nodig zijn bij nachtclubs en bij grote evenementen, met name. Maar burgers zagen de bui natuurlijk al hangen; dat kon dan snel uitgebreid worden naar andere dingen.

Maar nu zal Javid zeggen op 26 januari dat deze maatregelen niet meer nodig zijn omdat de Omicron-golf nu al aan het afnemen is. Daarnaast zeggen Britse onderzoekers sowieso al dat met name het ‘gevaccineerde’ gedeelte weinig zin heeft omdat de vaccins (vrijwel) niet beschermen tegen Omicron. Dus ja.

House of Lords

Een prima verhaal en een geweldige overwinning, natuurlijk, maar wat Javid (gek genoeg, haha) onvermeld laat is dat hij en Johnson hier feitelijk toe gedwongen worden door het House of Lords. Er zijn namelijk flink wat Lords in Engeland die helemaal klaar zijn met de coronagekte. Anders dan het politieke tuig dat het voor het zeggen heeft bij ons hebben zij wél respect voor burgerrechten.

Als Johnson en Javid niet een stap terugdoen krijgen ze gewoon te maken met een rebellie van de Lords. En dus maken ze nu pas op de plaats.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Hoe dan ook, natuurlijk maakt dat allemaal niet eens zo heel veel uit. Dit is gewoon heel goed nieuws. In Engeland wordt er een overwinning geboekt voor vrije burgers. Nu Nederland nog!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. tim p

  h**ps://www.thegatewaypundit.com/2022/01/breaking-supreme-court-blocks-bidens-osha-vax-mandate/

  1. Jorgen Hofmeester

   “thegatewaypundit”

   Je hebt wel lef, tim.

   1. tim p

    dank je jorgen (dubbeltong?(

    h**ps://www.nytimes.com/2022/01/13/us/politics/supreme-court-biden-vaccine-mandate.html
    h**ps://www.cnbc.com/2022/01/13/supreme-court-ruling-biden-covid-vaccine-mandates.html
    h**ps://nypost.com/2022/01/13/supreme-court-blocks-bidens-vaccine-or-test-mandate-for-businesses/

    beter?

    oh wacht het blijkt BETROUWBAAR TE zijn! dang buddy

    1. Jorgen Hofmeester

     Ja, dat is beter, Tim.

     Nooit meer doen.

     1. tim p

      juist wel greggboy dubbeltong, zij waren het eerst en betrouwbaar

      h**ps://www.thegatewaypundit.com/2022/01/associated-press-will-no-longer-emphasize-covid-case-count-help-joe-biden-democrats-going-midterm-elections/

      dit is jouw pers dubbeltong: leugenaars en manipulators

     2. Xyz1234

      Volgens u is het pas waar als het in uw kwaliteitskrant staat. En dat is doorgaans veel later dan het moment waarop de echte onderzoeksjournalisten informatie publiceren. Waar de term kwaliteitskrant dan nog voor staat is en blijft een raadsel.

     3. Jorgen Hofmeester

      “Volgens u is het pas waar als het in uw kwaliteitskrant staat.”

      Ja, dat klopt wel zo ongeveer. Als je een bron als Project Veritas serieus neemt kan er getwijfeld worden aan zowel je intelligentie als je oprechtheid.

     4. Xyz1234

      U wilt dus zeggen dat het niet zo is dat gain of function onderzoek uitgevoerd is onder toezicht van o.a. Fauci in het Wuhan Lab?
      Maakt u zichzelf toch weer belachelijker dan al het geval was?

     5. tim p

      dubbeltong alleen maar antifa blaadjes, waar ze nog steeds russiagate pushen en iraq has wmd

      jorgen heeft geen oprechtheid..

     6. Xyz1234

      Overigens, het continu verzinnen van nieuwe nicknames en u opnieuw aanmelden om hier te blijven klieren getuigt van een zeer kinderachtige geest. Moet u niet eens iets van uw leven gaan maken zodat uw ouders met wat meer rust en tevredenheid naar u kunnen kijken. Wat vinden zij er eigenlijk van dat u doorlopend onzin en leugens plaatst onder verschillende nicknames? Het lijkt me niet iets waar u hen vol trots over vertelt.

