maccyron

Pats! Franse rechter verwerpt mondkapjesplicht in Parijs: 'Buitensporige, overdreven inbreuk op de persoonlijke vrijheid'

Buitenlandjan 14 2022, 12:31
Goed nieuws voor inwoners van Parijs en omstreken! Een Franse rechter aldaar heeft de lokale mondkapjesplicht namelijk keihard in de prullenbak gegooid. De reden: het is excessief, overdreven, disproportioneel, en ook nog eens een ongeoorloofde inbreuk op de persoonlijke vrijheid. Pats!
In Frankrijk is met name Emmanuel Macron helemaal gek geworden. De Franse president gaat eigenlijk verder dan wie ook met al zijn belachelijke coronamaatregelen. In Europa, tenminste. Want Justin Trudeau in Canada kan er ook wat van. Dat is de Noord-Amerikaanse versie van Macron. Allebei knettergek, fascistisch, en ronduit dictatoriaal.
Hoe dan ook, gelukkig is er ook wat goed nieuws uit Frankrijk. Het Administratie Tribunaal in Parijs (goed idee zeg, zo'n tribunaal!) heeft de mondkapjesplicht buiten in die regio namelijk verworpen. De plicht is, aldus de rechters, "een buitensporige, onevenredige en ongepaste inbreuk... op de persoonlijke vrijheid." Het is dus illegaal.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De uitspraak heeft betrekking op de inwoners van Parijs en omstreken. In totaal gaat het om zo'n 12 miljoen mensen die nu niet meer met een mondkapje op naar buiten hoeven. Niet dankzij politici die het licht hebben gezien, maar dankzij een rechter die nog iets van respect heeft voor burgerrechten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten