Plan B (oorlog) wordt in werking gesteld: ‘VS heeft informatie dat Rusland een valse vlag operatie voorbereidt in Oekraïne’

Steeds meer Amerikaanse journalisten roepen de laatste dagen dat Rusland zogenaamd een militaire interventie aan het voorbereiden is in Oekraïne. Het zou daarbij gaan om een “valse vlag operatie.” Dat is een operatie waarbij je stiekem je eigen troepen aanvalt, maar net doet alsof de aanval van je vijand kwam. Dit is dan een excuus om die vijand de oorlog te verklaren. Dat is, zeggen Amerikanen nu, precies wat Rusland van plan is. Thierry Baudets reactie: plan B wordt blijkbaar in werking gezet.

“De VS heeft informatie dat Rusland een groep operatives in Oost-Oekraïne heeft klaargezet om een valse vlag-operatie uit te voeren,” aldus Natasha Bertrand van CNN. “Dit wordt dan gebruikt als excuus voor een invasie.”

“De overheidsbron zegt dat de VS bewijs heeft dat de operaties getraind zijn in stedenoorlog en in het gebruik van explosieven tegen Ruslands eigen proxy-strijdkrachten. De beschuldiging doet denken aan een statement van het Oekraïense minister van Defensie op vrijdag, die zei dat Rusland provocaties tegen haar eigen troepen voorbereid in een poging Oekraïne zwart te maken. NSA [baas] Sullivan refereerde ook al aan deze geheime informatie op donderdag.”

“Het Russische leger heeft het plan om een paar weken voor een militaire interventie met deze activiteiten te beginnen. Dat kan dan aanvangen tussen mid-januari en begin-februari,” aldus “de bron.” “We zagen dat ze dit ook deden in de Krim in 2014.”

Altijd leuk dat gebruik van anonieme bronnen om Rusland zwart te maken, he? En steeds maar weer is Rúsland degene die het verkeerd doet, terwijl Westerse politici er juist alles aan doen om Rusland in te sluiten en te verzwakken – en zelfs oproepen tot coups in landen met regeringen die zij als “te Rusland-vriendelijk” beschouwen. Denk aan hoe Hans van Baalen een paar jaar geleden tekeer ging in Kiev.

Plan B

Thierry Baudet is dan ook totaal niet onder de indruk van deze beschuldigingen. “Het COVID-plan om de Great Reset te realiseren faalt,” schrijft hij. “Dus treedt plan-B in werking. Oorlog met Rusland. Hierbij horen spookverhalen over ‘hackers’ (waarna het internet moet worden platgegooid, etc.).”

Daar wordt inderdaad steeds vaker over gesproken – ook over het ‘gevaar’ dat een vrij internet zou vormen voor de democratie. Het is de wereld op zijn kop: vrijheid is volgens de machthebbers opeens gevaarlijk voor een democratische rechtsstaat. Ze draaien het om, want juist een gebrek aan vrijheid is het einde van de democratie.

“Einddoel blijft een neocommunistische wereldstaat,” gaat Baudet verder. “You’ll own nothing.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En daar zullen wij van DDS ons tegen blijven verzetten. Want die enge high tech-neocommunistische wereldstaat gaan wij niet accepteren. Nu niet, nooit niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Jorgen Hofmeester

  “Het COVID-plan om de Great Reset te realiseren faalt. Dus treedt plan-B in werking. Oorlog met Rusland”

  Baudet is inmiddels ten prooi gevallen aan de totale complotwaanzin. Dat moet wel eindigen met een psychiatrische opname.

  1. Nikita

   Al trommelendtd op zijn toetsenbordtje zat hofnar klaar om direct aan te slaan mocht DDS eindelijk met nieuws komen. Het blijft een zielig manneke ver verstoten van de wereld.

  2. tim p

   ‘VS heeft informatie dat Rusland een valse vlag operatie voorbereidt in Oekraïne’ whahahahahahaha

   die dubbeltong wat a cook

  3. Forlan

   Ernest Lao Reinout en nog een stuk of 10 andere accounts. Allemaal jij. Jij hebt namelijk een unieke gave; zelfs op schrift heeft het een pedant ondertoontje
   Mag ik vragen waarom deze bizarre vorm van internetschizofrenie??