     7. Jorgen Hofmeester

      “Moet u niet eens iets van uw leven gaan maken zodat uw ouders met wat meer rust en tevredenheid naar u kunnen kijken”

      Zwakke debaters bedienen zich van de drogreden ad hominum, meestal zonder het zelf te beseffen.

     8. Jorgen Hofmeester

      ad hominum = ad hominem

     9. Harry Haller2

      Het zou erg fijn zijn als jij de grafkanker achter je hartkleppen kreeg, Jorgen Hofnar.

   2. Re-al

    The Gateway Pundit is een prima krant / site. Kwaliteit. Informatief.

    Alleen omdat ze kritisch en nuchter zijn, vallen ‘linkse’ meelopers het aan.

   3. Baco

    jorgon is een curlinghomo

 2. Nikita

  even laten zien nu wie de baas is Michael even weer dubbeldom met zijn nieuwe nick verwijderen.

 3. kattekop

  Alles maatregelen zijn vanaf Mei 2020 onwettig omdat er geen epidemie meer was volgens de officiéle cijfers.

  1. Jorgen Hofmeester

   Kun je deze wonderlijke bewering toelichten?

   1. Harry Haller2

    Don’t feed the tröll.

 4. Xyz1234

  Het was nooit nodig. Alles is voortdurend enorm overdreven en de zieken en sterfgevallen die we ieder jaar te betreuren hebben zijn de afgelopen twee jaar misbruikt om angst te zaaien met als doel een andere agenda door te drukken. Namelijk die van een QR-maatschappij en een nieuwe digitale identiteit.
  Mensen die hier als makke schapen achteraan gelopen hebben, of hier nog achteraanlopen moeten zich schamen voor het feit dat ze nooit de moeite hebben genomen om zich eens te verdiepen in coronavirussen, het immuunsysteem, de geo-politieke agenda van de EU en WEF en de leugens rondom vaccinaties.

 5. Re-al

  Jolly good !

  De hele “kojona”-fraude valt uit elkaar.

 6. MM

  Brexit pays off!!!

 7. Meriadoc Brandebok

  Het Verenigd Koninkrijk wordt enkel nog bijeengehouden door plakband. Archaïsische en corrupte instituties, maar de Brexit was de druppel.

  Over enkele jaren zien we een Schotse republiek met prime minister Sturgeon en een border poll in Ierland. Ik zie niet meer hoe de economische en culturele integratie van de twee Ierlanden is te stoppen met het Northern Ireland Protocol – de grens midden in het VK in de Ierse zee, die N-Ierland met een been aan boord van de EU houdt – net zo min als er een weg is naar een unionistische meerderheid in Schotland. De zogenaamde undecideds zullen daar de nekslag geven.

  Ironisch genoeg hebben de Britten met de Brexit ook hun eigen land vernietigd.
  I

  1. Jorgen Hofmeester

   Klopt, het UK is alleen nog te redden door snel de Brexit terug te draaien. Laten we hopen dat na de spoedig te verwachten val Johnson er een beweging ontstaat een nieuw referendum over de EU te organiseren. Inmiddels heeft een meerderheid van de Britten spijt van de Brexit en die zal snel groeien als de economische gevolgen van de Brexit straks echt beginnen door te tikken.

   statista.com/statistics/987347/brexit-opinion-poll/

   1. Meriadoc Brandebok

    Zeer juist, alleen door de Brexit terug te draaien zal het VK kunnen overleven. Maar het gaat, zo vrees ik, niet gebeuren, want zo’n beweging gaat geen politieke vertegenwoordiging krijgen. De conservatieven zijn overgenomen door een radicale elite van Brexitters. Labour aast op de Brexitkiezer in Noord-Engeland, die zij zal moeten terugwinnen, dus die vaart een zwabberkoers. De andere oppositie is te zwak.

    Dit zal tevens de ondergang van het Verenigd Koninkrijk worden. De Schotse remainers zijn massaal overgelopen naar de Schotse nationalisten en hebben Labour de rug toegekeerd (een van de redenen waarom Labour dood is, is dat zij Schotse kiezers zijn verloren overigens). Daar schommelt het unionistische percentage ook op trond de 45, 48%. Als die remainers voor onafhankelijkheid kiezen is het VK er geweest en dat scenario wordt steeds waarschijnlijker. Nog crucialer is dat remain/nationalistisch geconcentreerd is op jongere generaties.

    En dan zal de verdere ontmanteling van het VK vlug volgen. Noord-Ierland drijft met de grens in de Ierse zee economisch steeds verder van het VK af. De integratie met Ierland zal steeds sterker worden. En de unionisten gaan op een gegeven moment ook uitsterven, niet in de laatste plaats vanwege het enorme christenfundamentalisme. Noord-Ierland gaat dat traject nu wel in.

    De ondergang van het VK zal veroorzaakt zijn door het onvermogen zichzelf te hervormen, vernieuwen en het Empire-tijdperk te verruilen voor een Europeaans tijdperk.

  2. Baco

   Daar denkt het Verenigd Koninkrijk heel anders over..jullie zijn te dom

  3. Baco

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=x0Q20-iboas

 8. Mar

  Ik woon niet in Engeland dus wat brengt mij als Nederlander dan die overwinning?
  Na de Brexit kan je ook niet zomaar even in Engeland gaan wonen.

 9. RvdBe

  De Britten zijn goed bezig, eerst uit het neo communistische eu gestapt, nu gewoon weer terug naar normaal.
  Ondertussen Shell en Unilever van Rutte afgepakt.
  Met jaloezie kijkt links Nederland toe, ondertussen verzuipend in hun stikstofregels, prikdwang, CO2 hysterie, vluchtelingenprobleem, inflatie en woningnood, wat doen wij het toch goed en hunnie toch slecht.

  1. Augustus

   Rutte is enkel bezig om Nederland meer aan de EU en Schwab te verkopen, logisch dat deze mooie bedrijven weg gaan. Binnenkort zie ik Philips en ASML ook nog wel vertrekken uit deze eurofascistische dictatuur.

 10. kattekop

  @ jurgen hofmeester

  Ga naar Nivel actuele weekcijfers en je ziet dat er niks aan de hand is.
  Geen epidemie.
  De cijfers zijn nu zelfs lager dan normaal om deze tijd.

  1. Xyz1234

   Hij weigert de echte cijfers tot zich te nemen. Het heeft geen zin om hem te vragen om de officiele websites te bezoeken. Meneer leest liever sprookjes op websites van fact checkers zoals Snopes.

 11. Meriadoc Brandebok

  Overigens zal het Verenigd Koninkrijk voor altijd veroordeeld zijn tot regering van de Conservative maffia met crime boss Boris Johnson aan het hoofd. Labour kan simpelweg niet meer aan de macht komen en derhalve ook niet de eurogezinde Liberale Democraten.

  Sommetje: voor een meerderheid zijn 326 kiesdistricten nodig. Bij een goede verkiezingsuitslag behalen de Conservativen er grofweg rond de 300 tot 350 in Engeland. Dit is hun vaste basis.

  Als Labour een goede uitslag heeft behaalt zij in Engeland rond de 300 kiesdistricten. Om de verkiezingen te winnen moet Labour dus nog een grote hoeveelheid kiesdistricten buiten Engeland ophalen, ze hebben Wales al, maar voor een parlementaire meerderheid hebben ze ook de 59 kiesdistricten in Schotland nodig.

  Maar de meeste Schotse kiesdistricten (ongeveer 51 tot 55) gaan steevast naar de SNP, de Schotse nationalisten, die deze oude Labour stronghold volledig onder hun contröle hebben gekregen. De SNP heeft Labour weggevaagd uit Schotland en domineert daar al bijna twintig jaar de politiek.

  En zelfs in een hung parliament – waar geen van de partijen een meerderheid krijgt – kan Labour niet de premier leveren. Daar heeft zij immers óók de SNP nodig om een meerderheidsregering te kunnen vormen. Nu kan Labour een dealtje sluiten met de SNP om samen in een coalitie te stappen. De prijs daarvoor zal echter een Schotse onafhankelijkheidsreferendum zijn. Daarmee zou Labour haar kiezers in Engeland wegjagen omdat die niet willen dat Labour zoiets zou toestaan.

  De facto betekent dit dat Labour volledig schaakmat staat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.