  4. leukeditter

   word het nog geen tijd voor jou opname dubbelsuffe gevaxte ezel

 2. Kokkie_2

  Plan B
  Thierry Baudet is dan ook totaal niet onder de indruk van deze beschuldigingen. “Het COVID-plan om de Great Reset te realiseren faalt,” schrijft hij. “Dus treedt plan-B in werking. Oorlog met Rusland. Hierbij horen spookverhalen over ‘hackers’ (waarna het internet moet worden platgegooid, etc.).”

  Gelukkig toch nog iemand die het snapt.
  De gaskraanopener van Nederland ziet de zaken helder.
  Dat van die chemische/atoom wapens in Irak was ook gelogen.
  Mogelijk kan hij namens de regering van Forumland een oplossing aandragen en bloedvergieten voorkomen.

  1. Nikita

   De sokpop frituursnuiver huppeldtd gezellig achter de hofnar aan. Twee gezworen vrienden hahaha. De ene zielepoot duwtdt de andere
   .

   1. Kokkie_2

    Hoe was vandaag de koffie in de haven van Albufeira?

    1. Nikita

     Lekker

 3. Spoetnick

  Het heeft even geduurd maar dit is het strategische antwoord van Rusland op de schreeuwende opportunisten Verhofstad en Van Balen. Jawel, de over het paard getilde europarlementariërs die de Ukraïne ophitsten tegen hun buurland. Je hoort ze nu niet meer.

  1. Jorgen Hofmeester

   In Nederland zijn er nogal wat rechtspopulisten die een buitenlandse dictator meer geloven en bewonderen dan de eigen democratisch gekozen bestuurders.
   Daarin herhaalt de geschiedenis van eind jaren dertig zich waar NSB-ers Adolf Hïtler bewonderden en de eigen bestuurders als smerige dictators afschilderden.

   Dit is een verontrustende trend.

   1. Joko

    Typisch. Links vindt de aanduiding ‘rechts’ niet genoeg en daarom zetten ZE er altijd ‘populist’ bij. Een bijzonder eigenaardige gewoonte. Gewoon rechts bestaat niet bij links. Mag ook niet bestaan. Daarom delen ZE rechtdenkenden in bij de afdeling ‘populisten’ of bij de afdeling ‘extremisten’. Je moet het jezelf ook niet te moeilijk maken….

    1. Jorgen Hofmeester

     “Gewoon rechts bestaat niet bij links”

     Wat meneer links vindt weet ik niet maar volgens mij bestaat er wel fatsoenlijk rechts in Nederland, bijvoorbeeld belichaamd door partijen als VVD, CDA en JA21.

     1. KippiX

      ‘Wat meneer links vindt weet ik niet maar volgens mij bestaat er wel fatsoenlijk rechts in Nederland, bijvoorbeeld belichaamd door partijen als VVD, CDA en JA21.’

      Die zijn niet rechts, die zijn minder links. (Naar buiten toe maar zijn eigenlijk net zo extreem als GroenLinks)

     2. tim p

      vvd en cda zijn NIET fatsoenlijk met corruptie en massaimmigratie maken zij nederland kapot dubbeltong

     3. Jorgen Hofmeester

      “Die zijn niet rechts, die zijn minder links.”

      Vanuit het gezichtspunt van extreem-rechts is iedereen die links staat van het FvD links.

   2. Spoetnick

    @JH, Een Dubbeldom antwoord.
    1.Het ophitsen door Verhofstad en van Balen is een feit waar ze zelf uitgebreid ovet pochten.
    2. De EU-afhankelijkheid van Russisch gas wordt nu even afgewenteld op Groningers.
    Hoezo betrouwbare democratische leiders? Gewetenloos prutswerk. Bedankt dat u mij dit even heeft laten toelichten.

   3. Harry Haller2

    Agitprop van de overheidströl.

   4. Harry Haller2

    Agitprop van de overheidströl.

  2. Kokkie_2

   Spoetnick:
   Van Baalen. Jawel, de over het paard getilde europarlementariërs die de Ukraïne ophitsten tegen hun buurland. Je hoort ze nu niet meer.

   Hoe zou dat toch komen?
   nos.nl/artikel/2378824-vvd-prominent-hans-van-baalen-60-overleden

 4. KippiX

  Als de bron van dit verhaal de westerse media is, dan weet je dat het andersom is. En dat de VN een oorlog met Rusland aan het uitlokken zijn.
  Het lijkt namelijk wel of dat ze zichzelf beschrijven.

  1. Jorgen Hofmeester

   De smerige dictator Putin wordt hier door velen wel geloofd.

   1. KippiX

    …Eerder dan de VN en westerse media. Dat klopt.

 5. Paardenmiddel

  Plan b is; demoniseren van Rusland. Dat wordt er weer een crisis gecreëerd en een oorlog voorbereid.
  Trap er niet in; juist de Vs en de Eu willen met china, Rusland kapot maken.
  Baudet heeft steeds weer gelijk gekregen, ook dit keer met Rusland.

  1. september

   Er blijven hier altiid die Putin blijven geloven,vooral die Rechtspopulisten,maar er is maar een kleine kans dat die het hier voor het zeggen krijgen.

   1. Re-al

    @september : dus, jij voorspelt dat jouw ‘linkse’ diktatuur aan de macht blijft.
    Weten we dat ook weer ….

   2. ikweetwatikwil

    Nu het ene niet gelukt is beginnen ze met plan B. Oorlog met Rusland. Ik wist dat er achter die corona geschiedenis , iets achter stak. t’Ja , wereldoorlog 2 is ook al zo’n 80 jaar geleden. Het wordt weer tijd. Er moet weer veel geld verdiend worden aan oorlogstuig.

 6. Re-al

  Al een hele tijd, zoekt ‘het Westen’ [ EU, Nato ] ruzie met Putin.
  Dat gebeurt vooral via Ukraine; en nu ook Kazachstan.

  ‘Het Westen’ heeft zich nooit aan de afspraken Budapest, 1994, gehouden,
  om niet oostwaarts uit te breiden.
  Ze zoeken ruzie, om Putin te verdrijven, en vooral om : uitbreiding, grondstoffen.
  Het zijn oorlogs-hitsters.

 7. tim p

  ‘Onderminister Victoria Nuland kondigt false flag aan die oorlog met Rusland zal veroorzaken’

  ah nuland, genoeg gezegd , leugen dus, oftewel vs gaat false flag uitvoeren? lijkt er op

 8. Borreby Duytsch

  Ik hoop dat die inferieure Russen met hun smerige poten van Ukraïne afblijft, maar je weet het nooit. Putin is een van de minst betrouwbare leiders ooit(misschien een gedeelde eerste plek met die schapennaaier Erdoğan).

  1. tim p

   rutte

  2. leukeditter

   in elk geval sterker en beter dan kutje rutje

   1. Borreby Duytsch

    Dat Rutte een huichelachtige leugenaar is is bekend, leukeditter. Maar vergeleken bij alle Russische leiders is Markje een achterblijver.

 9. Nostradamus

  Voor mij klinkt het als dat de EU juist een oorlog wil veroorzaken.

  Maar als de EU een neo-communistische staat wil, dan moeten ze de Russen het juist over laten nemen. Die hebben veel meer verstand van communisme. Maar goed, dan hebben de elitaire europese poppetjes natuurlijk de macht niet en dat beste mensen, dat is hét probleem.

 10. Vanduinen

  Waarom houdt Putin zich niet bezig met in ontwikkeling brengen van zijn achterland. De arme bevolking daar zou ook eens mogen genieten van de welvaart die Putin zijn vriendenkring heeft bezorgd.

 11. Patt

  Als er oorlog komt loopt de helft van ukraine over naar Rusland. Want de helft werkt al in Rusland. En zij zijn niet blij met de staatsgreep die heeft plaatsgevonden. De armoede is verschrikkelijk geworden naar deze staatsgreep. Hoe zou de VS reageren als er Russische vliegtuigen langs hun grenzen zouden vliegen? Mijn familie komt uit ukraine zodoende weet ik dit allemaal

  1. Jorgen Hofmeester

   “Als er oorlog komt loopt de helft van ukraine over naar Rusland.”

   Op dit moment is een overgrote meerderheid van de Oekraïeners anti-Russisch en zou zich dolgraag willen aansluiten bij de EU en de NAVO.

   1. september

    Maar Helaas zou Poetin dat nooit goedvinden.

   2. tim p

    jorgen is een cook of een spook

    i think cook?

    although…

 12. Vrijedenkert

  VS, NATO en EU hebben zich niet aan bepaalde afspraken gehouden wat betreft uitbreiding naar het oosten daarin heeft Poetin een punt maar dat geeft Rusland geen enkel recht om Georgië binnen te vallen de Krim in te lijven en Oekraïne zelf binnen te vallen!

  Wat betreft onderhandelingen en een eventueel nieuw conflict de VS hebben in Europa alleen maar lichte eenheden paraat die niet in staat zijn een invasie van de Russen in Oekraïne tegen te houden, mocht er een conflict uitbreken zullen congres en senaat geen toestemming verlenen aan de Amerikaanse president om zware eenheden vanuit de VS naar Europa te verplaatsen na het debacle in Afghanistan oftewel de Russen hebben momenteel de beste kaarten op tafel militair gezien.

  Mocht Poetin niet genoeg binnenhalen tijdens onderhandelingen wat betreft eisen en alsnog besluiten tot een confrontatie met Oekraïne zullen er alleen economische sancties volgen maar wel zeer zware die de regio nog verder zullen destabiliseren…

  1. Jorgen Hofmeester

   Het kernpunt is dat Putin Europa wil indelen in invloedssferen zoals dat in de Jalta-akkoorden gebeurde. Die Koude Oorlog-logica is verleden tijd en moet dat ook zijn: autonome landen moeten in vrijheid kunnen beslissen welke allianties, ook militaire allianties, ze willen aangaan en dat is ook het principiële standpunt van de NAVO en de EU.
   Het probleem van Putin is dat sinds 1989 veel voormalige Oostblokstaten kozen voor allianties met de EU en de NAVO en als de bevolking van landen als Kazachstan, Wit Rusland en Oekraïne daar de democratische vrijheid toe zouden hebben zullen ze dt ook doen. Putin kan de kikkers alleen met militair geweld en onderdrukking van de bevolking van die landen in de kruiwagen houden. Die strategie is zowel verwerpelijk als obsoleet.

   1. tim p

    navo propaganda jorgen spook?

 13. Mr.blauw.sky

  ” ook over het ‘gevaar’ dat een vrij internet zou vormen voor de democratie. Het is de wereld op zijn kop: vrijheid is volgens de machthebbers opeens gevaarlijk voor een democratische rechtsstaat. Ze draaien het om, want juist een gebrek aan vrijheid is het einde van de democratie.”

  Dat is juist.

  Wanneer dringt dat in Godsnaam ook eens tot Poetin door, met zijn hardnekkige poging om het internet in Rusland volledig te isoleren van de buitenwereld?? Dat project is in volle ontwikkeling!

  Maar daar hoor je hier helemaal niets over van de rechtse trõllen.

  In het geval van Rusland gelden blijkbaar andere normen en waarden.

 14. 56RdK

  “Het wordt wellicht tijd het kabinet zelf de teugels laat vieren en de provincies en gemeenten meer ruimte geeft voor een eigen aanpak.”

  Prima idee, allemaal kleine staatjes creëren, waar alles mogelijk is. Bevalt iets niet, ga je naar volgende gemeente of provincie.

  Ga je al centrale overheid alle verantwoording uit de weg, hoef je ook geen deskundig personeel meer aan de top te hebben, hé Dylan, hé VVD.

  Ben benieuwd wanneer en waar Bente Beckers dadelijk als burgemeester wordt aangesteld.

 15. Bes Tolen

  De VS lijkt als redelijke partner voor Europa een probleem te gaan vormen. Dat heeft met de imperialistische filosofie van de Democraten te maken en die is in de VS zelf bijzonder succesvol. De binnenkomst van enkele tientallen miljoenen Latino’s, geheel andere groepen dan de eigen vanouds binnenlandse, heeft de Democraten in een wel heel gerieflijke positie gebracht. Gelijktijdig is een vertrouwensband als Europa met de VS had voor de Europeanen niet reëel meer. De afgelopen dertig jaar geven dit m.i. aan. Dwangmatigheden zijn de praktijk en die brengen Europa in een wel heel schrale positie. Daar waar voor de EU door samenwerking met buren eenvoudig veel winst valt behalen op economisch terrein, wat waardering voor de EU bovendien zou versterken. Maar de EU is lang niet zo ver. Ze heeft bijvoorbeeld wel veel bezwaren tegen de regeringen van Hongarije en Polen maar de werkelijkheid is dat de is dat de situatie in Italië veel slechter is. Juist van Italië uit wordt Europa ondermijnt en zouden tegen dit land maatregelen moeten worden ondernomen. Waaronder het ontbinden van de overeenkomsten van Mussolini met het Vaticaan en het afsnijden van de invloed van het Vaticaan op de Italiaanse politiek.